ayshe Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 eddiii-ja to juz nie iwem czy ty chcesz smigac na te slady i wogole.bo niepojechalas z nami w sooobooote tylkoo naa dziaaalkeeee:placz: :razz: :mad: .:evil_lol:
Pyros-Aga Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Jeśli chodzi o liczebność grup to my na jakiś czas jesteśmy zmuszeni zrezygnować :-( więc w środowo-piątkowej grupie zrobimy 2 miejsca :oops: Nie wiem jeszcze jak długo- zobaczymy jak Tiśka się wyliże i co się z Pyrosem okaże. Jak będę wiedziała to dam znać ;)
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 BeataG - generalnie to sie pewnie rozumiemy ;) ja tez stosuje zasade ograniczonego zaufania zarowno do swojego psa jak i obcego :roll: Z duza doza stanowczosci jednak stwierdzilas ze Wernut krzywdy nie da sobie zrobic oraz ze Twoje psy maja byc karne i bezkonfliktowe. Twoja zelazna konsekwencja w egzekwowaniu jest tez godna pochwaly :p mi np takiej konsekwencji brakuje :placz: :evil_lol: A to ze Timon taki nabuzowany ostatnio poprostu zle zinterpretowalas :eviltong:
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek'] Co do palisady i tego czegoś na "samo H" za diabła nie pamiętam jak to się nazywa to pogadamy we wtorek. Wczoraj znaleźliśmy szczotki tylko długość włosia 8cm a długość szczotki 50cm cena około 25zł/sztuka. Niestety kolor włosia tylko czerwony. Więc dzisiaj szukamy dalej w lepszej kolorystyce.[/quote] na h to wyjasnila Ayshe, ale po kiego nam szczotki :roll: [quote name='ayshe'][B]hyrda:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: sie toto nazywa:evil_lol: :roll: [/B]. justys a moze sei z kims zabierzesz z chilloutem?:cool3:[/quote] np z nami :lol: choc nie wiem czy my jedziemy :roll: [quote name='ayshe']eddiii-ja to juz nie iwem czy ty chcesz smigac na te slady i wogole.bo niepojechalas z nami w sooobooote tylkoo naa dziaaalkeeee:placz: :razz: :mad: .:evil_lol:[/quote] ja chce i slady i wogole :evil_lol: jesli mozemy :roll: nooooo pojechalam na dzialke booooooo musialam. musze czasami sprawiac wrazenie jakiegos zycia rodzinnego :p
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']na h to wyjasnila Ayshe, ale po kiego nam szczotki :roll: [/quote] Bo to na H czyli hyrda, mnie bardziej kojarzy się z hydrą, to przeszkoda w której występuje część stała i część do czesania czyli szczotki. Chodzi o to aby psy nie opierały się o przeszkodę ale nie uszkodziły gdy zawadzą o nią.
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek']Bo to na H czyli hyrda, mnie bardziej kojarzy się z hydrą, to przeszkoda w której występuje część stała i część do czesania czyli szczotki. Chodzi o to aby psy nie opierały się o przeszkodę ale nie uszkodziły gdy zawadzą o nią.[/quote] jakies sadystyczne skomplikowane narzedzie ciwczen :roll: a co potrzebujemy to moze cos pomoge
BeataG Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']BeataG - generalnie to sie pewnie rozumiemy ;) ja tez stosuje zasade ograniczonego zaufania zarowno do swojego psa jak i obcego :roll: [/quote] Oczywiście ja też mam na myśli zarówno własne psy, jak i obce. [quote name='Eddiii'] Z duza doza stanowczosci jednak stwierdzilas ze Wernut krzywdy nie da sobie zrobic [/quote] Też byś była tego zdania, jakbyś zobaczyła go "w akcji". Ten pies nie da sobie w kaszę dmuchać, ale też ma dobrze rozwinięty instynkt samozachowawczy (w przeciwieństwie np. do Diny) i wie, kiedy należy się wycofać, a że jest szybki, to zawsze mu się to udaje. Poza tym mówię to również w opozycji do Emila, który zawsze był i pewnie już zawsze będzie "chłopcem do bicia". [quote name='Eddiii']oraz ze Twoje psy maja byc karne i bezkonfliktowe.[/quote] Bo takie mają być i do tego cały czas dążę i to jest dla mnie najważniejszy cel szkolenia, szkolenie sportowe zawsze było i będzie dla mnie kwestią uboczną. [quote name='Eddiii'] A to ze Timon taki nabuzowany ostatnio poprostu zle zinterpretowalas :eviltong:[/quote] Hm, tak samo interpretuje to ayshe, o ile dobrze zrozumiałam, skoro twierdzi, że u Timona hormony buzują. I tak samo zinterpretowałby to każdy weterynarz, a że dokłada się do tego rękaw, to już inna sprawa. Ja mam po prostu ewidentny przykład zachowania Emila (wnętra) przed i po kastracji.
