Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

Posted

[quote name='ŚWIAT']Hehe, wiedziałam że Ci wpadnie w oko...[/QUOTE]

nie mogłam się oprzeć:) tam jest również Tofik, taki biedaczek przyklejony do ściany, ale on chyba ma wykupione ogł.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pani prezydent to niech zwolni sobie urzednikow co nie dopilnowali dokumentow na dofinansowanie budowy obwodnicy a nie PANA MARKA ktory walczy o jedzenie dla psow glodujacych (znam PANA MARKA osobiscie przeduzyl mojemu psu zywot o3 lata)napewno na forum sa prawnicy ktorzy moga podpowiedziec czy mozna zwolnic weterynarza ktory wygral przetarg?

Posted

[quote name='Temida']Tofis, bo to chłopczyk.
Może kto jest chętny aby napisać, ja mogę jutro po interwencjach.[/QUOTE]

Mi chodziło o tą malutką brązową sunię z postu 7...to chyba inna Tofisia niż Tofiś:)?

Posted

Co do Lei to może taki tekst:

Lea, wysterylizowana suczka rasy owczarek niemiecki, około 6 lat, mądra, bardzo przyjacielska, łagodna, delikatna szuka odpowiedzialnego, już do końca jej dni jedynego człowieka. Suczka ma czarno-podpalaną barwę, jest już zachipowana. Zdecydowanie źle znosi pobyt w schronisku, mimo wszystko na widok człowieka nadal radośnie macha ogonem. Ma wspaniały charakter. Potrzebuje otwartego, szczerego serducha wypełnionego miłością! Swoje ma w stałej gotowości do podarowania. Nie przegap okazji, to wyjątkowa sunia, nie wierzysz? Poznasz, uwierzysz:)
Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 507 180 857
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

[quote name='Tofikowa']Czy Tofisia ma już ogłoszenia? Czy zamówić dla niej pakiecik?[/QUOTE]

pytałam o Tofisię dziewczynkę, ale zamówię i dla Tofisi i dla Tofisia.

Posted

Już wiem, wkradł się mały błąd, ale poprawiłam.
i Tofiś i Tofik to chłopczyki, z tym, że najpierw powstał tekst dla dziewczynki i tak zostało, a okazało się że to piesek.

Marysiu, bardzo dobrze.

Posted

[quote name='ŚWIAT']Proszę o decyzję co do tego, czy ogłaszamy Leę czy też mam jej pakiet zamówiony u CatAngel zamienić na innego Waszego psiaka?[/QUOTE]

Proszę o ogłoszenia dla Lei, muszę jeszcze przemyśleć decyzję, czy dalej "urabiać" tę rodzinkę na Leę. SKoro Temidka uważa, że ona nie da rady biegać za dziećmi, to może lepiej jakby znalazł się inny domek.

Posted

[quote name='Madlene']Słuchajcie, dzisiaj Nelka idzie do nowego domku! Mój kolega się po prostu w niej zakochał ::D:D:D A co do p. prezi to brak słów[/QUOTE]

Nelka naprawdę ma domek? Jeśli tak to poproszę kolejnego pieska do ogłoszeń :-)

Posted

[quote name='Temida']Nie wiem jeszcze czy Nelka ma dom, bo Ada wczoraj pisała, że na miejscu ten Pan się zastanawiał.[/QUOTE]

:-( Nad czym się zastanawiał? Z wyglądu mu nie pasowała czy co? Swoją drogą ja chyba jestem z innej planety, ale moim zdaniem zastanawiać na miejscu to się można nad kupnem butów albo telewizora, a to przecież żywa istotka. Chyba wcześniej wiedział, czy ma możliwość wzięcia pieska... Załamka :-(

Posted

[B][COLOR=red]PGK JUŻ OGŁOSIŁO KONKURS NA NOWEGO WETERYNARZA.
p. Marek na razie pracuje, ale co będzie jutro...
W czwartek Sesja.

[URL=http://img152.imageshack.us/i/zaproszeniedzo.jpg/][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/125/zaproszeniedzo.jpg[/IMG][/URL]

[/COLOR][/B]

Posted

Smutne, jak się w naszym kraju traktuje ludzi, którzy się starają i chcą zrobić coś dobrego :-( Polityka, kasa i władza, jedyne co się liczy...

[B]Temidko, a co z Leą? Jest jakaś decyzja? Jeśli nie, to ja robię jej wydarzenie. Któremuś pieskowi też zrobić oddzielne oprócz albumu? [/B]Ale to dopiero wieczorkiem, bo mam dziś jeszcze pacjentów.

Posted

przepraszam dziewczyny, ze sie wtrace, ale Temida ma racje, ze do Lei ci panstwo powinni przyjsc do schroniska ... zeby ja poznac, i zeby schronisko moglo poznac ICH.

