Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olenka_f']Olo dwa razy zwiał do schroniska a w sumie nie do schroniska a do Kapslowej
zakochany kundel i cóż .....jaja pójdą wek :)[/QUOTE]
ale Pancia go odbiera z tego schroniska??
no Olo doczekal sie i trafil naprawde wspaniale. Panstwo sa mlodzi, maja dom (wlasnie sie pobudowali ...). Przychodzili do Olo przez trzy miesiace co sobote i wychodzili z nim na spacery. Nie mogli go wziac do domu wczesniej, bo sie wlasnie budowali.

Olo czekal na nich co sobote.

Adoptowali go, bo Pani miala dokladnie takiego samego pieska, ktory umarl ze starosci.
Przyszli do schroniska z wlasna adresatka, na ktorej byl adres, telefon i gigantyczny napis "OLO". Bylam przy tym ;) naprawde baaaaardzo fajni ludzie!

A on taki niewdziecznik ;)

Posted

zakochany , cóż miłość............
Kręciołek w domu u wspaniałej Pani, wielkie dzięki

kochani kopiuję z naszej strony i bardzo wszystkich zapraszamy

W niedzielę 20 listopada organizujemy wielki spacer schroniskowych piesków. Zapraszamy do miłego spędzenia czasu z naszymi podopiecznymi. Dla Państwa może taki spacer będzie oderwaniem się od codziennych trosk, natomiast dla naszych czworonożnych przyjaciół będzie to wielka radość z możliwości przebywania z człowiekiem i oderwania się od schroniskowej rzeczywistości. Zapraszamy wszystkich, którzy mogliby poświęcić troszkę swojego czasu naszym pieskom, w niedzielę o godzinie 10.00 pod Schronisko dla Zwierząt w Starogardzie Gdańskim, przy ul. Hermanowskiej 24.

Posted

ŚWIAT kochana czy możesz dopisać w ogłoszeniach że w schronisku pobierana jest opłata adopcyjna
właśnie miałam rozmowę z panem który chciał kilka kotów na gospodarstwo i na tablica.pl wyczytał że za darmo
w dodatku nie pasowało mu że trzeba sterylizować i kastrować - głowa boli

Posted

do Niemiec sa zarezerwowane nastepne pieski: Dzeta i Erni, mozna zdjac im ogloszenia ŚWIAT!

trzymajcie baaaaardzo mocno kciuki za Bimbo - najprawdopodobniej tez pojedzie!!! Bimbo jest od prawie 5 lat w schronisku, przez te blizny na calym ciele nie ma praktycznie szans na dom :(

Posted

tak czytam o tych adopcjach niemieckich ...macie 100% pewnosci,ze tam wszystko ok i psiaki maja sie dobrze-pozniej jakies zdjecia kontakt z domami
sama mam w podpisie link do watku na dogo o wywozkach psow do Niemiec i nie najlepiej to wyglada, moze zajrzycie ,napiszecie jak to wyglada z Waszego doswiadczenia
No i jest akcja na fejsie przeciwko wywozkom psow do Niemiec....i list do Premiera

Posted

[quote name='beataczl']tak czytam o tych adopcjach niemieckich ...macie 100% pewnosci,ze tam wszystko ok i psiaki maja sie dobrze-pozniej jakies zdjecia kontakt z domami
sama mam w podpisie link do watku na dogo o wywozkach psow do Niemiec i nie najlepiej toto wyglada, moze zajrzycie ,napiszecie jak to wyglada z Waszego doswiadczenia
No i jest akcja na fejsie przeciwko wywozkom psow do Niemiec....i list do Premiera[/QUOTE]
tez chciałam o to samo zapytac

Posted

kochane moje, juz dostalam kilka pw na ten temat ...
zapewniam was, że wszystko jest ok. znamy te fundacje od kilku lat. domy sa sprawdzane, dostajemy wiesci i fotki od naszych podopiecznych.
WIEMY O NIEBEZPIECZENSTWACH ADOPCJI DO NIEMIEC, wiec wspolpracujemy tylko z ta jedna jedyna sprawdzona fundacja.

ja znam niemiecki, wiec koresponduje czesto z domami PRZED adopcja. A potem dostaje maile z wiadomosciami od tych rodzin.
dziewczyny z fundacji 4animals ([url]www.for-animals.de[/url]) przyjezdzaly do schroniska w starogardzie, zeby bydowac wlasnymi rekami dachy nad wybiegami ... w tym roku byli w schronisku w ostrodzie, zeby cos tam budowac ... czy ktos, kto jest nie w porzadku i jest nastawiony na zysk, robilby takie akcje pomocowe??

poza tym - jak juz pisalam - mamy zdjecia i wiadomosci z nowych domow. sa one zreszta u nas na stronie w zakladce W NOWYCH DOMACH.

te adopcje niemieckie to jest niewielki procent wszystkich starogardzkich adopcji. Niemcy nie sa w zaden sposob faworyzowani. Wrecz przeciwnie - pierwszenstwo maja domy tu na miejscu.

