Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pencia2']Maciek a jak tam Wasza "mejbi" :) :)

A teraz jeszcze co innego.ZAKOPANE DZISIAJ ZASYPANE ŚNIEGIEM,A JA I MÓJ KOCHANY KRAKÓW WALCZYMY Z POWODZIĄ :((((((ogród zalany,garaż zalany,nowo-budowany dom zalany,ulicą płynie rzeka,moje biedne psiaki tylko w domu :(((((mamy jeszcze prąd,niech ten deszcz przestanie padać:((([/QUOTE]

nam tylko rzeka płynie przez całą działkę :) mejbi odpoczywa bo teraz jej kolej na podbój czech.:)

Posted

[quote name='Pencia2']nie zapominajmy,że szczeniaki mają również mamusie nie tylko tatusia (50%/50%) :)hm,gorzej już z wykładnikiem jakości reproduktora,gdy nie ma dzieci ani tytułów[/QUOTE]
mają mamusie :) ale watek dotyczył psa (reproduktora) a nie suki stąd moja uwaga.

Jeśli pies nie ma dzieci to go nie oceniam pod względem wartości hodowlanych a najwyżej eksterieru.
Każdy pewnie tak ma :)
A po ilości tytułów oceniam właściciela psa :)

Nie tylko ja tak mam, że niektóre najbardziej utyułowane psy całkowicie nam się nie podobają (nie chodzi o względy estetyczne, a raczej eksterier) i wręcz zachodzimy w głowe jak mogły osiągnąć tyle tytułów.
Co nie zmienia faktu, że obecnie patrząc na ilość i jakość konkurujących pomeranianów już nie każdy przeciśnie się przez sito :)

[B]Pencia[/B]
zapowiadają już poprawę pogody na tyle, że ma przestać padać ....

[B]Macsow1[/B]
to w takim razie do zobaczenia przy i na ringu :)
A myślisz, żeby na stałę stać się właścicielem pomeraniana ? Zapewniam, że to rasa równie urokliwa jak lhasaki czy grzywki :) Może dasz się namówic ?

Pozdrawiam

Posted

Moje psy już wywiezione,a my czekamy co dalej,przestało padać to jedyny plus,bo wały podmokły i pękają,a ja mam 200m do wału.Azyl prosi o pomoc do zabrania na przechowanie 750 psów :(

Posted

[quote name='macsow1']
na kilka miesięcy i zamieszkał u mnie

Beautiful Stars TRACKER
... z tego co mi wiadomo piesek mieszka u kogo innego,ciekawe jakie będą szczenięta po czarnej suce...

Posted

J.G. skoro mascow1 pisze ze piesek mieszka u niego to chyba nie ma zamiaru oszukiwac wszystkich na forum publicznym.
Dodam jeszcze ze kilka razy mialem tego psiaka w reku i nie ma on zadnych wad karlowatosci .

Posted

[quote name='wanio']J.G. skoro mascow1 pisze ze piesek mieszka u niego to chyba nie ma zamiaru oszukiwac wszystkich na forum publicznym.
Dodam jeszcze ze kilka razy mialem tego psiaka w reku i nie ma on zadnych wad karlowatosci .[/QUOTE]
Na forum wiele osób piszę szczerą prawdę lub fałsz,śmiem twierdzic że wiesz jaka jest prawda.
Każdy ma prawo i może miec odmienne zdanie na temat jakiegoś psa,może po prostu ja widzę inaczej,ale na pewno nie zle bo wzrok i słuch mam doskonały.

