Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

eddiii-ja to juz nie iwem czy ty chcesz smigac na te slady i wogole.bo niepojechalas z nami w sooobooote tylkoo naa dziaaalkeeee:placz: :razz: :mad: .:evil_lol:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o liczebność grup to my na jakiś czas jesteśmy zmuszeni zrezygnować :-( więc w środowo-piątkowej grupie zrobimy 2 miejsca :oops: Nie wiem jeszcze jak długo- zobaczymy jak Tiśka się wyliże i co się z Pyrosem okaże. Jak będę wiedziała to dam znać ;)

Posted

BeataG - generalnie to sie pewnie rozumiemy ;) ja tez stosuje zasade ograniczonego zaufania zarowno do swojego psa jak i obcego :roll:

Z duza doza stanowczosci jednak stwierdzilas ze Wernut krzywdy nie da sobie zrobic oraz ze Twoje psy maja byc karne i bezkonfliktowe. Twoja zelazna konsekwencja w egzekwowaniu jest tez godna pochwaly :p

mi np takiej konsekwencji brakuje :placz: :evil_lol:

A to ze Timon taki nabuzowany ostatnio poprostu zle zinterpretowalas :eviltong:

Posted

[quote name='Glonek']
Co do palisady i tego czegoś na "samo H" za diabła nie pamiętam jak to się nazywa to pogadamy we wtorek.
Wczoraj znaleźliśmy szczotki tylko długość włosia 8cm a długość szczotki 50cm cena około 25zł/sztuka. Niestety kolor włosia tylko czerwony. Więc dzisiaj szukamy dalej w lepszej kolorystyce.[/quote]

na h to wyjasnila Ayshe, ale po kiego nam szczotki :roll:

[quote name='ayshe'][B]hyrda:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: sie toto nazywa:evil_lol: :roll: [/B].
justys a moze sei z kims zabierzesz z chilloutem?:cool3:[/quote]

np z nami :lol: choc nie wiem czy my jedziemy :roll:

[quote name='ayshe']eddiii-ja to juz nie iwem czy ty chcesz smigac na te slady i wogole.bo niepojechalas z nami w sooobooote tylkoo naa dziaaalkeeee:placz: :razz: :mad: .:evil_lol:[/quote]

ja chce i slady i wogole :evil_lol: jesli mozemy :roll:
nooooo pojechalam na dzialke booooooo musialam. musze czasami sprawiac wrazenie jakiegos zycia rodzinnego :p

Posted

[quote name='Eddiii']na h to wyjasnila Ayshe, ale po kiego nam szczotki :roll:
[/quote]
Bo to na H czyli hyrda, mnie bardziej kojarzy się z hydrą, to przeszkoda w której występuje część stała i część do czesania czyli szczotki. Chodzi o to aby psy nie opierały się o przeszkodę ale nie uszkodziły gdy zawadzą o nią.

Posted

[quote name='Glonek']Bo to na H czyli hyrda, mnie bardziej kojarzy się z hydrą, to przeszkoda w której występuje część stała i część do czesania czyli szczotki. Chodzi o to aby psy nie opierały się o przeszkodę ale nie uszkodziły gdy zawadzą o nią.[/quote]

jakies sadystyczne skomplikowane narzedzie ciwczen :roll: a co potrzebujemy to moze cos pomoge

Posted

[quote name='Eddiii']BeataG - generalnie to sie pewnie rozumiemy ;) ja tez stosuje zasade ograniczonego zaufania zarowno do swojego psa jak i obcego :roll: [/quote]

Oczywiście ja też mam na myśli zarówno własne psy, jak i obce.

[quote name='Eddiii'] Z duza doza stanowczosci jednak stwierdzilas ze Wernut krzywdy nie da sobie zrobic [/quote]

Też byś była tego zdania, jakbyś zobaczyła go "w akcji". Ten pies nie da sobie w kaszę dmuchać, ale też ma dobrze rozwinięty instynkt samozachowawczy (w przeciwieństwie np. do Diny) i wie, kiedy należy się wycofać, a że jest szybki, to zawsze mu się to udaje. Poza tym mówię to również w opozycji do Emila, który zawsze był i pewnie już zawsze będzie "chłopcem do bicia".

