Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lourdnes']Ale cudne fotki :) Pręgusia jest boska w tej pozycji spaniowej :loveu:.U Ciebie kociajki dla odmiany a ja zaraz dodam moje szkapuciejki :evil_lol: Kotki też mam małe ale jeszcze nie odkryłam gdzie je kocia wyniosła- jak wytropie obfoce ;)
Rety ale mam zaległości :placz:[/QUOTE]

Fajnie,że wpadłaś :multi:,szkoda że na krótko :-(.
Źrebaczek cuuuudny :loveu:. Pilnuj Go dobrze :diabloti:.
Kotki są u rodziców,ale ja zajmuję się dystrybucją :evil_lol:.

[quote name='lourdnes']I gratulaski ode mnie :)[/QUOTE]

Dzięki :lol:.

[quote name='MMM'][SIZE=4][SIZE=5][SIZE=5]Wielkie gratki dla BRATKA !!![/SIZE][/SIZE][/SIZE]:multi::multi::multi:[/QUOTE]

Dzięki w imieniu braciszka Kiritimatiego :lol:.
Wyjątkowo udany ten męski miot :cool3:.

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Buszki']To jeszcze się pochwalę :).

Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Kraków,
sedzia Magdalena Musiał

[B]BORNANI African Elite FCI [/B]- ocena dosk.1,CWC,CACIB,BOS

[B][COLOR=red]BRAWA DLA KOLEJNEGO SYNKA BUSZI !!![/COLOR][/B]
[/QUOTE]

[SIZE=6]BRAWOOO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE]
[SIZE=4]przy okazji dla wszystkich braciszków :) i mamusi :)[/SIZE]

[SIZE=4]może się na któreś urodzinki uda spotkanie zrobić ???[/SIZE]

[SIZE=4]p.s.[/SIZE]
[SIZE=4]widzę, że Benuś śpi jak mamusia, brzusiu zawsze schowany i do tego uśmiechnięty pysiek:cool3:[/SIZE]

Posted

[quote name='lourdnes']To ja chyba dowioze Tobie moje kociaki jak tylko wytropie gdzie je kocica schowała :)[/QUOTE]

Co to,to nie moja droga.Ledwo udało mi się domek dla jednego znaleźć,a tu jeszcze jedna kocica przychodzi wymymłama na cycach.Też gdzieś dzieci ma i przyniesie pewnie podrośnięte.A najgorsze,że moi rodzice nie mają żadnego swojego kota,a utrzymanków całe podwórko :diabloti:.

[quote name='Bundustar'][SIZE=6]BRAWOOO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE]
[SIZE=4]przy okazji dla wszystkich braciszków :) i mamusi :)[/SIZE]

[SIZE=4]może się na któreś urodzinki uda spotkanie zrobić ???[/SIZE]

[SIZE=4]p.s.[/SIZE]
[SIZE=4]widzę, że Benuś śpi jak mamusia, brzusiu zawsze schowany i do tego uśmiechnięty pysiek:cool3:[/SIZE][/QUOTE]

Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie,że dawno się nie odzywałaś :lol:.
Spotkanko nawet jak by doszło do skutku,to sama wiesz jak mogło by się skończyć :mad:.Dwóch braci i mamusia,to był sajgon,a co dopiero jakby więcej było :roll:.

Posted

[quote name='Buszki']Co to,to nie moja droga.Ledwo udało mi się domek dla jednego znaleźć,a tu jeszcze jedna kocica przychodzi wymymłama na cycach.Też gdzieś dzieci ma i przyniesie pewnie podrośnięte.A najgorsze,że moi rodzice nie mają żadnego swojego kota,a utrzymanków całe podwórko :diabloti:.
[/QUOTE]
Buszki, a może by pomóc rodzicom wyłapać po jednej kotce i zapisać je do darmowej sterylki? Sa takie akcje co roku organizowane...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Buszki, a może by pomóc rodzicom wyłapać po jednej kotce i zapisać je do darmowej sterylki? Sa takie akcje co roku organizowane...

Pzdr.[/QUOTE]

Taaa,już to widzę.Złapać dzikusy nie jest łatwo.One przychodzą,zjedzą,dzieci podrzucą i w nogi.Czasami na ogrodzie się powylegują.Ale jest szansa,że się wyprowadzą,bo rodziców nie będzie przez 3 tygodnie,a ja będę z psicami jeździła doglądać ogródka.Chyba,że mnie koty nie wpuszczą na podwórko :evil_lol:.

