Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,
jestem zaintersowana Doris "Jest piękna" tylko jest jeden problem.....:(mieszkam na śląsku.
Od dawna myślimy o piesku i jak przeglądam to forum to mi sie płakać chce normalnie:( pomogłoby sie wszytskim pieskom ..ale niestety nie idzie:(
Słuchajcie....jest szansa na to żeby ją wziąśc ale żebym nie musiala tam jeachać tak daleko?
Jestem tu nowa ..więc sorry jeżeli piszę coś nie tak..
Prosze o szybką odpowiedz.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie:))) mega dobra nowina:))) doris bedzie u mnie!!!!! Bardzo sie cieszę!!!!!potzrebny bedzie transport!!!pani ze schroniska powiedziała , ze ogłosi info o transporcie ale jezeli ktos z was mógłby pomoć to super.transport z konina do wodzisławia śląskiego.
Pozdrawiam:)
ps. Jestem mega szcześliwa:)))

Posted

Martka powiedz mi co Doris ma z prawym oczkiem?Pani ze schroniksa mówila coś o zabiegu powieki jeżeli dobrze zrozumialam ale moze Ty jesteś bardziej w temacie?

Posted

tak się zastanawiam czy tego transportu to szukać już teraz czy dopiero za jakiś czas? ona chyba nie ma jeszcze wyznaczonej daty sterylki i operacji oka, prawda? jeśli chcesz to mogę już teraz zamieścić ogłoszenie na wątku transportowym:)

Posted

Wiecie...tak to wyglada jakby problem z powieką.....Pani ze schronu powiedziala , ze za dwa tygodnie ją przywiozą bo czeka ja steryzlizacja a poznniej oczko.Doris ma grzybice skory wiec mysle , ze damy rade z leczeniem:) Pani ze chronu powiedziala , ze da ogloszenie , zev szuka transportu ..nic nie mowila , zebym szukala transportu...w sumie nie wiem co zrobic , bo pzreciez musze podpisac umowe adopcyjna a to raczej oni przyjada ze schronu...no chyba , ze odbywa sie to inaczej....wiecie moze jak to sie odbywa?

Posted

violad1 napisał(a):
Martka powiedz mi co Doris ma z prawym oczkiem?Pani ze schroniksa mówila coś o zabiegu powieki jeżeli dobrze zrozumialam ale moze Ty jesteś bardziej w temacie?

dziś się jej przyjrzałam, ona ma trzecią powiekę, którą trzeba usunąć

Posted

violad1 napisał(a):
Wiecie...tak to wyglada jakby problem z powieką.....Pani ze schronu powiedziala , ze za dwa tygodnie ją przywiozą bo czeka ja steryzlizacja a poznniej oczko.Doris ma grzybice skory wiec mysle , ze damy rade z leczeniem:) Pani ze chronu powiedziala , ze da ogloszenie , zev szuka transportu ..nic nie mowila , zebym szukala transportu...w sumie nie wiem co zrobic , bo pzreciez musze podpisac umowe adopcyjna a to raczej oni przyjada ze schronu...no chyba , ze odbywa sie to inaczej....wiecie moze jak to sie odbywa?

Doris dostała cieczkę a może być wysterylizowana dopiero po jej zakończeniu.
napiszę zatem na wątku transportowym,że czegoś szukamy
umowę podpiszesz, z tym nie będzie problemu bez względu na to kto ją dowiezie
na razie szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej

Posted

kurcze..no to jazda....czyli jak mam to rozumieć? kiedy Doris będzie u mnie? czy ja ją mam wysterylizować?a ta osoba która bedzie jechać z Doris to bedzie osoba , która zna psa? pzrecież to bedzie mega stres dla niej:(( kurcze moze jakoś to przyśpieszyć?

Posted

violad1 napisał(a):
kurcze..no to jazda....czyli jak mam to rozumieć? kiedy Doris będzie u mnie? czy ja ją mam wysterylizować?a ta osoba która bedzie jechać z Doris to bedzie osoba , która zna psa? pzrecież to bedzie mega stres dla niej:(( kurcze moze jakoś to przyśpieszyć?

nie, do Ciebie przyjedzie Doris już po sterylizacji i po usunięciu trzeciej powieki. Nie wiem kto będzie z nią jechał ale z pewnością nie osoba, którą Doris zna. Da sunia radę.
Nie znam dnia zabiegu.

Posted

DLACZEGO MA BYC USUNIETA TRZECIA POWIEKA?

skoro mowa byla o wypadnietym gruczole? w obecnym czasie nie usuwa sie rowniez gruczolu łzowego pod trzecia, w wypadkach jego zapalenia i wypadniecia po prostu sie go wszywa.

Posted

trzecia powieke ma kazdy pies w kazdym , kot zreszta tez, oku
DLACZEGO MA BYC USUNIETA TRZECIA POWIEKA?

skoro mowa byla o wypadnietym gruczole? w obecnym czasie nie usuwa sie rowniez gruczolu łzowego pod trzecia, w wypadkach jego zapalenia i wypadniecia po prostu sie go wszywa.
a jak sie to leczy mozna zobaczyc na stronie: http://www.psyimy.pl/weterynaria/Okulistyka/486,Wisienka_w_oku_Wypadniecie_gruczolu_lzowego_III_powieki/

Posted

ja tak napisałam bo coś takiego u niej zobaczyłam, na dole na oko zachodzi jej czerwona powieka. co jej będą robić nie mam pojęcia. może wszyją. nie mam zielonego pojęcia. po prostu ta operacja będzie dotyczyć powieki. ok?????????

Posted

to czerwone co zachodzi na dole na oko to wypadniety i powiekszony gruczo łzowy trzeciej powieki. a przypadlosc ta zwie sie cherry eye, lub po polsku "wisniowe oko", podobne do wisienki prawda? pozdrawiam.

Posted

Jutro jadę po Doris:) uzgodnilam , ze ja skonsultuje to jej oko i zrobie zabieg sterylizacji.Oczywiście na pewno nie dam jej go wyciąć tylko wszyć.,Mam dwie umówione wizyty wiec wyslucham dwoch wetów.
Zyczcie mi powodzenia.