Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam , szukam domu dla 2 letniego pieska o imieniu Kastor, niestety nie mogę go zatrzymać ze względów rodzinnych. Tylko osobom odpowiedzialnym i tym co wiedzą coś o tej rasie. Piesek jest również ogłoszony na stronie www.adopcjecc.pl kontakt [email protected] jestem z wielkopolski, dokładnie z Konina
Jest pieskiem bardzo pogodnym , pozytywnie nastawionym do świata, uwielbia zabawy, drapanie i przytulanie się. W stosunku do obcych trochę niepewny ale po upływie kilku chwil i oswojenia się nie można sie od niego odgonić. Bardzo czujny, pilnuje swojego terenu i napewno nie da zrobić krzywdy domownikom. Uwielbia spacery, bardzo ładnie chodzi na smyczy, umie pare komend. Nie wiem jak zareagował by na dziecko gdyż nigdy nie mial bliższego kontaktu, jeśli chodzi o zwierzęta to można powiedzieć że dobiera sobie towarzystwo bo mamy w domu pudelka i uwielbiają się... Piesek jest trzymany w domu.
Piesek nie jest kastrowany, posiada książeczkę zdrowia. Jeśli chodzi o karme to nie jest wybredny, zjada dość dużo ale nie ma się co dziwić na takiej wielkości psa.

Jest mi bardzo cięzko podjąc decyzje dotyczącą oddania Kastora, piesek jest przeuroczy, zakochana jestem w nim po uszy ale moja obecna sytuacja nie pozwala go zatrzymać.. :(
Pozdrawiam

Posted

Warto napisać nieco więcej o psiaku,jeśli chcesz za pośrednictwem dogomaniaków znaleźc mu dobry,odpowiedzialny dom.Napisz o jego charakterze,czy posiada ksiażeczkę zdrowia,czy jest kastrowany,regularnie szczepiony,jaki ma stosunek do innych zwierząt,do dzieci,co lubi a czego nie, co jada,jak się zachowuje pozostawiony sam w domu,czy mieszka w bloku,w kojcu,czy ma teren do biegania.Takie informacje zapewne pomogą w szukaniu odpowiedniego domu.Warto również poprosić o pomoc osoby zajmujące się tą rasą .Jak długo pies może u ciebie zostać.
(informacje które zamieściłas na forum cane corso warto zamieścic również tutaj).pozdrawiam

Posted

Dziekuje bardzo za informacje, nie napisalam tego wczesniej bo nie wiedzialam gdyz nigdy nie bylam zmuszona oddac psiaka :( postaram sie jak najszybciej napisac nieco o Kastorze.. Jeśli mozesz podaj mi z kim sie moge skontaktowac w sprawie tej rasy bo jak narazie jestem zielona.

Posted

napisz wiadomosć do furciaczek,może coś poradzi i pomoże w wyborze odpowiedzialnej osoby,amatorów i napaleńców na tego pięknotę bedzie od groma i ciut ciut,jest naprawdę piękny ale niech trafi do znawcy i miłośnika tej rasy a nie pseudo-barana który go zniszczy,dlatego warto wiedzieć jak rozmawiać z potencjalnym domem,o co pytać zeby nie naciąć się na kogoś kto podaje się za miłosnika.

Posted

a życie bywa niestety przewrotne i nieprzewidywalne i wierzę,że nie jest to dla ciebie łatwa decyzja,myślę ze dla nikogo z nas nie byłoby to proste oddać wiernego niczego nieświadomego przyjaciela.Musi trafić na kochający dom i cudownych ludzi żebys miała spokojne choć pewnie zawsze w głębi krwawiące serducho

Posted

wlasnie tak jest jak ty napisalas, nie chce sie naciac na kogos co bedzie dobrze mowil a mial zupelnie inne zamiary.. :/
napisalam wiadomosc do furciaczek i czekam na jakas wiadomosc... miejmy nadzieje ze sie odezwie i pomoze :)