GrubbaRybba Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Rozmawiałam wczoraj z panią prezes schroniska. Powiedziała, że aktualnie najbardziej potrzebne są kennele. Duże, małe, nawet uszkodzone. Wszystko się przyda, bo w boksach nie ma miejsc dla psów, jest przepełnienie i szczeniaki muszą siedzieć w kennelach. Jeśli ktoś z was ma stary, nieużywany kennel lub klatkę, dajcie znać. Jeśli ktoś jest z Warszawy i ma niepotrzebny kennel, który może przekazać dla schroniskowych psiaków, mogę taki kennel odebrać i zawieźć do schroniska. Transport jednak byłby dopiero we wrześniu. Quote
ocelot Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='ocelot']Następny wyciąg w takim razie porpszę, ale to w weekend, albo po zalezy jak P. Prezes dotrze do banku. Ja nie mam wglądu na konto schroniska[/QUOTE] Pieniążki dotarły za co dziękujemy bardzo. Potwierdzenie z wyciągu będzie dopiero pod koniec miesiąca. Ja nie wiem co to za bank, ale żeby nie było spekulacji, wyciągi i pieniądze są pobierane raz w miesiącu z udziałem dwóch upoważnionych osób. Bardzo to komplikuje życie, ale podobno tak jest lepiej, bez pomówień o defraudacje i inne takie. Quote
wiki4 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Prześledziłam cały wątek. Tragedia... Potrzebujecie obroży i smyczy? ;) Quote
Agucha Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='ocelot']Już Anka ją zabrala, miała dzisiaj odesłac.[/QUOTE] Do dziś nie dostałam faktury za karmę... Quote
ocelot Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 mam dość. Serdecznie. Pomagam temu schronisku 5 lat, jestem emocjonalnie z nim związana i z jego psiakam. Ale... ja tam bywam raz w tygodniu 2 godziny. Nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego. Wielokrotnie prosilam, o informacje o darach. Zarówno pracownicy jak i kierownictwo schroniska mają moj telefon i mojego maila. Mieli przekazywać informacje o darach. Dalej Pani Prezes ma ten wątek i jej syn. Moga bezpośrednio tu pisać. Nie mam ochoty się czuc tak jak się czuję, że się nie rozliczam, nie dziękuje. Ja zwyczajnie nie mam takiej wiedzy i nie ogarniam tego. Jest cala masa młodych wolontariuszy co zamiast pozowac do zdjęć w lokalnej prasie może udzielac się i na tym wątku i na innych, jak również oglaszać psiaki. Nie jestem w stanie odpowiadać za brak rzetelnośći i brak komunikacji. [B]Bardzo wszystkich przepraszam, ale jestem za stara żeby się wstydzić za innych[/B] Do Ani Agucha zadzwonię i wyjaśnie sprawę faktury. To jest ostatnia rzecz jaką robię w związku z darami dla schroniska. Pomoc otrzymaliśmy ogromną, potrzeb jest cała masa, ale ja sama tego nie ogarnę. Quote
Tymonka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Agucha']Do dziś nie dostałam faktury za karmę...[/QUOTE] Agucha , faktura została już dawno wysłana , nie wiem czy ta , ale wysyłałam jakąś , byłam pewna ,że dotarła . Quote
KatiKorej Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 10-ty pies u Anji w domu. Szczerbaty mikropsiak Elwis. Ma dt do czwartku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/213327-Szczerbaty-Elwis-kg-psiego-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-ma-DT-do-czwartku-co-dalej[/url] Quote
OBSERWATOR 2012 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Co trzeba zrobic żeby powstrzymać biznes polsko- niemiecki !!!!!!! Biznes na całego !!!!!!!!!!! Polsce juz wciśnięto wojenne puszki stare z mięsem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej odpady radioaktywne !!!!!!!!!!a teraz uwaga wielki biznes !!!!!!!!!!!!!!!!! Psy i koty polacy "oddawają do raju " do niemiec za marne datki w postaci karmy i innych akcesori dla psów !!!!!!!!!!!!! A raj zamienia się w piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się !!!!!!!!!!!!!!!! I miejcie odrobinę litości nad tymi zwierzętami !!!!!!! Tam psy idą na doświadczenia laboratoryjne i medyczne !!!!!!!!!!!!!! Testuje się na nich wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokonuje się na nich oparzeń i licznych operacji !!!!!!!!!!! Ze schronisk są brane psy chore stare ślepe i kończą swój żywot w nieopisanych męczarniach !!!!!!!!!!!!!!! Włosi już napisali petycję i na mocy jej jest całkowity zakaz wywózki psów do niemiec ! A polska co zrobiła ?????!!!!!! Do piekła je wywożą a wy im w tym pomagacie !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech mają swoje psy a nasze do laboratorii !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech jest zakaz adopcji psów z innych panstw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie artykuły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polakowi wszystko się wciśnie !!!!!!!!!!! Quote
