Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Planuję kupić w sklepie internetowym [B]BUTY dorosłej Akicie[/B]. [/SIZE][/FONT] Myślałam o [FONT=Verdana][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma][B]TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt.[/B] [COLOR=black]([/COLOR][/FONT][/COLOR][SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=black]Buty[/COLOR] z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem) - [FONT=Verdana][SIZE=2]oglądałam je [/SIZE][/FONT]w[/FONT] analogowym. Ale największe to były [B]L-ki[/B] – malutkie:shake: . [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Wiem, że są jeszcze dwa większe rozmiary [B]XL[/B] i [B]XXL[/B]. [B]Ale jakie one są? I które będą dobre na Akitę?[/B] [/SIZE][/FONT] Logicznie rozumując, to lepiej chyba mieć za duże niż przyciasne:roll: . Są też i inne buty [FONT=Verdana][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma][B]TRIXIE walker professional - buty 2szt. w 7 rozmiarach[/B] [COLOR=black]([/COLOR][/FONT][/COLOR][SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=black]Buty[/COLOR] ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem. Podeszwa ze skóropodobnego materiału)[/FONT][COLOR=black][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma].[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tych to nawet nie widziałam na oczy:p ! Może te byłyby lepsze? Ale też nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar?[/SIZE][/FONT] Może ktoś z Was wie, [B]KTÓRE LEPSZE???[/B] I jaki [B]ROZMIAR DLA AKITY???[/B] Quote
donya Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [quote name='Iwona&Wiki'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Planuję kupić w sklepie internetowym [B]BUTY dorosłej Akicie[/B]. [/SIZE][/FONT] Myślałam o [FONT=Verdana][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma][B]TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt.[/B] [COLOR=black]([/COLOR][/FONT][/COLOR][SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=black]Buty[/COLOR] z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem) - [FONT=Verdana][SIZE=2]oglądałam je [/SIZE][/FONT]w[/FONT] analogowym. Ale największe to były [B]L-ki[/B] – malutkie:shake: . [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Wiem, że są jeszcze dwa większe rozmiary [B]XL[/B] i [B]XXL[/B]. [B]Ale jakie one są? I które będą dobre na Akitę?[/B] [/SIZE][/FONT] Logicznie rozumując, to lepiej chyba mieć za duże niż przyciasne:roll: . Są też i inne buty [FONT=Verdana][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma][B]TRIXIE walker professional - buty 2szt. w 7 rozmiarach[/B] [COLOR=black]([/COLOR][/FONT][/COLOR][SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=black]Buty[/COLOR] ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem. Podeszwa ze skóropodobnego materiału)[/FONT][COLOR=black][COLOR=#d8801b][FONT=Tahoma].[/FONT][/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tych to nawet nie widziałam na oczy:p ! Może te byłyby lepsze? Ale też nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar?[/SIZE][/FONT] Może ktoś z Was wie, [B]KTÓRE LEPSZE???[/B] I jaki [B]ROZMIAR DLA AKITY???[/B][/quote] Buty - mam nadzieje, że to nie dla ozdoby :roll: Bimbo ma buty ale uzywa ich kiedy zrani się w łapkę. Mamy buty [B][FONT=Tahoma][COLOR=#d8801b]TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. [/COLOR][/FONT][/B]Rozmiaru nie pamietam ale tam w spisie był wymieniony labrador :oops: Bardzo dobrze się trzymają, nie zsuwają się. Tylko podeszwa niezbyt długo wytrzymuje. Dlatego nie polecam ich jako ozdoby :lol: :lol: :lol: Quote
Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 [quote name='donya']Buty - mam nadzieje, że to nie dla ozdoby :roll: Bimbo ma buty ale uzywa ich kiedy zrani się w łapkę. Mamy buty [B][FONT=Tahoma][COLOR=#d8801b]TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. [/COLOR][/FONT][/B]Rozmiaru nie pamietam ale tam w spisie był wymieniony labrador :oops: Bardzo dobrze się trzymają, nie zsuwają się. Tylko podeszwa niezbyt długo wytrzymuje. Dlatego nie polecam ich jako ozdoby :lol: :lol: :lol:[/quote] Dzięki Donya! Te z labradorem to XL-ka. Dokładnie to jest napisane tak: "XL - dla psa wielkości Labradora, boksera, owczarka niemieckiego, dobermana". Mam jesze dwa pytania: 1. Czy pod ten bucik zmieści sie też bawełniana cienka skarpeta? Czy ew. opatrunek? Zimą wet. założyła jej opatrunek i przykazała nie moczyć:p . 2. I czy wchodzą [B]na tylną łapkę[/B]? Jakoś do tej pory jak kaleczyła to właśnie tylną - już dwa razy:p . U nas w lesie, niestety, jest sporo szkła:p :angryy: . Na razie łapy są OK, ale wolę się zabezpieczyć. I obiecuję też nie zakładać żadnych kokardek;) . Quote
donya Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [quote name='Iwona&Wiki']Dzięki Donya! Te z labradorem to XL-ka. Dokładnie to jest napisane tak: "XL - dla psa wielkości Labradora, boksera, owczarka niemieckiego, dobermana". Mam jesze dwa pytania: 1. Czy pod ten bucik zmieści sie też bawełniana cienka skarpeta? Czy ew. opatrunek? Zimą wet. założyła jej opatrunek i przykazała nie moczyć:p . 2. I czy wchodzą [B]na tylną łapkę[/B]? Jakoś do tej pory jak kaleczyła to właśnie tylną - już dwa razy:p . U nas w lesie, niestety, jest sporo szkła:p :angryy: . Na razie łapy są OK, ale wolę się zabezpieczyć. I obiecuję też nie zakładać żadnych kokardek;) .[/quote] Bimbo miał opatrunek i na to zakładany but. Właśnie w zimie doskonale zdawało to egzamin. Myślę, że zmieści się tylna łapa. Bimbo nie jest mikrusem a buty były w sam raz. Buty są elastyczne i nie latały po łapie, dobrze przylegały - właśnie opatrunek dzięki temu się nie zsuwał. Quote
Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 [quote name='donya']Bimbo miał opatrunek i na to zakładany but. Właśnie w zimie doskonale zdawało to egzamin. Myślę, że zmieści się tylna łapa. Bimbo nie jest mikrusem a buty były w sam raz. Buty są elastyczne i nie latały po łapie, dobrze przylegały - właśnie opatrunek dzięki temu się nie zsuwał.[/quote] TO BIORĘ XL-kę. I niech mi się [B]NIGDY[/B] nie przyda! Super, jeszcze raz śliczne dzięki! Dooobry z Ciebie Człowiek:loveu: ! A i oczywiście życzę Bimbo i tej ślicznej małej Księżniczce, by też nigdy więcej nie musiały używać swoich bucików! Quote
Iwona&Wiki Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 [SIZE=3][B][FONT=Verdana]Buty ochronne dla Akity[/FONT][/B][FONT=Verdana] – podsumuję:[/FONT][/SIZE] [LIST=1] [*][SIZE=3][FONT=Verdana][B][B]TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. [COLOR=red]Rozmiar XL[/COLOR][/B][/B][/FONT][FONT=Verdana]. Buty z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem. Są w cenie od ok. 22 zł do ok. 37 zł.[/FONT][/SIZE] [*][SIZE=3][FONT=Verdana][B][B]TRIXIE walker professional - buty 2 szt. [/B][/B][/FONT][B][COLOR=red][FONT=Verdana]Rozmiar 5[/FONT][/COLOR][/B][FONT=Verdana][B]. [/B][/FONT][FONT=Verdana]Buty ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem . Podeszwa ze skóropodobnego materiału. Są w cenie od ok. 37 zł do ok. 44 zł.[/FONT][/SIZE][/LIST][LIST] [*][FONT=Verdana][SIZE=3]Z informacji otrzymanych ze sklepu internetowego: jedne i drugie dobrze chronią łapy, różnica w wykonania i ułożeniu na łapie. Te pierwsze były dostępne wcześniej, po dobrym odzewie rynku firma wyprodukowała drugi rodzaj butów.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Verdana][SIZE=3]Rozmiary podane przez sklep internetowy, jako pasujące na Akitę, rozmiar XL sprawdzony przez Donyę. Powinny wejść na opatrunek.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Verdana][SIZE=3]Powinny pasować na przednie i tylne łapki.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3]Granice cenowe podałam na podstawie cen w sklepach internetowych. [/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Verdana][SIZE=3]Oczywiście życzę, by nikomu nie były potrzebne:cool3:, ale wiadomo: różnie to bywa:p :shake:…[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]W grudniu sprawdziłam ten drugi rodzaj: rozmiar pasuje - but wchodzi na opatrunek; z tym ortalionem, to bajer - but przemaka, by opatrunek nie zamókł trzeba było pod spód foliowa torebkę. [/SIZE] Quote
Recommended Posts