misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ja też obejrzę...ciekawe czy dużą rólkę ma? :lol: :lol: :lol: Quote
Hebulka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='lidush']Misiaczek: Tylko i wyłącznie druga bulwa :) Pamiętaj! Bo jak Twoja bulwa będzie taka jak nasz Stitch to mopsiczek zostanie zaorany :wink:[/quote] Nie doceniacie mopsików :D Nie tak łatwo go zaorać,oj nie..Co najwyzej bulwa może miec go na tyle dosyć,że ewakuuje sie na odpoczynek do drugiego pokoju :D :D Zanim kupiłam EMI,jedna hodowczyni mopsików,powiedziała ,że "w takim duecie mops pojdzie na zmarnowanie.. :o " Zdecydowanie sie z tym nie zgadzam !! Oczywiście to sprawa gustu,czy sie wogóle chce mopsa,ale zdecydowanie uważam ze takie zestawienie jest bardzo udane.Mniej potrafie sobie wyobrazic sytuacje gdybym miała pod jednym dachem dwie buldozki z charakterkiem mojej Hebci,gdzie każda chcialaby byc "nr 1" ...........i zadna nie miałaby ochoty ustapić.. Quote
Hebulka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Zobaczcie jaka nam ktoś zgotował "niespodzianke" kiedy bylismy na urlopie.. :evil: [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60673283[/url] Myślalałam że padnę jak to zobaczyłam !!!!!! Centralnie zerżniete zdjęcia z mojej strony a na dodatek babsko w głupi sposób wmawiało nam ,że to jej sunia,"bo one przecież wszysytkie są takie podobne.. :o "..... :2gunfire: Oczywiście po naszym telefonie aukcja została zdjeta z Allegro,a baba twierdziła,że juz ma chetnego z Warszawy,który ma po sunie przyjechac,ciekawe tylko czy byl zadowolony tym co zobaczył... Z tego co czytam na MOLOSACH nie tylko mnie spotkał taki "zaszczyt",ze ktos oferuje sobie mojego psa !! Szlag trafia mne jeszcze trafia jak o tym pomysle Quote
matrix..... Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Hebulka kradzież zdjęc i umieszczenie ich na allegro jest niestety coraz bardziej powszechnym procederem. Spotkało to już kilku moich znajomych, którzy z przerażeniem stwierdzili, że zdjęcia ich psów są w taki sposób publikowane. Quote
Hebulka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Właśnie zauważyłam !! Dobrze powiedziane [b]MATRIX[/b],to jest niczym innym jak KRADZIEŻĄ !!! Quote
anutka Posted August 31, 2005 Author Posted August 31, 2005 Niestety rezczywiście tak jest coraz częściej. Nie wiem czy pamietacie historię Gaji - owczarka niemieckiego. Dokłądnie ta sama historia, z tymi samymi zdjęciami była zamieszczona na allegro. Był tylko podany inny numer konta na który można wpłacać pieniądze na leczenie psa. Ja spotkałam się niedawno w "wirtualnym schronisku" z opisem i zdjęciem Matyldy jako psa "szukającego nowego domu". Ponieważ to był blog, wysłałam maila do firmy blogi. Niestety zostałam zupełnie zignorowana, a Mati można dalej adoptować. Quote
Hebulka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='anutka']Niestety rezczywiście tak jest coraz częściej. Nie wiem czy pamietacie historię Gaji - owczarka niemieckiego. Dokłądnie ta sama historia, z tymi samymi zdjęciami była zamieszczona na allegro. Był tylko podany inny numer konta na który można wpłacać pieniądze na leczenie psa. Ja spotkałam się niedawno w "wirtualnym schronisku" z opisem i zdjęciem Matyldy jako psa "szukającego nowego domu". Ponieważ to był blog, wysłałam maila do firmy blogi. Niestety zostałam zupełnie zignorowana, a Mati można dalej adoptować.