Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

Posted

ja też lubię taki psie ciepłe kluchy niż wyrywającego się brytana. Jakie to wygodne! Jesli mowa o podbieraniu roznych rzeczy to Sadza jest w tym mistrzynią. A dokładnie chodzi o jedzenie. Ze wstydem przyznaję, ze nie mogłyśmy z Ninką przygotować święconki, kiełbaska tak Sadzę nęciła ze desperacko rzuciła się na koszyk, czepiła pazurem ale...byłyśmy szybsze i tradycji stało się zadość.......

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale dlaczego zaraz wpadacie w skrajności. Dlaczego dajecie wybór albo ciepłe kluchy albo agresor. A może po prostu normalny dorosły pies. Łagodny ale nie dający sobie w "kluchy" dmuchać.

Posted

to Biała Kotka, weszła kilka lat temu w zimie po drzewie na balkon i...tak została. To mój najdroższy kot! Jej łapka skręcona na śrubki kosztowała mnie kilkaset złotych:evil_lol: . Pani Helena też ją karmi dlatego Biała jest gruba jak foka. Bo Pani Helenie się wydaję, ze ja jej jeść za mało daję, :oops: .

Posted

fajnie ze mieszkacie w jednym miescie, zazdroszcze :)
Mozecie razem na spacerki chodzic :)

Haniu wklejam dwa zdjecia Majeczki, bo obiecalam ze wkleje i nie zrobilam tego- ale to tak jest- na dogo moge duzo czytac- bo z nia na rece- gorzej to z pisaniem :)
Pozdrawiam rodzinke Figowa goraco!!
i wszystkich przyjaciol!!!

a oto Maja :) :
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/3069/11588235re9.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/9793/79933449gc7.jpg[/IMG][/URL]

Posted

no widzisz Agnie. a my sie ociagamy z tym domem i ociagamy :eviltong:

ale tak naprawde to jakos nam nie idzie- nie mozemy sie na dzialke zdecydowac, ciagle nam cos nie pasuje- nie wiem- moze za duzo oczekujemy? :cool3: ::oops:

Haniu- jak zwykle przepiekny wierszyk jestem zachwycona!!! :loveu:

A musze Wam opowiedziec jaka krolewne mam w domu, oczywiscie Amidalke.
Jak jest piasek za bardzo przybrudzony to nie wejdzie do kuwety- tylko stanie wszystkimi lapami na dwoch krawedziach i dopiero tak sie zalatwi. Kolezanka ostatnio jak to widziala to myslalam ze peknie ze smiechu. Masz Ci los, ksiezniczka jedna! :evil_lol: :diabloti: :evil_lol:

Posted

Ha! bo księżniczka Amidala
od kupek trzyma się z dala:diabloti:
Nie dla niej TE SPRAWY, nie dla niej
w byle żwirku łapkami grzebanie:crazyeye:
czy kuweta ma herb książęcy z boku wytłoczony?
jeśli nie- już pierwszy błąd zrobiony:mad:

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Ha! bo księżniczka Amidala
od kupek trzyma się z dala:diabloti:
Nie dla niej TE SPRAWY, nie dla niej
w byle żwirku łapkami grzebanie:crazyeye:
czy kuweta ma herb książęcy z boku wytłoczony?
jeśli nie- już pierwszy błąd zrobiony:mad:[/QUOTE]

haha Haniu to sie obsmialam :)

Puchatku-> probuje zagrzebac bo to czyscioszka, ale tak jakos niezdarnie aby sie nie przybrudzic- bo jak napisales FUJ :diabloti:

Posted

zazdroszcze Wam kociackow, cudaki sa :D
A Fiśka powinna sie pokazac nam, dawno jej nie bylo..:D i moze juz być w tej innej rozdzielczosci oczywiscie :D bo to glupio dziecko z kąpielą wylac, no!!

Posted

[COLOR=#000000]Puchatek program posłał jako dobry wujek[/COLOR]
[COLOR=#000000]A do cyfraka program również przysługuje[/COLOR]
[COLOR=#000000]Tak więc teraz jedynie od Hani zależy[/COLOR]
[COLOR=#000000]Aby rozdzielczość była taka jak należy[/COLOR]

Posted

Na PM w weekend masa ludzi i nie tylko z psami... chyba będziemy chodzic gdzie indziej, bo chociaz Fiśka jest tam wzorcowo grzeczna to ja nie lubię aż takich tłumów.Wśród tylu ludzi ( dzieci, rowerki, rolki) muszę ja przeciez prowadzić na smyczy , bo i zgubic się może także.. a co to za przyjemnośc biegac tylko na niewielkim kawałku trawki... i na dodatek gorąco , biegać się nie chce.
Może zaczniemy jeździc gdzies dalej, tylko znów te podróże Fiśkowemu żołądkowi nie służą...
Tzn w powszednie dni to na ogół jest puściej, tylko weekendy wymagają nieco dzikszych miejsc.......
W niedziele po południu ,jak wracałaśmy przez park to Fiśka tak szarpnęła sie za wiewiórką ,że zerwało się kółeczko w które wkłąda się karabińczyk do smyczki. Dzięki temu dzisiaj Fiśce udało się zgubic sznurek ( prowizoryczne kółeczko nie wytrzymało zabawy) czyli linkę treninogowa tak skutecznie ,że nie mogłam jej znależć
A już nie miałam czasu , bo zakochał si.ę w niej jakiś kundel bury:evil_lol: wilczurowaty. Musiałam się wrócić bo zamierzał forsować z nami szeroką ulicę. Jego pan - starszy już człowiek najpierw usiłował go zbić ( bo nie udawało mu się go złapać) a jak zaprotestowałam to poszedł sobie sam wgłąb parku. Dopiero jak zawróciłąm to usiłował łapać psa bardziej efektywnie więc trochę mi zeszło..:shake:
Ale to był juz starszy pan...za to w niedzielę... serio myślałam ,że takie rzeczy już się nie zdarzają...
Szłyśmy w parku z Madzią i Fizią( Fiśka na smyczy bo mnóstwo ludzi) . Jak zwykle Fizia grzecznie idąca ,zero szczeku, wygląd i spojrzenie aniołka.....
Za nami młoda mamusia z 2-latkiem, płaczącym wniebogłosy z jakiegoś powodu. I reakcja mamusi - jak tak będziesz płakać to ten pies cię pogryzie:crazyeye:
Zostawiłam to bez komentarza .........bo ostatnio spokojna się zrobiłam:cool1:

Posted

och Puchatku..wiek zrobił swoje i jestem chyba bardziej stonowana. początkowo miałam chęć odwrócić się z miłym uśmiechem i zaproponowac dziecku pogłaskanie Fizi ( przy okazji może uspokoiłby się) ale jak sobie rozsądnie pomyśłałam... może oboje( tzn dziecko i jego mamusia) zaczęliby wtedy wrzeszczeć? I jeszcze okazałoby się ,że poszczułam Fiśkę na nich.. Przecież i tak nie będę wychowywać ani mamusi ani jej dziecka i moja interwencja nic nie da...staram się nie robić rzeczy niepotrzebnych...

Posted

nie uspokajał się ale był zaciekawiony gdzie ten kot. zawsze miał słabośc do kotów....Nawet teraz dwa leżą na jego łóżku.
Ale przyznam się, że to straszenie dzieci mnie osłabia. Rozumiem straszenie ich gniewem bożym jak u Niny w szkole ale psami....:diabloti: :diabloti: :diabloti: