jamnicze Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Ha ha, pieleszowe szkraby najfajniejsze :) U nas Saidi ostatnio chodziła niepocieszona, bo Pańcio zachorował i w weekend leżał w dużym pokoju, a jej na pościel nie wolno więc bidula była zawiedziona, że nie może na swój tapczan. Za to dzisiaj mnie nie obudziła, wstaję o 8.30, patrzę, a pościel zwinięta na brzegu łóżka (nie ma jak mus do pracy) i przytulona do niej Saidi ;), w końcu szczęśliwa, że dostała się na kanapę :) Jak konik w kłusie :lol: [URL]http://img69.imageshack.us/img69/1624/1001061g.jpg[/URL] To zdjęcie Bubusia jest przepiękne :loveu: po prostu macho w każdym calu [url]http://img98.imageshack.us/img98/2929/1001144l.jpg[/url] Jak podwinęła łapeczki w skoku :p [url]http://img709.imageshack.us/img709/3938/1001112j.jpg[/url] Quote
lourdnes Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 [quote name='jamnicze']Ha ha, pieleszowe szkraby najfajniejsze :) U nas Saidi ostatnio chodziła niepocieszona, bo Pańcio zachorował i w weekend leżał w dużym pokoju, a jej na pościel nie wolno więc bidula była zawiedziona, że nie może na swój tapczan. Za to dzisiaj mnie nie obudziła, wstaję o 8.30, patrzę, a pościel zwinięta na brzegu łóżka (nie ma jak mus do pracy) i przytulona do niej Saidi ;), w końcu szczęśliwa, że dostała się na kanapę :) Jak konik w kłusie :lol: [URL]http://img69.imageshack.us/img69/1624/1001061g.jpg[/URL] To zdjęcie Bubusia jest przepiękne :loveu: po prostu macho w każdym calu [URL]http://img98.imageshack.us/img98/2929/1001144l.jpg[/URL] Jak podwinęła łapeczki w skoku :p [URL]http://img709.imageshack.us/img709/3938/1001112j.jpg[/URL][/QUOTE] [quote name='deer_1987']podkolderkowe zawsze najlepsze :loveu:[/QUOTE] Najwięcej fotek mam właśnie pościelowych bo bety stanowią 90% życia moich szkodników. Za jedzenie je gonię ale szał bitewny , kopanie nor i spanie jest tu 24h. Gonitwy odbywają się z łóżka w salonie do łóżka do sypialni i czasem trwają dobre 40 min aż się baski zzipią i dosłownie uwalą ze zmęczenia .To czego nie wybiegają na smyczy odbiją sobie właśnie w domciu w pieleszczach. Zeby była taka możliwośc pościelowego zycia szkodniki zawsze po spacerze ląduja w wannie na mycie łapek i po powrocie ze wsi zawsze są kąpane. Nigdy nie mialam w domu rozwalonych betow 24h i zawsze mnie to wkurzało u innych (uznawałam za niechlujstwo)ale odkad sa baski wiele sie zmienilo. Ja wogóle nigdy nie zakladalam mozliwości posiadania zwierzaka w domu. Szczerze to sie przyznam ,ze mi zawsze większość psów i psiarzy śmierdziała. A teraz sama mam dwa psy i do tego w łóżku.Dlatego już nigdy nie będę się niczego zarzekała haha :evil_lol: Quote
Buszki Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [quote name='lourdnes']Ale się u mnie wesoło zrobiło:)Moje szkodniki też mają powinowactwo do wszystkiego co jest zjadliwe od tynku na ścianie, paskudnych twardych kabanosów Pancia, reklamówek po papier toaletowy.Co nie zjadliwe wyplują ale zawsze muszą się najpierw upewnic- czasem po 10 razy.Teraz mamy magiczną psia szafke w domu , gdzie przechowuję wszelkiej maści psie łakotki i smierdziele.Są tam kostki, świńskie suszone uszka, kurze łapki i inne. Dzwięk otwierania dzwiczek działa magicznie w każdej części domu.Mania lubi wpadać do środka i przebierać w tych śmierdzielach;)[/QUOTE] Ja też mam taką magiczną szafkę wydajaca magiczne dźwięki podczas otwierania ;). Quote
