macsow1 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Pencia2']Maciek a jak tam Wasza "mejbi" :) :) A teraz jeszcze co innego.ZAKOPANE DZISIAJ ZASYPANE ŚNIEGIEM,A JA I MÓJ KOCHANY KRAKÓW WALCZYMY Z POWODZIĄ :((((((ogród zalany,garaż zalany,nowo-budowany dom zalany,ulicą płynie rzeka,moje biedne psiaki tylko w domu :(((((mamy jeszcze prąd,niech ten deszcz przestanie padać:((([/QUOTE] nam tylko rzeka płynie przez całą działkę :) mejbi odpoczywa bo teraz jej kolej na podbój czech.:) Quote
filonek_bezogonek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Pencia2']nie zapominajmy,że szczeniaki mają również mamusie nie tylko tatusia (50%/50%) :)hm,gorzej już z wykładnikiem jakości reproduktora,gdy nie ma dzieci ani tytułów[/QUOTE] mają mamusie :) ale watek dotyczył psa (reproduktora) a nie suki stąd moja uwaga. Jeśli pies nie ma dzieci to go nie oceniam pod względem wartości hodowlanych a najwyżej eksterieru. Każdy pewnie tak ma :) A po ilości tytułów oceniam właściciela psa :) Nie tylko ja tak mam, że niektóre najbardziej utyułowane psy całkowicie nam się nie podobają (nie chodzi o względy estetyczne, a raczej eksterier) i wręcz zachodzimy w głowe jak mogły osiągnąć tyle tytułów. Co nie zmienia faktu, że obecnie patrząc na ilość i jakość konkurujących pomeranianów już nie każdy przeciśnie się przez sito :) [B]Pencia[/B] zapowiadają już poprawę pogody na tyle, że ma przestać padać .... [B]Macsow1[/B] to w takim razie do zobaczenia przy i na ringu :) A myślisz, żeby na stałę stać się właścicielem pomeraniana ? Zapewniam, że to rasa równie urokliwa jak lhasaki czy grzywki :) Może dasz się namówic ? Pozdrawiam Quote
Pencia2 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Moje psy już wywiezione,a my czekamy co dalej,przestało padać to jedyny plus,bo wały podmokły i pękają,a ja mam 200m do wału.Azyl prosi o pomoc do zabrania na przechowanie 750 psów :( Quote
J.G Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 [quote name='macsow1'] na kilka miesięcy i zamieszkał u mnie Beautiful Stars TRACKER ... z tego co mi wiadomo piesek mieszka u kogo innego,ciekawe jakie będą szczenięta po czarnej suce... Quote
wanio Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 J.G. skoro mascow1 pisze ze piesek mieszka u niego to chyba nie ma zamiaru oszukiwac wszystkich na forum publicznym. Dodam jeszcze ze kilka razy mialem tego psiaka w reku i nie ma on zadnych wad karlowatosci . Quote
J.G Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='wanio']J.G. skoro mascow1 pisze ze piesek mieszka u niego to chyba nie ma zamiaru oszukiwac wszystkich na forum publicznym. Dodam jeszcze ze kilka razy mialem tego psiaka w reku i nie ma on zadnych wad karlowatosci .[/QUOTE] Na forum wiele osób piszę szczerą prawdę lub fałsz,śmiem twierdzic że wiesz jaka jest prawda. Każdy ma prawo i może miec odmienne zdanie na temat jakiegoś psa,może po prostu ja widzę inaczej,ale na pewno nie zle bo wzrok i słuch mam doskonały. Quote
wanio Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='J.G']Na forum wiele osób piszę szczerą prawdę lub fałsz,śmiem twierdzic że wiesz jaka jest prawda. Każdy ma prawo i może miec odmienne zdanie na temat jakiegoś psa,może po prostu ja widzę inaczej,ale na pewno nie zle bo wzrok i słuch mam doskonały.[/QUOTE] Tak wiem jaka jest prawda, wiem gdzie mieszka macsow1 i gdzie mieszka pies i zapwniam cie ze oboje mieszkaja w tym samym domu -) co do oceny psa, lepiej pozostanmy przy twoim stwierdzeniu ze kazdy moze miec odmienne zdanie bo w tym przypadku z pewnoscia mamy odmienne -) to samo tyczy sie twojego wzroku dla ciebie jest on doskonaly dla mnie moze byc jednak zupelnie odwrotnie -) Quote