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']jakies sadystyczne skomplikowane narzedzie ciwczen :roll: a co potrzebujemy to moze cos pomoge[/quote] Sadystyczne? Nie. Raczej właśnie chodzi o to aby psy nie uszkadzały się na przeszkodzie a te które odbijają się od przeszkody oduczyć tego złego nawyku. Potrzebujemy palisady bo hyrda jest łatwa do wykonania. Na razie brak pomysłu i materiałów do jej wykonania. Ayshe możesz podać wymiary palisady?
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek']Sadystyczne? Nie. Raczej właśnie chodzi o to aby psy nie uszkadzały się na przeszkodzie a te które odbijają się od przeszkody oduczyć tego złego nawyku. Potrzebujemy palisady bo hyrda jest łatwa do wykonania. Na razie brak pomysłu i materiałów do jej wykonania. Ayshe możesz podać wymiary palisady?[/quote] wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.[/quote] Dobra mam wymiary. Wielkie dzięki z info. Nie mam pojęcia.
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek']Dobra mam wymiary. Wielkie dzięki z info. Nie mam pojęcia.[/quote] moglabym jakos pomoc z ta palisada :roll: bo ja lubie robic takie rzeczy :lol: tylko musialabym dokladnie wiedziec jaki ma byc efekt, bo ten rysunek na cc jakos malo do mnie trafia :cool1:
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 BeataG - ja nie interpretuje Twoich psow ani Ciebie i tez nie oczekuje tego od Ciebie :p wiec generalnie sie rozumiemy ale nie do konca :roll: :evil_lol:
BeataG Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']BeataG - ja nie interpretuje Twoich psow ani Ciebie i tez nie oczekuje tego od Ciebie :p wiec generalnie sie rozumiemy ale nie do konca :roll: :evil_lol:[/quote] Oj, chyba nadepnęłam na odcisk, sorry. :oops: Mam jednak nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że przynajmniej to schowane jądro kiedyś mu usunąć musisz. :roll:
ayshe Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol: po 2.ani wermi ani timon nie sa agresywne,super dominujace itd-normalne samce po 3.belg jest szybki-onek po prostu silniejszy po 4.timonowi hormony buzuja=dojrzewa chlopak teraz na potege ,robi sie z niego dorosly samiec a onek w tym wieku to taki kogucik:evil_lol: . o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .
ayshe Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Beata-oczywiscie ze eddiii usunie .czeka tylko-zgodnie z moja porada zeby pies sie rozwinal psychicznie a nei byl tak...hmmm...nijaki.
ayshe Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.[/quote]eddiii-hyrda jest przeszkoda stala.ty masz[tak jak my przed calopaleniem]cos w podobie stacjonaty.
