Ewa-Jo Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='ayshe']zmarl keno-12letni pies ,onek,ktory po operacji sterylizacji[nowotwor jader i przerzuty ]mieszkal u nas na bemowie.:-( keno [*]mam nadzieje ze nastepne zycie wynagrodzi ci bol i cierpienie jakie przeszles wpatrzony w czlowieka ,ktory traktowal cie jak rzecz.i te pol roku ktore spedziles u nas jakos zrehabilitowalo rodzaj ludzki ,choc to wszystko za pozno:-? .tak szkoda kolejnego zycia,ktore przemknelo niezauwazone:lookarou: .wybacz nam piesku ze znalezlismy cie tak pozno i dziekujemy ci za poznanie kolejnej wspanialej onkowej osobowosci. teraz juz nic nie bedzie bolalo.[/QUOTE] dla Keno [*] - odpocznij za Teczowym Mostem
ayshe Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 przepraszam BeataG ze nie bedzie mnie jednak na zajeciach-szczerze mowiac nie jestem w stanie.bede wieczorem. diagnozowanie shado sie zakonczylo.niestety nie mam zadnej dobrej wiadomosci.spodziewalam sie tego ale i tak mnie scielo.teraz musze sobie uporzadkowac mysli. juz moge napisac wszystko dokladnie .badania zlecone przez heinricha i to co mi powiedzial na usg : shado przechodzil zapalenie nerek i to nie lajtowe.jedna nerka wlasciwie juz nie pracuje ,pies ciagnie tylko na jednej za to robi to niesamowicie dobrze.heinrich byl zaskoczony tym ze pies nie ma krwiomoczu.dzisiejszy wet rowniez.woreczek zolciowy nadal w stanie koszmarnym.trzustka i watroba ok.sledziona zas gigantyczna.delikatnie mowiac.jadra sa ok najadrze w jednym powiekszone.na prostacie ma cysty w tym jedna duza.sama prostata jak na psa w tym wieku ok.generalnie pies w marcu bedzie sterylizowany,ustalilismy co i jak i nie ma co odwlekac poki o dziwo badania krwi sa w normie.nerki moga walnac w kazdej chwili .ogolnie wet powiedzial to co heinrich-cieszyc sie jego obecnoscia kazdego dnia bo pies przeszedl tyle ze jego organizm moze po prostu przestac sbie z tym wszystkim radzic.pies ma calkowicie zniszczone kosmki jelitowe.zostaly marne resztki.przy takim woreczku zolciowymaz dziwne ze robi normalne koopy juz teraz.zabilabym ludzi ktorzy doprowadzili go do takiego stanu.
Eddiii Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='ayshe']przepraszam BeataG ze nie bedzie mnie jednak na zajeciach-szczerze mowiac nie jestem w stanie.bede wieczorem. diagnozowanie shado sie zakonczylo.niestety nie mam zadnej dobrej wiadomosci.spodziewalam sie tego ale i tak mnie scielo.teraz musze sobie uporzadkowac mysli. juz moge napisac wszystko dokladnie .badania zlecone przez heinricha i to co mi powiedzial na usg : shado przechodzil zapalenie nerek i to nie lajtowe.jedna nerka wlasciwie juz nie pracuje ,pies ciagnie tylko na jednej za to robi to niesamowicie dobrze.heinrich byl zaskoczony tym ze pies nie ma krwiomoczu.dzisiejszy wet rowniez.woreczek zolciowy nadal w stanie koszmarnym.trzustka i watroba ok.sledziona zas gigantyczna.delikatnie mowiac.jadra sa ok najadrze w jednym powiekszone.na prostacie ma cysty w tym jedna duza.sama prostata jak na psa w tym wieku ok.generalnie pies w marcu bedzie sterylizowany,ustalilismy co i jak i nie ma co odwlekac poki o dziwo badania krwi sa w normie.nerki moga walnac w kazdej chwili .ogolnie wet powiedzial to co heinrich-cieszyc sie jego obecnoscia kazdego dnia bo pies przeszedl tyle ze jego organizm moze po prostu przestac sbie z tym wszystkim radzic.pies ma calkowicie zniszczone kosmki jelitowe.zostaly marne resztki.przy takim woreczku zolciowymaz dziwne ze robi normalne koopy juz teraz.zabilabym ludzi ktorzy doprowadzili go do takiego stanu.[/quote] bardzo mi przykro :-( , ale jesst szczesliwy z Toba, wiec musisz byc silna dla niego i innych.. [quote name='ayshe']zmarl keno-12letni pies ,onek,ktory po operacji sterylizacji[nowotwor jader i przerzuty ]mieszkal u nas na bemowie.:-( keno [*]mam nadzieje ze nastepne zycie wynagrodzi ci bol i cierpienie jakie przeszles wpatrzony w czlowieka ,ktory traktowal cie jak rzecz.i te pol roku ktore spedziles u nas jakos zrehabilitowalo rodzaj ludzki ,choc to wszystko za pozno:-? .tak szkoda kolejnego zycia,ktore przemknelo niezauwazone:lookarou: .wybacz nam piesku ze znalezlismy cie tak pozno i dziekujemy ci za poznanie kolejnej wspanialej onkowej osobowosci. teraz juz nic nie bedzie bolalo.[/quote] :-( dla Keno [*] trzymaj sie, choc to wszystko takie niesprawiedliwe :shake:
