Jump to content
Dogomania

Fundacja Boksery w Potrzebie- staruszek Alto szuka swego miejsca na ziemi...

Recommended Posts

Posted

I przybyła nam następna bida. Poznajcie Alto:

[FONT=arial]Czy tak miał spędzić resztę życia?[/FONT]

[FONT=arial]ALTO- ok. 10 lat[/FONT]

[FONT=arial]ALTO to kolejny dowód na to, jak obojętny wobec psiego losu może okazać się człowiek.[/FONT]
[FONT=arial]Choć w życiu nie zaznał zbyt wiele ciepła, ALTO radośnie reaguje na inne psy- zwłaszcza bokserki![/FONT]
[FONT=arial]Starszy Pan cieszy się też nie najgorszym zdrowiem, choć doskwierają mu nieco przerzedzone ząbki i schorzenie zwane spondylozą- brak elastyczności, przez co ALTO kładzie się na tzw. "żabkę" i załatwia jak dziewczynka. Serce ma jednak w zadziwiająco dobrym stanie- zachował je dla swojego człowieka :).[/FONT]

[FONT=arial]Ten niemłody już, bardzo wychudzony boksio, czeka na kogoś kto nie boi się starości. Kogoś, kogo będzie mógł pokochać bez obaw, komu będzie mógł wygrzać stópki wieczorem a rano na przywitanie dać buziaka.[/FONT]

[FONT=arial]Aktualnie szukamy dla naszego podopiecznego przede wszystkim domu stałego, ale i za tymczasowy będziemy bardzo wdzięczni. Zależy nam, by staruszek poznał ciepło domowego ogniska, przeżył jeszcze szczęśliwe chwile u boku człowieka. Bardzo chcemy, by ALTO uśmiechnął się jeszcze w ten tylko bokserom znany, fafołowy sposób.[/FONT]
[FONT=arial]Podaruj ALTO szczęśliwe lata- starość nie musi być smutna.[/FONT]

[FONT=Arial]
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji: [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=3][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial]793-040-057 [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4]

[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=3]mail: [email protected][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][FONT=Arial][FONT=Arial]

[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

Alto moiżna również pomóc wpłacając grosik na konto Fundacji z dopiskiem "Dla Alto"

Fundacja Boksery w Potrzebie
[FONT=Verdana]Al. Stanów Zjednoczonych 32/280 [/FONT]

[FONT=Verdana]04-036 Warszawa [/FONT]
[FONT=Verdana]87 1090 1870 0000 0001 0841 2247[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Altuś trafił do psiego raju ;) Hoteliku u Agi:

"Nynuś, synuś nocny marek jest, skubany śpi jak przyjeżdżam nawet się nie podniesie, przywitać, bo tam walka o legowisko Inez nieważne, że w domu kilka w rożnych miejscach Inezki najfajniejsze i najwygodniejsze. I ma farta bo jak do nich przyjeżdżam to Inez wstaje by mnie witać a nynuś cichcem pomyka do niej do łóżeczka i idzie spajkać, centralny punk w domu. Malutki straszy mi siostrę do tego stopnia, że Amanda wymięka a mianowicie na czas wyjścia z domu opiekunów, Amanda wychodząca do szkoły ostatnia ma za zadanie rozdzielić psiaki bo Inez w dalszym ciągu twierdzi, że weź wejdź tu do kuchni a chirurga plastyka będziesz szukał, to moi ludzie moje legowisko i moja lodówka. Więc gdy wszyscy wychodzą Inezka w kuchni a nynuś ma cały metraż dla siebie niemały więc gdy wychodzi Ami on cofa się do tyły idzie tyłem jak raczek, aż wyczuje legowisko kładzie się i zostaje jak to dziś nazwała księżycowy krok Michela. Zastanawiałyśmy się czy umie chłopak szczekać byłam na podwieczorku mama coś przygotowywała a Alto stał, zaczął się cofać zaczął na nią szczekać podskakując tak, że przednie łapki były w powietrzu więc umie. Inezka jest priorytetem, numerem uno, Alto zaś nie rozumie dlaczego porywany zostaje do drugiego pokoju by tulić chłopaka i okazywać uczucia, choć staramy się głaskać oboje jednocześnie i on już sam wie, że tak trzeba jak ja głaszcze Inez on łapie w mig o co chodzi i podchodzi do mamy by głaskała. Gdy moja wizyta dobiega końca chłopakowi włącza się łazikowanie i wtedy on pląsa łazikuje a ja już muszę jechać. W wielkim skrócie chłopak jest grzeczny mieszkał kiedyś w domu bo zna zasady wie do czego służy łózko, , co do jedzenia uczy się a mianowicie smaczki mięciuteńkie bo ząbki jak powyżej owszem jak Inez pokaże, że to zjadliwe, korzystając z okazji, że Inka wyszła na spacer ona dietka dostał budyń i nie jadł za to jak wróciła zjadł, no cudny jest taki delikatny wszystkiego się uczy od Inez i ona sama wcale nie taka zła bo np. gdy żebra ją oboje ona go wymija i jest pierwsza ale nie morduje, pozwala mu dać sobie buziaka ale jak jej się przypomni zawarczy. Poza tym mogą oboje przebywać razem pod obserwacją człowieka i Inez nic mu nie robi a on ją i tak kocha ona jego też różnica polega na tym, że Biszkoptowi matkowała był pierwszy Alto chce ustawić ale widać, że fajnie, że jest a że troszkę zołzowata on nic sobie z tego nie robi. Oba psiaki mają ogrom miłości aż im zazdroszczę w imieniu własnym i swojej siostry no cóż rodzice mają nowe dzieci. "

