Jump to content
Dogomania

Misiunia, kiedyś przerażona, pogryziona, już w swoim DOMKU:))) Powodzenia Kochana!!!

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/188798-Ubrania-letnie-H-amp-M-i-inne-marki-na-MI%C5%9Bk%C4%99-i-D%C5%82u%C5%BCyn%C4%99-15.07-22-00[/url]

połowa dochodu na Misiulinkę

Posted

uuuufffffffffffff
Misiunia już po sterylce - zabieg był ciężki bo Miśka miała jakąś specyficzną budowę i jajniki ulokowane bardzo głęboko; wetka mówiła, że to najcięższy przypadek jaki miała.
Na szczęście wszystko już za Misią, operacje zniosła dobrze, wybudziła już się z narkozy i wracają.
Misia będzie teraz w domu, żeby zachować i odpowiednie warunki, i żeby Wiosna miała ją na oku i żeby Miśka miała spokój. Zobaczymy jak Miśka zachowuje się w mieszkaniu, chociaż ona jest bardzo spokojna i pewnie jedynie z czym może być problem to z niszczeniem jak zostanie sama.

Rozliczenie Misi:
[SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]15.06.2010 -330,00 transport spod zgorzelca
-180,00 hotel czerwiec
17.06.2010 +330,00 transport
+50,00 malibo57
+30,00 od Wiosny na sterylkę
22.06.2010 +10,00 kielaczka
23.06.2010 +45,00 z bazarku od MagdyZet
25.06.2010 +20,00 Piotr Ż. na sterylkę
29.06.2010 +10,00 Agata51
05.07.2010 +50,00 Malibo57
08.07.2010 -382,00 hotel lipiec
=============================================
-337,00[/FONT][/COLOR][/SIZE]

Posted

Dzięki Magda za bazarek!!:lol::lol:

Też muszę coś wynaleźć bo Miśka finansowo cienko stoi..

Misiolina trochę wymiotowała po narkozie ale już wszystko OK; rana czysta zaczyna się goić. Misia jest w domu, jest strasznie cichutka i spokojna, leży sobie na swoim posłanku, wstaje jedynie się napić albo zjeść ...albo załatwić:cool3: niestety nie zachowuje czystości w domu, no ale kto ją miał tego nauczyć, pewnie całe życie na łańcuchu przy budzie spędziła:-(

Posted

Misiolina! Ładnie :)

Na prawdę to pies tak cichutki, że jakbym miała ich 10 w domu to bym nie zauważyła ;)
Leży sobie w kąciku koło pieca w kuchni (tak, mam w kuchni taki superstary piec ;) ) - nie piszczy, nie szczeka, na psy nie zwraca uwagi, wody nie rozlewa, nie drapie ścian, kocyka nie gryzie.. Tylko lebek sobie podnosi i zerka, a jak podchodzimy za blisko to go kladzie i kuli. Smakolyki zyczliwie, niesmialo przyjmuje, czasem mnie liznie w reke. I tyle ;)
Rosi niestety siku i nie tylko w domu, ale wychodzimy z nia czesto i zostawiamy przypieta sama na trawie, bo moze przy nas sie boi zalatwiac - zostawiamy na jakies pol godzinki i bierzemy z powrotem do domu. Wierze, ze bedzie lepiej, bo byloby cudownie, jakby mogla mieszkac sobie u kogos w domu. Niby to pies wsiowy podworkowy, ale jednak milo byloby jakby mogla miec swoj kocyk u czyichś stóp. A moze i fotel jej znajdziemy...? Misiolina na swoim fotelu, to by bylo piekne!

Przy okazji pospamuję, raz chociaż, a co! Mam dwa kocięcia do wzięcia - kto chce? :razz:

edit: Aneta! 04:58?! :crazyeye:

Posted

u nas też wysyp kociaków, lolka z Kasią się podzieliły po jednym, zabrane z ulicy od dzieciaków co je w wiadrach nosiły po ulicy;/

ma nadzieję, ze Miśka załapie system czystości, albo znajdzie wyrozumiały dom. Nasza Lalka teraz poszła do takiego otwartego na wiosce - tzn drzwi sa cały czas otwarte i psiak sobie wchodzi i wychodzi kiedy chce i śpi w nocy w domu.

Jak upały zejdę to zrobię kolejny bazar, teraz mi strasznie komuter rzęzi

Posted

Całusy dla Misiuchny:loveu:
Też myślę, że może powolutku wszystkiego się nauczy:lol: a taki domek z możliwością swobodnego wychodzenia, to rzeczywiście byłby idealny....może jakiś ganeczek, ogródeczek....na a ten fotel...to byłoby coś:loveu:

Pozdrawiam Wiosna i dziękuję za Misię:loveu:

Posted

[quote name='wiosna']
..............
edit: Aneta! 04:58?! :crazyeye:[/QUOTE]

noo, ja ranny ptaszek jestem:evil_lol::evil_lol:

A Misi to mam nadzieję, że nie tylko fotel ale wygodną kanapę znajdziemy:lol::lol:
Tylko Wiosna popracuje nad czystością Miśki bo tak z kupą na salony to nie za bardzo:cool3:

Posted

Ranny ptaszek, dobre sobie! Ptaszki to wcześnie wstają, a nie siedzą do rana! Wy to we krwi obie macie, sowy! :eviltong:

Misiulka goi się bardzo ładnie, mimo tego że operacja była trudna to ranka jest ładna, czysta i naprawdę jeszcze chwila i nie będzie ani śladu.
Z czystością jest lepiej - faktycznie jest tak, że jak Misia idzie z nami na spacer to trochę jest speszona, dlatego załatwiała się w kojcu i w domu. Teraz przypinam ją na smyczy w ogródku i zostawiam na jakieś pół godzinki, i jak wraca do domu to nie ma kłopotu. Kłopot dzisiaj się inny pojawił - w miejscu, gdzie ją przypinam powstał mały krater :P
Ale po kolei, damy radę.

Jest super grzecz na. Mamy teraz w domu trochę kocioł, bo łącznie jest psów 5 i jeszcze te dwa kociusie, ale Misia naprawdę jest cichutka i taka, jakby jej nie było.
A, przy okazji - pokażę Wam, a co! :loveu:
[IMG]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/kotki/IMG_6512.jpg[/IMG]

Posted

jaka kicia mini:loveu::loveu::loveu:

Trzymam kciuki za Misiulinkę, na moim bazarku drgnęło, bo ise bałam, ze ostatecznie 5 zł będzie dla pannicy, ale chyba więcej wpadnie - przez te upały normalnie nia mogę się z niczym wyrobić

Posted

Ale cudne zdjęcie!!!! Kiciunia:loveu::loveu:

Wiosna czyli z czystością lepiej? a co z tym kraterem??:crazyeye: wygryzła dziurę w podłodze??

Magda, dzięki za bazarek!!
Miśka bardzo prosi o każdy grosik:modla: do końca lipca brakuje ponad 300...

Posted

Z czystością lepiej, znacznie lepiej - już jakoś dwa dni nie sprzątaliśmy w domu w ten konkretny sposób ;)
A kreter nie ząbkami, no jak to? Panna na salony ma iść a z zębów korzonki wystawać mają? O nie nie, ona ma łapeczki od tego! (to na dworze dziura, w ziemii, nie w dywanach)

Posted

No ale mnie Wiosna wystraszyłaś! myślałam, że po budzie Miśka zabrała się za demolowanie domu:cool3:

A Misiunia została sama - jej Chojraczek pojechał do domu:loveu:

Posted

Dzięki Magda:lol::lol:
Miśka bardzo potrzebuje wsparcia i prosi o grosik na hotelik!!

Chojraczek czekał ok. 9 miesięcy na nowy dom, ale wymagal też ogromu pracy, czasu i cierpliwości, żeby zaufał. Miśka jest w nieporównywalnie lepszym stanie więc mam nadzieję, że szybko znajdzie się domek, który ją pokocha:lol::lol:

Posted

też mam taką nadzieję, anett do kogo namiary w ogłoszeniach? Dodałabym Miśkę do allegro zbiorowego, ale też potrzebuję od wiosny miniaturki zdjęć, bo ja mam psów od groma na swoim i jeśli by były duże foty to przy 10 psie oglądający by wymiękł;)

Posted

Magda namiary na Wiosnę tel. 500 16 25 35 lub 506 935 278 mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
lub na mnie tel. 501 702 550 mail: [email][email protected][/email]
A nie możesz ściągnąć zdjęć z wątku i zmniejszyć? jak nie to Ci pomniejszę i prześlę - jaki mają mieć rozmiar?

Wiosna a apropos zdjęć, nie masz jakiś nowych fotek Misi?? takich uśmiechniętych portrecików??:lol::lol:

Posted

[url]http://allegro.pl/item1114509441_psy_schronisko_adopcja_owczarek_jamnik_pon_terrier.html[/url]

takie bym chciała;) później będę odnawiać, to dodam, zaraz do schronu jadę i od razu będę wiedziała czy wszystko na miejscu siedzi

Posted

..faktycznie mało się tu dzieje, ale Anett to się na plaży wygrzewa (nieprawda! w deszczu moknie :roll:), dlatego pewnie.
Zdjęć uśmiechniętych to Misia sobie zrobić nie da - ona to raczej z tych smutnawych, narazie przynajmniej. Ale nawet smutnych ostatnio nie zrobiłam - mam trochę Staszka, Jazza z Emirem i staruszków, ale nie zdążyłam powstawiać jeszcze. Misię porobię przy następnej sesji ;)

Posted

[quote name='wiosna'].....ale Anett to się na plaży wygrzewa (nieprawda! w deszczu moknie :roll:)................[/QUOTE]

niestety:placz::angryy:

ale o Misiuni nie mogłabym zapomnieć;) jak tylko wrócę to mam nadzieję, że Wiosna zdjęć trochę zrobi i poogłaszamy Misię:lol: