Buszki Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 [quote name='lourdnes']Ale cudne fotki :) Pręgusia jest boska w tej pozycji spaniowej :loveu:.U Ciebie kociajki dla odmiany a ja zaraz dodam moje szkapuciejki :evil_lol: Kotki też mam małe ale jeszcze nie odkryłam gdzie je kocia wyniosła- jak wytropie obfoce ;) Rety ale mam zaległości :placz:[/QUOTE] Fajnie,że wpadłaś :multi:,szkoda że na krótko :-(. Źrebaczek cuuuudny :loveu:. Pilnuj Go dobrze :diabloti:. Kotki są u rodziców,ale ja zajmuję się dystrybucją :evil_lol:. [quote name='lourdnes']I gratulaski ode mnie :)[/QUOTE] Dzięki :lol:. [quote name='MMM'][SIZE=4][SIZE=5][SIZE=5]Wielkie gratki dla BRATKA !!![/SIZE][/SIZE][/SIZE]:multi::multi::multi:[/QUOTE] Dzięki w imieniu braciszka Kiritimatiego :lol:. Wyjątkowo udany ten męski miot :cool3:. Quote
lourdnes Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 To ja chyba dowioze Tobie moje kociaki jak tylko wytropie gdzie je kocica schowała :) Quote
Bundustar Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Buszki']To jeszcze się pochwalę :). Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Kraków, sedzia Magdalena Musiał [B]BORNANI African Elite FCI [/B]- ocena dosk.1,CWC,CACIB,BOS [B][COLOR=red]BRAWA DLA KOLEJNEGO SYNKA BUSZI !!![/COLOR][/B] [/QUOTE] [SIZE=6]BRAWOOO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE] [SIZE=4]przy okazji dla wszystkich braciszków :) i mamusi :)[/SIZE] [SIZE=4]może się na któreś urodzinki uda spotkanie zrobić ???[/SIZE] [SIZE=4]p.s.[/SIZE] [SIZE=4]widzę, że Benuś śpi jak mamusia, brzusiu zawsze schowany i do tego uśmiechnięty pysiek:cool3:[/SIZE] Quote
Buszki Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 [quote name='lourdnes']To ja chyba dowioze Tobie moje kociaki jak tylko wytropie gdzie je kocica schowała :)[/QUOTE] Co to,to nie moja droga.Ledwo udało mi się domek dla jednego znaleźć,a tu jeszcze jedna kocica przychodzi wymymłama na cycach.Też gdzieś dzieci ma i przyniesie pewnie podrośnięte.A najgorsze,że moi rodzice nie mają żadnego swojego kota,a utrzymanków całe podwórko :diabloti:. [quote name='Bundustar'][SIZE=6]BRAWOOO!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE] [SIZE=4]przy okazji dla wszystkich braciszków :) i mamusi :)[/SIZE] [SIZE=4]może się na któreś urodzinki uda spotkanie zrobić ???[/SIZE] [SIZE=4]p.s.[/SIZE] [SIZE=4]widzę, że Benuś śpi jak mamusia, brzusiu zawsze schowany i do tego uśmiechnięty pysiek:cool3:[/SIZE][/QUOTE] Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie,że dawno się nie odzywałaś :lol:. Spotkanko nawet jak by doszło do skutku,to sama wiesz jak mogło by się skończyć :mad:.Dwóch braci i mamusia,to był sajgon,a co dopiero jakby więcej było :roll:. Quote
Asiaczek Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Buszki']Co to,to nie moja droga.Ledwo udało mi się domek dla jednego znaleźć,a tu jeszcze jedna kocica przychodzi wymymłama na cycach.Też gdzieś dzieci ma i przyniesie pewnie podrośnięte.A najgorsze,że moi rodzice nie mają żadnego swojego kota,a utrzymanków całe podwórko :diabloti:. [/QUOTE] Buszki, a może by pomóc rodzicom wyłapać po jednej kotce i zapisać je do darmowej sterylki? Sa takie akcje co roku organizowane... Pzdr. Quote
Buszki Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='Asiaczek']Buszki, a może by pomóc rodzicom wyłapać po jednej kotce i zapisać je do darmowej sterylki? Sa takie akcje co roku organizowane... Pzdr.[/QUOTE] Taaa,już to widzę.Złapać dzikusy nie jest łatwo.One przychodzą,zjedzą,dzieci podrzucą i w nogi.Czasami na ogrodzie się powylegują.Ale jest szansa,że się wyprowadzą,bo rodziców nie będzie przez 3 tygodnie,a ja będę z psicami jeździła doglądać ogródka.Chyba,że mnie koty nie wpuszczą na podwórko :evil_lol:. [quote name='deer_1987']A jak tam dziewczynki? :)[/QUOTE] Wczoraj,podczas popołudniowego spaceru na łące,jakieś ptaszydła chciały na Szepsi zapolować (Buszi przezornie stanęła koło mnie).Nie wiem co to,ale wielkie były,czarne i krakały jak wrony,tylko bardziej gardłowo i donośnie (pewnie jakieś krukowate).Normalnie zaczęły nad nią krążyć,zniżać lot i coraz bardziej podlatywać.Szepsi oczywiście w długą,ale napastników było trzech (mam wrażenie,że młodego uczyli polować).I mimo,że biegłam w ich stronę,rękami machałam i krzyczałam,to nie bardzo były przejęte.Wystraszyłam się nie na żarty :shake:. Quote