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']moglabym jakos pomoc z ta palisada :roll: bo ja lubie robic takie rzeczy :lol: tylko musialabym dokladnie wiedziec jaki ma byc efekt, bo ten rysunek na cc jakos malo do mnie trafia :cool1:[/quote] No to tak. Potrzebujemy dwie płyty np. OSB o wymiarach 150 x 190 [cm], sześć listew o wymiarach 150 x 3 x 2 [cm]. Do tego potrzebne będą zawiasy dosyć solidne sztuk dwie lub trzy, drewnowkręty jakieś 3 cm długości z łbem stożkowym tak około 30 sztuk do przykręcenia listewek. No i teraz zaczynają się schody. Ponieważ musimy jakoś usztywnić tą konstrukcję. Są dwie opcje: 1) do boków palisady mocujemy drewnowkrętami kątowniki lub ceowniki stalowe 2) pod palisadą mocujemy usztywniającą konstrukcję z belek o przekroju 5 x 3 [cm] Nie mam pojęcia co będzie tańsze kątowniki czy belki potrzebowalibyśmy czterech kątowników o długości 190 [cm] i wymiarach 2 x 3 [cm] lub 2 x2 [cm] i grubości 2 [mm] Oraz wkręty do ich przymocowania tak co 25 [cm] Lub cztery belki o wymiarach 190 x 5 x 3 [cm] oraz wkręty do ich mocowania długości 6 lub 6,5 [cm]. No to mniej więcej wszystko co mi przychodzi do głowy. Ps No jeszcze łańcuch lub linka do spięcia boków palisady aby się przypadkowo nie rozjechała.
BeataG Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='ayshe']po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol: po 2.ani wermi ani timon nie sa agresywne,super dominujace itd-normalne samce po 3.belg jest szybki-onek po prostu silniejszy po 4.timonowi hormony buzuja=dojrzewa chlopak teraz na potege ,robi sie z niego dorosly samiec a onek w tym wieku to taki kogucik:evil_lol: . o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .[/quote] Hehe, no bardzo dobrze to wszystko wypunktowałaś, w 100% się z Tobą zgadzam. Hm, obawiam się, że wszystko zaczęło się od mojego stwierdzenia, że Wermut nie da sobie zrobić krzywdy, które Eddii chyba opacznie zinterpretowała. :evil_lol: Ja naprawdę miałam na myśli tylko to, że gówniarz w przeciwieństwie do Emila za kamikadze nie robi i skłonności samobójczych nie ma, a do tego jest szybki, więc nawet jak mu palma odbije, to się w porę wycofa. Ale jak nie będzie miał innego wyjścia, to bronić się będzie i zębów też użyje. :cool3:
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='BeataG']Oj, chyba nadepnęłam na odcisk, sorry. :oops: Mam jednak nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że przynajmniej to schowane jądro kiedyś mu usunąć musisz. :roll:[/quote] Zaden odcisk :roll: koncze poprostu dyskusje ktora nic nie wnosi :eviltong: [quote name='ayshe']po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol: po 2.ani wermi ani timon nie sa agresywne,super dominujace itd-normalne samce po 3.belg jest szybki-onek po prostu silniejszy po 4.timonowi hormony buzuja=dojrzewa chlopak teraz na potege ,robi sie z niego dorosly samiec a onek w tym wieku to taki kogucik:evil_lol: . o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .[/quote] ad.1 z ta roznica ze ja jestem tego swiadoma i sie do tego przyznaje :p a o co rozmowa :roll: dlatego staram sie ja uciac :evil_lol: [quote name='ayshe']Beata-oczywiscie ze eddiii usunie .czeka tylko-zgodnie z moja porada zeby pies sie rozwinal psychicznie a nei byl tak...hmmm...nijaki.[/quote] ano usune :cool1: i nie dlatego ze BeataG tak sie przyczepila do jadra MOJEGO psa [quote name='ayshe']eddiii-hyrda jest przeszkoda stala.ty masz[tak jak my przed calopaleniem]cos w podobie stacjonaty.[/quote] no ok, takie podobne mi sie wydaly i pomyslam po co mamy budowac nowa jak mozemy zmodernizowac te.
