Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Dzięki za wszystko aga38, szczególnie za odezwanie się do mnie.Bardzo się cieszę, że Rutka ma DS.Jak znacie jakiś pewny bazarek z ogłoszeniami, to podeślijcie mi.Nasza plina, bardzo solidna i obowiązkowa dziewczyna, na razie kończy ostatni i nie wiem , kiedy zrobi nowy.Jak ktoś potrafi ogłoszenia robić, bazarek, fajna rzecz, no i można pieniążki zarobić, na inne bidy w potrzebie.

Posted

[quote name='mrs.ka']oczywiście ,że są dwie takie suczki Samira i Sarah ,te spod Kompuru ,które już pół roku u mnie tymczasują ale widzę ,że wątek starachowicki jest dziwnie omijany ,szkoda bardzo ,że tylko ja podchodzę bezstronnie do adopcji psów i nie jest ważne u kogo są byleby znalazły dobry dom[/QUOTE]

mrs.ka o przepraszam bardzo.Najpierw pokazałam pani sunie ,która jest u mojej córki na tymczasie,potem wysłałam wątek starachowickich psów,ale żaden jej nie odpowiadał wielkościowo.Szkoda mi było tego potencjalnego domku ,więc napisałam ,że jesli ktoś ma coś małego niech podsyła. I chciałam powiedzieć ,że od samego czorta wyadoptowałabym psa gdybym tylko mogła,i wyobraż sobie ,ze nawet wtedy ,gdy krytykowałas tu na dogo wszystko co robiłam dla zwierząt ,gdy podkładałaś mi kłody pod nogi(np.pies którego umieściłam na tymczasie w kojcu na dolnych),to gdy tylko miałam jakiś tel o psa ,a ja takiego nie miałam dawałam twój nr tel(mimo ,ze o tym nawet nie wiedziałas) lub kazałam dzwonić Rajmundowi(potwierdziłby ci to ,ale jesteście skłóceni) do Ciebie. A wiesz dlaczego ,bo szanuję to co robisz dla zwierząt i wiem ,że robisz bardzo dużo.I gdy wydasz jednego na to miejsce weżmiesz innego(a o dobro zwierząt w tym wszystkim chodzi) i nawet ,że dla mnie jest Wstrętne i Podłe to ,że tak krytykujesz, wyzywasz i ubliżasz ludziom ,którzy też pomagają(niektórzy tyle co i Ty) To i tak nie ma to dla mnie znaczenia . Liczy sie dobro zwierzaka

Posted

To jest fakt,że najważniejsze dobro zwierzaka:-)Mam taką samą filozofię jak Ty,BożenaG.Na tym forum ściny i wyzwiska są na porządku dziennym.Wszelkie działania ludzi są negowane i zawsze jest coś nie tak lub za mało.Dlatego im mniej się tu mówi,tym lepiej tak naprawdę.
Ja miałam poważny konflikt z wolontariatem z jednego wątku.Nie akceptuję ich sposobu traktowania ludzi ( z resztą mało kto to akceptuje),a niejednokrotnie i zwierząt (wybiórczość,a nie realna potrzeba czy kolejność zgłoszeń).Ale i tak działam tak jak Ty-polecam ludziom psy z tego wątku;jak nie mam psiaka z Wąchocka,Starachowic czy Buska,to polecam kieleckiego.I one też nigdy o tym nie wiedzą,tylko potem czytam,że ten i ten psiak pojechał właśnie do domu.

Posted

Rajek z Bożenką znowu dokonują cudu,nasza onka dzikuska okazuje się być pieszczochem:)
Ale myśle ze na jej temat sami wkrótce napiszą,a i o zdjęcia się postaramy:)

Posted

[COLOR=magenta][SIZE=6]Nulka[/SIZE][/COLOR]

Sunia onka przywieziona do mnie jest już po sterylce,teraz rozkwita fizycznie i psychicznie pod czułą opieką Bożenki i Rajmunda :)
Z wystraszonego psiaka zrobili pełnego miłości kanapowca:loveu:
[IMG]http://i55.tinypic.com/5zeb6b.jpg[/IMG]
[IMG]http://i53.tinypic.com/11jc0a0.jpg[/IMG]
[IMG]http://i55.tinypic.com/aurg2.jpg[/IMG]
[IMG]http://i55.tinypic.com/2rxurtt.jpg[/IMG]

Prawda że jest piękna!:multi:

Posted

Rutka cóz za seksowne ubranko,pięknie podkreśla kolor twych oczu:evil_lol:
A tak na poważnie to Małgosia też ma się dobrze,widzimy ja przejeżdżając jak obserwuje teren:) Pani od Perły tez dzwoniła,chyba sie pokochały obie,zdjęć nam nie przysłała ale ze względu na wiek nie obsługuje kompa,ale najważniejsze że psiaki dzięki wspólnemu wysiłkowi wielu ludzi mają dom:):loveu:

Posted

A teraz jeszcze jedna dobra wiadomość:) Kiedy Rutka,wycieńczona i umierająca leżała z dwójką swych dzieci w rowie melioracyjnym,nawet nie przypuszczała jakie wspaniałe życie ja czeka.
Oto treść e-maila jaki dziś otrzymali Bożenka i Rajmund.
Kiedy z Nadją zawozili Rutkę do nowego domu,otworzyli nową kartę jej życia:)

[COLOR=red][SIZE=6][I]Pozdrowienia od Rutki :)[B][SIZE=3]
[/SIZE][/B][/I][/SIZE][/COLOR]Cześć
Nie wiemy czy doszedł mms, więc przesyłamy zdjęcia mailem. Rudka ma się bardzo dobrze. Apetyt jej dopisuje. Z Pepciem coraz lepiej się dogadują. Uczą się razem bawić. Na razie sama świetnie się bawi piłką. Na spacerkach też już coraz lepiej. Uczy się chodzić w szelkach,ale jeszcze nie bardzo umie na smyczy. Jest bardzo ciekawska i kochana. Szybko się do nas przyzwyczaiła. Zostawiliśmy ich już parę razy samych w domu i spali jak dwa susły. Za jakiś czas prześlemy kolejne zdjęcia.
Serdecznie pozdrawiamy.
Mila,Piotrek,Rudka i Pepcio
[IMG]http://i53.tinypic.com/3145z7n.jpg[/IMG]
[IMG]http://i54.tinypic.com/15g9wya.jpg[/IMG]
[IMG]http://i51.tinypic.com/fv8u9y.jpg[/IMG]
[IMG]http://i53.tinypic.com/2ex0v1g.jpg[/IMG]

Posted

Tak urzędasy ze Starachowic walczyli z bezdomnością zwierząt:(
[url]http://www.tvn24.pl/0,1691875,0,1,zabili-prawie-400-psow--bo-nie-mieli-schroniska,wiadomosc.html[/url]

Posted

Jedna dobra wiadomość. Właściciel Haskiego oglądał reportaz i rozpoznał w nim swojego psa, który mu zaginął.Druga dobra wiadomośc to taka ,ze sunia ze strasznego strajchadła zmienia się w pieszczocha,garnie sie do człowieka(narazie tylko do nas) ,a jaka radość na nasz widok.jest juz merdanie ogonem i oczywiscie zalizałaby na śmierc. naprawdę bardzo sympatyczny z niej psiak.Mam nadzieje ,ze szybko znajdzie wspaniały domek.(Chociażby taki jak paniusia Rudzia)

Posted

[quote name='aga38']Tak urzędasy ze Starachowic walczyli z bezdomnością zwierząt:(
[url]http://www.tvn24.pl/0,1691875,0,1,zabili-prawie-400-psow--bo-nie-mieli-schroniska,wiadomosc.html[/url][/QUOTE]

Brawo za skuteczną akcję likwidacji wałęsających się bez opieki kundli.

Posted

[quote name='Hans']Brawo za skuteczną akcję likwidacji wałęsających się bez opieki kundli.[/QUOTE]
Hans nie rozumiem Twojej wypowiedzi:shake:

Posted

[quote name='BożenaG']Jedna dobra wiadomość. Właściciel Haskiego oglądał reportaz i rozpoznał w nim swojego psa, który mu zaginął.Druga dobra wiadomośc to taka ,ze sunia ze strasznego strajchadła zmienia się w pieszczocha,garnie sie do człowieka(narazie tylko do nas) ,a jaka radość na nasz widok.jest juz merdanie ogonem i oczywiscie zalizałaby na śmierc. naprawdę bardzo sympatyczny z niej psiak.Mam nadzieje ,ze szybko znajdzie wspaniały domek.(Chociażby taki jak paniusia Rudzia)[/QUOTE]

O i to jest super wiadomość i jedna i druga:)

Posted

A kiedy będą wyniki Barrego?
Coś w kwestii szczeniakowej zastój.Z kieleckiego wątku nawet ciężko czekoladowe wydać.Może też kwestia płci,bo pieski nawet czarne idą do domów,a sunie choćby czekoladowe-nie:-(
No ale mam nadzieję,że to chwilowe.Współpracuję z koleżanką z Buska i obiecała podsyłać chętnych jak by w Busku nie mieli akurat jakichś szczeniąt poszukiwanych.Na kieleckim wątku też nagłośniłam szczeniaki,ale tam pełno psów i nawet wątpię,że ktoś jutro będzie w ogóle kojarzył mój post.

Posted

Jeśli dobrze usłyszałam u naszego weta to na wyniki trzeba czekać cos około 2 tygodni. Może jak sie nasze dziewczynki wysterylizują to cos ruszy,ludzie boja sie jednak opieki nad sunia po sterylce. A ogólnie to i ferie teraz,ludzie wyjeżdżają. Ale Dyzio takie słodkie i kochane cudo a nikt mu domku nie oferował:(
Zuzka a może masz jakis domek dla Onki która jest u Rajmunda i Bożenki?

