ania > Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 jakiś czas temu w gliwicach, na granicy z zabrzem, na przystanku siedział przy nodze pewnego pana psiak, byłam pewna że to jego, ale okazało się ze psiak już tam był i do każdego podchodził. czysty, z czyściutką obrożą, nie miał adresówki, na bezdomnego nie wyglądał, ale nie wiem co robił w takim miejscu... mina ludzi na przystanku, kiedy wyciągnęłam z torby paczkę psiej karmy bezcenna ;) głodny nie był, zjadł dwa chrupki i podreptał na trawę za przystanek. potem przyjechał mój autobus i pojechałam. teraz sobie o nim przypomniałam i ciekawa jestem co z nim. w każdym bądź razie do naszego schroniska nie trafił :roll: jednak na "swoim" terenie łatwiej wyłapać obcego psa. Quote
Mysia_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='Naklejka']Eh.. no nie wiem, tutaj ostatnio mało psów w samopas biega.... No tak, tutaj dużo osób z psami jest :P Ale nikogo "konkretnego" nie znam :P[/QUOTE] zobaczymy czy psiak będzie pokazywał się dalej, może jakiś nowy tam jest i ma jakiegoś nieodpowiedzialnego właściciela co go puszcza :mad: z tymi ludźmi to można zwariować.... Dzisiaj z samego środka Biskupic trafił do nas młodziutki, śliczny... ale mega wychudzony psiak :shake: bardzo ufny do ludzi, na prawdę prze kochany... nie wiem gdzie oni tego biedaka trzymali, że nikt nie widział tego szkielecika :shake: Quote
Naklejka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ostatnio byłam zobaczyć tego bernardyna z parafii... Wciąż nie wygląda za ciekawie :shake: Moja mama była już skłonna zwrócić proboszczowi uwagę, czy komukolwiek bo nie wiem czyj to pies... Quote
Mysia_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='Naklejka']Ostatnio byłam zobaczyć tego bernardyna z parafii... Wciąż nie wygląda za ciekawie :shake: Moja mama była już skłonna zwrócić proboszczowi uwagę, czy komukolwiek bo nie wiem czyj to pies...[/QUOTE] nic im się nie zrobi... :shake: twierdzą, że on się wyczesać i obciąć nie daje.. a my mozemy im tylko uwagę zwrócić :roll: Quote
Naklejka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Mysia_']nic im się nie zrobi... :shake: twierdzą, że on się wyczesać i obciąć nie daje.. a my mozemy im tylko uwagę zwrócić :roll:[/QUOTE] No właśnie wiem :( A on chyba nie jest agresywny, cieszył się, ale na psa szczekał.... Kiedyś tam byłam to go nie widziałam- msza była :roll: może go gdzieś zamknęli, żeby nie straszył :roll: Quote
Mysia_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 podobno ogólnie jest łagodny, ale nie da sobie w sierści kopać.... Quote
Naklejka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Albo im się nie chce, bo trochę mniej filcu miał.... Nie wiem czy pies u nich jest od szczeniaka, ale normalny pies przecież pozwoli się dotknąć :shake: Quote
ania > Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Gosiu, jakby Ci przyszło do głowy co można napisać o Idze to daj znać ;) bo ma allegro, ale skromny opis, prawie jak na stronie. a może ktoś potrafi lać wodę i zrobić super opis z niczego? ;) Quote
Gosiara Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Z tym Rubinem to przeznaczenie,bo Ola się opiekuje w stajni koniem,który nazywa się Rubin:D Quote
Mysia_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='Naklejka']Albo im się nie chce, bo trochę mniej filcu miał.... Nie wiem czy pies u nich jest od szczeniaka, ale normalny pies przecież pozwoli się dotknąć :shake:[/QUOTE] chyba go skądś brali jako dorosłego, ale nie pamiętam dokładnie :-( [QUOTE=ania >;17472750]Gosiu, jakby Ci przyszło do głowy co można napisać o Idze to daj znać ;) bo ma allegro, ale skromny opis, prawie jak na stronie. a może ktoś potrafi lać wodę i zrobić super opis z niczego? ;)[/QUOTE] Iga to śpiewaczka operowa :evil_lol: tak samo jak zresztą Pola [*] od Pani Anieli ;) Quote