Bundustar Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Buszki'] Właśnie myślałam dzisiaj o Tobie,że dawno się nie odzywałaś :lol:. Spotkanko nawet jak by doszło do skutku,to sama wiesz jak mogło by się skończyć :mad:.Dwóch braci i mamusia,to był sajgon,a co dopiero jakby więcej było :roll:.[/QUOTE] No tak, bo mamusia chciała zjeść synusiów, a oni nie chcieli robić za siekane kotlety:evil_lol: to chyba właśnie po mamusi są chłopaki takie krewkie:eviltong: , no cóż szkoda, może jak jeszcze trochę "dorosną" i się uspokoją :razz: to uda się nam spotkać miotem :multi: fajnie by było:razz: Quote
Bundustar Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Buszki'] Wczoraj,podczas popołudniowego spaceru na łące,jakieś ptaszydła chciały na Szepsi zapolować (Buszi przezornie stanęła koło mnie).Nie wiem co to,ale wielkie były,czarne i krakały jak wrony,tylko bardziej gardłowo i donośnie (pewnie jakieś krukowate).Normalnie zaczęły nad nią krążyć,zniżać lot i coraz bardziej podlatywać.Szepsi oczywiście w długą,ale napastników było trzech (mam wrażenie,że młodego uczyli polować).I mimo,że biegłam w ich stronę,rękami machałam i krzyczałam,to nie bardzo były przejęte.Wystraszyłam się nie na żarty :shake:.[/QUOTE] Oooo!!! to widzę, że mamy podobne przygody ze spacerów po polach i lasach:cool3: na naszym spacerku też jakieś ptaszysko polowało na moje psiaki:mad: ale one ukryły się na polu:evil_lol:, mam sfotografowane to ptaszysko:razz: bo dość nisko kołował nad nami jak bedę mogła to wstawię fotkę, może to coś podobnego nad Wami latało, a może ktoś będzie wiedział co to za ptaszek bo my już kolejny raz go widzimy:angryy: Quote
Korenia Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Na koty zawsze można pozyczyć klatkę - łapkę :) Dziuksy tak się łapie i wozi na sterylki :) Quote
Buszki Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='deer_1987']oj no nie dziwie sie ze sie wystraszyly :([/QUOTE] Ja też się wystraszyłam. [quote name='Bundustar']No tak, bo mamusia chciała zjeść synusiów, a oni nie chcieli robić za siekane kotlety:evil_lol: to chyba właśnie po mamusi są chłopaki takie krewkie:eviltong: , no cóż szkoda, może jak jeszcze trochę "dorosną" i się uspokoją :razz: to uda się nam spotkać miotem :multi: fajnie by było:razz:[/QUOTE] Bo Buszi zawsze chce rządzić.Dzisiaj starła się z bernardynką na jej terenie. [quote name='Bundustar']Oooo!!! to widzę, że mamy podobne przygody ze spacerów po polach i lasach:cool3: na naszym spacerku też jakieś ptaszysko polowało na moje psiaki:mad: ale one ukryły się na polu:evil_lol:, mam sfotografowane to ptaszysko:razz: bo dość nisko kołował nad nami jak bedę mogła to wstawię fotkę, może to coś podobnego nad Wami latało, a może ktoś będzie wiedział co to za ptaszek bo my już kolejny raz go widzimy:angryy:[/QUOTE] To wstaw,a ja wezmę aparat i może uda mi się pstryknąć moje ptaszydło.To już drugi atak na Szepsi,tylko pierwszym razem był jeden ptaszek,to dał się szybko wypłoszyć.Teraz wziął rodzinkę do pomocy i na prawdę groźnie to wyglądało. [quote name='Korenia']Na koty zawsze można pozyczyć klatkę - łapkę :) Dziuksy tak się łapie i wozi na sterylki :)[/QUOTE] Tylko po sterylce trzeba się zająć taką kocicą,a u nas trzeba by było zabrać do domu.No i nie ma akcji za darmo,tylko zniżka dla mieszkańców miasta (my jesteśmy ze wsi).A ta zniżka,to za kotkę 150zł+leki po.Nie na kieszeń emerytów ;). Quote
Korenia Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Nie mace talonów na serylki ? Jaka wy gmina jesteście? Quote
Buszki Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Gmina Jerzmanowa i o talonach nic nie słyszałam :crazyeye:.W Głogowie jest wet który ma sterylki dofinansowywane przez miasto,ale to i tak duży koszt,no i chipy maja gratis.A u nas nic,tylko raz w roku (we wrześniu) szczepienie. Quote
