Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zacznijmy od maleńkich przyjaciół: Koko i Iwana.
Sunia i piesek zostały porzucone w lipcowe, upalne popołudnie. Biegały przerażone po środku jezdni próbując znaleźć ślad auta które odjechało w nieznane (zapewne ofiary sezonu urlopowego :shake: ). Pieski są bardzo delikatne
i spokojne, bardzo lgną do człowieka. Sunia domaga się przytulania i głaskania przyciągając łapką dłoń. Sunia jest odważniejsza, ładnie chodzi na smyczy. Jest wysterylizowana. Piesek natomiast jest bardzo nieśmiały i przestraszony. Jednak kiedy poczuje odrobinę ludzkiego serca wtula się całym sobą i patrzy z ufnością swoimi pięknymi, wielkimi oczami. Piesek jest trochę podobny do rasy Corgy, ale jej miniaturki. Psiaki są bardzo drobnej budowy (wielkość kota ok. 5 - 6 kg), mają ok. 2 lat i są ze sobą niesamowicie zżyte. Piesek wtula się w sunię, a ta z czułością liże go po pyszczku i oczach. Widać, że piesek jest bardzo zagubiony, gdy traci sunię z pola widzenia, z nią czuje się bezpieczniej. Szukamy dla nich jednego domu, gdzie spędzą ze sobą i nowym opiekunem szczęśliwe życie.

Aktualnie przebywają w kaliskim schronie, gdzie szanse na adopcję są małe :-( Są pod opieką Help Animals. Oto zdęcia piękniuchów:

Koko- sunia

Iwanek

Posted

A oto Bursztyn

Bursztyn
Został porzucony ponad miesiąc temu. Długo błąkał się w lesie.
Ten przepiękny psiak ma ok. 2 lat. Sylwetką przypomina owczarka niemieckiego, jednak jest dużo mniejszy, ok. 35-40 cm wysokości. Posiada bardzo oryginalne
i piękne w barwie umaszczenie - prawdziwy bursztyn. Jest bardzo posłuszny, energiczny, lubi ruch i zabawę, przyjazny dla innych zwierząt. To mądry i szybko uczący się pies. Bursztyn pilnie potrzebuje domu, najlepiej z ogródkiem.
W sprawie adopcji prosimy o kontakt pod nr tel.:
606 911 826

I zdjęcia tego nieszczęśnika:

Wstyd się przyznać, ale nie zaglądałam na ten dział zbyt często. Serce po prostu się kraja, jak się patrzy an e wszystkie smutne oczęta, a nie bardzo można pomóc. Za to zakładając temat, tarfiłam na wątek innych kaliskich sierotek: od Bonsai i dowiedziałam się, że nie jestem to sama kaliska.