Tymonka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Zapraszamy serdecznie [url]http://www.dogomania.pl/threads/213431-Metamorfoza-roku-!!!!-Poka%C5%BC-nam-jak-zmieni%C5%82-si%C4%99-tw%C3%B3j-psiak!!!Do-02.09-!!!?p=17502791#post17502791[/url] Quote
GrubbaRybba Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Kochani, mam dla schroniska dwa transportery. Jeden na małego psiaka, jeden na średnio-dużego, trochę gadżetów oraz naście kilo karmy. Na wszystko (a szczególnie na transportery) pilnie czekają w schroniska. Wszystko czeka w Warszawie, a ja nie mam jak tego przewieźć do Tomaszowa. Jeśli ktoś będzie jechał, dajcie znać. Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 [quote name='GrubbaRybba']Kochani, mam dla schroniska dwa transportery. Jeden na małego psiaka, jeden na średnio-dużego, trochę gadżetów oraz naście kilo karmy. Na wszystko (a szczególnie na transportery) pilnie czekają w schroniska. Wszystko czeka w Warszawie, a ja nie mam jak tego przewieźć do Tomaszowa. Jeśli ktoś będzie jechał, dajcie znać.[/QUOTE] Składane transportery ? Zmieszczą się do auta osobowego ? Jeździmy do Boguszyc k. Rawy Mazowieckiej możemy zabrać . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Z Tomaszowa do Rawy 33,4 km . Ewa Quote
GrubbaRybba Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Dzięki za info :) Może zgłosi się ktoś, kto jeździ z Rawy do Tomaszowa. Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 A może schronisko w Tomaszowie odbierze je od nas ? GrubbaRybba, sorry a pracuje i to na dwóch etatach, prowadzę ostatnią szansę , co tydzien w Boguszycach czasami częściej ,jeżdzę nawet po 30 km aby zrobić dla naszych psiaków p.a czy odebrać dary a mam i swoje czterołapki i psiaka na dt i nie mam już lat 30 czy 40 ... ;) Klatki mogą być w samej Rawie gdzie mieszka nasz kierownik schroniska.Ale... wola boska i skrzypce.Nie ma na co czekać aż ktoś będzie jechał z Rawy do Tomaszowa. Ewa Quote
Agucha Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [CENTER][SIZE=4][B]!!! UWAGA !!![/B] [/SIZE][SIZE=4][COLOR=red][B] MAŁE KOŃSKIE[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] I OKOLICE....bliższe i dalsze... [U][COLOR=red][B]ZAGINĘŁY 2 PSY W TYPIE ON-ka I DON-ka![/B][/COLOR][/U][/SIZE] Pies i suczka. Pies przygarnięty w październiku 2010 roku, przeskakuje ogrodzenia, podkopuje się... suka nauczyła się od niego... [B]Psiaki zaginęły 13 czerwca[/B] (o ironio..). Właściciele porozwieszali ogłoszenia w okolicy (notorycznie są zrywane...), zostawili informacje ze zdjęciem w schronisku w Piotrkowie Trybunalskim. Pytali też w schronach w okolicy Opoczna i Końskich, odwiedzili schronisko w Tomaszowie Maz, śledzą w internecie... I NIC! :-( [B]Czy ktoś może kojarzy te psiaki??[/B] Pomóżmy wrócić im do domu! Nie często się zdarza, żeby ludzie chcieli przygarniać problematyczne psy... [B]To sunia - [COLOR=red]Mika.[/COLOR][/B] [IMG]http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/zaginione/mika8-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/zaginione/mika11-1.jpg[/IMG] [B]To pies - [COLOR=red]Roki[/COLOR].[/B] [IMG]http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/zaginione/Roki5.jpg[/IMG] [IMG]http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/zaginione/Roki3-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/zaginione/Roki2-1.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
ocelot Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Agucha ja będę w schronisku za tydzień, zerknę. Quote
Agucha Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='ocelot']Agucha ja będę w schronisku za tydzień, zerknę.[/QUOTE] Dzięki wielkie! :Rose: :Rose: :Rose: Chciałam powklejać bezpośrednio na wątki schronisk mazowieckich, żeby nie zaśmiecać ale na wątku zbiorczym - żaden link nie działa ... ;/ Quote
ocelot Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='Agucha']Dzięki wielkie! :Rose: :Rose: :Rose: Chciałam powklejać bezpośrednio na wątki schronisk mazowieckich, żeby nie zaśmiecać ale na wątku zbiorczym - żaden link nie działa ... ;/[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/173025-Tomasz%C3%B3w-Mazowiecki-b%C5%82aga-o-wsparcie-w-kilka-os%C3%B3b-nie-daj%C4%85-rady!!!HELP-HELP[/url]!! Quote
