odi_punia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Moj pies rasy pekińczyk (w czerwcu 10lat) od jakiegoś czasu robi w domu rzadkie kupy i wymiotuje jakby pianą. Już jakiś czas temu wypróżnił się z domieszką krwi. Dzisiaj powtorzylo się to dwukrotnie. Czy to oznacza jakąś chorobę czy to już jego koniec? Quote
Stevie Rae Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Jedź do weta, raz dwa. Nie uważam, że to starość, tylko choroba. Quote
catie Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 oznacza to, że najwyższy czas wybrać się do weta aby sprawdził co psu dolega ! Quote
JJD Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Natychmiast idź do weterynarza. Dopiero to przechodziłam z moją 10-cio letnią sunią /krwotoczne zapalenie jelit/, skończyło się na kroplówkach i antybiotykach, diecie i innych nieprzyjemnościach, a pobiegłam do wet. na drugi dzień po tym jak zauważyłam krew w kupie. Też wymiotowała pianą, różową. Quote
odi_punia Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 I ile wydalas na leczenie psa? Quote
odi_punia Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Nasz pies mial to już przed swietami. Ale moi rodzice jakos to zignorowali. I pozniej nic jej nie było a teraz to wrociło. Quote
JJD Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Sporo, tym bardziej, że mój waży 41kg. Im później pójdziesz, tym więcej wydasz i tym dłużej będziesz psa leczyć. U 10-cio letniego psa nie ma co czekać, to niebezpieczne objawy. Quote
Stevie Rae Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [QUOTE]A ile takie badania kosztują?[/QUOTE] [QUOTE]I ile wydalas na leczenie psa?[/QUOTE] Czy dla Ciebie pies to jeden wielki wydatek?! Aż się we mnie wrze! Zignorowali - i będzie wracać, aż do czasu, kiedy sprawa nie zostanie zakończona. Traktujesz swojego psa jak "10 latka, u którego za chwilę wystąpi śmierć" - tak to odebrałam. I teraz siedzisz i pytasz o leczenie, a powinnaś siedzieć u weta ... :/ Quote
odi_punia Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Wiedziałam że zaraz jakas osoba tak napisze ;/ Mam 15 lat wiec nie mam na to wpływu bo nie zarabiam. I nie pojade sama o 21 do weterynarza ;/ Quote
Stevie Rae Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Rozumiem. Ale skoro posiadasz psa, musi być ktoś dorosły przy jego opiece. Wytłumacz, że to coś poważnego i poproś o podwóz. Albo przynajmniej zadzwoń do lecznicy i wysłuchaj, co ci proponują ... Quote
xxxx52 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='odi_punia']Wiedziałam że zaraz jakas osoba tak napisze ;/ Mam 15 lat wiec nie mam na to wpływu bo nie zarabiam. I nie pojade sama o 21 do weterynarza ;/[/QUOTE] Rodzice Twoi widza ,ze z pies jest chory i nie jada do wet?To ze ma 15 lat nie swiadczy ,ze musi oddawac stolce z krwia ,czy wymiotowac .czy pies jest systematycznie szczepiony? czy pies ma zdrowa watrobe i trzustke?na to pytanie odpowie tylko wet. Quote
FLY Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='xxxx52']To ze ma 15 lat nie swiadczy ,ze musi oddawac stolce z krwia ,czy wymiotowac [/QUOTE] to ona ma 15lat, nie pies;) Swoją droga mam nadzieje, że nie piszesz bo już jesteście poza domem..w drodze do weta. Chyba rodzice przez 10lat zdołali na tyle polubić tego pieska, żeby zgodzić się na zawiezienie do weta, kiedy sytuacja naprawdę tego wymaga... Quote
Recommended Posts