Ale - same wiecie jak to jest - w Polsce zwierzeta stare i chore maja naprawde nikle szanse ... I tak oto doslownie tydzien temu do domu w Niemczech pojechal 12-letni schorowany owczarek Zeus, z padaczka, chorymi stawami ... Olenka byla przekonana, ze niedlugo umrze w schronisku. Tymczasem dostalysmy wiadomosci od jego nowej pani - Zeus ma sie wysmienicie! Odzyl, dostal nowe leki na stawy, ktore mu sluza, i znowu cieszy sie zyciem i spacerami! Pania uwielbia ...

Posted

oczywiscie, ze dobrze. wiele slyszalam na temat adopcji do niemiec, Olenka kierowniczka schroniska rowniez. przeciez pod starogardem mamy slynna pajunie, ktora caly czas probuje dzialac ... wiec oczy i uszy mamy naprawde szerooooko otwarte!!!

Posted

Do Niemiec pojada nastepne pieski: Bimbo, Klocek i Bond. ŚWIAT kochana, mozna zdejmowac ogloszenia.

W sumie pojedzie 11 psiutow ze Starogardu, wyjazd planowany na 10-go grudnia ...

Posted

Sonia Dyrekcja pojechala dzisiaj do domku :)

Do Niemiec zarezerwowany jest jeszcze Lorin, mozna zdejmowac ogloszenia.
Zarezerwowana jest tez Ofra, ale tu na miejscu, do Panstwa z Wejherowa, ktorzy wzieli od nas latem Perelke :)
Pani jest tak zakochana w Perelce, ze postanowila wziac jeszcze jednego pieska :) Ze Starogardu - wiadomo ;)

Posted

Jeeeeezuuuuu, jaki piekny!!!!! niesamowite!!! a powiedz Dominiko, czy Erni urosl jeszcze od czasu kiedy go wzieliscie ze schroniska, czy tylko "zmeznial"??
nadal jest grzeczny?

pozdrow go i wysciskaj :)

Posted

[quote name='dominika.prosinowska']
Krótko mówiąc - piękne i kochane z niego bydle![/QUOTE]
Pochwal się nim, może na następnym ASTowym spacerku? Ostatni w tym roku 17/12/2011 12.00 Gdynia Karwiny ;)

A Tumiś dalej w schronie?

Posted

W Tczewie siedzi maltretowany kaukaz, odebrany od 'właścicielki'- znacie może jakiegoś wielbiciela rasy, kogoś mógłby go wziąć na tymczas?
[IMG]http://i1213.photobucket.com/albums/cc461/plinaa/Fletcher/IMG_4627.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Buell']Pochwal się nim, może na następnym ASTowym spacerku? Ostatni w tym roku 17/12/2011 12.00 Gdynia Karwiny ;)

A Tumiś dalej w schronie?[/QUOTE]

Tomek, byliśmy z Wami na ASTowym spacerze 23go października :) było rewelacyjnie!
i pewnie w tym roku na tym jednym spacerze się zakończy - uniwerek nie daje żyć ;) i cierpię na ciągły brak czasu, niestety.

Właśnie, co z Tumisiem?

Posted

Tumiś zostaje w schronisku :(
kilka dni temu znaleźliśmy asta, rudego przerażonego wklejonego w płot, zabraliśmy do schroniska
ast witał nas a ja myślę i myślę skąd go znam
jedyny ast jaki przychodził mi do głowy to Rum ale Rum miał same blizny na głowie no i nie miał takiej pięknej wielkiej klaty.
Następnego dnia przychodzę do pracy a w biurze czeka na mnie młody człowiek i mówi że przyszedł po swojego psa, mówi mam książeczkę i umowę adopcyjną................. Rum , to jest mój Rum
ten piękny ast to Rum , tak wypiękniał że go nie poznałam
a tak jak wspaniale witał swojego pana, to było piękne i dobra adopcja :)
druga bardzo dobta adopcja asta - Dominika bardzo dziękuję :)

Oferkę i Bostara wieziemy po 10 grudnia do domu :)

Posted

[quote name='olenka_f']Tumiś zostaje w schronisku :([/QUOTE]
Zglosilem Tumisia do konkursu:
"[URL="http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=81&t=6952&sid=6250da0993bbe930f453bf10fc02b6cf"]ŚWIĄTECZNY KONKURS DLA BEZDOMNIAKÓW. 1000 ZŁ DO WYGRANIA[/URL] " na ASTowym (niebieskim) forum.
Wątek mu troszkę odżyl i są pytania czy potrzebuje aukcji na Alledrogo?