Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=Purple][SIZE=4]Sędzia Pani [COLOR=Red]KATARZYNA BORYCZKO (PL).
[COLOR=Black]
[SIZE=3]PSY.
[COLOR=Purple][SIZE=2]Klasa młodzieży:
[COLOR=Black]GOOD GUY Smocze Pole-[COLOR=Red]Dosk.II.[/COLOR]
WAIKIKI Żywe Srebro-[COLOR=Red]Dosk.I,Zw.Mł.[/COLOR]

[COLOR=Purple]Klasa otwarta:
[COLOR=Black]BEAUTIFUL STARS TRACKER-[COLOR=Red]Dosk.I,CWC,Zwycięzca,BOB,BOG II.[/COLOR]

[COLOR=Purple]Klasa championów:
[COLOR=Red]Multi Ch.[COLOR=Black]SPLENDIDO SPLENDENTE del Cantico delle Creature FCI-[COLOR=Red]Dosk.I,CWC.[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']A co to za pies z klasy otwartej ?[/QUOTE]
Czarny podpalany ur.01.09.2006,tylko MŁ.CH.CZ.
o.GOLDEN STARS ROCKET MAN,m.BEUTIFUL STARS MICKY.hod.Pongsak Pultapnimit,wł.Maciej Sowiński,Liaya Emeliyanova.
Piesek w tym wieku nie ma ogłady wystawowej,bardzo słaby włos,bardzo słabej kości objawy karłowatości,według mnie nie powinien dostac oceny doskonałej,ale oceny sędziów są często zaskakujące...

Posted

[quote name='J.G']Czarny podpalany ur.01.09.2006,tylko MŁ.CH.CZ.
o.GOLDEN STARS ROCKET MAN,m.BEUTIFUL STARS MICKY.hod.Pongsak Pultapnimit,wł.Maciej Sowiński,Liaya Emeliyanova.
Piesek w tym wieku nie ma ogłady wystawowej,bardzo słaby włos,bardzo słabej kości objawy karłowatości,według mnie nie powinien dostac oceny doskonałej,ale oceny sędziów są często zaskakujące...[/QUOTE]

Jacku

tak bywa :) Nie zawsze wyroki są oczywiste.
Nie możemy zapomnieć, że sędzia też człowiek. Widocznie pies ten był dla sędziego najbardziej zbliżony do ideału.

p.s.

jak to [B]tylko[/B] ML CH CZ - moim zdaniem to całkiem dużo.
W Czechach w cale nie jest tak łatwo , miło i przyjemnie. Chyba sam o tym wiesz :)

Poza tym doskonale wiadomo, co określa wartość hodowlaną psa :) z pewnością nie ilość tytułów.

Posted

Dokładnie sędzia ma zawsze rację ale swoje zdanie na temat jego oceniania każdy może miec,zgadza się w Czechach u Czeskich sędziów zrobienie Championatu graniczy z cudem.Tylko bo w wieku 4 lat pies który nie ma nawet jednego Championatu to coś znaczy.Co do wartości hodowlanej psa,oczywiście masz rację ale ten jeden Championat jest potwierdzeniem że pies przedstawia tą wartoś.

Posted

[quote name='J.G']Dokładnie sędzia ma zawsze rację ale swoje zdanie na temat jego oceniania każdy może miec,zgadza się w Czechach u Czeskich sędziów zrobienie Championatu graniczy z cudem.Tylko bo w wieku 4 lat pies który nie ma nawet jednego Championatu to coś znaczy.Co do wartości hodowlanej psa,oczywiście masz rację ale ten jeden Championat jest potwierdzeniem że pies przedstawia tą wartoś.[/QUOTE]

Mlodziezowy Championat robi się krótko ( tzn ramy czasowe są krótki) a pies jak widać jakoś ten Championat Czech zrobił.
Nie znalazłam informacji na jego temat więc moze pies "leżał odłogiem" i dlatego nie robił championatów. Ale widać przyjechał do Polski i pewnie zacznie kariere wystawową.

