Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, my korzystamy z uprzejmości naszego przyjaciela (jego auto i on jako kierowca)
ale Hubi zgodził się, żeby Supełek i Elmo jechali z nami!!!
Podeślijcie mi link do wątku Supełka, bo nie mogę znaleźć...

Posted

po dniu spędzonym poza domem w końcu jestem na wątku i proszę, co ja widzę :)
Jutro wielki dzień zarówno dla Liski jak i Elmo :) Wyruszą w długą podróż po lepsze życie :)
I kontenerek do mnie przyjedzie :)
Super,że się tak wszystko poukładało i bardzo dobrze,że ustaliliście wszystko,bo jak wspomniałam,dzisiaj cały dzień poza domem byłam.

Liska dziś ponoć drażliwa chodzi i burczy na wszystkie moje psiaki - i wcal się nie dziwię, bo mały Łatuś próbuje ją cały czas dopaść, - miłosne zaloty, doskakuje do niej... a ona już ma go dość...

Właśnie z nią siedziałam w pokoju - wzięłam na kolanka, przytuliłam i powiedziałam że jutro pojedzie w długą podróż po lepsze życie, do super domku, w którym ma się pokazać z jak najlepszej strony...
Wiem,początki będą pewnie trudne - Pestka na każdego nowego psa na przykład burczy w domu przez dobre 2 tygodnie, dlatego mam nadzieję Katioczka że dacie jej czas, będziecie cierpliwie znosić jej burki i kaprysy... :) a na pewno po kilku dniach się zadomowi :)

Posted

[quote name='Katioczka']ok, ustaliłyśmy z Pauliną i Agą (Akrum), że Elmo pojedzie z nami
nie wiem, co z tym drugim psiakiem, nie mogę znaleźć na forum jego wątku...[/QUOTE]

katioczka, super Was było poznać, chociaż przez chwilę :D (zaparkowałam tam gdzie nie powinnam i musiałam się zmywać).
Akrum - kontenerek jutro wróci do Poznania.
To link do wątku Supełka, nie wiem czy dziewczyny dadzą radę go podwieźć bliżej, ale trzeba ustalić z Magda :)
Magda 606-133-847
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198359-Pilnie-DT-lub-DS-dla-zamarzaj%C4%85cego-szczeniaczka-POTRZEBNY-TRANSPORT-KROTOSZYN-WWA[/url]

Posted

[quote name='Andzike']katioczka, super Was było poznać, chociaż przez chwilę :D (zaparkowałam tam gdzie nie powinnam i musiałam się zmywać).
Akrum - kontenerek jutro wróci do Poznania.
To link do wątku Supełka, nie wiem czy dziewczyny dadzą radę go podwieźć bliżej, ale trzeba ustalić z Magda :)
Magda 606-133-847
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/198359-Pilnie-DT-lub-DS-dla-zamarzaj%C4%85cego-szczeniaczka-POTRZEBNY-TRANSPORT-KROTOSZYN-WWA[/URL][/QUOTE]

kontenerek wróci nie do Poznania, a do Nowego TOmyśla :)

Rozmawiałam z leni i podałam jej nr do p. Tomka - przyszłego Pana Liski :)
Więc może uda się również zabrać szczeniora z krotoszyna? jeśli go gdzieś dowiozą?

Posted

w sumie mam nadzieję, że p. Tomek i Katioczka mnie za to nie uduszą ;)

ciekawe, co ustalili...

Paulina87 ciekawe jak Cię jutro Borek przywita - czy Cię bedzie pamiętał?

Posted

[quote name='Akrum']kontenerek wróci nie do Poznania, a do Nowego TOmyśla :)

Rozmawiałam z leni i podałam jej nr do p. Tomka - przyszłego Pana Liski :)
Więc może uda się również zabrać szczeniora z krotoszyna? jeśli go gdzieś dowiozą?[/QUOTE]

No ta, tylko jakoś tak się zasugerowałam tą poprzednią wycieczką kontenerka, co to dojechał do Poznania i wrócił ;)
Super by było, gdyby trzy psiaki przyjechaly do Wawy:D

Posted

[quote name='Paulina87']Oj Borek to już pewnie ciotki nie pamięta ;)...[/QUOTE]

gorzej jak pomyśli, że go z powrotem do schroniska chcesz zabrać...
oj zobaczysz, jaki to chojrak jest i szczekacz mały :)

Posted

[B]Akrum,[/B] oczywiście, że damy Lisce czas na zadomowienie,
zdajemy sobie sprawę, że to będzie dla niej ogromny stres, już wyrwanie z DT, podróż to niemało,
a tu jeszcze obcy dom, z obcym psem, kotem, ludźmi, którzy obco pachną...
chcielibyśmy bardzo, żeby Liska odnalazła się u nas, poczuła bezpieczna, kochana, potrzebna...
bardzo nam na tym zależy...

co do Supełka...mąż rozmawiał z panią o nim...
i choć z całego serca byśmy chcieli pomóc, to obawiam się że nie damy rady :(
Dodatkowe 240 km (Nowy Tomyśl-Krotoszyn i z powrotem) to nie jest mało, mąż z przyjacielem wyjeżdżają o 6.30 z Warszawy,
będą cały dzień w drodze...a mąż ma jeszcze pracę w niedzielę po powrocie... mam nadzieję, że rozumiecie...

Posted

Wiecie co? Taki domek, jak się trafił Lisce, to ja bym mogła klonować dla kolejnych psich bidulców...
p. Tomek - cudowna osoba, wiecie jak się cieszył na widok Liski? Jak ją tulił, jak do niej rozmawiał... ze spokojnym sercem oddałam Liske w tak dobre ręce :)
I pierwszy raz wydając tymczasowicza nie mam tego dziwnego poczucia, czy aby na pewno zrobiłam dobrze - czuje zupełny spokój,że Liska na prawde trafiła w odpowiednie ręce :)

Miło mi było poznać p. Tomka - to ciepła i wrażliwa osoba... oraz oczywiście przyjaciela domu. Super osoby :)

Właśnie miałam telefon od p. Tomka - DOJECHALI :)
Podroż minęła spokojnie, Liska spała wtulona na kolanach p. Tomka, troszkę już zjadła, poznała kota i Dasze :)
Teraz zwiedza swój nowy domek :)

Posted

oh ciekawe jak Liska w nowym domku noc spędziła... czy spała w łózku pod kołderką, czy wolała jeszcze z dystansem się trzymać... czy nie warczy zbytnio na Daszkę, bo o kota jestem spokojna - ona uwielbia koty :)