[/quote] Jestem w jeszcze większym szoku ANUTKA :o :o :o :o :o Póżniej przez takich oszustów nikt nie będzie chciał pomagać naprawdę potrzebującym psom :evil: Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='Hebulka'][quote name='anutka']Niestety rezczywiście tak jest coraz częściej. Nie wiem czy pamietacie historię Gaji - owczarka niemieckiego. Dokłądnie ta sama historia, z tymi samymi zdjęciami była zamieszczona na allegro. Był tylko podany inny numer konta na który można wpłacać pieniądze na leczenie psa. Ja spotkałam się niedawno w "wirtualnym schronisku" z opisem i zdjęciem Matyldy jako psa "szukającego nowego domu". Ponieważ to był blog, wysłałam maila do firmy blogi. Niestety zostałam zupełnie zignorowana, a Mati można dalej adoptować.[/quote] Jestem w jeszcze większym szoku ANUTKA :o :o :o :o :o Póżniej przez takich oszustów nikt nie będzie chciał pomagać naprawdę potrzebującym psom :evil:[/quote]Dzieńdobry Hebulka, nic otyn nie słyszałam, to potworne, a nie napotkałyście gdzieś moich psiaków, bo ja po tym Allegro jeszcze nie próbowałam się poruszać :evilbat: Quote
anutka Posted August 31, 2005 Author Posted August 31, 2005 Ja jeszcze nie spotkałam. Co jakiś czas przeglądam Allegro. Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='anutka']Ja jeszcze nie spotkałam. Co jakiś czas przeglądam Allegro.[/quote]No al , że Matylda do adopcji, to faktycznie wysoce niesmaczny żąrt Quote
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ja też słyszałam o kradzieży zdjęć i umieszczaniu ich na aukcjach,blogach itp.Mojej córce też dziewczyna ukradła fotkę i zaczęła się pod nią w necie podszywać.Zdziwienie córki było ogromne jak zaczęły napływać do niej maile od znajomych,że jej fotki są na cudzym koncie.Niestety,taki proceder kwitnie. Hebulka mam nadzieję,że dałaś babie popalić jak dzwoniłaś do niej. Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 To naprawdę nie jest zabawne, a niestety w necie wszystko jest dozwolone Quote
EwaRygier Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Halo halo ,witam wszystkich ! czy dostałyście też meila z wiadomością o filmie o 20.15 na polsacie , w którym gra buldożek z hodowli 100 pociech? hehehe nie czytałam poprzedniej strony , bo wpadłam szybko z nowinką prosto na 88 stroniczkę , a tam już jest ta nowinka. Quote
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 hehehe ja przeczytałam w gazecie...a maila dopiero teraz odczytałam hehehe Draczyn, prawie dziś nie zaglądasz...czyżbyś z nałogu wyszła :lol: Quote
EwaRygier Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='misiaczek']hehehe ja przeczytałam w gazecie...a maila dopiero teraz odczytałam hehehe Draczyn, prawie dziś nie zaglądasz...czyżbyś z nałogu wyszła :lol:[/quote]Nie Misiaczku broń Bożę, ale zaraz mam gości, a przedtem byłam na zakupach, no i mam furę piesków do obrobienia, Teraz uciekam i będę tu dopiero przed 23cią. Przykro mi, ale dziś naprawdę nie mam czasu. Podciągajcie temaciki, aby nam nie uciekły [quote name='EwaRygier']:smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol:[/quote]Dzień dobry Ewa, piękne malunki. Opowiedz jak się ma twój nowy nabytek z "wodogłowiem". Ucałuj suczynkę ode mnie i od moich budożków :scared: :scared: :scared: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :klacz: :klacz: :klacz: :nerwy: :nerwy: Quote
