Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Zważyłam dzisiaj Nesencję naszą i jakby to napisać, ekhhh, waży okrągłe, równe i całe 10 kg :-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o:crazyeye::-o
Od dzisiaj dieta, ignorujemy wzrok pod tytułem "jestem taka głodna, tak wiele przeszłam, zlituj się i daj mi proszę małe co nieco" :D

Dla zainteresowanych - Neska nadal jest w kolorze kruczoczarnym, ma piękną, zdrową i błyszczącą sierść, a na brzuszku i pod przednimi łapkami rosną jej BIAŁE włosy :crazyeye: Pod ogonkiem ma dwa szaro-białe "kółka" które nazywamy odblaskami :D Wokół oczu ma okularki.
Jest szansa, że zmieni kolor na zimę, hehe :lol::lol::lol:
Czy muszę dodawać, że jest najpiękniejszym psem na świecie? :multi:

Posted

Czytałam, że sterylizacja spowalnia metabolizm, może ona dlatego tak przybiera na wadze?
Chociaż nie zmienia to faktu, że trzeba jej ograniczyć przekąski w ciągu dnia i przestać chodzić na spacer z "łapówkami" :D

Posted

[quote name='kasia_jot']U nas właśnie słońce wyszło zza chmur więc korzystając z wolnego czasu zrobiłam Nesce kilka fotek. Oto jedna z nich.
P.S. Czy mówiłam, że mam na jej punkcie bzika? :p

Nie musisz mówić, to widać gołym okiem :cool3: :evil_lol: :diabloti:

Nesca w słoneczku wygląda ślicznie :p

Posted

Zapraszam na nowe wątki, "starych" psiaków:

Boner - piękny makro golden, który łapał stopa na krajowej "siódemce":

http://www.dogomania.pl/threads/192540-BONER-przepi%C4%99kny-i-OGROOOMNY-GOLDEN-mix-%C5%82apa%C5%82-stopa-przy-drodze-krajowej-!

Filka-debilka, młoda sunia, która poroniła w środku miasta:

http://www.dogomania.pl/threads/192542-FILKA-roczna-sunia-nieudany-jamnik-PORONI%C5%81A-w-%C5%9Brodku-miasta-czeka-na-dom-!?p=15349923#post15349923

• 3 months later...
Posted

Żeby nie zaśmiecać wątku Stowarzyszeniowego , odkurzę troszkę wątek Neski :lol::lol:

Przed świętami udało mi się zrobić Nesi kilka zdjęć w tonacji świątecznej (w czapie św. Mikołaja).
Nie było łatwo, zdecydowanie odmawiała noszenia czegoś takiego na głowie, najbardziej interesował ją pomponik :eviltong:

Posted

W dniu dzisiejszym Neska pozytywnie zdała egzamin z chodzenia (a właściwie biegania) na spacerze bez smyczy :multi::multi::multi:

Co prawda, gdy w zasięgu wzroku pojawią się wrony lub bażant, nie jest zbyt zainteresowana mną i smaczkami które mam w garści, ale popracujemy nad tym :lol:

Musiałam to uwiecznić na zdjęciach, co prawda nie są zbyt dobrej jakości, ale dowód jest :evil_lol:
Oto mega szczęśliwa Neska

Pozdrawiamy w Nowym Roku :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Kasiu, śliczna sesja i obróżki taksowe jak zwykle cudne.

Myślę dla Fukska nad tymi szelkami, które zamówiłaś. Daj znać jak się będą sprawdzać. A Neska dalej dba o higienę jamy ustnej :)

Posted

My mamy te szeleczki już jakieś 2-3 tyg, ja jestem z nich zadowolona a i Neska nie protestuje przy zakładaniu.
Wyjątkowo nie protestuje, bo tych 2 par szelek kupionych u naszego ulubionego weta nie lubi. Zawsze przed wyjściem na spacer trzeba było użyć jakiegoś podstępu, żeby dała się ubrać. Może dlatego, że one są z dość sztywnej taśmy, a te od Taks mięciusieńkie. Ta materiałowa wstawka od spodu ma polarek, z wierzchu jakby ortalion, a taśma mimo, że szeroka też miękka i miła w dotyku.
Tak więc, polecamy :D (ale raczej nie na taką pogodę jak dzisiaj, bo szelki po spacerze, będą do prania).

Jeżeli chodzi o higienę jamy ustnej, to Neska w tej kwestii jest bardzo pedantyczna. Ma swój rytuał, budzi się rano, przeciągnie ze dwa razy i od razu wyciąga z budy szczotkę. Przeczyści ząbki i dopiero myśli o spacerze :) ;) :)