Ashaski Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Cześć! Pilnie poszukujemy wolontariuszy do przeprowadzenia wizyt przedadopcyjnych, dla 2 psów. Pierwsza w Pyskowicach, druga natomiast w Rokietnicy w Zabrzu. proszę o kontakt: 518 466 007. Z góry dzięki! Quote
nira13 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Słuchajcie w związku z dużym zainteresowaniem haszczakami - głównie Grewisem bo siedzi przy siatce i go widać chcę napisać jak to wygląda. 80% albo więcej osób to ogólna beznadzieja chcą psa (nawet nie mają pojecia jaka to rasa) bo ładny jest. Kobietka chciała haszczaka jako ozdobę ogródka do kur, pawi, gęsi, kotów.... spoko miałby na co polować - ta kobieta opierniczyła już chyba wszystkich kogo mogła - mnie, kolege, który robił u niej wizytę (i jego haszczak miał pianę w pysku jak widział takie towarzystwo) i koleżanke od adopcji...masakra ...jak zadzwoni do schroniska z obelgami też się nie zdziwię...nawiedzona. Kolezanka zaproponowała jej haszczaka który wychował sięz kurami i jak na razie nie poluje ale kobieta uniosła się chonorem i napisała sms , ze już zamówiła sobie szczeniaczka!!! Ona by chciała by dzień po wizycie miała psa u siebie albo najlepiej bez tych ankiet i wizyt - jak to powiedziała kolega zrobił jej WIZJĘ LOKALNĄ!!! Staramy sięrobic te wizyty jak najszybciej ale nie ma opcji by ktoś każdego dnia robił wizytę - to wolontariat a dwa nie w każdym mieście mamy osoby z HA które znają się na rasie. Kolega z Bytomia miał w ostatnim czasie 3 wizyty w czasie tygodnia, ja też. Z wszystkich wizyt na razie jedna był ok - starszy pan ale na Grewisa nie bardzo tym bardziej że syn ma też samca - 7 miesięcznego i chyba raczej dostanie sunie może małą po poważnym wypadku samochodowym ale już zdrową bo w razie czego syn łatwiej da radę z dwoma psami w tym samym wieku - młodymi bo się dogadają. Jest jeszcze kilka domków do sprawdzenia z czego jeden juz po telefonie mi odpada - para na zasiłku oboje, mieli owczarka i piesek wybiega się w parku...no to chyba nie haszczak. Od razu mówię jakby był domek niehaszczakaowy ale ok to podeślę do schroniska po jakąś inną psinkę ale mądrych domków jest mało niestety. Oczywiście haszczakom szukamy domku nie tylko przez schronisko, jeszcze nasze ogłoszenia, stronka jak i wizyty przedadopcyjne - czasem ktos chce psa X a my mówimy że psiak Y będzie dla nich lepszy pod względem charakteru, wymagań:) Więc proszę o cierpliwość i telefony można przekazywać dalej, niestety duży odsiew jest ale może w końcu się znajdą cudne, sportowe domki -bo o to chodzi:) Quote
Bjuta Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='Mysia_'] Iga to śpiewaczka operowa :evil_lol: tak samo jak zresztą Pola [*] od Pani Anieli ;)[/QUOTE] Mysiu, a jak to się objawia? :) Quote
Mysia_ Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 nira13 ja byłam na urlopie, a Sandra teraz już nie ma, bo jest w Chorwacji i teraz nie wiem za bardzo, ale do Grewisa przyjeżdżają ludzie, ja ich widziałam tylko raz, ale byli już wcześniej cztery razy. Ostatnio jak inni ludzie pytali o niego to Sandra mi mówiła, że jego chyba będą brać właśnie Ci ludzie co go zabierają na spacery. A Iga już szczęśliwa z powrotem w swoim domku :multi: Była z Rudy Śląskiej - przebiegła całe Zabrze i była już pod samymi Gliwicami :mad: [B]Ashaski[/B], masz konkretny adres gdzie ma być wizyta? Mogłabym kogoś popytać czy ktoś pójdzie... Quote