Jacku - nie ma się co martwić, jeden lubi ogórki, a drugi córkę ogrodnika :)

Posted

Marta nie martwię się bo nie mam czym DIDUŚ jak zwykle doskonały,pytałaś co to za pies z otwartej więc napisałem swoje zdanie,życzę mu sukcesów chociaż wiem że nie będzie mu łatwo u obcych sędziów,9 miesięcy to bardzo długi okres czasu biorąc bod uwagę że co tydzień jest wystawa.

Posted

[quote name='J.G'][COLOR=purple][COLOR=purple][SIZE=4][SIZE=4][COLOR=purple][COLOR=purple][SIZE=2]Klasa młodzieży:[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=purple][COLOR=black]GOOD GUY Smocze Pole-[COLOR=red]Dosk.II.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=purple][COLOR=black]
[SIZE=4][U]WAIKIKI Żywe Srebro-[COLOR=red]Dosk.I,Zw.Mł.[/COLOR][/U][/SIZE]

[COLOR=purple][COLOR=black][COLOR=purple][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/QUOTE]

Jak wygląda ten Waikiki ? Jestem ciekawa, bo jego ojcem i dziadkiem od strony matki jest Tequilla Klejnot Bałtyku - ojciec mojej Rysi i dziadek Gucia i Tosi.

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']he he wkońcu widać nie na darmo ma TOYBOXY w rodowodzie :)

Byłam ciekawa bo to wkońcu "rodzinka" ....[/QUOTE]
Super,prześliczna rodzinka,bardzo piękny pies bardzo mi się podoba.

Posted

witajcie.
pies jest nie tylko młodzieżowym championem czech ale również dorosłym championem czech i kilku innych krajów również między innymi rosji,ukrainy,białorusi itd.a do interchampionatu brakuje mu jednego caciba,oczywiście zgadzam się że każdy może mieć swoje zdanie i swoje typy w każdej rasie,ale pisanie o cechach karłowatości u rasy która ma być mała nie należy do sympatycznych,rzeczywiście w porównaniu z wieloma psami polskimi która są podobno "miniaturowe"może się wydawać zaskakująco mały ale nie zapominajmy że to w końcu zwergspitz a nie mały i jak na swoją wielkość ma proporcjonalną głowę,kość a napewno nie ma złego charakteru i nie jest bojażliwy.

ps.
TRACKER NIE TYLKO ZDOBYŁ BOB W INOWROCŁAWIU ALE RÓWNIEŻ BOG2.
POZDRAWIAM CAŁĄ KONKURENCJĘ I ŻYCZĘ WIELU MIŁYCH WYSTAW.MACIEJ.

Posted

[URL="http://img261.imageshack.us/i/mac3l.jpg/"][IMG]http://img261.imageshack.us/img261/9769/mac3l.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img16.imageshack.us/i/mac2x.jpg/"][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/4230/mac2x.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Gratuluję BOG II.
W katalogu z Inowrocławskiej wystawy jest podany tylko MŁ.CH.CZ.dlaczego nie wnikam bo to nie moja sprawa...,mojemu DIDUŚOWI również brakuje zaledwie jednego CACIB-a do Intera.
We wzorcu jest napisane że szpic miniaturowy ma miec 18-22cm. ja osobiście na Polskich ringach nie widziałem przerośniętego szpica miniaturowego.

Posted

[quote name='macsow1']witajcie.
pies jest nie tylko młodzieżowym championem czech ale również dorosłym championem czech i kilku innych krajów również między innymi rosji,ukrainy,białorusi itd.a do interchampionatu brakuje mu jednego caciba,oczywiście zgadzam się że każdy może mieć swoje zdanie i swoje typy w każdej rasie,ale pisanie o cechach karłowatości u rasy która ma być mała nie należy do sympatycznych,rzeczywiście w porównaniu z wieloma psami polskimi która są podobno "miniaturowe"może się wydawać zaskakująco mały ale nie zapominajmy że to w końcu zwergspitz a nie mały i jak na swoją wielkość ma proporcjonalną głowę,kość a napewno nie ma złego charakteru i nie jest bojażliwy.

ps.
TRACKER NIE TYLKO ZDOBYŁ BOB W INOWROCŁAWIU ALE RÓWNIEŻ BOG2.
POZDRAWIAM CAŁĄ KONKURENCJĘ I ŻYCZĘ WIELU MIŁYCH WYSTAW.MACIEJ.[/QUOTE]

Witamy nowego miłośnika rasy :)

Masz może zdjęcią również innych szpiców ?