Posted

Wyniki Barrego powinny byc w ten czwartek,jeżeli będą to napewno napiszę,a co do naszej ON Nuli to ona na dzien dzisiejszy jest nieufna,chociaz widac poprawę w jej zachowaniu.

Posted

To ja trzymam kciuki za wyniki Barrego, pomimo tego, że go nigdy nie widziałam bardzo mi zalezy na odmienieniu losu tego psa.
Rutka rzeczywiście lepiej trafić nie mogła:)
Aga cieszę się, ze fotele Ci się przydały. Teraz będę Ci zbierać jak tylko usłysze, że gdzieś są na zbyciu:)

Ja w czwartek mam wolne to porobię jakieś ogłoszonka może dla Jasia teraz się postaramy znaleźć szybko domek. Monika jak tu jutro zajrzysz to trzaśnij jakieś allegro plissss:)

Posted

Zgłosiłam Nulę na wątek owczarków.
Jakby ktoś znał miłośnika bokserów,to jest do wydania suczka czekoladowa dorosła;przyjazna i dzieciolubna na szerlok Kielce.
Coraz więcej rasowych na portalach,i to prywatne osoby wydają swoich rasowych przyjaciół.Niektórzy za darmo,niektórzy za kilkaset zł z zaznaczeniem:"oddam,bo już nie mam czasu się nim zajmować".:-(

Posted

[SIZE=4]A teraz co na ocieplenie serducha:)[I][SIZE=5][COLOR=red]
Trochę o tym jak się ma Małgosia
[/COLOR][/SIZE][/I][/SIZE]Dzien Dobry,
Malgosia ogolnie ma sie dobrze. Zdarza sie,ze powyje troche, poskomli ale to normalne. Juz ja puszczamy,zeby sobie pobiegala w tym ogrodzeniu przydomowym. Biega "z predkoscia swiatla" ale pieknie tez reaguje na to jak ja wolam do siebie i odrazu daje piekny siad. Uwielbia tez sie na grzbiecie klasc i wtedy jest bardzo zadowolona. Do taty sie pomalu przekonuje, co parwda jeszcze jak on ja wola to do niego nie podejdzie ale jak ja, ja glaskam to tacie daje sie normalnie tez przy mnie poglaskac, a nawet je mu kostki z reki. Tata ja karmi, daje jej jedzenie do misek wiec pewnie zkoduje sobie,ze to tez ktos kto jej dobrze zyczy. Kupilam jej maskotek takich pluszowych w Lumpexie i juz dzis rano dostala jedna na wlasny uzytek. Jak ja dorwala to zabawy nie bylo konca. Aktualnie ma ja u siebie w budzie. Takze Malgosia ma sie dobrze i aklimatyzuje sie pomalu ladnie. Na podworku obwachala kazdy kat, a nawet wykopuje stare zakopane kosci przez naszego bylego psa. Rodzice tylko jej chca imie zmienic na Sonia bo wydaje im sie,ze ludzkiego pies nie powinien nosic. Ja tam jej w glowie nie mieszam i na nia Malgoska wolam i BEDE a rodzice jak tam chca. Tak ja polubilam pani Agnieszko,ze fundnelam jej miski ze stali nierdzewnej, dzis kosc w zoologicznym co jej usunie jeszcze kamien nazebny, takze CHWILOWO szaleje na jej punkcie. Ale wyjdzie mi to na dobre bo zamiast kupic sobie batona i tyc...to mysle co by za to miala Malgosia. Mam tez krolika ozdobnego klatkowego jak pani widzila ale te zwierzeta z pasami napewno zazdrosci czy zagrozenia nie czuja. Zreszta Malgosia nie ma z nim stycznosci. Tata tez ma kozy i Malgosia juz je widzila ale raczej to ciekawosc z jej strony. Taki maly zwierzyniec jest u nas. Jakby pani kiedykolwiek chciala przyjechac i odwiedzic Malgosie to zaden problem. Tata zazwyczaj w domu jest i podjechac moze pani w kazdej chwili. To na tyle. Pozdrawiam. Pewnie sie jeszcze odezwe.

To e-mail z nowego domku Małgosi. I znowu łezka,ale to ze szczęścia:loveu:

Posted

Nula ogłoszona już prawie wszędzie gdzie ma być;-)
Wyróżnione allegro na Warszawę też.
Jaś zaraz.

Gdyby ktoś potrzebował [B]szczeniaka docelowo dużego[/B],to dajcie znać.Ja mam pełno psiaków z Buska,których szanse na znalezienie domu są nikłe ze względu na scenerię,a więc i zdjęcia oraz skromny opis ich psychiki.
Mamy podrostki 4-7m-cy.
Psy: waga docelowa:jeden 25kg,drugi min.35kg.
1suczkę w.d.:25kg (ładna,rudo-stalowa)-no ale tu to wiadomo,że Micki ma pierwszeństwo;-)