Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brr, do Deszczna, oby tam tylko nie zwiała, bo jak przeczytałam dzisiejszy artykul o tym myśliwym co strzela sobie bezkarnie do psów to mi włos na głowie stanął...

Posted

dokładnie ..... o tym samym pomyślałam :-( Czy była zrobiona wizyta przedadopcyjna? suka nie wysterylizowana z tego co wiem.... bardzo ładna i bardzo w typie.... oby zaraz nie okazało sie, że będzie zarabiać na swoje żarcie :-(

Posted

Ta nowa suczka (Gandzia) ma problemy z akceptowaniem smyczy. Pracownik mi mówił, że najpierw ktoś wydzwaniał spoza Gorzowa, że chce oddać amstaffkę, a jak mu odmówiono (no bo zza miasta) to nagle ktoś ją "znalazl" i przywiózł jako znajdę .. prawdopodobnie to jest ta sama. Na początku bardzo się bała smyczy, kuliła na jej widok, a teraz jak ją widzi to zaczyna za nią zajadle szarpać.. nie warczy, ale robi to jakoś dziwnie, nie pozwala sobie założyć nic na szyję, próbuje wyrwać smycz z ręki a jak już ją dorwie to chce rozszarpać, strasznie się ekscytuje..
także na spacer jej dziś nie wzięłam.

Posted

Rozmawiałam niedawno z kumplem z Gorzowa, on chce zaadoptować Gandzię, był z nią na spacerach, teraz korzystając, że ona jest na kwarantannie wyjechał na trochę, ale jak wróci to znów przyjedzie do schronu. Będzie miała u niego jak w raju :cool3:

Posted

tak, jest w niej zakochany, wysyłał mi zdjęcia i filmik nakręcił jak ona biega za patykiem. Adam ma podejście do psów i dużo cierpliwości, mówił mi, że mogła być bita smyczą, albo coś w tym rodzaju, bo fatalnie na spacerze się zachowuje na smyczy. Ale on konsekwencją i cierpliwością nauczy ją wszystkiego :)

Posted

[quote name='czikusiowa']i czy była już,albo czy wiadomo keidy będzie wizyta PA u Ateny ;)[/QUOTE]
jeszcze nie było, a kiedy będzie.... najwcześniej w przyszłym tygodniu, bo teraz wyjeżdzam na kilka dni.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='iwcia93']i jak tam u Karlosa? ;)
on jedzie do swojej rodzinki czy może już u nich jest, bo były info że w sierpniu a tu juz koniec miesiąca a ani słychu ani widu :([/QUOTE]

[quote name='Milka__']W piątek mieli go brać ;)[/QUOTE]

od piątku mieszka na stałe w swoim nowym domu, wcześniej była na kilka dni, a teraz już na zawsze :-) W piątek chłopak był na bulwarze na piwku z nową rodziną, wyluzowany, zrelaksowany .... w mieście to pies ideał, nie ciągnie (w Gralewie ciągnął strasznie), nie stwarza żadnych problemów.

Posted

[quote name='iwcia93']no trzeba było się pochwalić :D no i jeszcze tylko schronisko poinformować żeby go ze strony ściągnęli :)[/QUOTE]

Karlos chyba jeszcze trochę formalnie będzie własnością państwa... lepiej dmuchac na zimne ;-)