Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

[quote name='ayshe']zmarl keno-12letni pies ,onek,ktory po operacji sterylizacji[nowotwor jader i przerzuty ]mieszkal u nas na bemowie.:-(
keno
[*]mam nadzieje ze nastepne zycie wynagrodzi ci bol i cierpienie jakie przeszles wpatrzony w czlowieka ,ktory traktowal cie jak rzecz.i te pol roku ktore spedziles u nas jakos zrehabilitowalo rodzaj ludzki ,choc to wszystko za pozno:-? .tak szkoda kolejnego zycia,ktore przemknelo niezauwazone:lookarou: .wybacz nam piesku ze znalezlismy cie tak pozno i dziekujemy ci za poznanie kolejnej wspanialej onkowej osobowosci.
teraz juz nic nie bedzie bolalo.[/QUOTE]
dla Keno [*] - odpocznij za Teczowym Mostem

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam BeataG ze nie bedzie mnie jednak na zajeciach-szczerze mowiac nie jestem w stanie.bede wieczorem.
diagnozowanie shado sie zakonczylo.niestety nie mam zadnej dobrej wiadomosci.spodziewalam sie tego ale i tak mnie scielo.teraz musze sobie uporzadkowac mysli.
juz moge napisac wszystko dokladnie .badania zlecone przez heinricha i to co mi powiedzial na usg :
shado przechodzil zapalenie nerek i to nie lajtowe.jedna nerka wlasciwie juz nie pracuje ,pies ciagnie tylko na jednej za to robi to niesamowicie dobrze.heinrich byl zaskoczony tym ze pies nie ma krwiomoczu.dzisiejszy wet rowniez.woreczek zolciowy nadal w stanie koszmarnym.trzustka i watroba ok.sledziona zas gigantyczna.delikatnie mowiac.jadra sa ok najadrze w jednym powiekszone.na prostacie ma cysty w tym jedna duza.sama prostata jak na psa w tym wieku ok.generalnie pies w marcu bedzie sterylizowany,ustalilismy co i jak i nie ma co odwlekac poki o dziwo badania krwi sa w normie.nerki moga walnac w kazdej chwili .ogolnie wet powiedzial to co heinrich-cieszyc sie jego obecnoscia kazdego dnia bo pies przeszedl tyle ze jego organizm moze po prostu przestac sbie z tym wszystkim radzic.pies ma calkowicie zniszczone kosmki jelitowe.zostaly marne resztki.przy takim woreczku zolciowymaz dziwne ze robi normalne koopy juz teraz.zabilabym ludzi ktorzy doprowadzili go do takiego stanu.

Posted

[quote name='ayshe']przepraszam BeataG ze nie bedzie mnie jednak na zajeciach-szczerze mowiac nie jestem w stanie.bede wieczorem.
diagnozowanie shado sie zakonczylo.niestety nie mam zadnej dobrej wiadomosci.spodziewalam sie tego ale i tak mnie scielo.teraz musze sobie uporzadkowac mysli.
juz moge napisac wszystko dokladnie .badania zlecone przez heinricha i to co mi powiedzial na usg :
shado przechodzil zapalenie nerek i to nie lajtowe.jedna nerka wlasciwie juz nie pracuje ,pies ciagnie tylko na jednej za to robi to niesamowicie dobrze.heinrich byl zaskoczony tym ze pies nie ma krwiomoczu.dzisiejszy wet rowniez.woreczek zolciowy nadal w stanie koszmarnym.trzustka i watroba ok.sledziona zas gigantyczna.delikatnie mowiac.jadra sa ok najadrze w jednym powiekszone.na prostacie ma cysty w tym jedna duza.sama prostata jak na psa w tym wieku ok.generalnie pies w marcu bedzie sterylizowany,ustalilismy co i jak i nie ma co odwlekac poki o dziwo badania krwi sa w normie.nerki moga walnac w kazdej chwili .ogolnie wet powiedzial to co heinrich-cieszyc sie jego obecnoscia kazdego dnia bo pies przeszedl tyle ze jego organizm moze po prostu przestac sbie z tym wszystkim radzic.pies ma calkowicie zniszczone kosmki jelitowe.zostaly marne resztki.przy takim woreczku zolciowymaz dziwne ze robi normalne koopy juz teraz.zabilabym ludzi ktorzy doprowadzili go do takiego stanu.[/quote]

bardzo mi przykro :-( , ale jesst szczesliwy z Toba, wiec musisz byc silna dla niego i innych..