[quote name='deer_1987']A jak tam dziewczynki? :)[/QUOTE]

Wczoraj,podczas popołudniowego spaceru na łące,jakieś ptaszydła chciały na Szepsi zapolować (Buszi przezornie stanęła koło mnie).Nie wiem co to,ale wielkie były,czarne i krakały jak wrony,tylko bardziej gardłowo i donośnie (pewnie jakieś krukowate).Normalnie zaczęły nad nią krążyć,zniżać lot i coraz bardziej podlatywać.Szepsi oczywiście w długą,ale napastników było trzech (mam wrażenie,że młodego uczyli polować).I mimo,że biegłam w ich stronę,rękami machałam i krzyczałam,to nie bardzo były przejęte.Wystraszyłam się nie na żarty :shake:.

Posted

[quote name='Buszki']
Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie,że dawno się nie odzywałaś :lol:.
Spotkanko nawet jak by doszło do skutku,to sama wiesz jak mogło by się skończyć :mad:.Dwóch braci i mamusia,to był sajgon,a co dopiero jakby więcej było :roll:.[/QUOTE]

No tak, bo mamusia chciała zjeść synusiów, a oni nie chcieli robić za siekane kotlety:evil_lol:
to chyba właśnie po mamusi są chłopaki takie krewkie:eviltong: , no cóż szkoda, może jak jeszcze trochę "dorosną" i się uspokoją :razz: to uda się nam spotkać miotem :multi: fajnie by było:razz:

Posted

[quote name='Buszki']
Wczoraj,podczas popołudniowego spaceru na łące,jakieś ptaszydła chciały na Szepsi zapolować (Buszi przezornie stanęła koło mnie).Nie wiem co to,ale wielkie były,czarne i krakały jak wrony,tylko bardziej gardłowo i donośnie (pewnie jakieś krukowate).Normalnie zaczęły nad nią krążyć,zniżać lot i coraz bardziej podlatywać.Szepsi oczywiście w długą,ale napastników było trzech (mam wrażenie,że młodego uczyli polować).I mimo,że biegłam w ich stronę,rękami machałam i krzyczałam,to nie bardzo były przejęte.Wystraszyłam się nie na żarty :shake:.[/QUOTE]

Oooo!!! to widzę, że mamy podobne przygody ze spacerów po polach i lasach:cool3:
na naszym spacerku też jakieś ptaszysko polowało na moje psiaki:mad: ale one ukryły się na polu:evil_lol:, mam sfotografowane to ptaszysko:razz: bo dość nisko kołował nad nami jak bedę mogła to wstawię fotkę, może to coś podobnego nad Wami latało, a może ktoś będzie wiedział co to za ptaszek bo my już kolejny raz go widzimy:angryy:

Posted

[quote name='deer_1987']oj no nie dziwie sie ze sie wystraszyly :([/QUOTE]

Ja też się wystraszyłam.

[quote name='Bundustar']No tak, bo mamusia chciała zjeść synusiów, a oni nie chcieli robić za siekane kotlety:evil_lol:
to chyba właśnie po mamusi są chłopaki takie krewkie:eviltong: , no cóż szkoda, może jak jeszcze trochę "dorosną" i się uspokoją :razz: to uda się nam spotkać miotem :multi: fajnie by było:razz:[/QUOTE]

Bo Buszi zawsze chce rządzić.Dzisiaj starła się z bernardynką na jej terenie.

[quote name='Bundustar']Oooo!!! to widzę, że mamy podobne przygody ze spacerów po polach i lasach:cool3:
na naszym spacerku też jakieś ptaszysko polowało na moje psiaki:mad: ale one ukryły się na polu:evil_lol:, mam sfotografowane to ptaszysko:razz: bo dość nisko kołował nad nami jak bedę mogła to wstawię fotkę, może to coś podobnego nad Wami latało, a może ktoś będzie wiedział co to za ptaszek bo my już kolejny raz go widzimy:angryy:[/QUOTE]

To wstaw,a ja wezmę aparat i może uda mi się pstryknąć moje ptaszydło.To już drugi atak na Szepsi,tylko pierwszym razem był jeden ptaszek,to dał się szybko wypłoszyć.Teraz wziął rodzinkę do pomocy i na prawdę groźnie to wyglądało.

[quote name='Korenia']Na koty zawsze można pozyczyć klatkę - łapkę :) Dziuksy tak się łapie i wozi na sterylki :)[/QUOTE]

Tylko po sterylce trzeba się zająć taką kocicą,a u nas trzeba by było zabrać do domu.No i nie ma akcji za darmo,tylko zniżka dla mieszkańców miasta (my jesteśmy ze wsi).A ta zniżka,to za kotkę 150zł+leki po.Nie na kieszeń emerytów ;).

