czikusiowa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Atena vel Bajka została adoptowana :p miejmy nadzieję,że wizyta PA przebiegnie pomyślnie Quote
Kajusza Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Kasia a wiesz przez kogo? właściciela motelu z okolicą Rzepina może? Quote
Milka__ Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Brr, do Deszczna, oby tam tylko nie zwiała, bo jak przeczytałam dzisiejszy artykul o tym myśliwym co strzela sobie bezkarnie do psów to mi włos na głowie stanął... Quote
Kajusza Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 dokładnie ..... o tym samym pomyślałam :-( Czy była zrobiona wizyta przedadopcyjna? suka nie wysterylizowana z tego co wiem.... bardzo ładna i bardzo w typie.... oby zaraz nie okazało sie, że będzie zarabiać na swoje żarcie :-( Quote
Milka__ Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ta nowa suczka (Gandzia) ma problemy z akceptowaniem smyczy. Pracownik mi mówił, że najpierw ktoś wydzwaniał spoza Gorzowa, że chce oddać amstaffkę, a jak mu odmówiono (no bo zza miasta) to nagle ktoś ją "znalazl" i przywiózł jako znajdę .. prawdopodobnie to jest ta sama. Na początku bardzo się bała smyczy, kuliła na jej widok, a teraz jak ją widzi to zaczyna za nią zajadle szarpać.. nie warczy, ale robi to jakoś dziwnie, nie pozwala sobie założyć nic na szyję, próbuje wyrwać smycz z ręki a jak już ją dorwie to chce rozszarpać, strasznie się ekscytuje.. także na spacer jej dziś nie wzięłam. Quote
maxiowa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Kurde ... a chciałam z nią na spacer wyjść jutro. Ale trzeba próbować. Quote
maxiowa Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Jest postęp.. minimalny ale zawsze jakiś ;) Założyłam Gandzi obróżkę ;) bez większych problemów ;D W środę mam zamiar z nią wyjść ;D Quote
usiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Rozmawiałam niedawno z kumplem z Gorzowa, on chce zaadoptować Gandzię, był z nią na spacerach, teraz korzystając, że ona jest na kwarantannie wyjechał na trochę, ale jak wróci to znów przyjedzie do schronu. Będzie miała u niego jak w raju :cool3: Quote
maxiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Nie udało mi się jej wyprowadzić.. Chce Gandzię?! to suuuper ;D Quote
usiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 tak, jest w niej zakochany, wysyłał mi zdjęcia i filmik nakręcił jak ona biega za patykiem. Adam ma podejście do psów i dużo cierpliwości, mówił mi, że mogła być bita smyczą, albo coś w tym rodzaju, bo fatalnie na spacerze się zachowuje na smyczy. Ale on konsekwencją i cierpliwością nauczy ją wszystkiego :) Quote
Kajusza Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 a możemy zacząć od tego, żeby kolega wysłał wypełnioną ankietę przedapcyjną i umówił się na wizytę w domu? Na przykład ze mną lub Koelką? Quote
usiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 na pewno, jak wróci to powiem mu, żeby się odezwał tu na forum. Quote
Kajusza Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 super :-) Lepiej od razu sprawdzić dom, czy napewno się nadaje... ale sądzę, że skoro już ją odwiedzał to ta wizyta będzie tylko formalnością :-) Quote
maxiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 O to naprawdę świetnie ;) Trzymam kciuki ;D Quote
usiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 I po trzymaniu kciuków :( Rozmawiałam z Adamem, okazuje się, że on już zostanie w niemczech :-/ no i nie weźmie Gandzi... Quote
czikusiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 ehh... czyli trzeba szukać Gandzi domku gdzie indziej, szkoda, bo miała już dobry kontakt z p.Adamem z tego co pracownicy mówili ... Quote
czikusiowa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 i czy była już,albo czy wiadomo keidy będzie wizyta PA u Ateny ;) Quote
Kajusza Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='czikusiowa']i czy była już,albo czy wiadomo keidy będzie wizyta PA u Ateny ;)[/QUOTE] jeszcze nie było, a kiedy będzie.... najwcześniej w przyszłym tygodniu, bo teraz wyjeżdzam na kilka dni. Quote
iwcia93 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 i jak tam u Karlosa? ;) on jedzie do swojej rodzinki czy może już u nich jest, bo były info że w sierpniu a tu juz koniec miesiąca a ani słychu ani widu :( Quote
Kajusza Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 [quote name='iwcia93']i jak tam u Karlosa? ;) on jedzie do swojej rodzinki czy może już u nich jest, bo były info że w sierpniu a tu juz koniec miesiąca a ani słychu ani widu :([/QUOTE] [quote name='Milka__']W piątek mieli go brać ;)[/QUOTE] od piątku mieszka na stałe w swoim nowym domu, wcześniej była na kilka dni, a teraz już na zawsze :-) W piątek chłopak był na bulwarze na piwku z nową rodziną, wyluzowany, zrelaksowany .... w mieście to pies ideał, nie ciągnie (w Gralewie ciągnął strasznie), nie stwarza żadnych problemów. Quote
iwcia93 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 no trzeba było się pochwalić :D no i jeszcze tylko schronisko poinformować żeby go ze strony ściągnęli :) Quote
Kajusza Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 [quote name='iwcia93']no trzeba było się pochwalić :D no i jeszcze tylko schronisko poinformować żeby go ze strony ściągnęli :)[/QUOTE] Karlos chyba jeszcze trochę formalnie będzie własnością państwa... lepiej dmuchac na zimne ;-) Quote
Recommended Posts