lourdnes Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 [quote name='Buszki']Ja też mam taką magiczną szafkę wydajaca magiczne dźwięki podczas otwierania ;).[/QUOTE] Z mojej po otwarciu wydobywa się jeszcze atrakcyjny dla szkodnikow zapach . Dla mnie niekoniecznie ale diabelki sa w siódmym niebie. Mania wpada do srodka i próbuje wynieśc tyle smierdzieli ile sie da;) Quote
jamnicze Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Poproszę fotkę buszującej w szufladzie Mani :) Quote
lourdnes Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 [quote name='jamnicze']Poproszę fotkę buszującej w szufladzie Mani :)[/QUOTE] To muszę dopiero zdorbić bo nie posiadam takowej:) Quote
Buszki Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ja też chcę to zobaczyć. A u mnie poszedł kolejny kilogram mąki.Muszę chyba zmienić schowek. Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 może mają ochotę na jakieś wypieki?:)i tak podchody na zachętę robią;) Quote
Buszki Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Może.A może Szepsi po prostu lubi mąkę :cool3:.Od wczoraj chodzi z wąsami oklejonymi tą mąką ale jej nie pomogę,niech cierpi :diabloti:. Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Ja też jestem za fotką w mące :evil_lol: i zbliżeniem oklejonych wąsów młynarki :cool3: Quote
Buszki Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Próbowałam,ale na zdjęciu nie widać.Może następnym razem mocniej się omączy. Quote
Buszki Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Nie wstawię,bo nie mam jak zmniejszyć :(.Ale jak już będę miała program,to Was zamęczę zdjęciami ;). Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Ja wstawiam w całosci -imageshack chyba sam je zmniejsza bo nawet sie nie zastanawialam nigdy nad wielkoscia- ale to taki ze mnie znawca kompów ( umiem wejsc na dogomanie, odpalic film ,włączyć muzę)W każdym razie imageshack jakos sam dopasowywuje może spróbuj w nim;) Quote
Cienka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 lourdnes albo twój aparat robi małe fotki :p Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Cienka']lourdnes albo twój aparat robi małe fotki :p[/QUOTE] Nie- kobyły są bo kiedyś na nasza klase musialam zmniejszac i Agnes mi pomagała , bo za wielkie były Quote
Buszki Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 A mi nie chciał zmniejszyć.Chyba mnie nie lubi :(. Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='deer_1987']Co tam slychac?[/QUOTE] U mnie ok ale strasznie sie martwię o Wazirka .Moje szatany teraz spią -dziś męczyły kości na obiad i to zajęcie je wyczerpało ,a ja właśnie sie zabieram za dalszy ciąg tłumaczenia polowania .Tascha mi poprawiła humor swoim cudnym zwierzyńcem.Zebym byla młodsza to bym sie zapakowała do niej z namiotem na lato.Ma tam zwierzyńcowy raj :) Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Buszki']A mi nie chciał zmniejszyć.Chyba mnie nie lubi :(.[/QUOTE] To może ja faktycznie mam mniejsze te zdjęcia? Kompletnie sie na tym nie znam ale wstawia mi bez problemu - tam mozna wybrac rozmiar i on juz sam dostosowuje ja wlasnie tak robie -ustawiam na 640 * 480 i mi wstawia ale moze fakt ,że moge miec mniejsze te foty. Pojęcia nie mam Quote
gosiaja Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 a pod linijką gdzie wstawia się zdjęcia nie ma takiego napisu Zmiana rozmiaru obrazu: ?? ze strzałką do wyboru rozmiaru Quote
lourdnes Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 U mnie jest pod , ja tak ustawiam rozmiar - tutaj [url]http://imageshack.us/[/url] Quote
Recommended Posts