Nirvana&Max Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Wiesz Ramzes około 2007 r. , ale za dobrze nie pamiętam i tak po dłuższym zastanowieniu to po co ma do nas wracać ? Nie zrozum mnie źle , ale wtedy nie wiedziałam nic o dogomani i on był na łańcuchu . Byłam jeszcze mała , ale próbowałam nakłonić rodziców , aby go wykastrowali i zrobili kojec , ale byli nie ugięci . Po za tym mój wujek kupił sobie psa , który nie toleruje innych psów , a mamy połączone posesje . Chciałabym tylko sprawdzić po to czy to on i czy żyje ulżyło by mi bo ta sprawa nadal wywołuje we mnie płacz. Quote
Tymonka Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 To raczej nie on , ten jest młodziutki , na moje oko to on roku nie ma , ale mogę się mylić . Quote
Nirvana&Max Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 [IMG]file:///C:/Users/user/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]http://www.schroniskotomaszow.pl/images/IMG_4254.jpg czy mi się wydaje czy to psisko jest w typie Dona , a przed ewentualną adopcją będzie kastrowany ? Przepraszam za takie pytania , ale już na myśl przychodzi mi pseudohodowla . Mam nadzieję , że ten dobermanek to nie mój Ramzes , bo jakby to był on to był nadzwyczaj trudny do adopcji . Quote
ocelot Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [quote name='Nirvana&Max']Matko święta wygląda jak mój zaginiony Ramzes . Chyba będzie trzeba przejść się do schroniska .[/QUOTE] Ten doberman ma tylko rok. Nie mógł zginąć 4 lata temu Quote
Blacky87 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 U mnie ciągle leżą te dwie torby. To są drobiazgi, ale wydaje mi się, że przydatne. Szykuje się coś z Warszawy? Troszkę mi te torby zawadzają, a jeszcze na dogo rzadko zaglądam. Może zostawię komuś mój numer na pw? Można by wysłać sms'ka, jak będzie transport. Jak nic się nie znajdzie, to może do Celestynowa podrzucić? Nie wiem jaka tam jest sytuacja, ale na spotkaniu KDS było jakiś czas temu mówione coś o zmianach, więc chyba nie zmarnowałyby się te rzeczy? Quote
KatiKorej Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [IMG]http://th.interia.pl/30,g2a3413fb4353430/i1148654.jpg[/IMG] Dzisiaj wreszcie 30 pies opuścił schron. Maksio pojechał do nowego domku ;] Quote
ocelot Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 31 pies:) juz poszedł:) Bardzo wszystkim darczyńcom dziękujemy:):):)Paczki do nas szły z całej Polski, postaramy się na dniach spisać wszystkich darczyńców i umieścić na wątku. jesteście wielcy:):):) Emilia następne 5 bud doszło:)Dziękujemy:) Quote
emilia2280 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Dziéki za potwierdzenie Ocelot. Przekazalam p. Jarkowi. Jak tam u Was? Piszcie wiesci ze schronu plsss. Quote
KatiKorej Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Już 36 psów poszło do adopcji ;] Prawie pół boksów zostało odmalowanych, prace trwają. Quote
ocelot Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Bardzo martwimy się czy starczy nam pieniędzy, ale... na razie jest dobrze. Wiemy które psy są najdłużej w schronisku. I chcemy tym jakoś domy znaleźć. Dobre domy. Generalnie jesteśmy pełni werwy i nadziei:):):) Quote
emilia2280 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='ocelot']Bardzo martwimy się czy starczy nam pieniędzy, ale... na razie jest dobrze. Wiemy które psy są najdłużej w schronisku. I chcemy tym jakoś domy znaleźć. Dobre domy. Generalnie jesteśmy pełni werwy i nadziei:):):)[/QUOTE] No to wieje pozytywnie. Cieszé sié. Ale co to za adopcje tak szybko? Bédziecie mieli wglád do kazdego domu z osobna? Nie wpakujcie sié w masówké... Quote
ocelot Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='emilia2280']No to wieje pozytywnie. Cieszé sié. Ale co to za adopcje tak szybko? Bédziecie mieli wglád do kazdego domu z osobna? Nie wpakujcie sié w masówké...[/QUOTE] Emilia spokojnie, będziemy robić wizyty poadopcyjne. Tomaszowianie sobie o schronisku przypomnieli, bo było głośno. To fala współczucia, minie to i w adopcjach będzie zastój. Inna sprawa, że do tej pory schronisko było twierdza z niemiłą obsługą, teraz jest inaczej. Quote