[quote name='Eddiii']oraz ze Twoje psy maja byc karne i bezkonfliktowe.[/quote]

Bo takie mają być i do tego cały czas dążę i to jest dla mnie najważniejszy cel szkolenia, szkolenie sportowe zawsze było i będzie dla mnie kwestią uboczną.

[quote name='Eddiii'] A to ze Timon taki nabuzowany ostatnio poprostu zle zinterpretowalas :eviltong:[/quote]

Hm, tak samo interpretuje to ayshe, o ile dobrze zrozumiałam, skoro twierdzi, że u Timona hormony buzują. I tak samo zinterpretowałby to każdy weterynarz, a że dokłada się do tego rękaw, to już inna sprawa. Ja mam po prostu ewidentny przykład zachowania Emila (wnętra) przed i po kastracji.

Posted

[quote name='Eddiii']jakies sadystyczne skomplikowane narzedzie ciwczen :roll: a co potrzebujemy to moze cos pomoge[/quote]
Sadystyczne? Nie. Raczej właśnie chodzi o to aby psy nie uszkadzały się na przeszkodzie a te które odbijają się od przeszkody oduczyć tego złego nawyku.
Potrzebujemy palisady bo hyrda jest łatwa do wykonania. Na razie brak pomysłu i materiałów do jej wykonania.
Ayshe możesz podać wymiary palisady?

Posted

[quote name='Glonek']Sadystyczne? Nie. Raczej właśnie chodzi o to aby psy nie uszkadzały się na przeszkodzie a te które odbijają się od przeszkody oduczyć tego złego nawyku.
Potrzebujemy palisady bo hyrda jest łatwa do wykonania. Na razie brak pomysłu i materiałów do jej wykonania.
Ayshe możesz podać wymiary palisady?[/quote]

wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.

Posted

[quote name='Eddiii']wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.[/quote]
Dobra mam wymiary. Wielkie dzięki z info. Nie mam pojęcia.

Posted

[quote name='Glonek']Dobra mam wymiary. Wielkie dzięki z info. Nie mam pojęcia.[/quote]

moglabym jakos pomoc z ta palisada :roll: bo ja lubie robic takie rzeczy :lol: tylko musialabym dokladnie wiedziec jaki ma byc efekt, bo ten rysunek na cc jakos malo do mnie trafia :cool1:

Posted

BeataG - ja nie interpretuje Twoich psow ani Ciebie i tez nie oczekuje tego od Ciebie :p
wiec generalnie sie rozumiemy ale nie do konca :roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='Eddiii']BeataG - ja nie interpretuje Twoich psow ani Ciebie i tez nie oczekuje tego od Ciebie :p
wiec generalnie sie rozumiemy ale nie do konca :roll: :evil_lol:[/quote]

Oj, chyba nadepnęłam na odcisk, sorry. :oops: Mam jednak nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że przynajmniej to schowane jądro kiedyś mu usunąć musisz. :roll:

Posted

po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol:
po 2.ani wermi ani timon nie sa agresywne,super dominujace itd-normalne samce
po 3.belg jest szybki-onek po prostu silniejszy
po 4.timonowi hormony buzuja=dojrzewa chlopak teraz na potege ,robi sie z niego dorosly samiec a onek w tym wieku to taki kogucik:evil_lol: .
o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .

Posted

Beata-oczywiscie ze eddiii usunie .czeka tylko-zgodnie z moja porada zeby pies sie rozwinal psychicznie a nei byl tak...hmmm...nijaki.

Posted

[quote name='Eddiii']wymiary palisady sa na cc. a czy ta przeszkoda co ja mam nie moglaby byc hyrda ? wystarczyloby jej dolozyc jakos szczotki.[/quote]eddiii-hyrda jest przeszkoda stala.ty masz[tak jak my przed calopaleniem]cos w podobie stacjonaty.

