Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MartynaP']oprocz tamtego maila pytal ktos?[/QUOTE]

niestety nie. a ten pan już też nie napisał jak mu napisałam o wizycie przedadopcyjnej :]
wszyscy planują adopcje psiaków na wiosnę, nie wiem czemu teraz jest zły okres...a jak tam maluchy? dużo telefonów?

Posted

dlaczego na wiosnę.Z doswiadczenia odpowiem- ja ze swoimi pieskami wychodzę 3 razy , z Figa trzeba wychodzic z 3 razy wiecej. A w zimie trzeba sie jeszcze ubierac grubiej a jak ciepło na dworze to lepiej

Posted

O rany, to z Figą trzeba wychodzić aż tyle razy?

Ja tez już róne słyszałam pomysły odnośnie terminu przyjęcia psa - własnie wiosna najczęściej albo po wakacjach.
Tylko przeciez pies zyje kilkanaście lat i jeszcze wiele zim trzeba z nim razem przeżyć :)

Posted

[quote name='Kenny']niestety nie. a ten pan już też nie napisał jak mu napisałam o wizycie przedadopcyjnej :]
wszyscy planują adopcje psiaków na wiosnę, nie wiem czemu teraz jest zły okres...a jak tam maluchy? dużo telefonów?[/QUOTE]

u mnie jak u ciebie nic :(
tylko jeden głupi mail

niewiem co jest :(

Posted

[quote name='fizia']O rany, to z Figą trzeba wychodzić aż tyle razy?

no nie wiem co mam z nią zrobic. Od dwóch dni kupy robi w domu. Jak chce to umie wołac- staje koło drzwi i piszczy. Rano zrobiła raz a teraz drugi. Byłam z nią teraz , chodziłam z pół godziny i nic a po powrocie zrobiła.

Posted

3 domki są chętne na naszego Poldusia :) dwa z ogłoszeń a jeden z aukcji w m1 :)

1 domek - Krzeszowice, dom z ogrodem, jeden pies (PON), jeden kotek (5miesięcy).
2 domek - Jankowice, dom z ogrodem, jeden kot, niedawno odszedł od nich piesek podobny do Poldka, mieszkają pod samym lasem, 4 dzieci.
3 domek z aukcji - pani ok. 50 lat, mieszkająca z dorosłymi już dziećmi w mieszkaniu na Podgórzu, żadnych zwierząt aktualnie nie ma, miała suczkę 12 lat, odeszła niedawno.

bardzo chciałabym zrobić wizyty w tych domkach i wybrać najlepszy z nich. niestety auto nam się zepsuło i jestem w kropce. jeśli ktoś miałby możliwość pomóc nam z transportem do tych domeczków to byłabym ogromnie wdzięczna.

Posted

[quote name='wtatara']znam dziewczynę koło Krzeszowic z Dogo[/QUOTE]

o dziękuję, dostałam smsa. tylko, że ja bym chciała osobiście zrobić wizytę dla Poldzia. poza tym trzeba go zabrać na tą wizytę, żeby zobaczyć czy polubią się z kotkiem. a jak już wybiorę jeden domeczek to pozostałym (jeżeli będą ok) oczywiście zaproponuję Figunię.

Posted

Jakby przypadkiem jakiś domek został, to mamy w hoteliku mniej więcej podobnego wzrostem - 35 cm - czarnego, młodego (ok. roku) przesympatycznego Dyzia na DT
Bardzo wesoły - choć w schronisku nazywał się Smutek, ale to dlatego, że fatalnie znosił schronisko.
W DT kochany urwis.
Wykastrowany.
Dla Niego świetny byłby dom z innym psem, bo uwielbia psy i bardzo szybko się zaprzyjaźnia.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/197392-*DYZIO*-z-irokezem-)-(dawniej-Smutek)-już-wesoły-czeka-w-DT-na-swój-Dom[/url]
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DYZIO-rozbrajajacy-wesolek-z-irokezem-POKOCHAJ-GO-W0QQAdIdZ254130892[/url]
[url]http://www.facebook.com/album.php?fbid=107896585950806&id=100001913967138&aid=12975[/url]

Trzymam kciuki za Poldka - bohatera!!!!

