Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Salsa jeszcze u mnie, ma jechać w niedzielę, bo wyniknął problem z transportem.

Dostałą dziś zastrzyk na tasiemca i preparat na pchły. Je wciąż łapczywie, ale zdarza się jej zostawić coś w misce, nie wpycha już w siebie do oporu. Na moje oko przybrała, ale nie mam gdzie jej zważyć. Salsa wciąż jest bardzo płochliwa, wciąż nie wieży, że dotykając ją nie chcę jej nic zrobić. Gdy wyciągam rękę, to podejdzie, poliże, ale przy próbie dotyku spina się, nieruchomieje całkowicie, podkula ogon pod siebie.

Mimo to widać, że czuje się już troszkę bardziej pewnie - coraz częściej macha ogonkiem jak do niej gadam, czy jak widzi, że idziemy na spacerek. No i przede wszystkim ożywia się, jak widzi czy czuje jedzenie. Od razu pojawiają jej się wtedy iskierki w oczach.

Posted

Tak, Salsa jest już w nowym DT. Podróż zniosła dobrze (po za siku w aucie...). Mieszka teraz w domu z dogiem i z drugim małym psiakiem. Na początku przestraszyły ją trochę szczekaniem, ale potem już było ok. Mam dostać namiary do ogłoszeń, to ruszymy z szukaniem DS dla Psiny.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Szkoda że nie wrzuciłyście linku na wątek fundacyjny to bym wam wcześniej powiedziała co u Salsy.
Salsa ma się dobrze. Mieszka tymczasowo z małą suczka i z dogiem śpi w srodku pomiedzy nimi. Jest zupełnie bezkonfliktowa. Szczeka, pilnuje terenu przytyła, jest zdrowa. Ma jeszcze takie odruchy że przy gwałtowniejszym geście się kuli, ale w porównaniu z tym co było wcześniej to niebo a ziemia.Chodzi na spacerki do lasu i jest bardzo grzeczna. Kiedy zostaje w domu nie niszczy nie szczeka.Ma ogromny apetyt.
Ogłoszenia ma robione od samego początku z podaniem namiarów na fundację bo w końcu chyba na barkach fundacji spoczęło zaopatrzenie suki i szukanie domu.Proponuję w ogłoszeniach podawac namiar do mnie : 722 394 983, trudno bowiem udzielac jakichkolwiek informacji nie wiedząc nawet gdzie suka jest na tymczasie.
Dobrze jednak wiedziec że sa dobre cioteczki które zajmą się szukaniem domu dla Salsy. Więc działajcie.

Posted

Spoko, Sunia od początku robione co miesiąc około 48 ogłoszeń. 25 maja będę je znowu zamieszczała ponownie, więc nie musicie się o to martwić. W razie jakby znalazła domek proszę uprzedzić :)

Posted

Aniu jak znajdzie domek będę o tym wiedziała pierwsza :) więc ci powiem
Ciekawam był na ile będa pomocne cioteczki tak strasznie przejęte losem suni że nigdy nie zapomną jej oczu.
Tradycyjnie okazuje się że przejęte są owszem i to mocno, ale tylko do czasu kiedy psiak nie trafi do fundacji. Później jakoś tracą zainteresowanie.

Posted

Spoko, będę dzielnie robić ogłoszenia, damy radę :diabloti: Przy okazji miałabym pytanko, czy w związku ze zmianą DT, to dalej jest Częstochowa czy inne miasto? Z resztą w razie jakby się coś do 25 zmieniło to proszę o maila ;)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...