Cienka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Wiesz co to nie była woda raczej coś twardego jak kamień pod skórą wielkości mniej więcej pięści. Teraz jest mały kamyczek czyli schodzi :) Zakuć nie miał się czym w ogródku nawet trawa marnie rośnie Quote
zielona Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Cienka']Wiesz co to nie była woda raczej coś twardego jak kamień pod skórą wielkości mniej więcej pięści.[/QUOTE] Dokładnie tak ale to woda. Ja smarowałam jeden punkt maścią ichtiolową i po 3 dniach samo pękło i się wylało.A twarde było jak kamień.Wylała się woda z krwią.Na początku wet zapodał antybiotyk i steryd.I ten steryd zahamował gojenie.Więc gula najpierw zmalała i na drugi dzień urosła jeszcze większa.Ale znowu dostał antybiotyk i się zagoiło.To było zakłucie ostrym kolcem np z głogu albo innej rośliny. Coś brudnego dostało się pod skórę. Ważne,że wszystko się dobrze skończyło. Quote
Cienka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Pina też dostała antybiotyk i wapno w zastrzyku, wet powiedział, że jak się do środy się nie zmniejszy to wtedy należy przyjść 2 raz jak będzie się zmniejszać to nie ma potrzeby. I radził, by zawsze mieć wapno i wit. c jeśli pies się nie dusi to najpierw leczyć go w domu. Quote
zielona Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Po antybiotyku szybko zeszło.A dziurę po wylaniu się tego "osocza" zapryskałam CTC(wiesz takie niebieskie w aerozolu jak dla koni mamy,to też antybiotyk).No i jest ok. Quote
Cienka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Najważniejsze, że z moim ulubieńcem wszystko ok:lol: Quote
taxelina Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 A u nas dla Ciebie i innych co nie nadazaja link do zoo :razz: Quote
kaskaSz Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 no i dobrze, że już po wszystkim :) a wapno jak dla psa dać? w tabletce? bo on tego nie wypije. Quote
Cienka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Jogi lubi wapno do picia Pina nie więc my na wszelki kupiliśmy w tabletkach :cool3: Quote
ania90 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 heh i mnie nieszczescie spotkalo a dokladniej Bobiego :( Quote
lourdnes Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Maniuś dzis poduszeczke w łapce lekko naciął ale póki co nic sie nie dzieje .Chyba wdepnal na jakies szklo Quote
Cienka Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Chłopaki to silne sztuki ja u Jogiego rozcięta łapkę zauważyłam przypadkiem. A Pina po tym szkle z Ustki też następnego dnia zapomniała, ze coś tam sobie rozcięła Quote
Cienka Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Słuchajcie co mi się dziś przydarzyło siedzę sobie i podjeżdża kurier pewnie paczka do Tomka sobie myślę. I jakież było moje zaskoczenie jak się okazało, że paczka jest do mnie:-o. Otwieram a tam coś takiego [IMG]http://img862.imageshack.us/img862/9425/prezenty.jpg[/IMG] i kartka dla Karoliny od przyjaciół Dostałam stempel z laką, 3 pudry do Embossingu oraz takie fajowe stemple sylikonowe :) Quote
lourdnes Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Fajna paczka :evil_lol: Ej bo Ty urodzinki masz ? Przecież Ty czerwcowa laska jesteś- bliźniak zodiakalny -wszystkiego naj naj kochana i 100 lat :BIG::tort::tort::BIG::tort::tort::BIG: Quote
Asiaczek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Cienka']Pina też dostała antybiotyk i wapno w zastrzyku, wet powiedział, że jak się do środy się nie zmniejszy to wtedy należy przyjść 2 raz jak będzie się zmniejszać to nie ma potrzeby. I radził, by zawsze mieć wapno i wit. c jeśli pies się nie dusi to najpierw leczyć go w domu.[/QUOTE] Ja wapno w tbl. mam. i Nifuroksazyd na biegunki. [COLOR=red][B]I sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam.....[/B][/COLOR] Pzdr. Quote
Cienka Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Dziewczyny spokojnie urodziny mam dopiero 20go :evil_lol: Quote
kaskaSz Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 to i ja się przyłączam do życzeń, bo potem to znając życie zapomnę :D Wszystkiego najlepszego!Dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń :* Prezent świetny! Quote
lourdnes Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Cienka']Dziewczyny spokojnie urodziny mam dopiero 20go :evil_lol:[/QUOTE] Hym...niech będzie - ale czerwiec pamietałam :evil_lol: Quote
zielona Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [SIZE=6][COLOR=red]Zdrowia,zdrowia,zdrowia i jeszcze raz pieniędzy......... [/COLOR][/SIZE] Quote
Buszki Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Paczka super,a z życzeniami poczekam do 20-go ;). Quote
Cienka Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Dzięki za życzenia ja sobie życzę by zdrowie było i kompy się nie psuły to resztę da się zorganizować :diabloti: Za to bardzo rozbawiła mnie moja teściowa. Pyta mnie Karola ile ty właściwie kończysz lat. Ja jej na to 27. A ona : Oooo (chyba chciała powiedzieć jaka jesteś stara:evil_lol: bo po o nastąpiła dłuższa pauza i nerwowe zastanawianie się co powiedzieć) a ja myślałam, że kończysz 23. Jak będę mieć chwilę czasu to zademonstruje wam obrazkowo jak działają te pudry do embossingu :cool3: Quote
ania90 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 ze zyczeniami to ja sie tez powstrzymam :) a paczka fajna:) Quote
Recommended Posts