Posted

[quote name='Eddiii']moglabym jakos pomoc z ta palisada :roll: bo ja lubie robic takie rzeczy :lol: tylko musialabym dokladnie wiedziec jaki ma byc efekt, bo ten rysunek na cc jakos malo do mnie trafia :cool1:[/quote]
No to tak. Potrzebujemy dwie płyty np. OSB o wymiarach 150 x 190 [cm], sześć listew o wymiarach 150 x 3 x 2 [cm]. Do tego potrzebne będą zawiasy dosyć solidne sztuk dwie lub trzy, drewnowkręty jakieś 3 cm długości z łbem stożkowym tak około 30 sztuk do przykręcenia listewek. No i teraz zaczynają się schody. Ponieważ musimy jakoś usztywnić tą konstrukcję. Są dwie opcje:
1) do boków palisady mocujemy drewnowkrętami kątowniki lub ceowniki stalowe
2) pod palisadą mocujemy usztywniającą konstrukcję z belek o przekroju 5 x 3 [cm]
Nie mam pojęcia co będzie tańsze kątowniki czy belki potrzebowalibyśmy czterech kątowników o długości 190 [cm] i wymiarach 2 x 3 [cm] lub 2 x2 [cm] i grubości 2 [mm] Oraz wkręty do ich przymocowania tak co 25 [cm]
Lub cztery belki o wymiarach 190 x 5 x 3 [cm] oraz wkręty do ich mocowania długości 6 lub 6,5 [cm].
No to mniej więcej wszystko co mi przychodzi do głowy.
Ps No jeszcze łańcuch lub linka do spięcia boków palisady aby się przypadkowo nie rozjechała.

Posted

[quote name='ayshe']po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol:
po 4.timonowi hormony buzuja=dojrzewa chlopak teraz na potege ,robi sie z niego dorosly samiec a onek w tym wieku to taki kogucik:evil_lol: .
o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .[/quote]

Hehe, no bardzo dobrze to wszystko wypunktowałaś, w 100% się z Tobą zgadzam. Hm, obawiam się, że wszystko zaczęło się od mojego stwierdzenia, że Wermut nie da sobie zrobić krzywdy, które Eddii chyba opacznie zinterpretowała. :evil_lol: Ja naprawdę miałam na myśli tylko to, że gówniarz w przeciwieństwie do Emila za kamikadze nie robi i skłonności samobójczych nie ma, a do tego jest szybki, więc nawet jak mu palma odbije, to się w porę wycofa. Ale jak nie będzie miał innego wyjścia, to bronić się będzie i zębów też użyje. :cool3:

Posted

[quote name='BeataG']Oj, chyba nadepnęłam na odcisk, sorry. :oops: Mam jednak nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że przynajmniej to schowane jądro kiedyś mu usunąć musisz. :roll:[/quote]

Zaden odcisk :roll: koncze poprostu dyskusje ktora nic nie wnosi :eviltong:

[quote name='ayshe']po 1.problemy z karnoscia ma i Beata i Eddiii:evil_lol:
o co ta rozmowa bo nie skapowalam ani w zab:razz: .[/quote]

ad.1 z ta roznica ze ja jestem tego swiadoma i sie do tego przyznaje :p
a o co rozmowa :roll: dlatego staram sie ja uciac :evil_lol:

[quote name='ayshe']Beata-oczywiscie ze eddiii usunie .czeka tylko-zgodnie z moja porada zeby pies sie rozwinal psychicznie a nei byl tak...hmmm...nijaki.[/quote]

ano usune :cool1: i nie dlatego ze BeataG tak sie przyczepila do jadra MOJEGO psa

[quote name='ayshe']eddiii-hyrda jest przeszkoda stala.ty masz[tak jak my przed calopaleniem]cos w podobie stacjonaty.[/quote]

no ok, takie podobne mi sie wydaly i pomyslam po co mamy budowac nowa jak mozemy zmodernizowac te.