Wind Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Kradziez zdjec jest niestety bardzo powszechna, a walka ze zlodziejami przypomina gre w kotka i myszke, rzadko przynoszac oczekiwany skutek. Niestetety i mnie jako fotografika nie omijaja takie atrakcje :( Dlatego kazda fotke umieszczana w necie oznaczam wlasnym znakiem wodnym np takim: [img]http://img281.imageshack.us/img281/7370/mg0129xy5jc.jpg[/img] [img]http://img281.imageshack.us/img281/4338/mg9653xy9gx.jpg[/img] zawsze to jakis klopot ;) dla ewentualnego zlodzieja :evil: Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Faktycznie Wind to świetny pomysł. Ja nie umiem jeszcze zamieszczać zdęż, korzystam z grzeczności Anutki i ona właśnie moje zdęcia pozaznaczała. Dzięki za radę Quote
EwaRygier Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Cześc Draczyn , a tak sobie nawklejałam , żeby kolorowo było. Moja niunia czuje się dobrze , lecz niestety mam z nią klopoty jeśli chodzi o apetyt. Piszecie , że bulwy to takie żarłoczne stworzenia , a ona taka nie jest. Potwierdziła to jej hodowczyni , że ona strasznie wybredna w jedzeniu jest i mało je. Moje corgasy to musze od jedzenia odpychac , bo one kochają jeść. A o nią się martwie , może jakąś poradą mi pomożesz Draczyn? Quote
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='Wind']Kradziez zdjec jest niestety bardzo powszechna, a walka ze zlodziejami przypomina gre w kotka i myszke, rzadko przynoszac oczekiwany skutek. Niestetety i mnie jako fotografika nie omijaja takie atrakcje :( Dlatego kazda fotke umieszczana w necie oznaczam wlasnym znakiem wodnym np takim: [IMG]http://img281.imageshack.us/img281/7370/mg0129xy5jc.jpg[/IMG] [IMG]http://img281.imageshack.us/img281/4338/mg9653xy9gx.jpg[/IMG] zawsze to jakis klopot ;) dla ewentualnego zlodzieja :evil:[/quote] Wind,to jest super pomysł...ale jak zrobić taki znak wodny :hmmmm:? [quote name='EwaRygier']Cześc Draczyn , a tak sobie nawklejałam , żeby kolorowo było. Moja niunia czuje się dobrze , lecz niestety mam z nią klopoty jeśli chodzi o apetyt. Piszecie , że bulwy to takie żarłoczne stworzenia , a ona taka nie jest. Potwierdziła to jej hodowczyni , że ona strasznie wybredna w jedzeniu jest i mało je. Moje corgasy to musze od jedzenia odpychac , bo one kochają jeść. A o nią się martwie , może jakąś poradą mi pomożesz Draczyn?[/quote] Ewa, ale nic kompletnie nie chce jeść,czy tylko określonych pokarmów np.suchego? Quote
Wind Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [b]misiaczek,[/b] Znak wodny robie w PS. Opracowal do tego specjalna formule, aby nie byl to tylko napis, ale aby mial cechy "niskiego" krycia. POmaga mi w tym troszke specjalny plug-in, ktory nadaje tekstowi miekkie rozmycia. Prywatnie uzywam wlasnie takiego znaku, natomiast do zdjec profesjonalnych (dawanych np. Klientowi do ostatecznej akceptacji) znak wodny to po prostu moje imie i nazwisko :-) Quote
Gośka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Wind strasznie to skomplikowanie wytłumaczyłaś, a ja też jestem ciekawa jak się robi taki znak. Co to jest PS? Quote
misiaczek Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 :hmmmm: Wind,niewiele z tego zrozumiałam...ale dzięki serdeczne :D Quote
Wind Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Przepraszam Dziewczyny ... czasami za bardzo skracam :oops: PS to PhotoShop, a plug-in to tzw. "wtyczki" do programu, czyli cos co wzbogaca ten program o rozne "atrakcje" :-) Znak wodny zrobilam wlasnie za pomoca PhotoShopa, nakladajac tekst pisany na tzw. warstwie. Warstwe ta przepuscilam przez plug-in, i dodalam wlasne udziwnienia, jak poziom krycia, poziom zatarcia konturow itp. Pewnie jasniej nie jest, ale jesli ktos uzywa tak jak ja PS niemal na codzien, to bedzie wiedzial o co chodzi :-) Quote
Recommended Posts