Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jowita Poznań']bo moze jeden boczek spuchl od niejedzienia a drugi od niepicia :diabloti:[/QUOTE]

a pupa spuchła od bicia:diabloti:
Hmm Lulko....wprawdzie jak się rozpisywałam u Buni na wątku właśnie ten tłok mnie zniechęca obecnie do PM... to dla cioci Lulki możemy zrobic wyjątek:diabloti:
To znaczy na pewno wybieramy się z Madzią na Dni Ziemi , tradycyjnie jak co rok.. w tym roku jest inaczej.... myślałam ,żeby Fiśkę zostawić ,żeby nie stresować się tłumami...
Możemy się umówić w jakimś miejscu o konkretnej godzinie ( chętniej w niedzielę)...a czy ciocia Lulka przyprowadzi coś kudłatego?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bo ja planowalam byc i pomagac w "przysatni ocalenie"-ale nie wiem czy dostali w tym roku miejsce-jesli tak to bede caly dzien

w zeszlym roku z tylu za tymi namiotami z piwem bylo dosc luzno i tam przychodzili ludzie z psami

ja nie biore psiakow bo na widok Lulki beda drzec kapca a Coco trudno usiedziec w miejscu :evil_lol:

Posted

Ha to w takim razie wybierzemy się do stoiska ocalenie... :cool3:
przynajmniej pokazać się:cool1:
Przy okazji... Fiśki stare szelki ku mojemu naiwnemu skądinąd zdumieniu okazały się już za ciasne w klacie :crazyeye: Są nieco przetarte i naprawione przeze mnie....... może przydałyby się jakiemuś schroniskowcowi na spacerniaku?
Jeśli tak to mogłabym je przy okazji przynieść bo jak rozumiem jesteś w stałym kontakcie ze schroniskiem?

Posted

Dzisiaj mam nadzieję kupić porządną linkę treningową. A w piątek - planuję wielki dzień - kąpiel Fiśniętej.
Ponieważ kupiłąm jej obrożę ppk a w instrukcji napisano " nie łaczyć z innymi środkami" więc po odkleszczaczu chcę ją wykąpać ( dawałąm w niedzielę po południu) i na czystą szyję założyć...
Ponieważ mam bardzo mała łazienkę cała przyjemność spadnie na mnie:diabloti:
No i stres mniejszy....chociaż nawet Andre dopytywał się kiedy kąpiel? Czyżby chciał mnie wyręczyć:diabloti: :crazyeye:
W ogóle chcę to zrobic ..tak mimochodem:diabloti:
Mam tylko nadzieję ,że nie będzie wyłażiła z wanny.... :evil_lol:
W poniedziałek zdam relację ( jak będę żywa:diabloti: )
Żartuję oczywiście..... Figunia jak jest przestraszona jakimś moim działaniem to raczej nieruchomieje

Posted

lomatko, to dlugo wytrzymaliscie :D
Moj biedny gansgter od szczeniaka moczony w wodzie , ale to procentuje, teraz z dworu prosto do lazienki i do brodzika wskakuje..:D
Dzisiaj byl jeszcze leposzy numer, wrocilam ze spaceru, oba psay do łazienki, najpierw Gangs, umyłam łapy, zakrecilam wode, wysuszylam i Gansga wystawilam z brodzika. Po czym właczylam wode dla Kuki i co?? Gansgter uslyszal szum wody z prysznica i zrobił hyc do brodzika z powrotem ;)Odruch Pawłowa, normalnie :D

Posted

ja tez nie wiedzialam, wiec poczytalam, jak sie robi to odpowiednimi szamponami- nie ma przeciwskazan- pewnie ze nie co tydzien, ale co połtora miesiaca mozna spokojnie- wystawowe są kapane co 2 tygodnie, a czasem i częściej.....Poza tym, ja co drugie kąpanie robie takim mydłem antyalergicznym i rękawica econnetii, ktore nie naruszają warstwy lipidowej skóry...wiec w sumie taka kapiel szamponem wypada co 3-4 miesiące...
Niestety--albo moje zdrowie, albo dyskomfort pachnienia szamponami dla psów ;)

Posted

na pewno pewna grupa dogomaniaków byla podstawiona, ale mam nadzijee, ze choc 50% bylo nieopłacanych :D
No i jakby nie wymianiano konkretnego szamponu, wiec moze to lobby kosmteczne ogólnie i w pełnej harmonii zadziałało :D

Posted

Możę to głupio zabrzmi ale Fiśka jest czysta. Po prostu.Po każdym spacerze wycieram jej łapy i jak pada deszcz albo jest ublocona także futerko. Ale często nawet po błotnych kąpielacj jak już wrócimy do domu to właściwie strzepuje się i wystarcza ( mamy komendę strzep futerko ale jeszcze nie reaguje na same słowa, muszę ją przedtem poczochrać)

Posted

fajnie, ze maluchy znajdą pomoc...:)
Haniu, Fiśka ma krótką siersc, łatwiej ją wyczyścic, nawet przecierając grzbiet...a moje psiaki niestety mają dluzsze kudełki i wszystko sie w nie wgryza..
Poza tym..no niestety, moj nos pewnych zapachów nie toleruje...poczatkowo nie tolerował nawet zapachu psa :D- teraz juz zupełnie mi nie przeszkadza :D, ale nadal wszystko, co na siebie zbierają tarzając sie z rozkoszą musi być usunięta w drodze kąpieli :)
Nie wiem, moze one takie brudasy, moze spacerujemy w miesjcach, gdzie sie łatwo brudzi- wyskoie trawy, mokre sporo piachu, ziemi- efekt jest taki, ze gdybym codziennie nie myła łap pod bieżacą qwoda i czasem nie kąpała, to chyba zyłabym w domu zapiaszczonym, zabrudzonym do cna :(No i smierdzący, :evil_lol: róznymi malo atrakcyjnymi dla czloiwieka zapachami :D)

Posted

Rany, to u Was tez dzis tak wieje?? Ja po godzinie spaceru po łakach dzisiaj myślalam ze mam mozg wywiany...a przeciagneło mnie po skorze okrutnie mimo dwóch ciepłych polarów...

Posted

Wpisz w oknie Edycji podpisu coś takiego:
[*IMG]http://dardan.neostrada.pl/banerki/Mela_banerek_2.gif[/IMG*]
następnie podlinkuj, czyli kliknij na globusik i skopiuj tam:
*[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54306[/URL]*

Przed skopiowaniem usuń wszędzie * (musiałem je umieścić bo bez nich pojawia się od razu obrazek a nie tekst, * zakłócają kod html i pojawia się tekst)

Posted

[quote name='Puchatek']U nas tak wieje że Bunia która prosiła o wyjście na balkon po 10 minutach sama wróciła bo jej karimat spod d... wyrywało.[/QUOTE]

no no to chyba tajfun jakiś? A Buni nie porwał?:diabloti:

Posted

Globusik musi zadziałać.
Może jeszcze jednego łopatologicznie nie wyjaśniłem ale sądziłem że wiesz. Żeby podlinkować musisz zaznaczyć to co wkleiłaś [img....../img] i dopiero wtedy kliknąć na globusik.