Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,
jestem z Wawy. Dziś byłam - przejazdem - na pogrzebie w Janowcu (pod Częstochową). Na stypie, podczas rozmowy z rodziną męża, jedna z ciotek zaczęła pakować jedzenie do worka. Oczywiście zaraz zapytałam po co. Okazało się, że przyjechała do Janowca na pogrzeb, a wczoraj była w Biskupicach przejazdem u znajomych. Jest tam we wsi bezdomny, wygłodniały pies. Tamtejsi poganiają go kamieniami, że ma chyba ubitą łapkę. Mówili jej, że on nie przyjdzie bo dziki etc. ale on jest taki głodny, że przychodzi od razu. I podobno sympatyczna psina. Ktoś mu niby jakąś budę w lesie złożył, ale tam jakiś wygwizdów, a psa nikt nie karmi. Podobno bida straszna. Ona miała przed powrotem do siebie, podjechać tam i dać mu jeszcze jeść. Czy ktoś może mieszka niedaleko? Czy może jakoś pomóc? Dowiedzieć się etc.?:-(

Posted

No to piszcie piszcie... bo sytuacja wygląda nieciekawie,a macie już jakieś namiary na osoby ze schroniska? Jestem tam wolontariuszką to mogę Wam kogoś wskazać...

Posted

Dzieki Beatkaa za info. Wieczorem bede wiedziala, gdzie jest psiak, wiec bede pisala na podany kontakt. Mam nadzieje, ze uda mu sie pomoc.. :(

Posted

już wiem wszystko. Psiak jest przy ul. Zbożowej. Niestety nie znam numeru. Po lewej stronie jest pole z łanami zboża, a po drugiej jakaś przyczepa kempingowa czy coś takiego. Zaraz za nimi młody lasek, zagajnik, w którym stoją dwie budy. Piesek jest podobno łagodny, ale bardzo wystraszony :(. I bardzo głodny.. Piszę na podane od Beatkaa namiary..

Posted

a mozesz zadzwonic, to sie sprawa ruszy od reki... wiesz jak to z papierami jest bladza, gina, nie dochodza...:shake:
ktos chcial Ci podac namiary tel. chyba ...tak byloby najprosciej... a czas leci , bezdomniak sam nadal:placz:

tez zdazylo mi sie nie dostawac odp. na maile:p

• 3 weeks later...
Posted

Czy coś wiadomo o tym psiaku ? Ta ulica o której mowa jest na tak zw. Nowych Biskupicach lub zw. Hubkami.Znam tam babke i pewnie gdy wie o tym psiaku to coś tam robi , bo to psiara.Jest w Częstochowie fundacja Elips zajmująca się zwierzakami, chodż ja jak zgłaszałam z dokładnością sytuację wygłodzonych psów to orzekli najpierw że daleko a potem że zobaczą.Napiszcie jak coś wiecie.