Posted

[quote name='J.G'] ja osobiście na Polskich ringach nie widziałem przerośniętego szpica miniaturowego.[/QUOTE]
ojj Jacku ha ha ha , na forum nie ma "sióstr - sisters" które z pewnością wymieniłyby Ci bez oddechu całą listę "GIGANÓW"

Prawda taka, że jak pies przerasta już w wieku młodzieńczym czy szczenięcym to większość sędziów informuje o tym właściciela i te psy albo są przekwalifikowane, albo znikają z wystaw. Ja tak jak Ty nie widze poprzerastanych pomeranianów na ringach, ale ja się nie znam.

Posted

[quote name='Błyskotka']A ja uważam że nie ważne są tytuły psa a to co sobą reprezentuje ;).[/QUOTE]
Aniu przyznał bym Tobie rację lecz nie mogę bo zaprzeczasz sama sobie skoro uważasz że:nieważne są tytuły psa tylko to co sobą reprezentuje to dlaczego tytułujesz swoje psy a nie zaprzestałaś na licencjach hodowlanych?

Posted

[quote name='J.G']Aniu przyznał bym Tobie rację lecz nie mogę bo zaprzeczasz sama sobie skoro uważasz że:nieważne są tytuły psa tylko to co sobą reprezentuje to dlaczego tytułujesz swoje psy a nie zaprzestałaś na licencjach hodowlanych?[/QUOTE]
Jacku nie do końca mnie zrozumiałeś.
Chodziło mi głównie oto że różne psy chodzą po ringu. Często bardzo łatwo można zrobić championat i później chodzą psy championy które nie powinny nimi być.
Dlatego najpierw patrzę na psa a później na to jakie tytuły posiada.
Nie zachwyci mnie Interchampion z chudymi nogami, długą kufą i brzydką anatomią.

Wracając do twojego pytania to lubię wystawy,moje psy również (mam nadzieję ).
Nie staram się zrobić tytułu psu na siłę.
A że po drodze robienia uprawnień hodowlanych dostały wniosek na championa jeden lub dwa to nie widzę nic złego w dokończeniu danego championatu.
Doskonale znam swoje psy i wiem którego na co stać.
Tytuł to dla mnie taki dodatek.

Posted

nie zapominajmy,że szczeniaki mają również mamusie nie tylko tatusia (50%/50%) :)hm,gorzej już z wykładnikiem jakości reproduktora,gdy nie ma dzieci ani tytułów

Posted

temat dotyczy wystawy w Inowrocławiu a tu jakiś off sie zrobił :)
ja wracam do tematu..
do Polski przyjechał z Rosji (pochodzący z Tajlandii)na kilka miesięcy i zamieszkał u mnie
Mł. Ch Rus, Champion Rosji, Białorusi, Ukrainy, Czech
Beautiful Stars TRACKER
dosk1, Najlepszy pies w Rasie, BOB i 2BOG!!!! :)

[URL="http://img180.imageshack.us/i/mac2m.jpg/"][IMG]http://img180.imageshack.us/img180/290/mac2m.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img39.imageshack.us/i/mac3h.jpg/"][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/7964/mac3h.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Maciek a jak tam Wasza "mejbi" :) :)

A teraz jeszcze co innego.ZAKOPANE DZISIAJ ZASYPANE ŚNIEGIEM,A JA I MÓJ KOCHANY KRAKÓW WALCZYMY Z POWODZIĄ :((((((ogród zalany,garaż zalany,nowo-budowany dom zalany,ulicą płynie rzeka,moje biedne psiaki tylko w domu :(((((mamy jeszcze prąd,niech ten deszcz przestanie padać:(((