• 1 month later...
Posted

Alto wchodzi po schodach delikatnie ale umie.
Pozostawiony sam w domu potrafi nasikać ze strachu rozwiązaniem może być klatka kennelowa.
Alto to staruszek, który głównie śpi.
Alto potrafi bawić się zaczepiany, zabawek jednak nie zna nie bawi się nimi.
Co do kotów, na spacerach można go odwołać natomiast, w domu nie wiem.
Alto ze względu na schorzenia musi pilnować wagi.

• 2 months later...
Posted

W międzyczasie Alto zmienił miejsce zamiszkania...

Alto mieszka w fajnym hoteliku, w bardzo spokojnej okolicy, łąki, lasy .
Zajmuje boks w zamkniętym budynku, mieszka sobie zaraz koło piecyka, więc ciepełko ma zaraz obok siebie.
Jest bardzo grzeczny, spokojny i milusiński. Obsługa hotelu bardzo go kocha i dba o niego najlepiej jak się da.
Dostaje karmę z rosołkiem, żeby nie nadwyrężać ząbków, których jest mało.
Kręci kuperkiem z radości, na spacerach zapiernicza do przodu aż miło. A foty poniżej:

Posted

Odwiedziliśmy dzisiaj Altocika
Jako, że chłopak nadal sika dużo i w boksie zamkniętym nie czuł się najlepiej, bo mokra podłoga mimo częstych wizyt i sprzątania - zamieszkał w boksie na zewnątrz. Jest już ciepło, więc ma słoneczko i psie towarzystwo obok, które mu bardzo pasuje.
Nie przybiera na wadze mimo dobrych wyników, przegląd zamówiony. Rafał jutro sprawdzi co i jak, zaaplikuje odpowiednie witaminy i potrzebne specyfiki.
A poniżej zdjęcia.
Boksio wesoły, zapatrzony w Pana Tomka. Jak mu zniknął z pola widzenia - Alto czekał, aż się znowu pojawi. Kochany jest.

Niskopodłogowy boksiu

Altocik czuje się świetnie. Cieszy się na widok człowieka, radośnie kręci dupką. Przytył i nie wiem jak to się stało, ale chłopak pociemniał. Zastanawiam się, czy go nie pofarbowali, bo wygląda teraz ze trzy lata młodziej. Zasuwa na spacer z prędkością światła, a do sikania.... tadaaaaam! Podnosi łapkę. Facet pełną gębą.
Bardzo grzecznie sobie w boksie śpi, nie jest nachalny, narwany. Taki staruszek, co mu micha potrzebna, Pańciostwo do kochania i spacerek na trawce, przy drzewku czy krzaczku.
Ludzie wielkiego serca - gdzie się podziewacie?

• 2 months later...
Posted

Info z odwiedzin u Alcika

"Dziś byliśmy z wizytą u Altocika. Sepia odstąpiła mu swoje legowisko, więc zawieźliśmy je z kocykami. Alto wesoły na okrągło, ogon mu raz w jedną, raz w drugą stronę lata. Na spacerze się za nim biega wręcz, taką ma ochotę na wszystko. Pobawiłam się z nim, poskakał, podokazywał, a na koniec wymiziałam od wszystkich Cioteczek i Wujaszków forowych.
Zdrówko dopisuje, nic mu nie dolega, jest stale pod opieką weterynarzy, którzy jeżdżą do hotelu doglądać psiaków. Niestety sika dużo i często i trzeba go wyprowadzać częściej, ale poza tym maleńkim mankamentem dla kogoś, kto ma ogród, to idealny psiak! Bardzo przyjazny do innych psiaków, do ludzi, koty totalnie olewa, phiii - taka mi nowość te koty. Sprawdziliśmy, bośmy odwiedzili te hotelowane.
Boksio kanapowiec, ale jakieś zacięcie do odrobiny szaleństwa w nim drzemie - w końcu to BOKSER.
Zdrówko ok, może nie mamy figury boksia utytłanego, bo Alto trzyma linię, to dla jego stawów akurat bardzo dobrze. Alto je karmę z rosołem i mięskiem, bo i ząbki małe i rozpieszczać trzeba. Pan Tomek w Alcie zakochany, a on zapatrzony w Pana Tomka jak w obrazek."

