Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mu chętnie opłacę te 50 stron ogłoszeń za 10 zł, na razie szczeniaczek był ogłaszany tylko na miau (w zwierzyńcu ogólnym) i na dogo. Kogo poprosić o odłoszenia?

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jalabuk5 tak mi przykro, ale koleś się nie odzywa:( cholera jasna chciał psa, jak może mieć to go przytkało, może lepiej niech kupi sobie lizaka! Popytam jeszcze, spad do schronu to zgroza!!!!

Posted

Marycha35 dziękuję, i tak zrobiłaś strasznie dużo!
mmd, ja jestem z miau.pl, nie znam tego systemu, w pracy nie będę mogła się w to wczytać, dopiero późno wieczorem w domu! Trzymaj proszę tę rezerwację, postaram się wszystko zrobić, tylko na razie jeszcze nie wiem, na czym system polega. Tekst ogłoszenia oczywiście napiszę! I bardzo dziękuję! :-)

Posted

Łódź.
Maks, !0-mies. szczeniak, znaleziony koło Lidla w Łodzi szuka domu. Pies jest spory, nauczony czystosci, grzeczny, bardzo przyjazny, ale czujny. Obecność "obcego" za drzwiami sygnalizuje krótkim szczeknięciem. Uwielbia dzieci, dogaduje się z innymi psami, nie reaguje na drobne zwierzatka w domu. Niestety, osoba, która sie nim teraz opiekuje, nie może go zatrzymać. Jeśli Maks szybko nie znajdzie własciciela, bęzie musiał trafić do schroniska.
Kontakt: Piotr [email protected] tel.602 688 236

Posted

mmd, strasznie Ci dziękuję, ja dopiero teraz mogę wejśc do netu i to na chwilę...Dzięki ogromne! Napisz, proszę ile kosztuje ten zestaw, prześlę pieniądze!

Posted

jolabuk5 jeszcze jest maleńka nadzieja, koleżanka dała mi cynk, że działa w sprawie malucha, rozesłała wici po swych koleżankach, może cosik się uda! Jak tylko czegoś się dowiem, oczywiście daję znać:):):) A powiedz proszę ile mamy jeszcze czasu? Do kiedy psiaka Pan Piotr potrzyma?

Posted

[quote name='jolabuk5']mmd, strasznie Ci dziękuję, ja dopiero teraz mogę wejśc do netu i to na chwilę...Dzięki ogromne! Napisz, proszę ile kosztuje ten zestaw, prześlę pieniądze![/QUOTE]
Całe 5 złotych, więc nie ma o czym gadać:) Oby coś z tego było.

Posted

[quote name='mmd']Całe 5 złotych, więc nie ma o czym gadać:) Oby coś z tego było.[/QUOTE]

Dziękuję, mmd! Mam jeszcze wpłacić na Miśka, niesamowitego skrzywdzonego psa, to dołozę do mojej wpłaty te 5 zł od Ciebie, dobrze?

Posted

[quote name='jolabuk5']Dziękuję, mmd! Mam jeszcze wpłacić na Miśka, niesamowitego skrzywdzonego psa, to dołozę do mojej wpłaty te 5 zł od Ciebie, dobrze?[/QUOTE]
Bardzo dobry pomysł :)

A panu Piotrowi może powiedz, żeby trochę wytrzymał, będziemy pomagać w szukaniu domu. Prawdziwe ogłaszanie to nie jest wątek na miau i na dogo, to o wiele za mało, po akcji z ogłoszeniami w necie jest szansa, bo to dużo stron. I sa inne bazarki, poszukam, jeśli chcesz i będzie więcej ogłoszeń.

