Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A w ogóle to zaczynam się bać:diabloti: ,żeby Fiśka nie wzięła w dziób od jakiegoś bardziej bojowego psa... otóż w niedzielę postawiłą sie na PM akicie amerykańskiej - Goti. Goti odpuściłąby gdyby Fiśka się poddała, ale... Fizia widać zaczyna mieć coraz bardziej wygórowane mniemanie o swojej bojowości ( a zapewne i mojej:diabloti: ) bo zaczyna sie stawiać... nie nie ...nie zaczepia ale zaczyna nie okazywac uległości.. Z jednej strony dobrze ..z drugiej ..hm mam nadzieję ,że inni właściciele będą tak odpowiedzialni jak pan Goti, który z miejsca rozładował sytuację.....
Nie byłą to zreszta żadna masakra..ot dziewczyny pokłóćiły się bodajże o patyk ..ale Fiśka mnie zaskoczyła.....:crazyeye: ,z zębami do akity ..i nie piszczała przy tym....ale natychmiast przerwała jak na nia delikatnie krzyknęłam:loveu:

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img92.imageshack.us/img92/6445/p4060096wx3.jpg[/IMG][/URL]
Tu Fiśka z Agatką ...tylko pręgi podobne...i ewentualnie sylwetka, ale pyszczki inne, no i Fiśka ze 2 razy starsza i 100 razy łągodniejsza.....Agatka bowiem pomimo ,że jest szczeniakiem jest dość agresywna:-o

Posted

a ja juz dostałam oczopląsu od Figi i Buni i zaczełam pisać do Ciebie Haniu na wątku Buni...Ale wykasowałam.. No właśnie, widze że życie towarzyskie kwitnie na PM, jakie to miłe dla oka. A co Ty robisz w tym czasie, Haniu? Konwersujesz z właścicielami? Pewnie poznałas wielu nowych ludzi przez Fiśkę, :evil_lol:

Posted

Dokładnie tak jak mówisz:razz: :diabloti: ale zaczynam rozważać możliwośc gier typu ringo i badminton, bo Chodzimy z Madzią i ona co prawda bawi się razem z psami ale przydałoby sie więcej sportu...:evil_lol: zwłaszcza po Świętach

Posted

No i właśnie taka jedna pani poznana na PM zaczęła nagle do mnie wołąć...ojej ojej pani w ogóle nie ma włosów:crazyeye:
Che che... chodziło jej o to ,że nie mam sierści na ubraniu.. Fizia jak zwykle górą:multi:
I nowy dowcip Magdy... jeśłi trochę reklam w tv zdarzy się Wam zobaczyć to zrozumiecie....
Zobaczyłyśmy w parku wiewiórkę, więc mówię do Madzi o zobacz... Basia.
A Magda: nie Basia tylko ketoprom!

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img294.imageshack.us/img294/2049/p4060099xp8.jpg[/IMG][/URL]
A to zdjęcie kazała mi zrobić Madzia. NIe ma na nim co prawda Fiśki ale boksia Agatka ... niepodobna do niej. A to dlatego ,że rasowców jest wiele Figa tylko jedna:cool1:

Posted

bo Figa jest jedyna i niepowtarzalna. I maskująca....
Opowiadała mi koleżanka jak to jej znajoma wyczaiła, że mąż nie jest jej wierny... Na skarpetkach miał...białą sierść a oni w domu nie mieli żadnego zwierzaka....

Posted

A on chodził do znajomych na brydża. No i co ...?
Albo w pracy mieli zwierza
Albo w autobusie się otarł o psa

No chyba że miał na spodzie skarpetek ale przecież u znajomych buty zdjął.