Posted

Gmina Jerzmanowa i o talonach nic nie słyszałam :crazyeye:.W Głogowie jest wet który ma sterylki dofinansowywane przez miasto,ale to i tak duży koszt,no i chipy maja gratis.A u nas nic,tylko raz w roku (we wrześniu) szczepienie.

Posted

[quote name='Buszki']Gmina Jerzmanowa i o talonach nic nie słyszałam :crazyeye:.W Głogowie jest wet który ma sterylki dofinansowywane przez miasto,ale to i tak duży koszt,no i chipy maja gratis.A u nas nic,tylko raz w roku (we wrześniu) szczepienie.[/QUOTE]

Popytam to może się czegoś dowiem. U nas są talony na sterylki dla dzikusów. Na taki talon kocica jest wysterylizowana zupełnie za darmo...

Posted

[quote name='Korenia']Popytam to może się czegoś dowiem. U nas są talony na sterylki dla dzikusów. Na taki talon kocica jest wysterylizowana zupełnie za darmo...[/QUOTE]
[B]Korenia,[/B] gdybyś mogła jakoś pomóc, choćby nawet informacyjnie, to byłoby super!
Bo sama wiesz doskonale, że co rok to prorok to nie jest najlepsze rozwiązanie...

pzdr.

Posted

Obiecane ptaszydło ;)
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/138/dsc1014d.jpg[/IMG]

może tu lepiej będzie widać:
[IMG]http://img864.imageshack.us/img864/6865/dsc0987j.jpg[/IMG]

może ktoś wie co to za "pitok"???

Posted

[quote name='Bundustar']Obiecane ptaszydło ;)
[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/138/dsc1014d.jpg[/IMG]

może tu lepiej będzie widać:
[IMG]http://img864.imageshack.us/img864/6865/dsc0987j.jpg[/IMG]

może ktoś wie co to za "pitok"???[/QUOTE]
Oczywiście myszołów

Posted

[quote name='Buszki']Super,popytaj.Bo jak się koty nie wyprowadzą same,to trzeba będzie coś z nimi zrobić.[/QUOTE]

[quote name='Asiaczek'][B]Korenia,[/B] gdybyś mogła jakoś pomóc, choćby nawet informacyjnie, to byłoby super!
Bo sama wiesz doskonale, że co rok to prorok to nie jest najlepsze rozwiązanie...

pzdr.[/QUOTE]
Musze z Magdą porozmawiać, bo ona sie w kocich sprawach orientuje :)
Eh.. kocicaki przynajmniej raz w roku to nie jest dobra sprawa... u mnie na osiedlu już widać wakacyjne wyrzutki ;/ Ostatnio bardzo mało kotów już było, bo wszystkie posterylizowane, a te które oswojone to karmicielki brały, a teraz znowu robi się tłoczno... a niestety ludziom to bardzo przeszkadza :(

Posted

[quote name='jamnicze']MMM, a ty gdzie i kiedy Maksa zobaczymy na wystawie?
A może wybierzesz się do Sopotu?:razz: Robimy basko-wystawę :evil_lol:[/QUOTE]

Dla nas Sopot to strasznie daleko, drugi koniec Polski. Maks to raczej górskie basenji:evil_lol:
myslałam, że może będziemy gdzieś w okolicy na wakacjach, ale plany wakacyjne też nam się komplikują i nic nie wiem:shake:. Jeżeli będziemy gdzieś blisko to chętnie wpadniemy nawet jesli tylko towarzysko. Bylismy w Nowej Rudzie, może będziemy we Wrocławiu.

A co do ptaszyska to tez mi się skojarzyło z baskołowem.

Posted

[quote name='Korenia']Musze z Magdą porozmawiać, bo ona sie w kocich sprawach orientuje :)
Eh.. kocicaki przynajmniej raz w roku to nie jest dobra sprawa... u mnie na osiedlu już widać wakacyjne wyrzutki ;/ Ostatnio bardzo mało kotów już było, bo wszystkie posterylizowane, a te które oswojone to karmicielki brały, a teraz znowu robi się tłoczno... a niestety[B] ludziom to bardzo przeszkadza[/B] :([/QUOTE]
Taaaa, ludzie to sami sobie przeszkadzają...

pzdr.

Posted

[quote name='zielona']Oczywiście myszołów[/QUOTE]

Oooo, jak szybko, dzięki, znów wiem coś więcej :)
Basenji to takie duuuże myszy do złowienia ;) ;) ;), muszę moje pilnować :)

"Baskołów" to będzie nazwa obiegowa od wczoraj ;) baaardzo się mi podoba ;)

pozdrawiam