Posted

[quote name='Glonek']No to tak. Potrzebujemy dwie płyty np. OSB o wymiarach 150 x 190 [cm], sześć listew o wymiarach 150 x 3 x 2 [cm]. Do tego potrzebne będą zawiasy dosyć solidne sztuk dwie lub trzy, drewnowkręty jakieś 3 cm długości z łbem stożkowym tak około 30 sztuk do przykręcenia listewek. No i teraz zaczynają się schody. Ponieważ musimy jakoś usztywnić tą konstrukcję. Są dwie opcje:
1) do boków palisady mocujemy drewnowkrętami kątowniki lub ceowniki stalowe
2) pod palisadą mocujemy usztywniającą konstrukcję z belek o przekroju 5 x 3 [cm]
Nie mam pojęcia co będzie tańsze kątowniki czy belki potrzebowalibyśmy czterech kątowników o długości 190 [cm] i wymiarach 2 x 3 [cm] lub 2 x2 [cm] i grubości 2 [mm] Oraz wkręty do ich przymocowania tak co 25 [cm]
Lub cztery belki o wymiarach 190 x 5 x 3 [cm] oraz wkręty do ich mocowania długości 6 lub 6,5 [cm].
No to mniej więcej wszystko co mi przychodzi do głowy.
Ps No jeszcze łańcuch lub linka do spięcia boków palisady aby się przypadkowo nie rozjechała.[/quote]

ranyyy myslalam o jakiejs prostszej konstrukcji :roll: przeciez to sie nie da autem przewiezc :roll:

Posted

My w garażu mamy pozostałości po szafie. Na pewno będą wystarczającej wysokości ale nie szerokości więc musielibyśmy jakoś je łączyć, ale zaoszczędzilibyśmy kasę na płyty OSB. Dzisiaj rozejrzymy się z Aneczką w garażu i zobaczymy jak wygląda sytuacja materiałowa.
Spadam do domu więc kontakt ze mną zostaje tylko telefoniczny. Pa!

Posted

[quote name='Eddiii']ranyyy myslalam o jakiejs prostszej konstrukcji :roll: przeciez to sie nie da autem przewiezc :roll:[/quote]
Przewoźna to ona będzie tirem. :diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']nooo dooobra.
a teraz kwestia weekendu.nadal niestety jestem bez koncepcji:roll: :cool1: .
ile psow idzie slad w sobote?
szira,bubel,max,gemma?[/quote]
My poprosimy sladzik :cool3: Postaramy sie zrobic :cool1: No chyba ze Max odmowi robienia czegokolwiek na sladzie, tak jak kiedys :mad: Wtedy go zamorduje :mad:

Posted

[quote name='saJo'][COLOR=green][B]Mod Cie nie wywali, tylko wstawiaj nie wiecej niz 5 fotek w jednym poscie.[/B][/COLOR]

[COLOR=green][B]moderator[/B] :cool3:[/COLOR][/quote]
Dziekuje baaardzo :loveu: Bede dawac po 5 fotek.

[quote name='Glonek']My w garażu mamy pozostałości po szafie. Na pewno będą wystarczającej wysokości ale nie szerokości więc musielibyśmy jakoś je łączyć, ale zaoszczędzilibyśmy kasę na płyty OSB. Dzisiaj rozejrzymy się z Aneczką w garażu i zobaczymy jak wygląda sytuacja materiałowa.
Spadam do domu więc kontakt ze mną zostaje tylko telefoniczny. Pa![/quote]
Jakby byla potrzebna, to mam wykladzine gumowa do obicia palisady.

Posted

[quote name='Glonek']Przewoźna to ona będzie tirem. :diabloti:[/quote]doookladnie:diabloti: .do przewozenia to siem nie nadaje.po prostu bedzie stala u glonkow.:cool3: .jako przyneta na slady:cool3: :cool3: :cool3: :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...