filonek_bezogonek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Panowie ... Wiosna idzie ... nie psujmy wątku .... Quote
macsow1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 widze, ze bardzo boli forumowego championa mołdawii moj pies. :) przynajmniej się coś dzieje na forum. Quote
filonek_bezogonek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='macsow1']widze, ze bardzo boli forumowego championa mołdawii moj pies. :) przynajmniej się coś dzieje na forum.[/QUOTE] Dlaczego Char's Risky Business (vel Pusia) ma boleć Twój pies ???? A szczerze mówiąc na forum woleli byśmy chyba wszyscy normalne dyskusje, a nie przepychanki słowne. Już były tutaj takie co zamęt siały. Ocenę psów zostawmy sędziom, a kwestie pozasędziowskie zostawmy sumieniu hodowców.Forum to nie miejsce na personalne wycieczki. Quote
J.G Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='filonek_bezogonek']Panowie ... Wiosna idzie ... nie psujmy wątku ....[/QUOTE] Marta nikt nic nie psuje,oczywiście według mnie to normalna dyskusja rozumiem że komuś to się nie podoba,ale każdy wartościowy pies sam się obroni. Ktoś kiedyś głośno powiedział o SPLENDIDO SPLENDENTE coś takiego: "TEN CZARNY PIES JEST TAK PASKUDNY ŻE TYLKO GO WYKASTROWAC I NIECH SIEDZI W CHAŁUPIE..." nawet mnie to nie wzruszyło,pies nadal osiąga wspaniałe sukcesy,i długo jeszcze będzie je osiągał... Quote
filonek_bezogonek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='J.G']Marta nikt nic nie psuje,oczywiście według mnie to normalna dyskusja rozumiem że komuś to się nie podoba,ale każdy wartościowy pies sam się obroni. Ktoś kiedyś głośno powiedział o SPLENDIDO SPLENDENTE coś takiego: "TEN CZARNY PIES JEST TAK PASKUDNY ŻE TYLKO GO WYKASTROWAC I NIECH SIEDZI W CHAŁUPIE..." nawet mnie to nie wzruszyło,pies nadal osiąga wspaniałe sukcesy,i długo jeszcze będzie je osiągał...[/QUOTE] [B] @J.G.[/B] wiesz jak jest - [I]"nikt nie zna tak dokładnie wad Twojego psa jak Twój konkurent ..."[/I] Jeżeli my mamy swoje założenia hodowlane, swoje pasje (a z pewnością wystawianie psa jest pasją) to nikt nam tego nie zabroni. Nie można tylko cierpieć na [I]kennel blindness[/I] i przy okazji obrażać innych bo wówczas nasze hobby staje się chorobą psychiczną. Każda krytyka jeśli jest konstruktywna przynosi dobry efekt, ale często krytyka tutaj utożsamiana jest z opluwaniem się. I tego chce ( inni, którzy to muszą czytać też chcą) uniknąć. Nie róbmy chlewu z tego forum. Niech się kłócą na "cziłałach", na sznuckach, na chartach, grzywkach, yorkach i lhasakach. Tutaj udało nam się zapanować. Co z tego, że czasami wieje nudą. Wolę nudę i od czasu do czasu jakąś "perełkę informacyjna", niż uskutecznianie Public Relations , plucie jadem, etc. Quote
Pencia2 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę. A Pusio oprócz [I][B]CH .MOŁDAWII[/B][/I] ma "tylko" [B][I]Interchampion Champion Polski Champion Ukrainy Champion Serbii Champion Rosji Champion Rumunii Champion Bałkanów [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Macedonii [/I][/B][B][I]Champion Montenegro GRAND [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Of Club Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Słowacji [/I][/B][B][I]Champion Węgier [/I][/B][B][I]Młodzieżowy Champion Polski Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/I][/B] [B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława) wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC [/I][I]vice ZWYCIĘZCA EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ [/I][/B] [B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia. [/B][I]P.S. zapomniałam o res.CACIB EUROPA ŚRODKOWO-WSCHODNIA,czyli vice ZWYCIĘZCA EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ [/I] Quote
