Maalwi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ostatnio zauważyłam,że Bibi z tyłu łap ma poczochrane włosy, są posklejane(jak je ucho świńskie to je obślinia) i jesczze całe w piasku. Jak próbuje jej to rozczesać to się bardzo wyrywa. Jak zapobiec powstawaniu takich jakby kołtunów?:roll: Quote
maga18 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 systematyczne czesanie i niestety ograniczane gryzienia uszu itp jak widac ze ucho sie rozmiękło to zabierac i dawac jak bedzie twarde Quote
mychaaaaa Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Malwi! psyja kiedyś pisała, że swojemu Ulemu nakłada do gryzaków skarpety ;) ucinasz bawełniane podkolanówki, by były dziury z obu stron i nakładasz dla swojego pp :) i chroni to sierść, a pies może żuć ulubione gryzaki ;) Quote
Maalwi Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='mychaaaaa']Malwi! psyja kiedyś pisała, że swojemu Ulemu nakłada do gryzaków skarpety ;) ucinasz bawełniane podkolanówki, by były dziury z obu stron i nakładasz dla swojego pp :) i chroni to sierść, a pies może żuć ulubione gryzaki ;)[/QUOTE] próbowałam już ze zwykłymi skarpetkami ale Bibi od razu ściągała :( Quote
mychaaaaa Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Maalwi']próbowałam już ze zwykłymi skarpetkami ale Bibas od razu ściągał :([/QUOTE] przyzwyczajaj ją powoli. Nie pozwalaj zdjąć, uspokajaj, nagradzaj. Moja Laila też nie chciała nosić spineczki na grzywce, ściągała. Ale ciągle znów nakładałam i teraz często cały dzień chodzi z podpiętą grzywką ;) Quote
Recommended Posts