Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W związku z faktem, że jeszcze nie mam swojego wątku na tym forum to zapoczątkuję nastepujący(mam nadzieję, że się nie powtórzył):
Jak pieszczotliwie zwracacie się do swoich boksiów. Ja np. na mojego Kronosa mówię:
- Krosiu tudzież Krosiulka i Krosiaczek
- Mysia
- Źabula
- Titulinka
- Fafloczek
-Niusia
-Buła
Ciekawa jestem jak wy mówicie na swoje psiuńki. Wpiszcie się! Chetnie widziane oryginalne nazwy:cool3:

Posted

My z mężem dla naszej Bonity wymyślilismy coś bardzo głupiego, ale sie przyjeło.
Nazywamy ją PUSIA!!!
Nawet moja mama zaczeła ją tak nazywać, a ludzie troche głupio sie patrzą kiedy tak woła do wcale nie puchatego boksera.

Posted

Dziudziuś, Miniuś, Faflaczek, Fafel, Faflunuś, Mysiek-Pysiek, Nosek, Żabeczka, Uszorek, Kiziu-Miziu :cool3:, Sierściuszek, Dziadulek, Pjęguś, Buciu-Buciu, Bądziasty tudzież Bąksiasty ;), Dziuniuś itp itd... :evil_lol:

Posted

Witam

U mnie na Nere mowimy: Fafluna, sucz-sucza, Badziąga, Kluseczka, Puszek-Okruszek:cool3:, Nercia, Nerusia,

Aygo to: Dziabąg, Faflun, Serduszko, Dziubek, Kruszynek, Killerek, Gigo, Giguś, Malenstwo, Okruszek, I Diabel :diabloti: :razz:

Jest teog wiecej, ale nie wszystkie teraz sie przypomnialy :)

Pozdrawiam

Posted

ja na swojego wolam Tysio Tysiatko,myszka ,mysza, myszatko,fafelek,fafluniasty,zabka, slonce :P biszkopt, losiatko, zolnierz, dziecko, gruby, grubcio,sloniatko, maly, maluszek,Tajtek, smierdziuch,morducha

Posted

ruda małpa...:) usiłowałam go wykąpać, małpiszon boi się węża ogrodowego, więc nalałam wody do baseniku:), namoczyłam go przy pomocy dzbanka:), namydliłam a małpa zwiała cała zapieniona do domku:)
Dodam, że to żarłok, więc szybko wrócił, żeby dokończyć pranie:)

Posted

Hahahaha! Fajuszek jeden. Cmoknij go ode mnie w sam środek dzióbka ok?:loveu: :loveu: :loveu:
A to z kąpiela to skądś znam???:confused: Tylko skąd????:evil_lol:

Posted

ja na Tigre mowie tigryś, Tigierek,Tajger, niuna, faflun, byczek (najczesciej;)) , bykoślwa,fąfel, chrumka, kaplus(moj tata tak najczesciej mowi :) ) bączek :evil_lol: , jest tego o wiele wiecej ale nie jestem w stanie teraz sobie wszstkiego przypomniec :evil_lol: duzo zalezy od sytuacji :razz:

Posted

[quote name='evaxon']ja na Tigre mowie tigryś, Tigierek,Tajger, niuna, faflun, byczek (najczesciej;)) , bykoślwa,fąfel, chrumka, kaplus(moj tata tak najczesciej mowi :) ) bączek :evil_lol: , jest tego o wiele wiecej ale nie jestem w stanie teraz sobie wszstkiego przypomniec :evil_lol: duzo zalezy od sytuacji :razz:[/quote]
Chrumka jest super a kaplus - to od tego że jak się slini to kapie na podłogę czy jak?

Posted

[quote name='apple']Chrumka jest super a kaplus - to od tego że jak się slini to kapie na podłogę czy jak?[/quote]
kaplus czasami kapluś to od klapnietych duzych uszek :cool3:

Posted

Bandzior to:Bandziorek, Bandzik, Bandziuś, Dziuś, Dziusia, Dziorka, Tadziu, Złotko, Morda, Śmierduch, Dziunia, Dzioszek, Chłopczyk, Brzydalu, Chudzinko, Ząbku, Zębuszki, itp., itp. co mi ślina na język przniesie :P

Paskuda to: Paskusia, Kusia, Tusia, Paski, Starucho, Leniuchu, Mordo, Mordeczko, Ryjku, Brzydalu, Małpo, itp., itd.