Eddiii Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek']No to tak. Potrzebujemy dwie płyty np. OSB o wymiarach 150 x 190 [cm], sześć listew o wymiarach 150 x 3 x 2 [cm]. Do tego potrzebne będą zawiasy dosyć solidne sztuk dwie lub trzy, drewnowkręty jakieś 3 cm długości z łbem stożkowym tak około 30 sztuk do przykręcenia listewek. No i teraz zaczynają się schody. Ponieważ musimy jakoś usztywnić tą konstrukcję. Są dwie opcje: 1) do boków palisady mocujemy drewnowkrętami kątowniki lub ceowniki stalowe 2) pod palisadą mocujemy usztywniającą konstrukcję z belek o przekroju 5 x 3 [cm] Nie mam pojęcia co będzie tańsze kątowniki czy belki potrzebowalibyśmy czterech kątowników o długości 190 [cm] i wymiarach 2 x 3 [cm] lub 2 x2 [cm] i grubości 2 [mm] Oraz wkręty do ich przymocowania tak co 25 [cm] Lub cztery belki o wymiarach 190 x 5 x 3 [cm] oraz wkręty do ich mocowania długości 6 lub 6,5 [cm]. No to mniej więcej wszystko co mi przychodzi do głowy. Ps No jeszcze łańcuch lub linka do spięcia boków palisady aby się przypadkowo nie rozjechała.[/quote] ranyyy myslalam o jakiejs prostszej konstrukcji :roll: przeciez to sie nie da autem przewiezc :roll:
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 My w garażu mamy pozostałości po szafie. Na pewno będą wystarczającej wysokości ale nie szerokości więc musielibyśmy jakoś je łączyć, ale zaoszczędzilibyśmy kasę na płyty OSB. Dzisiaj rozejrzymy się z Aneczką w garażu i zobaczymy jak wygląda sytuacja materiałowa. Spadam do domu więc kontakt ze mną zostaje tylko telefoniczny. Pa!
Glonek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='Eddiii']ranyyy myslalam o jakiejs prostszej konstrukcji :roll: przeciez to sie nie da autem przewiezc :roll:[/quote] Przewoźna to ona będzie tirem. :diabloti:
agis Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='ayshe']nooo dooobra. a teraz kwestia weekendu.nadal niestety jestem bez koncepcji:roll: :cool1: . ile psow idzie slad w sobote? szira,bubel,max,gemma?[/quote] My poprosimy sladzik :cool3: Postaramy sie zrobic :cool1: No chyba ze Max odmowi robienia czegokolwiek na sladzie, tak jak kiedys :mad: Wtedy go zamorduje :mad:
agis Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='saJo'][COLOR=green][B]Mod Cie nie wywali, tylko wstawiaj nie wiecej niz 5 fotek w jednym poscie.[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]moderator[/B] :cool3:[/COLOR][/quote] Dziekuje baaardzo :loveu: Bede dawac po 5 fotek. [quote name='Glonek']My w garażu mamy pozostałości po szafie. Na pewno będą wystarczającej wysokości ale nie szerokości więc musielibyśmy jakoś je łączyć, ale zaoszczędzilibyśmy kasę na płyty OSB. Dzisiaj rozejrzymy się z Aneczką w garażu i zobaczymy jak wygląda sytuacja materiałowa. Spadam do domu więc kontakt ze mną zostaje tylko telefoniczny. Pa![/quote] Jakby byla potrzebna, to mam wykladzine gumowa do obicia palisady.
ayshe Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 [quote name='Glonek']Przewoźna to ona będzie tirem. :diabloti:[/quote]doookladnie:diabloti: .do przewozenia to siem nie nadaje.po prostu bedzie stala u glonkow.:cool3: .jako przyneta na slady:cool3: :cool3: :cool3: :evil_lol:
Recommended Posts