ania > Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='Mysia_']nira13 ja byłam na urlopie, a Sandra teraz już nie ma, bo jest w Chorwacji i teraz nie wiem za bardzo, ale do Grewisa przyjeżdżają ludzie, ja ich widziałam tylko raz, ale byli już wcześniej cztery razy. Ostatnio jak inni ludzie pytali o niego to Sandra mi mówiła, że jego chyba będą brać właśnie Ci ludzie co go zabierają na spacery.[/QUOTE] to ci, którzy przyjeżdżają na rowerach jakoś po 16.00 i go zabierają na spacery? [quote name='Mysia_']A Iga już szczęśliwa z powrotem w swoim domku :multi: Była z Rudy Śląskiej - przebiegła całe Zabrze i była już pod samymi Gliwicami :mad:[/QUOTE] cudowna wiadomość!!! :multi::multi::multi: Quote
Mysia_ Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 [QUOTE=ania >;17474164]to ci, którzy przyjeżdżają na rowerach jakoś po 16.00 i go zabierają na spacery? [/QUOTE] tak :) A dzisiaj do adopcji trafiła tylko malutka sunia szczeniolek, która wczoraj do nas trafiła :) Quote
ania > Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='Mysia_']tak :)[/QUOTE] no to by było super! widać, ze aktywni :) to chyba ojciec i syn, bo jeden taki starszy, a drugi młodszy. pytali ostatnio Alinki jak im wyprowadziła Grewisa czy dzwonił ktoś z fundacji, ale nie wiem o co chodziło? Quote
Mysia_ Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 też nie wiem, bo ja jeszcze z nimi nie rozmawiałam ani razu :-( Quote
Mysia_ Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Kochani, patrzcie jakie wyróżnienie nas spotkało :) bierzemy udział w tej akcji [url]http://www.posilekdlaschroniska.pl/[/url] w skrócie :cool3: Mechanizm karty: Podczas trwania akcji do każdego opakowania promocyjnego będziemy dodawać kartę o wartości 1 posiłku, który będzie można przekazać na wybrane przez siebie schronisko za pomocą strony internetowej [url]www.posilekdlaschroniska.pl[/url] lub SMS-a, podając każdorazowo unikalny kod z karty. Posiłki można przekazywać do 31 grudnia 2011 roku. W ten sposób chcemy dać naszym konsumentom namacalny dowód, że ich zakup faktycznie pomaga, ale także pozwolić im zaangażować się we wspieranie swojego lokalnego schroniska. Mechanizm Facebook: Równolegle na Facebooku odbywa się wydarzenie pod hasłem „Stop pustym miskom – pomagamy schroniskom!” [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=213850371998961[/url] Aby przekazać posiłek, wystarczy wziąć w nim udział. Każdy nowy uczestnik to jedna miska więcej dla potrzebującego czworonoga. Podstawowe funkcje wydarzenia na facebooku: 1)Weź udział w wydarzeniu 2)Okno zapraszania znajomych 3)Wybierz z listy, bądź wyszukaj znajomych i zaproś ich 4)Zaproś przez e-mail 5)Podziel się na tablicy wydarzenia Mam fajną prezentację w pdf. ale nie wiem czy to da się jakoś wrzucić w internet? Quote
Gosiara Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Chciałam na Was zagłosować,ale za każdym razem wyskakuje mi błędny kod;( Quote
Mysia_ Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 [quote name='Gosiara']Chciałam na Was zagłosować,ale za każdym razem wyskakuje mi błędny kod;([/QUOTE] ciekawe czemu :-( Quote
Gosiara Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Rubin coraz częściej pokazuje rogi odgryza się przy kąpieli,przy zabiegach pielęgnacyjnych karzą go ,ale nie jestem pewna czy to nie będzie dobra droga do pokazaniu psu kto tu rządzi..Moim znaniem nie jest to dobra droga gdy pies się odgryzie żeby mu dać w pysk,lub w tyłek:shake: macie jakieś rady? Quote
eria Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jak był około tygodnia w klinice na leczeniu, też pokazywał rogi stopniowo. Ostatniego dnia atakował już zupełnie bez powodu. Dla mnie ten pies był zupełnie nieadopcyjny niestety. Ale mam jednak nadzieję,że sobie poradzą... Quote
Recommended Posts