Rozpęd w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca na...

Trochę portretów tej ślicznej mordki...

• 3 weeks later...
Posted

Wieści od Ani, która dogląda nasze małopolskie boksie:

"Przy okazji akcji "Myszka" odwiedziłam Altocika. Chłopak totalnie bezkonfliktowy, je, śpi, siura, je, śpi, siura
Nie szczeka, na spacerkach zasuwa, kupka zdrowa.
Zdjęć nie zdążyliśmy zrobić, bo zaczęło kropić, więc wialiśmy do boksu.
Altocik uwielbia swoje wyrko, leży na nim dumnie i pilnuje, żeby mu ikt nie podprowadził, nie wolno zabierać wyrka Altocika

Czy ktoś zna spokojną emerytkę lub emeryta? To idealny przyjaciel dla spokojnej osoby, totalnie niewymagający, jedynie trzeba z nim na siu częściej wychodzić...
_________________"

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

2 listopad:

"Z porannych wieści, Alto wczoraj rano na spacerku zrobił kupę, dziś w nocy kupa była też w boksie.
Jeździmy co drugi dzień na zastrzyki, które mają wspomagać mikrokrążenie w zrośniętym kręgosłupie. Alto ma jeden wielki, zrośnięty na jakieś 20 cm kręg i na tym odcinku nerwy zostały ściśnięte, przez to są problemy z wypróżnianiem. Doustnie Alto dostaje też tabletki na poprawę krążenia i takie, które pomagają trawić, a dodatkowo płyn, który poprawia perystaltykę jelit.
Niestety Alto w ciągu tych kilku dni mało jadł, chudnie dziaduszek...
Dziś jadę znów na zastrzyk, na kolejne rtg, zobaczymy, jakie będą opinie o tym, co dalej. Alto mimo tego jest wesoły, macha ogonkiem, rozdaje buziole i nic sobie nie robi z tego, że my tu wszyscy wariujemy.
Trzymajcie kciuki nadal, bo wychodzi na to, że dobrze trzymacie."

4 listopad:

"Alto się dziś "odkorkował" Człowiek to musi być juz mega walnięty, że się z kupy cieszy jak nienormalny! Alto rano zrobił na spacerze dwie - ogrooomne - kupy. Jak po niego przyjechała po południu, zafajdał cały swój boks kupą i jeszcze w drodze do weterynarza zrobił dwie. Wyłazi z niego aż miło, dlatego dziś był tylko zastrzyk, już nie dostał syropu Laksatrax (chyba tak to się pisze).
Idzie ku dobremu, więc trzymajcie jeszcze troche te Wasze kciukasy

Niestety jest problem z prostatą, jest już duża, a wycinać nie można, bo Altocik stareńki, więc w najbliższym czasie będzie miał wszczepiany chip hormonalny, który powinien mu pomoc. Chip taki działa pół roku, więc na jakiś czas powinien przynieść dziadziusiowi ulgę.

A Altoik poweselał, widać, że poczuł ogromną ulgę Kikutem mu latał dziś na widok każdego psiaka, lata wszędzie, na spacerze ledwo wyrabiałam. Widać, że już mu lepiej Wycałowałam i wymiziałam "obesrańca" od wszystkich, powiedział mi na ucho, że bardzo dziękuje

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

10 marzec:
"A my już po wycieczce. Wymerdało się psisko ogonkiem, zadowolony z wyprawy był baaaardzo
Kupa w porządku, sikamy nadal trochę, kręgosłupik dokucza, więc lecimy na przeciwbólowych tabletach.
Suczki kocha bardzo, trochę poskakał z jedną z hotelowych suczek, ale musiałam go troche powstrzymywać, bo nie bardzo wskazane jakieś wygibasy.
W gabinecie Altocik był bardzo grzeczny, kolejka była dość duża, więc dziadunio wyłożył się na wadze i skutecznie uniemożliwił innym z korzystania Bo jak, przecież on tam leży nie? Nie ruszy się i koniec
I nieważne, że się go prosi, delikatnie zachęca do zejścia W końcu uznano, że waga zepsuta i Altocik miał spokój

Chip hormonalny został zaimplementowany, od dziś przez pół roku powinna być poprawa w sprawie prostaty i posikiwania. Igła - o matko, mało nie zeszłam jak zobaczyłam, no a Altoik nic... Nawet dobrze nie poczuł, na szczęście igły są pokrywane jakimś środkiem znieczulającym. Został też boksio zaszczepiony i po wizycie pojechaliśmy na wycieczkę

W boksie Altocik wypił pół michy i poszedł spać, wymiziałam, wycałowałam, wyczesałam od wszystkich."