[quote name='ayshe']zmarl keno-12letni pies ,onek,ktory po operacji sterylizacji[nowotwor jader i przerzuty ]mieszkal u nas na bemowie.:-(
keno
[*]mam nadzieje ze nastepne zycie wynagrodzi ci bol i cierpienie jakie przeszles wpatrzony w czlowieka ,ktory traktowal cie jak rzecz.i te pol roku ktore spedziles u nas jakos zrehabilitowalo rodzaj ludzki ,choc to wszystko za pozno:-? .tak szkoda kolejnego zycia,ktore przemknelo niezauwazone:lookarou: .wybacz nam piesku ze znalezlismy cie tak pozno i dziekujemy ci za poznanie kolejnej wspanialej onkowej osobowosci.
teraz juz nic nie bedzie bolalo.[/quote]

:-( dla Keno
[*]

trzymaj sie, choc to wszystko takie niesprawiedliwe :shake:

Posted

troche mi przeszlo.wstretny wczoraj byl dzien:shake: .
musialam dzisiaj odreagowac z psami.do tego dziecko mi przytargalo chorobsko ze szkoly.wczoraj wieczorem zle sie czula i dzisiaj rano zaiwanialysmy do lekarza.:roll: .grypopodobny syf:mad: .
eddiii-co sie dzialo wczoraj na szkoleniu?w zeszlym tygodniu juz bylo fajnie.pies wczoraj reagowal na twoj nastroj-nie chcialam sie wcinac ale......:cool3: .

Posted

no i ania i lara-aneczka rany bosskie twoje cwierkanie nic nie pomoze jak bedziesz ja dolowac csami:shake: .ja cie zamorduje normalnie.wczoraj zdecydowanie nie szlo larze i timonowi-i to dzieki przewodnikom.nie wiem moze deprim dziewczyny?:diabloti: .

Posted

no wielkie dzieki :angryy:
wczoraj mialam slaby nastroj - bylam zmeczona i smutna i zla troche i ...
az tak zle nam szło ?:crazyeye: wydawalo mi sie ze nie :placz:

Posted

a my mozemy z whoo w sobotke ? prawda ze mozemy ? bo ja mam jzu pol domu (lacznie z klatka) zdemolowane i wogle na rzesach mi mala fruwa ;)))) no i bardzo sie stesknilysmy za szkoleniem i...

i... no mamy nadzieje gappay odebrac ;)))) hihi :))

Posted

[quote name='Eddiii']no wielkie dzieki :angryy:
wczoraj mialam slaby nastroj - bylam zmeczona i smutna i zla troche i ...
az tak zle nam szło ?:crazyeye: wydawalo mi sie ze nie :placz:[/quote]
eddiii-no widzialam ze jakas nie bardzo jestes to juz na ciebie nie pokrzykiwalam:roll: .wiem ze trudno zostawic w samochodzie zmeczenie i reszte emocji ale na prace z psem to tak trzeba."tak zle"to az nie bylo ale timon ostatnio zaczal wychodzic z tego swojego "bunkra" a tu wczoraj znowu sie zabunkrowal.
a za co skarrrbie te "wielkie dzieki:angryy: "?zamierzasz mnie jakos w specjalny sposob zamordowac czy jak?:diabloti: :cool3: .

Posted

[quote name='shida']a my mozemy z whoo w sobotke ? prawda ze mozemy ? bo ja mam jzu pol domu (lacznie z klatka) zdemolowane i wogle na rzesach mi mala fruwa ;)))) no i bardzo sie stesknilysmy za szkoleniem i...

i... no mamy nadzieje gappay odebrac ;)))) hihi :))[/quote]sobota 11 chyba ze powodz,potop i trzesienie ziemi ale pewnie i tak by byly:evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']eddiii-no widzialam ze jakas nie bardzo jestes to juz na ciebie nie pokrzykiwalam:roll: .wiem ze trudno zostawic w samochodzie zmeczenie i reszte emocji ale na prace z psem to tak trzeba."tak zle"to az nie bylo ale timon ostatnio zaczal wychodzic z tego swojego "bunkra" a tu wczoraj znowu sie zabunkrowal.
a za co skarrrbie te "wielkie dzieki:angryy: "?zamierzasz mnie jakos w specjalny sposob zamordowac czy jak?:diabloti: :cool3: .[/quote]

no bylam wczoraj nie bardzo i pewnie na Timona taka moja postawa dobrze nie wplynela :shake: ale wydawalo mi sie ze np z gryzakiem nam dobrze szlo :oops: ale widocznie tez odczucia moje wczoraj mnie zawiodly;)
a Tobie skarrrbie nic nie zrobie - bo cie kocham:lol:

