Jump to content
Dogomania

HUSKY, MALAMUTY - w roznym wieku [bezdomne.szpice] - aktual. 2006.12.29

Recommended Posts

Posted

a czy ja mogłabym dodać na wątek takiego mieszańca ode mnie ze schroniska...?:oops:
nie założyłam mu narazie wątku, bo i tak jest bardzo tłoczno na dgm ostatnio.

Jest to pies, ok 7 letni, mieszaniec z husky pewnie, jedno oko niebieskie. Przepiekny pies o czekoladowym kolorze...
Jest łagodny dla ludzi, choć w te upały stał sie bardzo poddenerwowany.

Oto on:
[IMG]http://schronisko.icx.pl/images/zoom/EFYNCK/872a.jpg[/IMG]

[IMG]http://schronisko.icx.pl/images/zoom/EFYNCK/872.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.photobucket.com/albums/f254/Aga-Sonia/schron%20pabianice/Obraz078.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.photobucket.com/albums/f254/Aga-Sonia/schron%20pabianice/Obraz061.jpg[/IMG]

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no, slicznoto - zaraz Cie dodam na BS :p

moge prosic o wiecej na temat jest charakteru ? ew. jakies info o tym skad sie u Was wzial..
i - jak moge - zdjecie glowy, takie ladne.. :loveu:

pamietamy jednego haszczaka z Waszego schroniska, takiego lobuza, ze hej :)

Posted

[quote name='wiosna']no, slicznoto - zaraz Cie dodam na BS :p

moge prosic o wiecej na temat jest charakteru ? ew. jakies info o tym skad sie u Was wzial..
i - jak moge - zdjecie glowy, takie ladne.. :loveu:

pamietamy jednego haszczaka z Waszego schroniska, takiego lobuza, ze hej :)[/quote]
dzieki :)

psiak ma na imie Red, do schroniska doprowadzony 19 marca tego roku ze Zgierza (dla jasnosci - jest oczywiscie w Pabianicach). Prawdopodobnie zabrany przez Straz Miejska. Dowiem sie wiecej przy najblizszej wizycie w schronie.
Pies jest łagodny do ludzi. Przy pierwszym moim spotkaniu z nim weszłam do jego klatki i go czesałam trochę. Był obojętny na moja obecnosc. Taki zamyślony, zawsze wzrok wpatrzony gdzies daleko, smutny... W ogóle nie napraszał sie glaskania, nie robilo nic na nim zadnego wrażenia. Wtedy sie w nim zakochałam, bo on jest taaaki piekny, dostojny, cudo. W ostatnie dni, podczas tych upałów stal sie nerwowy, gdy tylko ktos podejdzie do jego boksu, zaczyna szczekac i pokazuje zeby. Mysle ze to jednak kwestia temperatury.
Nie wiem jaki jest do innych psów, mozlie ze nie zgadza sie z innymi zwierzętami bo jest w boksie sam, a jak widac na zdjeciu wczesniej byl przy budzie na łancuchu.

Ciezko zroic mu ładne zdjecie, bo on w ogole nie chce spojrzec do aparatu, ma to fotografowanie w kompletnym powazaniu. Mam jeszcze tylko jedno jego zdjecie, zaraz wkleje.

[IMG]http://i49.photobucket.com/albums/f254/Aga-Sonia/schron%20pabianice/Obraz060.jpg[/IMG]

Posted

niestety nie wiem nic na temat tego jak zachowuje sie na smyczy...
nie mam mozliwosci wyprowadzania psów na spacery, tylko takie malutkie ktore mozna "pod pachą" wyniesc przez brame. :shake:
bylam kilka razy ze sporym psem, ale wtedy inne bardzo klóca sie i gryza. U ns niestety boksy sa tak ze wzystkie psy sie widza, a w dodatku jeszcze w srodku tego sa luzne budy i łancuchy....:-(

Posted

Dn. 25.07.2006 (w Warszawie os. Stara Miłosna) zagineła 3,5 roczna suka o imieniu Juki, rasy sybrian huski. Juki jest czarno biała i ma niebieskie oczy, jest drobna (waga około 20 kg). Uciekła bez obroży.
Wszelkie informacje dotyczące Juki proszę kierować pod numer tel. 607 480 040.

Posted

dodalam :)

[url]http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/odda3.html[/url]

postaraj sie prosze o jakis szerszy opis jego zachowania, bo niewiele moglam napisac.
dowiedz sie tez prosze, czy wiek jest potwierdzony - na zdjeciach nie wyglada na 7 lat.. :roll:

sama bym go wziala.. chyba tez zaczynam miec apetyt na coponiektore potwory ;)

Posted

jego wiek nie jest potwierdzony. Pies został znaleziony błakajacy sie, wiec jego wiek ustalono tak "na oko" i okreslony na [B]około 7 lat[/B] , co wcale nie musi byc prawda, bo moze byc mlodszy... Ale tego nikt nie wie, gdzie mieszkał wczesniej i skad sie wzial..

Posted

a mozecie poprosic weta o ocene wieku ? przydaloby sie info, ale ja na zdjeciach nawet siwego pyszcza nie widze..

wiem, ze u znalezionego psa nie da sie dokladnie wieku okreslic, jednak orientacyjnie owszem :) pytam tylko, czy to 7 jest 'zgadywane', czy faktycznie ktos sie mu dokladnie przygladnal :)

(Red juz jest na allegro)

Posted

[quote name='wiosna']

(Red juz jest na allegro)[/quote]

wiosna :buzi: :Rose:

u nas po przyjecia psa, jest on oglądany i albo wet albo pracownik jakos mu ten wiek ocenia... Ja mu do paszczy nie zaglądałam... Pies jest u nas od marca, ja wtedy jeszcze chodzilam do schroniska, ale na pewno pis byl obejrzany pod kątem hipotetycznego wieku...
Faktycznie on nie ma siwizny, nie wiem jakie ma zabki bo nie patrzylam. Jesli uwazasz ze jst młodszy, to mozna mu pisac np 5 lat... :razz:

Posted

narazie nigdzie wieku nie napisalam, bo chcialam sie upewnic - poza tym jak ktos przeczyta 7 lat to poszuka mlodszego..
jesli mozesz w schronisku poprosic o sprawdzenie raz jeszcze - bede wdzieczna :) jesli pracownicy mogliby tez cos wiecej o charakterze psa powiedziec - bede chyba jeszcze wdzieczniejsza :)

jakby co to bede tam dzwonic jakos w przyszlym tygodniu, albo w weekend..

Juki - ja tez trzymam kciuki !!!

Posted

no wiec tak- [B]Bjork jest nieaktualny[/B] - znalazl nowy dom :)

doszla natomiast [B]osmiomiesieczna sunia[/B] husky - ze slaska.

[B]sunia poltoraroczna ze slaska juz nieaktualna. [/B]

chyba tyle - wszystko dokladnie na BS.

Posted

do góry pięknoty!

uzupełniam dane dotyczące "mojego" Reda:
Wiek jego został oceniony na ok 7 lat, ale to jest ocena na podstawie zębów. Poniewaz 'całościowo" moze wyglądac na młodszego, nie ma siwizny raczej, to mozna przypuszczac tez, że zęby ma zniszczone od czego innego (np. gryzienia kamieni). Nie wiaodmo gdzie on był wczesniej i jak był żywiony...

Do ludzi jest miły, do spokojnych psów tez... Teraz ma w boksie wysterylizowana suczke (to na czas remontów w schronisku). Siedział wczesniej sam, bo gdy miał jakiegos żywiołowego kolege, to bardzo go to denerwowało.
Najlepiej gdyby poszedł do domku gdzie nie ma psów, bądź sa spokojne.

Posted

mamy ludzi zainteresowanych Red'em, jeszcze chwila i ich do Was skieruje.
Bjork oddany, Bobik oddany - noew aukcje na allegro, zgloszen pare.. oby sie wszystko udalo :)