BeataG Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Wymiziaj biedulka od cioci. Kurna, dzień samych złych wieści, a dopiero się zaczął. :angryy:
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 troche mi przeszlo.wstretny wczoraj byl dzien:shake: . musialam dzisiaj odreagowac z psami.do tego dziecko mi przytargalo chorobsko ze szkoly.wczoraj wieczorem zle sie czula i dzisiaj rano zaiwanialysmy do lekarza.:roll: .grypopodobny syf:mad: . eddiii-co sie dzialo wczoraj na szkoleniu?w zeszlym tygodniu juz bylo fajnie.pies wczoraj reagowal na twoj nastroj-nie chcialam sie wcinac ale......:cool3: .
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 no i ania i lara-aneczka rany bosskie twoje cwierkanie nic nie pomoze jak bedziesz ja dolowac csami:shake: .ja cie zamorduje normalnie.wczoraj zdecydowanie nie szlo larze i timonowi-i to dzieki przewodnikom.nie wiem moze deprim dziewczyny?:diabloti: .
Eddiii Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 no wielkie dzieki :angryy: wczoraj mialam slaby nastroj - bylam zmeczona i smutna i zla troche i ... az tak zle nam szło ?:crazyeye: wydawalo mi sie ze nie :placz:
shida Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 a my mozemy z whoo w sobotke ? prawda ze mozemy ? bo ja mam jzu pol domu (lacznie z klatka) zdemolowane i wogle na rzesach mi mala fruwa ;)))) no i bardzo sie stesknilysmy za szkoleniem i... i... no mamy nadzieje gappay odebrac ;)))) hihi :))
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 [quote name='Eddiii']no wielkie dzieki :angryy: wczoraj mialam slaby nastroj - bylam zmeczona i smutna i zla troche i ... az tak zle nam szło ?:crazyeye: wydawalo mi sie ze nie :placz:[/quote] eddiii-no widzialam ze jakas nie bardzo jestes to juz na ciebie nie pokrzykiwalam:roll: .wiem ze trudno zostawic w samochodzie zmeczenie i reszte emocji ale na prace z psem to tak trzeba."tak zle"to az nie bylo ale timon ostatnio zaczal wychodzic z tego swojego "bunkra" a tu wczoraj znowu sie zabunkrowal. a za co skarrrbie te "wielkie dzieki:angryy: "?zamierzasz mnie jakos w specjalny sposob zamordowac czy jak?:diabloti: :cool3: .
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 [quote name='shida']a my mozemy z whoo w sobotke ? prawda ze mozemy ? bo ja mam jzu pol domu (lacznie z klatka) zdemolowane i wogle na rzesach mi mala fruwa ;)))) no i bardzo sie stesknilysmy za szkoleniem i... i... no mamy nadzieje gappay odebrac ;)))) hihi :))[/quote]sobota 11 chyba ze powodz,potop i trzesienie ziemi ale pewnie i tak by byly:evil_lol:
Eddiii Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='ayshe']eddiii-no widzialam ze jakas nie bardzo jestes to juz na ciebie nie pokrzykiwalam:roll: .wiem ze trudno zostawic w samochodzie zmeczenie i reszte emocji ale na prace z psem to tak trzeba."tak zle"to az nie bylo ale timon ostatnio zaczal wychodzic z tego swojego "bunkra" a tu wczoraj znowu sie zabunkrowal. a za co skarrrbie te "wielkie dzieki:angryy: "?zamierzasz mnie jakos w specjalny sposob zamordowac czy jak?:diabloti: :cool3: .[/quote] no bylam wczoraj nie bardzo i pewnie na Timona taka moja postawa dobrze nie wplynela :shake: ale wydawalo mi sie ze np z gryzakiem nam dobrze szlo :oops: ale widocznie tez odczucia moje wczoraj mnie zawiodly;) a Tobie skarrrbie nic nie zrobie - bo cie kocham:lol:
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 [quote name='Eddiii'] a Tobie skarrrbie nic nie zrobie - bo cie kocham:lol:[/quote] :oops: uff.to dobrze bo myslalam ze zarwe w koncu:cool3: :loveu:
ayshe Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 no to musze odszczekac:razz: eddiii-brawo za dzisiejsze szkolonko:multi: .ladnie bylo.zebralysmy sie z agis tak szybko bo agis z maxem na usg sie wybierala:roll: .