Posted

[quote name='J.G']Na forum wiele osób piszę szczerą prawdę lub fałsz,śmiem twierdzic że wiesz jaka jest prawda.
Każdy ma prawo i może miec odmienne zdanie na temat jakiegoś psa,może po prostu ja widzę inaczej,ale na pewno nie zle bo wzrok i słuch mam doskonały.[/QUOTE]

Tak wiem jaka jest prawda, wiem gdzie mieszka macsow1 i gdzie mieszka pies i zapwniam cie ze oboje mieszkaja w tym samym domu -)
co do oceny psa, lepiej pozostanmy przy twoim stwierdzeniu ze kazdy moze miec odmienne zdanie bo w tym przypadku z pewnoscia mamy odmienne -) to samo tyczy sie twojego wzroku dla ciebie jest on doskonaly dla mnie moze byc jednak zupelnie odwrotnie -)

Posted

[quote name='macsow1']widze, ze bardzo boli forumowego championa mołdawii moj pies. :)
przynajmniej się coś dzieje na forum.[/QUOTE]

Dlaczego Char's Risky Business (vel Pusia) ma boleć Twój pies ????

A szczerze mówiąc na forum woleli byśmy chyba wszyscy normalne dyskusje, a nie przepychanki słowne.

Już były tutaj takie co zamęt siały.
Ocenę psów zostawmy sędziom, a kwestie pozasędziowskie zostawmy sumieniu hodowców.Forum to nie miejsce na personalne wycieczki.

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Panowie ...

Wiosna idzie ... nie psujmy wątku ....[/QUOTE]
Marta nikt nic nie psuje,oczywiście według mnie to normalna dyskusja rozumiem że komuś to się nie podoba,ale każdy wartościowy pies sam się obroni.
Ktoś kiedyś głośno powiedział o SPLENDIDO SPLENDENTE coś takiego: "TEN CZARNY PIES JEST TAK PASKUDNY ŻE TYLKO GO WYKASTROWAC I NIECH SIEDZI W CHAŁUPIE..." nawet mnie to nie wzruszyło,pies nadal osiąga wspaniałe sukcesy,i długo jeszcze będzie je osiągał...

Posted

[quote name='J.G']Marta nikt nic nie psuje,oczywiście według mnie to normalna dyskusja rozumiem że komuś to się nie podoba,ale każdy wartościowy pies sam się obroni.
Ktoś kiedyś głośno powiedział o SPLENDIDO SPLENDENTE coś takiego: "TEN CZARNY PIES JEST TAK PASKUDNY ŻE TYLKO GO WYKASTROWAC I NIECH SIEDZI W CHAŁUPIE..." nawet mnie to nie wzruszyło,pies nadal osiąga wspaniałe sukcesy,i długo jeszcze będzie je osiągał...[/QUOTE]
[B] @J.G.[/B]

wiesz jak jest - [I]"nikt nie zna tak dokładnie wad Twojego psa jak Twój konkurent ..."[/I]

Jeżeli my mamy swoje założenia hodowlane, swoje pasje (a z pewnością wystawianie psa jest pasją) to nikt nam tego nie zabroni.

Nie można tylko cierpieć na [I]kennel blindness[/I] i przy okazji obrażać innych bo wówczas nasze hobby staje się chorobą psychiczną.

Każda krytyka jeśli jest konstruktywna przynosi dobry efekt, ale często krytyka tutaj utożsamiana jest z opluwaniem się. I tego chce ( inni, którzy to muszą czytać też chcą) uniknąć.

Nie róbmy chlewu z tego forum.

Niech się kłócą na "cziłałach", na sznuckach, na chartach, grzywkach, yorkach i lhasakach. Tutaj udało nam się zapanować. Co z tego, że czasami wieje nudą. Wolę nudę i od czasu do czasu jakąś "perełkę informacyjna", niż uskutecznianie Public Relations , plucie jadem, etc.

Posted

Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę.
A Pusio oprócz [I][B]CH .MOŁDAWII[/B][/I] ma "tylko"
[B][I]Interchampion
Champion Polski
Champion Ukrainy
Champion Serbii
Champion Rosji
Champion Rumunii
Champion Bałkanów
[/I][/B][B][I]Champion Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Macedonii
[/I][/B][B][I]Champion Montenegro
GRAND [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Of Club Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Słowacji
[/I][/B][B][I]Champion Węgier
[/I][/B][B][I]Młodzieżowy Champion Polski
Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/I][/B]
[B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława)
wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC
[/I][I]vice ZWYCIĘZCA EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ [/I][/B]
[B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII

Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia.
[/B][I]P.S. zapomniałam o res.CACIB EUROPA ŚRODKOWO-WSCHODNIA,czyli vice ZWYCIĘZCA EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ [/I]

Posted

[quote name='Pencia2']Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę.
A Pusio oprócz CH .MOŁDAWII ma "tylko"
[B][I]Interchampion[/I][/B]
[I][B]Champion Polski[/B][/I]
[I][B]Champion Ukrainy[/B][/I]
[I][B]Champion Serbii[/B][/I]
[I][B]Champion Rosji[/B][/I]
[I][B]Champion Rumunii[/B][/I]
[I][B]Champion Bałkanów[/B][/I]
[B][I]Champion Bułgarii[/I][/B]
[B][I]Champion Macedonii[/I][/B]
[B][I]Champion Montenegro[/I][/B]
[I][B]GRAND [/B][/I][B][I]Champion Bułgarii[/I][/B]
[B][I]Champion Of Club Bułgarii[/I][/B]
[B][I]Champion Słowacji[/I][/B]
[B][I]Champion Węgier[/I][/B]
[B][I]Młodzieżowy Champion Polski[/I][/B]
[I][B]Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/B][/I]
[B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława)[/I][/B]
[I][B]wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC[/B][/I]
[B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII[/B]

[B]Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia.[/B]
[/QUOTE]

no właśnie nie wiem do kogo pisał Maciek , ale o ile mi wiadomo jesteś jedyna na forum która ma psa z tytułem m.in CH Mołdawi, stąd moje zdziwienie, że akurat Pusiowi ma przeszkadzać STARS TRACKER ? :-o:-o

I popieram - szkoda się kłócić.

Posted

Marta oczywiście masz rację.

Jeżeli kogoś obraziłem swoimi spostrzeżeniami i złą krytyką to BARDZO PRZEPRASZAM.

Odnośnie Ch. Mołdawii-jest bardzo trudno zrobi Ch.MD,konkurencja jest tam prześliczna,według mnie jest to bardzo wartościowy Championat i trudniej jest go zrobic od Ch.PL. Mam nadzieję że kiedyś mój pies zrobi Ch.MD.

Posted

[quote name='Pencia2']Nie wiem czy Maciek pisał o Pusio,czy o innym psie.Ja lubię wystawy i nadal będę wystawiała Pusia i Mufkę.
A Pusio oprócz CH .MOŁDAWII ma "tylko"
[B][I]Interchampion
Champion Polski
Champion Ukrainy
Champion Serbii
Champion Rosji
Champion Rumunii
Champion Bałkanów
[/I][/B][B][I]Champion Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Macedonii
[/I][/B][B][I]Champion Montenegro
GRAND [/I][/B][B][I]Champion Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Of Club Bułgarii
[/I][/B][B][I]Champion Słowacji
[/I][/B][B][I]Champion Węgier
[/I][/B][B][I]Młodzieżowy Champion Polski
Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '05[/I][/B]
[B][I]2xnominacja na Crufta 2010(BOB-Katowice,BOB-Bratysława)
wystawa klubowa Łódź 2009 klasa championów I/3 CWC
[/I][/B][B]otwarty GRAND CHAMPION SŁOWACJI i CHAMPION AUSTRII

Szkoda się kłócić ,życzę Wszystkim powodzenia.
[/B][/QUOTE]

oooooooooooj a ja myslalem o czarnym :) i kłócić sie nie mam zamiaru bo to nie ja rozpoczynam przepychanki i piszę o wadach innych psów.

Posted

[quote name='macsow1']oooooooooooj a ja myslalem o czarnym :) i kłócić sie nie mam zamiaru bo to nie ja rozpoczynam przepychanki i piszę o wadach innych psów.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę że myślisz o czarnym który jeszcze championatu Mołdawii nie ma,ale za to ma kilka rozpoczętych oraz 10 zakończonych championatów potwierdzonych dyplomami.Więcej:[url]http://www.szpic-miniaturowy.pl/psy.html[/url]