iskra_wroc Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Carrier Chicken & Rice CHICKEN & RICE Kompletna, w pełni zbilansowana karma dla psów. Łatwo przyswajalna i delikatna dla żołądka. Użycie składników najwyższej jakości gwarantuje psu zdrowie i piękną sierść. Jedynym mięsem zawartym w karmie jest mięso z kurczaka. Nie zawiera pszenicy i soi. Polecana dla młodych i dorosłych psów o normalnej aktywności, doskonała w smaku, polecana dla psów wybrednych. Składniki: Mięso z kurczaka, ryż, kukurydza, jęczmień, tłuszcz zwierzęcy, olej roślinny, siemię lniane, pulpa buraczana, jaja, kiełki pszenicy, drożdże browarniane, fruktooligosacharydy (FOS), glukozamina, rozmaryn, minerały, witaminy, pierwiastki śladowe Zawiera: Omega 3, Omega 6 Wartość energetyczna: 14.6 MJ/kg Warto ja kupić??? Koszt ok 140-160zł za 15kg. Quote
Witokret Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jeśli Twój pies nie jest uczulony na kurczaka i jest w stanie tolerować zboża, to można spróbować, ale... jest mnóstwo o wiele lepszych karm. Zauważyłam, że Carrier pakuje do większości swoich karm wszystkie możliwe rodzaje mięsa (nigdy nie zorientujesz się na co Twój pies będzie uczulony ;)). Wieprzowina nie jest najlepszym mięsem dla psa - ale tu akurat jej nie ma, chociaż nie wiadomo z czego właściwie pochodzi ten "tłuszcz zwierzęcy". Co do kurczaka - mnóstwo psów albo już jest albo za jakiś czas się na niego uczuli. Większość producentów pakuje również zupełnie niepotrzebnie zboża do swoich karm, ale cóż - względy ekonomiczne ;) Quote
mam psa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='Witokret']... Wieprzowina nie jest najlepszym mięsem dla psa - ale tu akurat jej nie ma, chociaż nie wiadomo z czego właściwie pochodzi ten "tłuszcz zwierzęcy". ...[/QUOTE] myślę, że ten tłuszcz zwierzęcy to najprawdopodobniej wieprzowina ...:) Quote
Recommended Posts