Posted

[quote name='Eddiii']
a Tobie skarrrbie nic nie zrobie - bo cie kocham:lol:[/quote]
:oops: uff.to dobrze bo myslalam ze zarwe w koncu:cool3: :loveu:

Posted

no to musze odszczekac:razz:
eddiii-brawo za dzisiejsze szkolonko:multi: .ladnie bylo.zebralysmy sie z agis tak szybko bo agis z maxem na usg sie wybierala:roll: .

Posted

to mocno trzymamy kciuki za wynik !!! :) i...do soboty ;) oby tylko mi chatka przezyla ;))

ps przekazalas gapaya ???????? ;))) czy dopiero w sobote?

Posted

agis sie wybierala.....mam nadzieje ze nie dala sobie wcisnac usg prostaty na wysikanym do cna psie:evil_lol: .
shida-kompletnie nie zakumalam zdania"przekazalas gappaya?czy dopiero w sobote?":cool1:

Posted

heh no i dobrze ;) a na powaznie chodzilo mi czy to zamowienei z gappaya co ponoc juz doszlo zostalo juz rozdzielane czy dopiero w sobote bedzie :)) no codoczekac sie nie moge nie ? ;) bo iszeleczki beda i gryzak ;))) i nie wazne ze sie tak splukalam ze na jedzonka dla maxia nie mam ;))) hehe ;)

a wlasnie jak sie toto nazywalo co mi dalas ? baaaardzo chetnie zniknelo i no efektow jakis nie bylo ubocznych (nie wiem jak z zapachem umaxa bo to dluzej trzeba ale brzuszkowo super ) ..jedeyny efekt ze mu sie przytylo ! musze go odchudzic... i to az z 2-3kg !!! bo ma 25 a nie 22 :(

a wogole to jz tylko dzis i..noc i... jupiiii jutro szkolonko :))))

ps dosalas maila z propozycja przekabacenia niektorych i zrobienia odstresowywacza poszkoleniowego? :) no ja oni nie sa chetni to moznaby u mnie :) tylko no terenu dla psow za bardzo nie bedzie do biegania :( i daleko :(

Posted

[quote name='ayshe']no to musze odszczekac:razz:
eddiii-brawo za dzisiejsze szkolonko:multi: .ladnie bylo.zebralysmy sie z agis tak szybko bo agis z maxem na usg sie wybierala:roll: .[/quote]

:oops: no to teraz mnie zawstydzilas, chyba az tak super to nie bylo :roll: ale fakt lepiej niz w srode :multi:

a co z Maxem ? takie profilaktyczne usg? czego?

Posted

max "specyficznie"robi kooope.i sie zastanawiamy why:cool3: .
no nie...nalezalo ci sie eddiii pochwalka bo chociaz to idzie malymi kroczkami to zaczynasz isc w dobra strone:razz: .
shida-rozumiem.zalapalam.
to co ci dalam to..bewidog:evil_lol: .hicroc wymieszany z puppy albo z juniorem bo kurna zapomnialam juz:oops: .demencja starcza:evil_lol: .mam dla maxa tego basica to ci przytargam w sobote.:p

Posted

[SIZE=5][COLOR=Red][B]UWAGA!!! Zamawiam Gappaya.[/B][/COLOR][/SIZE]

Jeśli ktoś chce się podłączyć do zamówienia, to proszę o info tutaj lub na szkoleniu dzisiaj albo jutro.

Posted

hihi to sie zdziwia ze znow my zamawiamy :)))) tylko to "haslo" wartoby uzywac skoro znow jest zamowionko ;)))

ayshe- dzieki :))))))ja miec duuuza skleroza ;) i nie zapamietac nazwy :))))

do zobaczenia jutro :)

Posted

sluchajcie-potrzebna kamera video do nagrania shado podczas ekhem pracy na posluszenstwie.film ma byc wykorzystany do pokazania ze adoptowany pies moze sie do czegos nadawac:roll: .prosze o pomoc gdyz ja takiego sprzetu nie posiadac:oops: .film bedzie pokazywany na imprezie zwiazanej ze schroniskiem z ostrowii mazowieckiej skad adoptowany zostal shado.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...