_Nessi_ Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 QWitajcioe wiem,ze Spaniel i Husky to dosc niecodzienne polaczenie ale posiadam 2 pieksi tej rasy i bardzo bym chciala zapewnic im taki rodzaj sportu. czy mozliwe jest dopiecie tych 2 psow do jednego roweru.? Dodam,ze Goldi raczej starasie zawsze byc 1 jest dosc dominujacy, za to Alma raczje trzyma sie tylu wiec gdy biegna na rownych linkach Goldi zaczyna wykonywac prace za 2 a Alma biegnie z boku luzna linka :P Jak powinnam rozwiazac ten problem Goldi dluzsza linka , alma krotsza. Czy po prostu polaczyc jakos psy aby nie odbiegaly od siebie ? Zaznacze rowniez z,e podczas jazdy pomagam psom ( pedaluje). Nie wiem w ogole czy to dobry pomysl Spaniel i Husky :D Napiszcie prosze co uwazacie bede niezmiernie wdzieczna Quote
annber Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 wiesz moim zdaniem te rasy maja niestety inne mozliwosci fizyczne .Husky moze biegac i biegac , spaniel nie bardzo , owszem sa zywiołowe i potrzebują ruchu ale w porównaniu do haszczaka giną:) moje rozwiazanie jest takie ;bierzesz rower ,szelki dla psów , spaniela który zawsze na przodzie chce byc dajesz na przód za nim mocujesz suke , mozesz je złaczyc linkami i jedziesz(ale najpierw opanuj z nimi komendy typu w prawo ,lewo , prosto, stop itd) i tak zawsze najsilniejszego psa stawia sie blizej sanek ,ładunku itp w tym wypadku to bedzie husky bez watpienia;D, i tak sobie biegniecie oczywiscie spaniel bedzie miał swoje tempo ale jesli haszczak i tak sie nie wyrywał do przodu to powinno byc git i jeszcze jedno biegnac patrz na mozliwosci spaniela a nie haszczaka (o ile biegna w jednej team:)) mozesz tez spróbowac zeby husky był na przodzie a jak nie wypali bo ona sie ociaga to daj małego naprzod skoro jest do tego skory i moze on ją zmobilizuje ja sama zaczynam niedługo podobny trening z suczka husky 6 mies (w miare rozsadku) z moim 3 letni mieszancem ... pozdrawiam Quote
Recommended Posts