Korenia Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Buszki']Gmina Jerzmanowa i o talonach nic nie słyszałam :crazyeye:.W Głogowie jest wet który ma sterylki dofinansowywane przez miasto,ale to i tak duży koszt,no i chipy maja gratis.A u nas nic,tylko raz w roku (we wrześniu) szczepienie.[/QUOTE] Popytam to może się czegoś dowiem. U nas są talony na sterylki dla dzikusów. Na taki talon kocica jest wysterylizowana zupełnie za darmo... Quote
Buszki Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Super,popytaj.Bo jak się koty nie wyprowadzą same,to trzeba będzie coś z nimi zrobić. Quote
Asiaczek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Korenia']Popytam to może się czegoś dowiem. U nas są talony na sterylki dla dzikusów. Na taki talon kocica jest wysterylizowana zupełnie za darmo...[/QUOTE] [B]Korenia,[/B] gdybyś mogła jakoś pomóc, choćby nawet informacyjnie, to byłoby super! Bo sama wiesz doskonale, że co rok to prorok to nie jest najlepsze rozwiązanie... pzdr. Quote
Bundustar Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Obiecane ptaszydło ;) [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/138/dsc1014d.jpg[/IMG] może tu lepiej będzie widać: [IMG]http://img864.imageshack.us/img864/6865/dsc0987j.jpg[/IMG] może ktoś wie co to za "pitok"??? Quote
zielona Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Bundustar']Obiecane ptaszydło ;) [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/138/dsc1014d.jpg[/IMG] może tu lepiej będzie widać: [IMG]http://img864.imageshack.us/img864/6865/dsc0987j.jpg[/IMG] może ktoś wie co to za "pitok"???[/QUOTE] Oczywiście myszołów Quote
Korenia Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Buszki']Super,popytaj.Bo jak się koty nie wyprowadzą same,to trzeba będzie coś z nimi zrobić.[/QUOTE] [quote name='Asiaczek'][B]Korenia,[/B] gdybyś mogła jakoś pomóc, choćby nawet informacyjnie, to byłoby super! Bo sama wiesz doskonale, że co rok to prorok to nie jest najlepsze rozwiązanie... pzdr.[/QUOTE] Musze z Magdą porozmawiać, bo ona sie w kocich sprawach orientuje :) Eh.. kocicaki przynajmniej raz w roku to nie jest dobra sprawa... u mnie na osiedlu już widać wakacyjne wyrzutki ;/ Ostatnio bardzo mało kotów już było, bo wszystkie posterylizowane, a te które oswojone to karmicielki brały, a teraz znowu robi się tłoczno... a niestety ludziom to bardzo przeszkadza :( Quote
Cienka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='zielona']Oczywiście myszołów[/QUOTE] Chyba raczej baskołów:diabloti: Quote
jamnicze Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 MMM, a ty gdzie i kiedy Maksa zobaczymy na wystawie? A może wybierzesz się do Sopotu?:razz: Robimy basko-wystawę :evil_lol: Quote
MMM Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='jamnicze']MMM, a ty gdzie i kiedy Maksa zobaczymy na wystawie? A może wybierzesz się do Sopotu?:razz: Robimy basko-wystawę :evil_lol:[/QUOTE] Dla nas Sopot to strasznie daleko, drugi koniec Polski. Maks to raczej górskie basenji:evil_lol: myslałam, że może będziemy gdzieś w okolicy na wakacjach, ale plany wakacyjne też nam się komplikują i nic nie wiem:shake:. Jeżeli będziemy gdzieś blisko to chętnie wpadniemy nawet jesli tylko towarzysko. Bylismy w Nowej Rudzie, może będziemy we Wrocławiu. A co do ptaszyska to tez mi się skojarzyło z baskołowem. Quote
Asiaczek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Korenia']Musze z Magdą porozmawiać, bo ona sie w kocich sprawach orientuje :) Eh.. kocicaki przynajmniej raz w roku to nie jest dobra sprawa... u mnie na osiedlu już widać wakacyjne wyrzutki ;/ Ostatnio bardzo mało kotów już było, bo wszystkie posterylizowane, a te które oswojone to karmicielki brały, a teraz znowu robi się tłoczno... a niestety[B] ludziom to bardzo przeszkadza[/B] :([/QUOTE] Taaaa, ludzie to sami sobie przeszkadzają... pzdr. Quote
Bundustar Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='zielona']Oczywiście myszołów[/QUOTE] Oooo, jak szybko, dzięki, znów wiem coś więcej :) Basenji to takie duuuże myszy do złowienia ;) ;) ;), muszę moje pilnować :) "Baskołów" to będzie nazwa obiegowa od wczoraj ;) baaardzo się mi podoba ;) pozdrawiam Quote
Recommended Posts