Posted

Właśnie dzwoniłam do Pana Piotra. Pies (wołają na niego Czarny, ale Maks też może być) jest nadal u niego, w międzyczasie doszło do nieudanej adopcji - ludzie nieodpowiedzialni spuscili psa ze smyczy na pierwszym spacerze, pies oczywiście uciekł i wieczorem, cały mokry i zmarznięty skamlał... na wycieraczce u Piotra. Oczywiście Pan Piotr wziął go znowu do domu i nadal szukamy miejsca dla Maksa 9niech juz ten Maks zostanie). Widać, ze piesio mądry, ze potrafił wrócić do swego tymczasowego domu!
Pan Piotr prosił, zeby z ogłoszeniami wstrzymać sie do jutra, bo nasza wspólna koleżanka Ania (studentka weterynarii w Olsztynie) szuka Maksowi czegoś i dzis wieczorem będzie miała odpowiedź. Państwo byli zainteresowani Maksem, ale na wiadomość, że znalazł dom (ten nieodpowiedzialny) zaczęli rozmawiać w sprawie adopcji innego psa i teraz nie wiadomo, na którego się ostatecznie zdecydują. Gdyby na Maksa, to super, pojedzie do Olsztyna. A jeśli na tego drugiego psa, to jutro puscilibysmy ogłoszenia.
Oczywiście mmd, jeśli znajdziesz jeszcze jakieś bazarki ogłoszeniowe, to ja chętnie je zafunduję Maksowi!

Posted

Wczoraj Pan Piotr nie dodzwonił się do Olsztyna, Ani (studentce wet., która szuka Maksowidomu) chyba siadla komórka. Poczekajmy do wieczora, może uda się złapać kontakt z Anią i dowiedzieć się, jaka jest decyzja tych państwa w sprawie psiaka.

Posted

Sorry za offa.
Ale...
Zaginęła Dżaki, sunia w typie jack russel terriera wyadoptowana ode mnie z tymczasu!
Jest płocha, nie da do siebie dojść.
Zaginęła w Warszawie, w dzielnicy Mokotów-Służew!!
Tel. do mnie: 513145953
Pani Gosi(DS) : 669408881
Oto sunia:

WAŻNE: Była w szelkach tych co na zdjęciu, tj. brązowych w pomarańczowe łapki

Jutro jadę do Warszawy jej szukać, chciałabym zorganizować łapankę/poszukiwania większą grupą, kto się pisze?

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z Anią, która własnie przyjechała z Olsztyna. Niestety, z domkiem w Olsztynie się nie udało, ale Pan Piotr znalazł dom dla maksa w Łodzi, tylko Ania ma wątpliwości, czy dobry będzie. O 11.00 jadą tam z Maksem, Ania poprosiła mnie o przesłanie wzoru umowy adopcyjnej, oczywiście już wysłałam. Sytuacja jest o tyle trudna, że jeśli dom okaże sie nie do przyjecia, to nie ma co zrobić z Maksiem, bo Pan Piotr już stanowczo musi go oddać. Ania mówi, że pies jest fantastyczny i naprawdę powinien mieć wspaniały domek. No, zobaczymy, Ania ma oddzwonić, jak poszło z ta adopcją i czy domek okazał sie "do zaakceptowania". Dobrze, że jest ta umowa, zawsze to trochę oficjalniej wyglada. Dam znać, jak się czegoś dowiem.

Posted

[quote name='Borówka16']

Sorry za offa.
Ale...
Zaginęła Dżaki, sunia w typie jack russel terriera wyadoptowana ode mnie z tymczasu!
Jest płocha, nie da do siebie dojść.
Zaginęła w Warszawie, w dzielnicy Mokotów-Służew!!
Tel. do mnie: 513145953
Pani Gosi(DS) : 669408881
Oto sunia:

WAŻNE: Była w szelkach tych co na zdjęciu, tj. brązowych w pomarańczowe łapki

Jutro jadę do Warszawy jej szukać, chciałabym zorganizować łapankę/poszukiwania większą grupą, kto się pisze?

Ojej, biedna sunia! Ja do wyjazdów to nie za bardzo ale dziewczyny z Warszawy tu wchodzą, może któraś będzie mogła?