Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomośc .

8 miesięczna sunia , mix wyżła niemieckiego . Mąż właścicielki absolutnie nie toleruje psa . Podejmuje próby pozbycia się suni z domu . Dał żonie czas do końca miesiąca . Czyli kilka dni .

Opis suni otrzymany smsem

Mądra, bystra,posłuszna,sunia LARA,-8-mio mierieczna.czarny mieszaniec wyżła niemieckiego.uwielbia dzieci, spokojnie toleruje igraszki i zabawy. Jest b.szybka,zwinna,gipka. Goni koty. Inne zwierzeta nie. Zjada wszystko,uwielbia zupy, kosci wieprzowe suchą karme. W nocy spi w domu na legowisku a w dzien na dworze. Potrzeby fizjologiczne załatwia na dworze,wytrzymuje cała noc. Pilnuje domu szczeka na obcych jednak na komende uspokaja sie i leży pozwala wejśc. Posiada ksiąź. Szczepien komplet. Na cieczke też. Kochany pies.uwielbia sie tulic, piescic.na smyczy ciągnie.gryzie gałezie,kopie doły-zakopuje tam kości.JAK wyjeżdżamy na kilka godzin jest w altance przypieta na smyczy ,spi na materacu przy otwartych drzwiach z wodą i jedzeniem.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

BŁAGAM O POMOC W ZNALEZIENIU DT . U MNIE NIE MOŻE BYĆ ZE WZGLĘDU NA KOTY I KURY .

Posted

Nie pytałam , skąd ja mają . Chyba od kogoś znajomego ja wzieli , jak miała 4 miesiące . Ta Pani mieszka u teściowej . Chciała bardzo psa . Dzieci ją kochają . Teściowa psów nie lubi . Cały czas robi podchody , i buntuje syna . Mąż tej Pani pod presja mamy robi awantury . Pani jest w rozpaczy . Dostała ultimatum . Płacze , ale nic nie może zrobic . W końcu dostała mój telefon i zadzwoniła prosząc o pomoc . Inaczej pies pójdzie na łańcuch na wieś , w najlepszym wypadku . A że to mix wyżła , i gania zwierzaki , to na wsi nie ma szansy bytu .

Posted

Ładne suczysko...

Niestety hotelik to nie jest dobry pomysł. Z bardzo prostej przyczyny- kasa. Skąd wziąć deklaracje? W tej chwili jest problem z zebraniem kasy na leczenie i ratowanie psów, a po hotelikach i tak siedzi masę dogomaniackich psiaków.... :shake:

Mam na DT pinczerkę, ocaloną kosztem 1300 zł i dług w lecznicy. Co z tego, że pies jest uratowany i bezpieczny?

Cholera konktruktywnych pomysłów niestety tez nie mam....

Posted

Ati napisał(a):
Dt bezplatny, karma dowieziona i co tam potrzeba? macie cos takiego w waszym obszarze?

Tak , mamy , nawet bez karmy . Ale u mnie jest stado drobiu biegającego luzem i 4 koty .Nie ten tymczas , nie dla tego psa .Dopiero co wydałam 300zł na ratowanie kociąt . Nie zdeklaruję sie finansowo .Zrobie jej jakies ogłoszenia . Może .......................

Posted

Lara pojechała dzisiaj do nowego domu .
Dałam ogłoszenia i znalazła się rodzina , w domku we Wrocławiu . Pani odwiozła Larę . Sunia teraz będzie miała nową panią , 10-letnią dziewczynkę , z którą natychmiast się polubiły .