filonek_bezogonek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Pencia2']Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę. A Pusio oprócz CH .MOŁDAWII ma "tylko" [B][I]Interchampion[/I][/B] [I][B]Champion Polski[/B][/I] [I][B]Champion Ukrainy[/B][/I] [I][B]Champion Serbii[/B][/I] [I][B]Champion Rosji[/B][/I] [I][B]Champion Rumunii[/B][/I] [I][B]Champion Bałkanów[/B][/I] [B][I]Champion Bułgarii[/I][/B] [B][I]Champion Macedonii[/I][/B] [B][I]Champion Montenegro[/I][/B] [I][B]GRAND [/B][/I][B][I]Champion Bułgarii[/I][/B] [B][I]Champion Of Club Bułgarii[/I][/B] [B][I]Champion Słowacji[/I][/B] [B][I]Champion Węgier[/I][/B] [B][I]Młodzieżowy Champion Polski[/I][/B] [I][B]Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/B][/I] [B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława)[/I][/B] [I][B]wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC[/B][/I] [B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII[/B] [B]Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia.[/B] [/QUOTE] no właśnie nie wiem do kogo pisał Maciek , ale o ile mi wiadomo jesteś jedyna na forum która ma psa z tytułem m.in CH Mołdawi, stąd moje zdziwienie, że akurat Pusiowi ma przeszkadzać STARS TRACKER ? :-o:-o I popieram - szkoda się kłócić. Quote
J.G Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Marta oczywiście masz rację. Jeżeli kogoś obraziłem swoimi spostrzeżeniami i złą krytyką to BARDZO PRZEPRASZAM. Odnośnie Ch. Mołdawii-jest bardzo trudno zrobi Ch.MD,konkurencja jest tam prześliczna,według mnie jest to bardzo wartościowy Championat i trudniej jest go zrobic od Ch.PL. Mam nadzieję że kiedyś mój pies zrobi Ch.MD. Quote
macsow1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Pencia2']Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę. A Pusio oprócz CH .MOŁDAWII ma "tylko" [B][I]Interchampion Champion Polski Champion Ukrainy Champion Serbii Champion Rosji Champion Rumunii Champion Bałkanów [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Macedonii [/I][/B][B][I]Champion Montenegro GRAND [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Of Club Bułgarii [/I][/B][B][I]Champion Słowacji [/I][/B][B][I]Champion Węgier [/I][/B][B][I]Młodzieżowy Champion Polski Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/I][/B] [B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława) wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC [/I][/B][B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia. [/B][/QUOTE] oooooooooooj a ja myslalem o czarnym :) i kłócić sie nie mam zamiaru bo to nie ja rozpoczynam przepychanki i piszę o wadach innych psów. Quote
J.G Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='macsow1']oooooooooooj a ja myslalem o czarnym :) i kłócić sie nie mam zamiaru bo to nie ja rozpoczynam przepychanki i piszę o wadach innych psów.[/QUOTE] Bardzo się cieszę że myślisz o czarnym który jeszcze championatu Mołdawii nie ma,ale za to ma kilka rozpoczętych oraz 10 zakończonych championatów potwierdzonych dyplomami.Więcej:[url]http://www.szpic-miniaturowy.pl/psy.html[/url] Quote
filonek_bezogonek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Panowie .... , proszę dajcie już spokój. Quote
Recommended Posts