alen Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Mam prośbę. Jak w tytule. Nawet nie wiem czy piszę we właściwym miejscu, ale jest na DOGO od niedawna.... O co chodzi z hotelami?!?!?! Sporo tu czytam i ciągle widzę, ze jakiś pies "nazbierał na hotel", "Zamieszkał w hotelu" etc... CZy dobrze rozumiem, że to coś takiego jak rodziny zastępcze dla ludzi? Pytam, bo zawsze myślałam, ze hotel, to miejsce, gdzie właściciel może zostawić psa, na przykład wyjeżdżając na wakacje.... A tu wychodzi na to, że nie... A czy można taki pobyt zasponsorować na przykłąd jakiemuś psu ze schroniska? I jakie to są koszty? Bardzo proszę o oświecenie.... To dla mnie ważne! Quote
bakteriakoli Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 istnieja hotele dla zwierzat, cena utrzymania w nim psa za dzien zalezy od jego wielkosci (15- 30 zl). otrzymuja w nim jednoosobowy boks, jest wyprowadzany i dbaja o niego. mozna taki pobyt zasponsorowac psu ze schroniska Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Cena u dogomaniaków w hotelikach nie jest aż tak wysoka, to ok. 10zł za małego pieska, ale czasami są tam kolejki. A hotel dla psa to tak jest jak piszesz, że można tam zostawić psa, dla osoby prowadzącej hotel nie ma znaczenia czy to Twój osobisty psiak, czy to grupa osób zechciała pomóc jakiemuś bezdomnemu lub schroniskowemu psu i tam go umieściła. Taki psiak mieszka tam aż do czasu znalezienia domu stałego. Quote
FREJKA Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 alen, myślę, że bardzo istotną informacją w odpowiedzi na Twoje pytanie jest to, że psa z hoteliku łatwiej wyadoptować. schronisko niestety czasami ma destrukcyjny wpływ na psychikę, a w hotelu otrzymuje lepsze warunki i opiekę, np. regularne spacery. dotyczy to przede wszystkim tych słabszych jednostek. piesek się poniekąd socjalizuje, i łatwiej o adopcje :) a czy można jakiemuś psu zasponsorować hotelik? to jest z pewnością jedno z marzeń wolontariuszek :) Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Poza tym w dobrym hotelu, psiaka można poznać, sprawdzić czy lubi dzieci, koty, inne psy, itp. czyli łatwiej jest potem szukać mu odpowiedniego domu. Quote
Recommended Posts