shida Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 to mocno trzymamy kciuki za wynik !!! :) i...do soboty ;) oby tylko mi chatka przezyla ;)) ps przekazalas gapaya ???????? ;))) czy dopiero w sobote?
ayshe Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 agis sie wybierala.....mam nadzieje ze nie dala sobie wcisnac usg prostaty na wysikanym do cna psie:evil_lol: . shida-kompletnie nie zakumalam zdania"przekazalas gappaya?czy dopiero w sobote?":cool1:
shida Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 heh no i dobrze ;) a na powaznie chodzilo mi czy to zamowienei z gappaya co ponoc juz doszlo zostalo juz rozdzielane czy dopiero w sobote bedzie :)) no codoczekac sie nie moge nie ? ;) bo iszeleczki beda i gryzak ;))) i nie wazne ze sie tak splukalam ze na jedzonka dla maxia nie mam ;))) hehe ;) a wlasnie jak sie toto nazywalo co mi dalas ? baaaardzo chetnie zniknelo i no efektow jakis nie bylo ubocznych (nie wiem jak z zapachem umaxa bo to dluzej trzeba ale brzuszkowo super ) ..jedeyny efekt ze mu sie przytylo ! musze go odchudzic... i to az z 2-3kg !!! bo ma 25 a nie 22 :( a wogole to jz tylko dzis i..noc i... jupiiii jutro szkolonko :)))) ps dosalas maila z propozycja przekabacenia niektorych i zrobienia odstresowywacza poszkoleniowego? :) no ja oni nie sa chetni to moznaby u mnie :) tylko no terenu dla psow za bardzo nie bedzie do biegania :( i daleko :(
Eddiii Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 [quote name='ayshe']no to musze odszczekac:razz: eddiii-brawo za dzisiejsze szkolonko:multi: .ladnie bylo.zebralysmy sie z agis tak szybko bo agis z maxem na usg sie wybierala:roll: .[/quote] :oops: no to teraz mnie zawstydzilas, chyba az tak super to nie bylo :roll: ale fakt lepiej niz w srode :multi: a co z Maxem ? takie profilaktyczne usg? czego?
ayshe Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 max "specyficznie"robi kooope.i sie zastanawiamy why:cool3: . no nie...nalezalo ci sie eddiii pochwalka bo chociaz to idzie malymi kroczkami to zaczynasz isc w dobra strone:razz: . shida-rozumiem.zalapalam. to co ci dalam to..bewidog:evil_lol: .hicroc wymieszany z puppy albo z juniorem bo kurna zapomnialam juz:oops: .demencja starcza:evil_lol: .mam dla maxa tego basica to ci przytargam w sobote.:p
BeataG Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 [SIZE=5][COLOR=Red][B]UWAGA!!! Zamawiam Gappaya.[/B][/COLOR][/SIZE] Jeśli ktoś chce się podłączyć do zamówienia, to proszę o info tutaj lub na szkoleniu dzisiaj albo jutro.
shida Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 hihi to sie zdziwia ze znow my zamawiamy :)))) tylko to "haslo" wartoby uzywac skoro znow jest zamowionko ;))) ayshe- dzieki :))))))ja miec duuuza skleroza ;) i nie zapamietac nazwy :)))) do zobaczenia jutro :)
ayshe Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 sluchajcie-potrzebna kamera video do nagrania shado podczas ekhem pracy na posluszenstwie.film ma byc wykorzystany do pokazania ze adoptowany pies moze sie do czegos nadawac:roll: .prosze o pomoc gdyz ja takiego sprzetu nie posiadac:oops: .film bedzie pokazywany na imprezie zwiazanej ze schroniskiem z ostrowii mazowieckiej skad adoptowany zostal shado.
Recommended Posts