Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niech ktoś zabierze ode mnie tego małego diabełka bo jeszcze chwila i nie oddam!
Przecież ja nie lubie małych, kudłatych psów :roll:
Mały potwór za nikim tak nie gania jak za mną. Tylko mnie usłyszy i nie ma mowy o spaniu, musi dać buziaka i chce na ręce.

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy kolejne smutne wieści o naszych psiakach - tych wyadoptowanych. (Kolejne bo jakiś czas temu trzeba było uśpić Gapcia - psa z zaawansowaną cukrzycą)
Na wakacjach adoptowana została Kira, suczka w typie amstaffa. Trafiła świetnie, mieliśmy stały kontakt z właścicielami. Niestety jakiś czas temu uciekła, wróciła po godzinie. Następnego dnia dziwnie sie zachowywała, więc zabrali ją do weta. Dostała leki na robaki. Przez 3 dni wet nie zauważył nic charakterystycznego.
Niestety drugi weterynarz nie miał już szans na uratowanie jej. Trutka wygrała :shake:

Posted

zapraszam a raczej WYZWAM KAZDEGO na dramatyczny watek zwierząt z dolnoslaskiej wsi, gdzie w srosku zimy, przy sniegu i minusowej temperaturze zwierzęta sa trzymana na łańcuchu od tak o np. pod drzewem :(

Bez jakiegokolwiek schronienia, bez wody i jedzenia.

psy czekaja na dt na cito! jest tez krowa i byk :( zabrano juz maluchy z .... popieliska :( No ręce opadaja a watek ma zaledwie kilka stron, tak malo ludzi o nim wie a te zwierzeta bez naszej wspolnej pomocy zgina.
http://www.dogomania.pl/threads/1972...a-wielu-psów!!

Posted

nowe psy:

Niki - szczenior, ok 3-4 miesiące, jamnikowaty

Dżeki - pies, ma coś z huskiego, przyjaźnie nastawiony do człowieka

Lord - ON; ..narazie w poszukiwaniu właściciela

Ernest wrócił ..

Posted

Na pierwszej stronie tematu wrzuciłam wszystkie psy, które znalazły dom od początku naszej działalności - przez pół roku :) Chociaż nie gwarantuje, że nie zapomniałam o jakimś - jest ich już blisko 40!

Posted

Nina_Brzeg napisał(a):
Na pierwszej stronie tematu wrzuciłam wszystkie psy, które znalazły dom od początku naszej działalności - przez pół roku :) Chociaż nie gwarantuje, że nie zapomniałam o jakimś - jest ich już blisko 40!

Przy Lenie możesz dopisać datę 21 sierpnia 2010 :)
Gratulacje tak btw - super sobie radzicie.

Posted

Z czasem przy wszystkich psach będą daty ;) Ale to już wymaga więcej czasu, będe musiała wywlec papiery z biura. No i postaram sie je ustawić w odpowiedniej kolejności, bo na razie to totalny misz-masz.

Posted

Nina_Brzeg napisał(a):
Z czasem przy wszystkich psach będą daty ;) Ale to już wymaga więcej czasu, będe musiała wywlec papiery z biura. No i postaram sie je ustawić w odpowiedniej kolejności, bo na razie to totalny misz-masz.

I tak jest ładnie ;)

Posted

wczoraj przez kilka godzin mieliśmy suczkę w typie ON prawdopodobnie została odebrana przez właścicieli

Świerze zdjęcia Locie mogę zrobić jutro, tu są z połowy września:

Na smyczy chodzić umie, jest grzeczna, domaga się pieszczot- kontaktu z człowiekiem, fajnie gdyby trafiła do domu z ogrodem, bez ogrodu też może być jednak wtedy przydałyby się jej dłuższe bardziej aktywne spacery, w kontaktach z innymi psami jest różnie, przeważnie pozytywnie, jest trochę dominująca, nadaje się do dzieci +5lat z młodszymi nie miała kontaktu
jest w wieku ok. 3lat

Posted

Nina_Brzeg napisał(a):
Benek II - łaciaty - w nowym domu :)

Prawdopodobnie mamy właściciela Lorda - jutro ma sie zgłosić.

Benek II mieszka blok za mną. Właśnie zobaczyłam przez okno jak biega i bawi się z jakimiś dziećmi ...