Sylcia&Fux Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Hej! Mam problem, nie wiem jakich komend jeszcze nauczyć Fuksa, zna już takie komendy: 1. Siad 2. Leżeć 3. Daj łapę 4. Daj drugą łapę 5. Przybij piątkę 6. Przybij piątkę drugą łapą 7. Ukłoń się 8. Czołgaj się 9. Proś 10. Oddaj 11. Zrób papa 12. Zostań 13. Zamknij drzwi 14. Zejdź 15. Nie rusz Gdy jestem na dworze: 16. Wróć (gdy się zaplączę np. o drzewo to sam potrafi się odplątać) 17. Do mnie Gdy jestem na rolkach: 18. Stop 19. W lewo 20. W prawo 21. Wracamy To jest kundelek, ma 2 lata Quote
xxxx52 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 A czy to nie jest wystrczajaca ilosc.ile pies ma lat i jaka to rasa? Quote
sator_k_ Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Napisane, że kundelek i że ma 2 lata :) Ja uważam, że komend nigdy za wiele. Oczywiście większości z nich nie wykorzystuje się, ale nauka to świetny sposób na zmęczenie psa. Quote
Sylcia&Fux Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='sator_k_']Napisane, że kundelek i że ma 2 lata :) Ja uważam, że komend nigdy za wiele. Oczywiście większości z nich nie wykorzystuje się, ale nauka to świetny sposób na zmęczenie psa.[/QUOTE] Też tak uważam, ja również po przez naukę bawię się z psem ^.^ xxxx52- jest napisane Quote
corrida Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 zdechł pies - moja ulubiona :lol: kuleje pies hopki przez różne rzeczy równaj - chodzenie przy nodze z prawej i z lewej sprzątaj - wyrzucanie śmieci do kosza szukaj przynoszenie różnych przedmiotów - kapci, telefonu itp. buzi brzuszek - czyli parkowanie do góry brzuchem i wystawianie go do miziania patrz - patrzenie w oczy turlaj się Quote
yamayka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 ...aport, przynieś? Jeśli "zabawkowy" jest. "Wysyłanie" - do np. pachołka? Komendy "domowe" na spacerze...? Cofanie? Utrudnianie tego co umie, np. warowanie, siad w niespodziewanych momentach? No i fajne "równaj" , bo to ładne, często przydatne i roboty (więc i zabawy :) ) sporo jest... Obrót (kółko) w obie strony? "Stój" z waruj lub siad? Quote
Recommended Posts