maverick99 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 W naszym domu obecnie znajduje się pies rasy Owczarek Niemiecki. Pies trafił do nas z zalanego schroniska w Krakowie. Do schroniska trafił 18 kwietnia z Osiedla Centrum C (Huta) Pies bardzo duży nawet jak na owczarka (45kg). Zadbany i zdrowy - bardzo tęskni za swoim panem. Wiek oceniany na jakieś 4-6 lat. Poszukujemy właściciela psa a nie nowego domu dla niego. Zdjęcie psa: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f308320beb59ff62.html kontak: [email protected] tel. 502645201 Quote
abero Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 "Poszukujemy właściciela psa a nie nowego domu dla niego." Właściciel ma dwa tygodnie na odebranie psa, bo tym okresie pies przechodzi na własność schroniska i może być wyadoptowany nowej osobie. Poza tym, jeśli przez miesiąc nikt go nie odebrał, to chyba mu nie zależy na psie; lepiej szukać dobrego nowego domu. Quote
maverick99 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Bez sensowna jest ta dyskusja ehhh .... Po pierwsze co to za prawo że ma 2tyg. ludzie psów szukają po kilka miesięcy - nie wyobrażam sobie sytuacji w której po 2 miesiącach znajduje swojego psa którego miałem kilka lat i nie mam prawa go odebrać.... sick! Secudno skąd masz taką wiedzę że komuś nie zależy ?? Pies jest super zadbany wyszkolony - takich psów się nie wyrzuca (takie info potwierdziło mi 3 weterynarzy). Obecnie pies ma sytuacje komfortową i ma u nas naprawdę dobrze, dlatego nowy dom nie jest mu potrzebny i go nie szukamy. Po stanie psychicznym psa można ocenić że tęskni. Oczywiście jest też możliwość że w tragicznych okolicznościach stracił swojego pana. Quote
ewajanka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Każdy pies który trafia do schroniska przechodzi 2tyg kwarantanne, tyle czasu czeka na swojego "starego" właściciela. Nawet jeśli pies zostanie adoptowany po tym czasie, to "stary" właściciel może wciągu 2 lat starać się go odzyskać jeśli go znajdzie. Quote
bakteriakoli Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 maverick99 napisał(a):Bez sensowna jest ta dyskusja ehhh .... Po pierwsze co to za prawo że ma 2tyg. ludzie psów szukają po kilka miesięcy - nie wyobrażam sobie sytuacji w której po 2 miesiącach znajduje swojego psa którego miałem kilka lat i nie mam prawa go odebrać.... sick! Secudno skąd masz taką wiedzę że komuś nie zależy ?? Pies jest super zadbany wyszkolony - takich psów się nie wyrzuca (takie info potwierdziło mi 3 weterynarzy). Obecnie pies ma sytuacje komfortową i ma u nas naprawdę dobrze, dlatego nowy dom nie jest mu potrzebny i go nie szukamy. Po stanie psychicznym psa można ocenić że tęskni. Oczywiście jest też możliwość że w tragicznych okolicznościach stracił swojego pana. to nie jest dyskusja tylko informacja dla Ciebie, tak to wyglada zgodnie z prawem. Jeśli mozesz zatrzymać psa, to dobrze dla niego, bo mała jest szansa, że ktoś go znajdzie w najblizszym czasie. jednak jesli ma wrócić do schroniska, to lepiej go oddac do adopcji, bo jest piekny i szkoda, zeby tam siedzial. Quote
maverick99 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Mówiąc o dyskusji miałem na myśli gdybanie czy szukać czy nie szukać jego pana. Dla mnie oczywistym jest że ten pies na pewno nie trafi z powrotem do schroniska. Quote
Recommended Posts