Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aragorn w odwiedzinach...

"W sobotę mieliśmy zaszczyt gościć u siebie Króla Aragorna i Miłą. Krysia przywiozła je specjalnie na niedzielną akcje na Polach Mokotowskich. W sobotę boksiołki zostały z nami na parę godzinek. Wizyta była naprawdę super. Aragorn, Miłka, Nigra i Teila dogadali się bez problemu czy jakichkolwiek scysji. Nawet cieczka Teili nie była punktem zapalnym- co prawda Król był zainteresowany Teiliśką, ale Nigra dokładnie mu wytłumaczyła, że Teila nie jest dla niego i że może sobie leżeć, chodzić ma tylko jedno zastrzeżenie - ma się nie zbliżać do Teili bo będzie miał z nią na pieńku. Aragorn wszystko pojął i zachowywał się wzorowo. Leżał majestatycznie ( najchętniej na balkonie).
Dziadunio jest psem super zrównoważonym, spokojnym, pewnym siebie. Żadna nowa sytuacja nie wzbudza w nim strachu czy lęku. Biorąc pod uwagę fakt iż spędził większość lub całe życie przy budzie to wręcz niewiarygodne i świadczy o jego wspaniałym charakterze i silnej psychice.
U nas w domu czuł się jak u siebie, mimo, że widział nas i nasz dom pierwszy raz w życiu.
Żebyście mogli zobaczyć jego mądrość kiedy obserwował moje kontakty z Nigrą i Teilą- kiedy je przytuliłam i ucałowałam on siedział na przeciwko w odległości 1,5 m i przyglądał się temu z zaciekawieniem - jak by mówił- " aha, więc tak wygląda życie w normalnym domu...Czyli dom u Krysi nie jest jedyny, w którym się tak robi" po czym jak podeszłam do niego to starał się zachowywać dokładnie tak jak one.
Potem dowiedziałam się od Krysi, że już wie co to są buziaki i chętnie je rozdaje, bo zdążył się tego nauczyć.
Króla trzeba po prostu zobaczyć na własne oczy, nie da się tego opisać jakim wspaniałym psem jest- powiem jedno gdybym nie mieszkała w bloku i nie miała już 2 suk Aragorn nie wróciłby dziś do Gdańska.
A teraz patrzcie i podziwiajcie:

Król Aragorn

Tłumaczenie zastrzeżeń przez Nigrę

Rude vs Czarne

Posted

On jest taki cudowny,z ta cegłówką w Sopocie zdjęcie bomba,trzymam kciuki,by znalazł dobry domek.Sama z chęcią bym go wzięła,niestety u nas brak już miejsc.(na 60m-ja,mąż,trzy córki,boksiowa panienka i 4 koszatniczki).