cicia1977 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Nie czytałam całego wątku - dotarłam tyl;ko do info o kwocie jaką dysponujecie. Nie wiem czy u Was da się coś takiego zorganizować ale my dla naszych psiaków organizujemy zbiórki w marketach. mamy puszki oryginalnie zamknięte na Towarzystwo, piszemy pismo z prośbą np. do Intermarche i np. w sobotę stajemy przy kasach i pakujemy zakupy klientom. Nasz wkład to zakup reklamówek. co prawda miałyśmy taka akcję na razie tylko raz ale w jedna sobotę uzbierałyśmy 1100zł. Oborniki to mała mieścina ale w tym markecie co sobotę ktoś zbiera w ten sposób pieniążki. Ludzie chętniej dają jak "coś' się robi niz jakbyśmy stały tylko z puszkami. Tylko nie wiem czy w Waszych marketach przeszłoby coś takiego. U nas tylko ten market pozwala na takie akcje. Quote
Szyna13222 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 cicia naprawdę aż tyle pieniędzy udało się uzbierać dziewczynom? Jestem w szoku :O Nie wiedziałam że to bedzie aż tak duża kwota Quote
ocelot Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Mamy pralkę:) Potrzebny cement na wylewki do boksów i węże. Quote
cicia1977 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 poproście o darowizne jakąś hurtownie mat.budowlanych. Nie wiem czy jest Kreisel w waszej okolicy - oni bardzo chętnie odpowiadaja na takie apele. Kreisel to producent chemii budowlanej. nie wiem czy dobrze kojarzę ale mają fabryke w Ujeździe koło Was. Quote
KatiKorej Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Kolejne 2 psy poszły do adopcji. Jednym z nich jest nasz Tosa inu, który wrócił do swojego hodowcy ;] A tu nowy nabytek schronu, mix shar pei. [IMG]http://th.interia.pl/30,g2a3413fb4353430/i1152638.jpg[/IMG] Quote
Karilka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Śliczny psiak.. On nie jest czyjś? Jest bardzo zadbany.. Quote
ocelot Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Karilka']Śliczny psiak.. On nie jest czyjś? Jest bardzo zadbany..[/QUOTE] Takdzisiaj go odebrał właściciel. Ma na imię Tyson:) Quote
ocelot Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 I podaje liste tych najbardziej potrzebujacych, ogłoszenia i domy na już... [B]2005 r. Pręgacz[/B] oddany przez właścicielke w 2005 roku jako 1,5 roczny pies, teraz ma około 7 lat. Tu bardzo, ale to bardzo proszę. Dawne imię Borys [B]2007 r.[/B] [B]Timon[/B] - 2007 rok, teraz juz ma 5 lat. [B]2008 r.[/B] [B]Rudzik[/B] przyjęty w 2008 roku jako roczny pies, 4 lata ma teraz. [B]Fado[/B] przyjęty w maju 2008 roku - 6 lat ma teraz, pół zycia w schronisku [B]Toffik[/B] - XII 2008 - ma teraz ok. 5 lat [B] 2009 r.[/B] [B]Pako[/B] przyjęty w [B]I 2009[/B] roku, ma teraz około 6-7 lat [B]Remik[/B] - [B]II 2009[/B], teraz ma 4 lata [B]Kleks[/B] - przyjety w[B] IV 2009[/B] roku jako szczenię, ma teraz około 2,5 roku [B]Wiki [/B]przyjeta w [B]V 2009[/B], majac 3 miesiące. Sunia z Jagiellońskiej. Potrzebuje oswojenia. Ostatnia została. [B]Wedel[/B] przyjety w 2009 roku jako roczny pies teraz 3 lata. [B]Kruczek[/B] przyjęty w 2009 roku, teraz ma 4 lata, pół życia w schronisku, zabrany spod hotelu Kruk [B]Portos[/B] przyjęty w XII 2009 roku, teraz ma 2 lata [B]Maks[/B] przyjety w 2009 roku, ma teraz około 2-3 lat [B]Bambus[/B] - w 2009 roku przerzucony przez płot schroniska teraz ma ok. 3 lat. [B]Mika[/B] - XII 2009 r. - teraz 3,5 roku ma [B]Lopek[/B] - 2009, teraz ma ok. 3,5 roku, spod hotelu Kruk, tak jak Kruczek [B]Pluto[/B] - 2009 trafił do schroniska jako szczenie, teraz ma 1,5 roku Quote
TERESA BORCZ Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 o raju jakie piękne wieści, jesteście wielkie i pomysłowe, mało jestem na dogo ostatnio i taki powiew optymizmu to bardzo ważne , spróbuję się jakoś dołączyć do pomocy w najbliższym czasie Quote
ocelot Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Będziemy mieć zbiórkę pod Biedronką w weekend. Ciotki mam prośbę. Napisałby mi ktoś llist do sponsorów? ja się gubię w takich rzeczach, a ja sobie tylko pozmieniam dane i porozsyłam. Chciałam do tych hurtowni budowlanych u nas w okolicy wysłać o ten cement do wylewek. Quote
TYGRYS-ica. Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 hej :) tak mi się nasunęło że może uderzylibyście w Krakvecie? można tam wygrać karmę i żwirki o wartości 9 000 zł i w górę... właśnie zbieramy kandydatury na maj. zgłoście schronisko w Tomaszowie w podanym niżej wątku i jeśli wygra ono ankietę wewnętrzną będzie wtedy naszym wspólnym kandydatem na krakvecie. kandydatury są przyjmowane do niedzieli 8 maja do godz. 20.00 a potem jest robiona ankieta. szczegóły w wątku poniżej: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203136-Krakvet-gt-Wybieramy-kandydata-na-maj%21-Czekamy-na-zg%C5%82oszenia"]http://www.dogomania.pl/threads/203136-Krakvet-gt-Wybieramy-kandydata-na-maj!-Czekamy-na-zg%C5%82oszenia[/URL]! Quote
Recommended Posts