Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:roll: [quote name='Rauni']

O właśnie Mokka, dzieci :) Na kole można się też huśtać :). Małe pomysłowe Dobromiry mogłyby roznieść tor w drzazgi w parę dni :).[/quote]

Znaczy sie nieodpowiednie przeszkody!
Jesli kolo moze zostac rozwalone przez dziecko , wazace srednio liczac 20kg to chyba cos nie tak z jakoscia przeszkod!
Wszak nawet moja smukla sucz wazy 32kg, a Bari, a Leon, a inne potffory? Co jak zle wymierza odskok i wladuja sie raz czy drugi w kolo?
:cool3:

[B]Rauni[/B],
czytam Twoje posty i odnosze wrazenie, ze za wszelka cene starasz sie odstraszyc ludzi od tego sportu!
Czy na prawde uwazasz, ze pokonanie kilku hopkow na pokazie przez osobe postronna moze miec taki tragiczny w skutkach final?

Bo mnie sie wydaje, ze efekt bylby zgola inny.

Ktos komu pozwoli sie skoczyc z pieskiem raz czy drugi moze nabrac ochoty i przyjsc do najblizszego osrodka na treningi, a o to chyba nam chodzi, zeby AGILITY stalo sie bardziej popularne...

I napisze na koniec, ze zgadzam, sie z Toba, ze instruktor jest potrzebny.
POdobnie jak umiar i zdroworozsadkowe podejscie do tematu agility.
;)

Posted

Nasze koło wytrzymało powieszenie się na nim z impetem przez bokserkę tudzież parę bujnięć przez dzieciaka w chwili naszej nieuwagi. Znaczy wszechstronnie przetestowane. ;)
Rozumiem, że swoje przeszkódki udostępniłabyś na plac zabaw dla dzieci?
(a przez hopki super dzieciaki skaczą, widziałam w Płocku ;) ).

A cóż ja takiego piszę, że rzekomo odstraszam od agility? Zgadzasz się ze mną, że instruktor powinien być - wszak taką właśnie modyfikację zaproponowałam do pomysłu Agaty Hanel, która prosiła o komentarze.

[QUOTE]Czy na prawde uwazasz, ze pokonanie kilku hopkow na pokazie przez osobe postronna moze miec taki tragiczny w skutkach final?[/QUOTE]

Osoba niech sobie hopki pokonuje, skoro chce, byle nie ciągnęła za sobą psa na siłę... :diabloti:

Jak myślisz, ile z osób, które sobie wejdą samodzielnie na torek, użyje do zachęcenia psa do pokonania przeszkody smakołyka, a ile tylko smyczy? Ile osób nagrodzi czy choćby pochwali psa, jeśli tak czy inaczej przeszkodę pokona? W jaki sposób przeciętny laik zabierze się do uczenia psa pokonywania huśtawki? etc
Co innego, gdyby ktoś z biorących udział w pokazie mógł zainteresowanym pokazać, jak się to robi - i czasem tak się zdarza, i super, ale najczęściej nie ma takiej możliwości.
Osobiście, z ostrożności, wolę opcję, że ktoś sobie popatrzy, zainteresuje się i przyjdzie na trening w klubie, niz że ktoś wejdzie bez nadzoru na tor, niechcący zrazi psa do jakiejś przeszkody i potem będzie sobie pluł w brodę odpracowując jakiś swój głupi błąd.

I nie powiesz mi, że popatrzenie nie wystarcza do połknięcia bakcyla - ja jeszcze nawet psa nie miałam, zobaczyłam agility na wystawie we Wrocku i już wiedziałam, że mój przyszły pies będzie to robił :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

pomysł jest wysmienity :D jeszce to że w wielkopolsce....mmmm :)

a co wciągania psa na tor, to ja np. jakbym gdzies z psem była gdzie jest tor i byłaby okazja do poskakania to bym z niej skorzystała :D tylko na pewno zgodnie z jego przeznaczeniem i nie zamęczając psa :)

ja tam sie zakochałam w agilioty od kiedy zaczęłam "męczyc" tym mojego Bandzika, choc nie powiem samo oglądanie to duuuuża frajda :)

Posted

[B][COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=10824"][COLOR=black]Agata Hanel[/COLOR][/URL] napisała:[/FONT][/COLOR][/B]

[COLOR=black][FONT=Verdana][quote]Witajcie!
Jestem po raz pierwszy na forum i chcę zasięgnąć waszej opinii. Chcę założyć gospodarstwo agroturystyczne o "psim" profilu. Atrakcją przyciągającą psiarzy miałby być ogrodzony teren z przeszkodami agility do korzystania do woli. W ten sposób będzie można ciekawie spędzić wakacje ze swoim pupilem, nie mówiąc o innych atrakcjach.
Proszę o Wasze opinie.[/quote][/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Agata – SUPER !!![/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tylko czy dasz radę założyć do tego LATA ??? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Może Agiliciaże ci się ZWALĄ !!![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]I proszę o odpowiedź na too:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8486&page=23"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8486&page=23[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]post #224 !!![/FONT][/COLOR][/B]

Posted

[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Agata – SUPER !!![/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tylko czy dasz radę założyć do tego LATA ??? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Może Agiliciaże ci się ZWALĄ !!![/FONT][/COLOR]

Niestety nie dam rady na to lato, ale myślę że uda mi się na wiosnę (dopiero!). Jestem w trakcie szukania przyzwoitego miejsca i kombinuję firmę która przygotuje przyzwoity tor. Cierpliwości! Będę Was na bieżaco informować o postępach!!!