ostatniaszansa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Tak sobie sama odpowiem - szukam dla kolezanki psiaka, pod Warszawa, mlodego, niewazne czy pies czy suczka, do domu z ogrodem i 5 letnim synkiem. Piesek oczywiscie bedzie mieszkal w domu. Warunek - wlos, a nie siersc... jako ze u nas tak srednio mi sie przypominaja takie pieski (ulozone, spokojne i grzeczne), to moze ktos ma jakiegos na uwadze??? Info prosze na [email][email protected][/email]/Agnieszka Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Tak sobie sama odpowiem - szukam dla kolezanki psiaka, pod Warszawa, mlodego, niewazne czy pies czy suczka, do domu z ogrodem i 5 letnim synkiem. Piesek oczywiscie bedzie mieszkal w domu. Warunek - wlos, a nie siersc... jako ze u nas tak srednio mi sie przypominaja takie pieski (ulozone, spokojne i grzeczne), to moze ktos ma jakiegos na uwadze??? Info prosze na [email][email protected][/email]/Agnieszka[/QUOTE] Warto skontaktować się z Kocim Światem. Oni są z Warszawy /Nasielska. Quote
ocelot Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Tak sobie sama odpowiem - szukam dla kolezanki psiaka, pod Warszawa, mlodego, niewazne czy pies czy suczka, do domu z ogrodem i 5 letnim synkiem. Piesek oczywiscie bedzie mieszkal w domu. Warunek - wlos, a nie siersc... jako ze u nas tak srednio mi sie przypominaja takie pieski (ulozone, spokojne i grzeczne), to moze ktos ma jakiegos na uwadze??? Info prosze na [email][email protected][/email]/Agnieszka[/QUOTE] Włoś a nie sierść? spore wymaganie. U nas brak Quote
GrubbaRybba Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 [quote name='ocelot']Włoś a nie sierść? spore wymaganie. U nas brak[/QUOTE] Wszystkie psy mają sierść. To, że jedne mają włos, a inne sierść, to bujdy. Ludzie często twierdzą, że psy mające "włos" to takie, które nie uczulają. To też niestety bujdy, bo wszystko zależy od tego, na co człowiek jest uczulony. Najczęściej ludzie uczulają się na podszerstek (i wtedy trzeba szukać psa z jednowarstwową sierścią, czyli pudle, yorki, jamniki, dobermany, charty, maltańczyki, grzywacz chiński, itd) lub na ślinę (i tu nic już nie pomoże, bo wszystkie psy wydzielają ślinę). ;) Druga teoria dotycząca tzw włosa u psa brzmi: ludzie twierdzą, że psy mające "włosy" zamiast sierści nie linieją. Są po prostu rasy, które linieją i takie, które nie linieją, ale jedne i drugie mają sierść. Nie linieją teriery takie jak westy, welsh teriery, foxteriery szorstkowłose, yorki, shitz tsu, maltańczyki, pudle, bearded collie, czyli ogólnie albo rasy szorstkowłose, które się trymuje albo długowłose z prostą, długą sierścią. Przy tych rasach martwa sierść jest po prostu wyczesywana w czasie częstego czesania i dlatego nie znajduje się na meblach i naszych ciuchach. Ostatniaszansa, dopytaj może co rodzina poszukująca psa ma na myśli pisząc "włos". Bo może jakiś z naszych psiaków doskonale się nadaje. :) Quote
ostatniaszansa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='GrubbaRybba']Wszystkie psy mają sierść. To, że jedne mają włos, a inne sierść, to bujdy. Ludzie często twierdzą, że psy mające "włos" to takie, które nie uczulają. To też niestety bujdy, bo wszystko zależy od tego, na co człowiek jest uczulony. Najczęściej ludzie uczulają się na podszerstek (i wtedy trzeba szukać psa z jednowarstwową sierścią, czyli pudle, yorki, jamniki, dobermany, charty, maltańczyki, grzywacz chiński, itd) lub na ślinę (i tu nic już nie pomoże, bo wszystkie psy wydzielają ślinę). ;) Druga teoria dotycząca tzw włosa u psa brzmi: ludzie twierdzą, że psy mające "włosy" zamiast sierści nie linieją. Są po prostu rasy, które linieją i takie, które nie linieją, ale jedne i drugie mają sierść. Nie linieją teriery takie jak westy, welsh teriery, foxteriery szorstkowłose, yorki, shitz tsu, maltańczyki, pudle, bearded collie, czyli ogólnie albo rasy szorstkowłose, które się trymuje albo długowłose z prostą, długą sierścią. Przy tych rasach martwa sierść jest po prostu wyczesywana w czasie częstego czesania i dlatego nie znajduje się na meblach i naszych ciuchach. Ostatniaszansa, dopytaj może co rodzina poszukująca psa ma na myśli pisząc "włos". Bo może jakiś z naszych psiaków doskonale się nadaje. :)[/QUOTE] Dobra, odpadlam. Kolezanka poszuka na wlasna reke. /Agnieszka Quote
ocelot Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 bardzo proszę o pomoc [url]http://www.dogomania.pl/threads/214723-Ziuta-ju%C5%BC-tylko-prosi-%C5%BCeby-kto%C5%9B-ja-bezpiecznie-przeprowadzi%C5%82-za-T%C4%99czowy-Most?p=17643089#post17643089[/url] Quote
Recommended Posts