Posted

[quote name='fizia']Jakby przypadkiem jakiś domek został, to mamy w hoteliku mniej więcej podobnego wzrostem - 35 cm - czarnego, młodego (ok. roku) przesympatycznego Dyzia na DT
Bardzo wesoły - choć w schronisku nazywał się Smutek, ale to dlatego, że fatalnie znosił schronisko.
W DT kochany urwis.
Wykastrowany.
Dla Niego świetny byłby dom z innym psem, bo uwielbia psy i bardzo szybko się zaprzyjaźnia.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/197392-*DYZIO*-z-irokezem-)-(dawniej-Smutek)-już-wesoły-czeka-w-DT-na-swój-Dom[/url]
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-DYZIO-rozbrajajacy-wesolek-z-irokezem-POKOCHAJ-GO-W0QQAdIdZ254130892[/url]
[url]http://www.facebook.com/album.php?fbid=107896585950806&id=100001913967138&aid=12975[/url]

Trzymam kciuki za Poldka - bohatera!!!![/QUOTE]

a wiadomo jak Dyzio do kotków ?

Posted

[quote name='abero']Jeśli wszystkie domki okazałyby się fajne, to te, co Poldka nie dostaną, trzeba koniecznie też "zagospodarować." :-)[/QUOTE]

jak najbardziej, od razu o tym pomyślałam ;) będę pytać o preferencje i podsyłać zgodne z nimi propozycje.

Posted

a ja obstawiam numer 1 jak na razie, ale zobaczymy ;) do numerku 2 jadę jutro z mężem pani Wandy (bardzo dziękuję), do jedyneczki z kkanarekk pojedziemy w tygodniu a do numerku trzeciego sama się w tygodniu też wybiorę i podejmę tę trudną decyzję...mój TŻ już stwierdził, że żaden z tych domków mu się nie podoba, mimo że jeszcze nic o nich złego nie usłyszał...strasznie się polubili z Poldkiem i będzie im okropnie ciężko się rozstać. no ale tak trzeba. oby tylko któryś z tych domków był naszego Poldzia wart.

Posted

[quote name='Kenny']a wiadomo jak Dyzio do kotków ?[/QUOTE]

Właśnie nie wiem, ale zapytałam już Ulki, u której jest Dyzio.
Psy kocha.
Nie za bardzo nadaje się do malutkich dzieci, bo jest żywiołowy i skacze oraz w zabawie podgryza.

Posted

[quote name='fizia']Właśnie nie wiem, ale zapytałam już Ulki, u której jest Dyzio.
Psy kocha.
Nie za bardzo nadaje się do malutkich dzieci, bo jest żywiołowy i skacze oraz w zabawie podgryza.[/QUOTE]

to dowiedz się koniecznie jak do kotecków, bo 2 z tych domciów to kociakowe ;)

Posted

[quote name='wtatara']dla Figusi odpada domek z dziecmi a kotki niesprawdzone[/QUOTE]

ok, to 2 domek nie dla Figusi. a kotki to się będzie sprawdzać jak się jakiś kotkowy domek zdecyduje. ten 3 byłby dla niej najbardziej odpowiedni jakby Poldziu tam nie poszedł. sprawdzę dokładnie.

Posted

a jutro tez bierzesz Poldusia.
Domek tej Pani byłby fajny gdyby sie sprawdził i Figusia by sie spodobała.
Mogłabym z nia tam póxniej podjechac jsk domek sprawdzisz.
Z moim Męzem tez jest problem. On uważa ze lepszego doku nigdzie nie bedzie miec niz u nas.

Posted

[quote name='Kenny']jak najbardziej, od razu o tym pomyślałam ;) będę pytać o preferencje i podsyłać zgodne z nimi propozycje.[/QUOTE]
No, właśnie, popytaj dokładnie w swoim czasie, bo może nie musi być czarny, albo może być ciut starszy, etc.