Karilka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Witam! 3 dni temu znalazłam młodą KAWKĘ, już latającą, jednak z niesprawnymi nóżkami. Moja weterynarz stwierdziła, że to musi być coś na tle neurotycznym i należy trzy dni potrzymać w domu po czym powinna odzyskać sprawnosć - tak sie nie stało. Kawka nie jest połamana, normalnie je mięso, ryż i chleb. Ma czucie w lapkach - po uszczypnięciu zabiera nóżke ale jednak nie może stanąć. Leży całe dnie lub siedzi z rozłożonymi skrzydełkami. Jest dosyć żywotna ale po tych trzech dniach jest raczej gorzej niż lepiej. Nie wiem co mam robić - moja wetka ma urlop do 16.08 i jest jedyną mi znajomą osobą, która zna sie na takich zwierzakach. Co robić? Rehabilitować? Jak to ma wyglądać? Czy ktoś miał podobna sytuację? Baardzo proszę o pomoc... nie znam się kompletnie na ptaszkach, boje sie, ze zrobie jej krzywde. Niestety moja kureczka umarła dzisiaj w nocy.. Wieczorkiem zjadła ładnie kolacje jednak nie dożyla do rana... :-( 0691185448 gg:6090204 [email protected] Quote
kuna66 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Prawdopodobnie miała jakiś uraz wewnętrzny, dlatego nie mogła chodzić. Niestety tak się zdarza. Zrobiłaś co było można. Ja też często znajdywałam ptaki w beznadziejnym stanie- jednak to bardzo kruche zwierzęta i często ich obrażenia są zbyt poważne. pozdrawiam Quote
Recommended Posts