Posted

Myślę ,że w każdej miejscowości jest takie lub podobne miejsce gdzie ściągają ludzie z psami. może jest mniejsze, może ładniejsze ale jest. Tyle ,że na PM może wiecej psów się przewija i zawsze jest jakiś nieznany.
A wczoraj po południu znów Fizia stoczyła walkę. Obiektywnie mówiąc to ta druga sunia była ta zajadła. Już od początku jak zaczęły się bawić patrzyłam uważniej bo Frida bez przerwy warczała w zabawie ( sunia ze schroniska ok. roczna od 2 mies . u pani), chyba miała jakieś złe przejścia z psami :shake: bo nagle się zakotłowało i rzuciłą się na Fiśkę, no a Figa zaczęła się odgryzać. Skończyło się tak ,że musiałam Figę wziąć na ręce a Frida jeszcze doskakiwała... no i niestety to ja musiąłam na nią krzyknąć ,żęby odpuściła:p Wtedy pani ją zasmyczyła... chyba dziewczyna nie ma wprawy w prowadzeniu psa, nie miałam pretensji ale tak sobie myślę , co zrobiłaby z nią taka Goti......:-o

Posted

Lulka dziękuje za zmianę w tytule...zauważyłam ją od razu ale "cały czas "wymyślam jakiś nowy tytuł ,który oddawałby istotę rzeczy, podkreślał charakter Fizi ..i nie był za długi:razz:
Fiśka jak widzę zaczyna sie specjalizować w "kradzieżach":oops: Dobrze ,że względnie szybko porzuca łup( piłeczki, patyki). Ot sztuka dla sztuki- przechwycić zgrabnie to co jakiemuś psiakowi nieuważnie wisi z pyska:cool3: :cool1: i galopem ruszyć do ucieczki...Ma takiego kolegę ...uroczego czekoladowego labka Fabera, który jest okazem łagodności... jak Finia rąbnęła mu piłkę i pokłusowała bawić się z Kredensem, to Faberek grzecznie czekał aż pieski zejdą z miejsca gdzie porzuciły piłeczkę ( nie chciał przeszkadzać w zabawie) a potem delikatnie zabrał swoją własność. :loveu: Czy nie jest kochany?

Posted

A wiesz, Hania, ze Kuki jest taki kradziej...po prostu sroka- wszystko skubie - piłeczkę rzuconą innemu psu, czy patyk- pomimo, że dla niej został rzucony w tym samym momencie inny. Nawet leci do swojego, ale jak tylko zobaczy w zebach drugiego psa drugi przedmiot od razu sie rzuca odbierac, przy czym robi to tak sprytnie, takim wslizgiem. Podkrada smakołyki rzucone innemu psiakowi, Dzabbar jest tak łapczywy, ze często mu cos wypadnie z mordki, Gansgter wtedy sie miota- bo Dzabbar kłapie na mnie zebami ( oczywiscie z łapczywosci, nie agresywnie ) , a Kuki łobuziara pomiedzy ich łebkami sie schyla po smakołyk...zawsze mordkę wcisnie przed innym psem :D

Ja tam chyba wołała takie ciepłe kluchy, jak Feber niz denerwującego sie o wszystko Gangsa :))
Ludzie, to ludzie, muszą umiec walczyć o swoje, ale pies, a o ktorego my dbamy, moze sobie na skluszczenie pozwolic :D

Posted

Strategia skluszczenia jest zreszta bardzo skuteczna dla przeżycia między ludźmi, którzy zawsze użalą się nad grzecznym psiaczkiem :cool1: i a to przysmaczek dodatkowy dadzą , czy obronią:cool3: przed tym " niegrzecznym" chociaż oba biora równy udział w kłótni. No ale jak ktoś piszczy i tuli się do nóg ludzkich ( a w druga stronę kąsa:diabloti: ) to całe odium spada tylko na tego co szczerze się szczerzy:diabloti:
Żeby było jasne- nie o Fiśce mowa, ( ani o Faberze);)

Posted

Z drugiej jednak strony "skluszczenie" to niedojrzałość psychiczna psa, taki ciągły dzieciak. No w pewnym wieku po prostu nie przystoi. Naprawdę chciałybyście wiecznego szczeniaka?

Posted

Ależ Puchatku pies jest właśnie wiecznym szczeniakiem..czego wyraźnym dowodem jest choćby szczekanie charakterystyczne dla wieku szczenięcego...A poza tym często to raczej sprytna strategia "białych rękawiczek"
TAK, zdecydowanie wolę mieć do czynienia z łągodnym nie wszczynającym bójek psem, nie rzucającym sie agresywnie na każdego potencjalnego wroga.
A zwłaszcza teraz ......., jak sobie wyobrażasz Bunia z Madzią?:cool3: