Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cytat z tozowskiego forum:

"Ma na imię Roki, ma półtora roku jest wykastrowany,posiada książeczkę i wszystkie szczepienia i jest bardzo posłusznym psem. Niestety jest też bardzo żywiołowy i potrzebuje bardzo dużo ruchu. Bez niego szaleje w domu. Jest wspaniałym psem. Miałam go u siebie w wakacje na opiece tymczasowej podczas wyjazdu urlopowego właścicielki i nie sprawiał nawet odrobiny problemu. Niestety właścicielka zachorowała i nie może sprawować dalszej opieki nad Rokim, dlatego bardzo prosi o pilną pomoc w znalezieniu nowego , dobrego domu dla swojego pupila, a zanim to się stanie prosi o zabranie go do jakiegoś DT, gdyż w każdej chwili może trafić do szpitala, i nie będzie miała wtedy co zrobić z psem.
Wstawiam kilka zdjęć, które dostałam od właścicielki.Bardzo proszę w imieniu jej i swoim o pomoc w tej sprawie. Dziewczyna wręcz błagała mnie przez telefon o pomoc, gdyż ma naprawdę ciężką sytuację. "
1. Imię: Roki
2. Płeć: pies
3. Wiek: 1,5 roku
4. Umaszczenie i cechy charakterystyczne: piaskowy z białym kołnierzem
5. Czip: posiada
6. Ogólny stan zdrowia i szczepienia: bardzo dobry, szczepienia aktualne
7. Sterylizacja: tak
8. Wielkość: duży
9. Zachowanie:
- czy zachowuje czystość w domu? :
zachowuje
- czy niszczy albo hałasuje, pod nieobecność właściciela? : nie niszczy, nie hałasuje
- jak chodzi na smyczy?: czasem ciągnie, ale zwykle chodzi spokojnie
- czy zna podstawowe komendy? :siada, podaje łapę
10. Zachowanie względem Dzieci : ok. kocha dzieci, lubi się z nimi bawić, mieszka z małym chłopcem
11. Zachowanie względem Zwierząt: małych psów i kotów nie rusza, duże psy wybiórczo, suczki lubi
12. Dla Kogo : dla kogoś normalnego i odpowiedzialnego. Może być rodzina z dziećmi
13. Historia: kupiony z ogłoszenia spośród siódemki szczeniąt, właścicielka pierwsza od malucha.
14. Kontakt : Agnieszka 600881691, Marta 517680264

Posted

Roki już w nowym domku - właścicielka sama znalazła dla niego dom, oby dobry ;)
A ja dzisiaj rano miałam bardzo obiecujący telefon w jego sprawie - Pani z Poznania.
Poleciłam jej naszą stronę TTB Szczecin, może akurat jakiś psiak jej się spodoba.