Pineczka Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Witam, Jestem wlascicielka mieszanca border collie i setera. Jest slodki i chcialby kazdego zalizac na smierc. Obecnie mam rowniez pod opieka na dwa tygodnie ponad rocznego boksera. W ciagu pierwszego dnia podczas zabawy uzywaly zabkow i bokserka ma strupki na szyi. Nic wielkiego siennie stalo, ale jej wlascicielka jest mocno przewrazliwiona i ostatnia taka sytuacja skonczyla sie klotnia, albo raczej zerwaniem kontaktow. Jestem przerazona tym, ze ona moze to zobaczyc i sytuacja moze sie powtorzyc i chcialabym sie po prostu dowiedziec ile trwa gojenie od momentu powstanie strupka i czy mozna to jakos przyspieszyc- rany nie sa glebokie- dosc grube otarcia. Zostalo zdezynfekowane i zalozylam jej kolnierz zeby uniemozliwic jej drapanie. Poza tym wiem ze to glupie pytanie, ale jak mozna sklonic obydwa psy do nie uzywania zabkow w czasie zabawy, szczegolnie, zze to nie jest ani troche zwiazane z agresja. Prosze o pomoc. Quote
I♥Torro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 A po co opiekujesz się bokserką, skoro wiesz, jaki jest twój pies? -.- Nie rozumiem Cię.... Quote
LadyS Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 A to jaki jest jej pies? Jest młody, psy się bawiły - oba używały zębów, tylko na mixie setera i bordera nie widać zadrapań, to normalne. O co Ci chodzi? :roll: Quote
agnieszka32 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Widzę, że I♥Torro dorwał/a się do kompa, skacze z wątku na wątek po całym dogo i wszędzie wypisuje te swoje głupoty. Dziecko, proszę Cię, skończ, wstydu oszczędź :mad::angryy: Pineczka - strupki powinny zejść po około 7 - 10 dniach. No normalna sprawa, że przy psich zabawach pojawiają się draśnięcia. Niestety, na to nic nie poradzisz, jak i na przewrażliwienie swojej znajomej :roll: Jeśli będzie Ci robić wyrzuty, czy przykrości, to po prostu powiedz, że ostatni raz wyświadczasz jej przysługę, pilnując jej psa i już ;) A pieski niech się bawią do woli - dopóki nie ma w tym agresji, wszystko jest w porządku :lol: Quote
Recommended Posts