Jesli maja trojke dzieci i juz w tej chwili zastanawiaja sie, czy sa w stanie psa wykarmic ... to niestety srednio rokuje :(
a co z opieka weterynaryjna w razie co??? przeciez to starszy piesek, w dodatku owczar - owczary maja w 99% na starosc dysplazje! i to jest kosztowna sprawa jesli chodzi o leczenie ...

taka decyzje trzeba naprawde bardzo dobrze przemyslec, nic na hura!!!

kiedys w starogardzie poprzednia kierowniczka wydala do adopcji tez starsza sunie owczarka, i niestety obecne kierownictwo musialo ja odbierac interwencyjnie, bo byla szkieletorem i w dodatku lysym!!!!!!!!!!!!

zastanowcie sie nad tym dobrze! lepiej troszke poczekac i trafic na naprawde ODPOWIEDNICH ludzi! Ktorych STAC na duzego psa.

Posted

[quote name='Temida'][B][COLOR=red]PGK JUŻ OGŁOSIŁO KONKURS NA NOWEGO WETERYNARZA.
p. Marek na razie pracuje, ale co będzie jutro...
W czwartek Sesja.

[URL=http://img152.imageshack.us/i/zaproszeniedzo.jpg/][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/125/zaproszeniedzo.jpg[/IMG][/URL]

[/COLOR][/B][/QUOTE]

Proszę robić Lei wydarzenie, nie wydaje mi się aby był to ten dom, dla starszego, załamanego obecnie psa, który szuka domu na emeryturę.
Oceniam obiektywnie i behawiorystycznie ten pies musi mieć gwarant domu na zawsze, bez możliwości zwrotu.

Posted

A więc tak : mój kolega , który zakochał się w Nelce, bierze również możliwość wziąć Adasia. Z tego co mi wcześniej mówił, to bdb lubi owczarki i dlatego mu ją pokazałam. Był w schronisku i był już gotowy żeby wziąć Nelkę (poza faktem że nie mogli jej wogule znalezc) ale zobaczył dużego biszkopta. I znowu telefon co to za psiak , i ogólne info jaki on jest itp. Z opisu skojarzyłam, że to napewno musi być Adaś. I stwierdził że on w takim razie nie może podjąć sam decyzji. Powiedział i obiecał, że napewno tu wróci po któregoś psiaka z tatą. I mam nadzieję, że dotrzyma słowa :)

Posted

No to super :-) Ciekawe kto będzie miał domek... ;-)

Właśnie robię wydarzenie dla Lei. Zaraz wkleję Wam tu tekst, jaki wydziergałam. Mam tylko pytanie, czy prosić też o dt i deklaracje??? Chyba trzeba ją wyciągnąć ze schronu, co?

A i ponawiam pytanko: komu jeszcze oddzielne wydarzenie? Który psiak w pilnej potrzebie jeszcze?

Posted

To moja propozycja na tekst wydarzenia dla Lei. Dziewczyny wypowiedzcie się. Póki co nie zamieszczam.

[SIZE=1]STARSZA, ZAŁAMANA SCHRONISKOWYM ŻYCIEM LEA BŁAGA O DOM, PRZYNAJMNIEJ DT!!!

Lea to sunia rasy owczarek niemiecki o czarno-podpalanej barwie. Ma ok. 6 lat. Jest wysterylizowana i posiada chip.[/SIZE] [SIZE=1]
Ma wspaniały charakter, jest bardzo przyjacielska.
Została znaleziona w centrum Radomska.

Przebywa w Schronisku dla Zwierząt w Radomsku, ul. Spacerowa 118.[/SIZE] [SIZE=1]

SUNIA NIE RADZI SOBIE W SCHRONISKOWYCH WARUNKACH. JEST W ZŁYM STANIE PSYCHICZNYM: CAŁY CZAS SIEDZI W BUDZIE I NIE CHCE JEŚĆ!!! [/SIZE] [SIZE=1]

ROZPACZLIWIE TĘSKNI ZA KONTAKTEM Z CZŁOWIEKIEM!!![/SIZE] [SIZE=1]
Wychodzi z budy tylko wtedy, gdy ktoś pojawia się w jej boksie. Przychodzi, merdając ogonkiem i domaga się głaskania.

Lea pilnie potrzebuje DOMU!!![/SIZE] [SIZE=1]
Szukamy wyrozumiałego, kochającego i odpowiedzialnego domku, który będzie w stanie otoczyć sunię właściwą opieką, zrozumieć i zaspokoić potrzeby tego już niemłodego pieska.
Musi być to dom już na zawsze, bo Lea nie poradzi sobie ponownie z odrzuceniem.

Jeśli szybko nie znajdzie się dom stały, sunia będzie potrzebowała naszej pomocy w postaci DOMU TYMCZASOWEGO i DEKLARACJI w przypadku płatnego dt.[/SIZE] [SIZE=1]

Jeśli to właśnie Ciebie Lea tak tęsknie wypatruje zza schroniskowych krat lub jeśli chciałbyś w jakikolwiek sposób pomóc tej wspaniałej suni, nie zwlekaj, dzwoń, pisz:[/SIZE] [SIZE=1]

tel. 507 180 857[/SIZE] [SIZE=1]
e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
wątek dogo: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami%21-Prosimy-o-pomoc"]http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc[/URL].[/SIZE]