aisai Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Milenka to sunia „z sercem na dłoni”. Jest uległa, choć bardzo jeszcze wystraszona. W jej strachu jednak nie ma najmniejszego cienia agresji. Bardziej poddanie się losowi.... [/FONT] [FONT=Times New Roman]To niesamowicie wdzięczny psiak. Polecenia wykonuje w sekundę, gdy każe się jej iść do miski, to idzie, zje malutki kąsek mimo że żołądek więcej nie chce przyjąć – czy to z przyzwyczajenia do mniejszych porcji, czy ze stresu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest sunią bardzo subtelną, wrażliwą i wręcz niewyobrażalnie posłuszną. Potrzebuje wiele miłości, kogoś dla kogo zostanie całym światem. Potrzebuje ciepłego domu i ręki która ją pogładzi. Idealna do bloku, chętnie i grzecznie chodzi na smyczy nie potrzebuje wiele ruchu. Gdy okazać jej serce otwiera się i okazuje bardzo dużo radości . Jest niesamowicie wdzięczna bardzo tuli się do człowieka. Idealny kompan dla osoby starszej, jako towarzysz, wierny i posłuszny przyjaciel. [/FONT] [FONT=Times New Roman] Sunia znalazła stały dom. Niech jej tam dobrze będzie, odwiedzaj nas czasem Milenko na nowych zdjęciach. [/FONT] Sunia jest naprawdę wyjątkowa! to taka prawdziwa oddana dusza... aisai Quote
bakteriakoli Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5231399_rusalka_ewakuowana_ze_schroniska_to.html http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=206594645&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ206594645MXGuidMZ128bcd9f-0e20-a20b-26b7-3e87ffffc063MXadDelayedMZ24&mpname=List-Ad&mpname=Conf-Ad-Total&mpuid=3200003%3B9131%3B206594645%3B51047539%3B%3B&secev=AQAAASizAmwAAM0AAAABACIxMjhiY2Q5ZjY2Mi5hMjBiMjcxLjYwMjA2LmZmZmY5NWMxAAAAAQAAAAAMUGJVAFW54PZdcpK%2Bqjt%2BIIU0UyawVJ1B&wmid=206594645 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Rusalka-ewakuowana-ze-schroniska-To-prawdziwa-przytulanka!,15260 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,16007,Lw==.html śmieszny szkrab, zycze powodzenia Quote
aisai Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 dziekuje, ona naprawde tylko patrzy zeby czlowiek na nia zwrocil uwage, a jak tylko spotka wzrok czlowieka to natychmiast sie melduje obok i poslusznie czeka na kazdy glask... bardzo zlakniona kontaktu. aisai Quote
bakteriakoli Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 aisai napisał(a):dziekuje, ona naprawde tylko patrzy zeby czlowiek na nia zwrocil uwage, a jak tylko spotka wzrok czlowieka to natychmiast sie melduje obok i poslusznie czeka na kazdy glask... bardzo zlakniona kontaktu. aisai Chciałabym zeby moja suka sie meldowała, ale to glizda rozdziadowana jest, miesiac starczył :D Quote
fizia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Przecudna, takie ma mądre, poczciwe oczka Może udałoby się zrobić zdjęcie przy kimś, żeby było widać, jaka jest duża Trzymam kciuki!!! Quote
fizia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,16033,Lw==.html krakusik.pl http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,16033,Lw==.html Quote
aisai Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dziekuje serdecznie! Sprobujemy ze zdjeciem, aisai Quote
aisai Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Rusałka to schroniskowa Milenka - jak widać wszyscy w niej widzieli tę ogromną milusińskość :loveu: Ma zaledwie 10 miesięcy, od miesiąca w schronie. Jak ona dzisiaj bała się schroniska, myślała że tam wraca... nie wracała, szukamy dobrego domku który da jej miłość i będzie zasługiwał na jej miłość i oddanie :) aisai Quote
aisai Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 I jeszce jedno info o suni: Mamy nowe postepy z Milenka (rusalka) otoz moze spokojnie mieszkac z kotem wlasnie sie obwachaly z moja kotka, i siedza sobie kolo siebie!!! Nic nie robi ,zero problemu jesli kot podchodzi do miski gdy ona je! Quote
Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='aisai']I jeszce jedno info o suni: Mamy nowe postepy z Milenka (rusalka) otoz moze spokojnie mieszkac z kotem wlasnie sie obwachaly z moja kotka, i siedza sobie kolo siebie!!! Nic nie robi ,zero problemu jesli kot podchodzi do miski gdy ona je! Czyli sunia idealna!!! Aisai - a jej sie szuka domku tylko w tamtych okolicach,czy rowniez moze byc Polnoc Polski? Quote
fizia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 O rany, to dzieciak jeszcze! Tak właśnie sobie myślałam, że te psiaki, które jadą tam na Rybna odczytać czipy, pewnie czują, że to to miejsce, z którego wyjechały i musza się bać. Dobrze, że Rusałaka, nie musiała zostać! Quote
aisai Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Niebieska713 napisał(a):Czyli sunia idealna!!! Aisai - a jej sie szuka domku tylko w tamtych okolicach,czy rowniez moze byc Polnoc Polski? Niebieska, jak domek dobry to jasne, ze moze byc. Tylko musi byc dobry, zreszta - wiesz na pewno o tym. aisai Quote
Niebieska713 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 aisai napisał(a):Niebieska, jak domek dobry to jasne, ze moze byc. Tylko musi byc dobry, zreszta - wiesz na pewno o tym. aisai Tak,tak...taka sunia zasluguje tylko na bardzo dobry domek...;) Quote
Ulaa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Mam domek dla psiaka ONKowatego lub wysterylizowanej suni, ok roku. Kojec u samotnej pani. Nie wiem jakie warunki, bo nie sprawdzałam, ale jeśli chcecie to mogę dać nr tel. Pani czeka od niedzieli na jakiegoś pieska. To jest miejscowość Balin, jakieś 50km od Krakowa w stronę Katowic. Quote
aisai Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Ulaa']Mam domek dla psiaka ONKowatego lub wysterylizowanej suni, ok roku. Kojec u samotnej pani. Nie wiem jakie warunki, bo nie sprawdzałam, ale jeśli chcecie to mogę dać nr tel. Pani czeka od niedzieli na jakiegoś pieska. To jest miejscowość Balin, jakieś 50km od Krakowa w stronę Katowic. Ulaa, dziekuje, lecz do kojca zadnej z "naszych" pozostalych sun nie oddamy. Decyzje zapadly - zadna nie wraca do schronu, szukamy im domu. :p Quote
aisai Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Kazdy dzien przynosi cos nowego, dzisiaj Milenka zrobiła duzy krok w kontaktach z dziecmi - sama podbiegła ; choc nadal niepewnie; do bawiacych u mnie w ogrodku dzieci, nawet wykazała sie wielka jak na nia odwaga i pobiegla kilka razy za pileczka:) Tak jakby przełamaly lody, teraz siedza z moja coreczka( i jej kolezankami) na sofie i ogladaja bajki. To wiadomosc od Rudahana, ktora sie opiekuje Milenka - to naprawde coraz ufniejszy psiak! Quote
keria Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Ja poszukuję takiej właśnie łagodności dla koleżanki. nie jeste to jeszcze pewne na 100%. Ona wyraziła chęć adopcji pieska choć trzeba jeszcze troszkę perswazji ;) Domek to było by mieszkanie w bloku z psem staruszkiem i 2 kotami. Tylko konieczne było by podjechanie z sunią do krakowa żeby pokazać sunię pani. Będę w kontakcie jakby co. A jaka ona jest wielkościowo albo wagowo duża? Na zdjęciach jakoś słabo widać. Quote
aisai Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Wielkość - do kolanka. Waga 10-15kg, przy czym bardziej 10 niż 15... Quote
Niebieska713 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 aisai napisał(a):Wielkość - do kolanka. Waga 10-15kg, przy czym bardziej 10 niż 15... Rusalko do frun do gory...:roll: Quote
aisai Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 wtatara napisał(a):jest sliczna a jaka kochana:) w sobote najdalej robimy zdjecia i beda lepsze :) dzisiaj chcialam ja wziac do studio, ale sie nie udalo :( aisai Quote
keria Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja dalej nic nie wiem. Nie udało się pogadać ze znajomą ale będę się starać. Quote
Recommended Posts