Paulina87 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 Byłam dzisiaj na chwilę w schronisku, wymiziałam dobka, wpychał tą swoją mordkę miedzy kraty prosząc o dotyk. Ma całą posklejaną sierść od błota i marnieje już dlatego domek na gwałt potrzebny. dziwie sie, że nikt nie chce go zabrać, "rasowce" w naszym schronisku nie są dłuzej niż tydzień a on już tyle czeka, taki kochany i piękny pies. Czym sobie zasłużył na taki los. :shake: Quote
Paulina87 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 Ogonek to on ma śliczny. I w ogóle jestem pod wrażeniem jego przylepnosci, on by tylko łasił się i łasił dlatego na początku myslałam, że to jest szczeniak, że tak chce sie bawić a on już dorosły chłop :cool3: . Bo dobermany zawsze mi się kojażyły z taką powagą :cool1: (może dlatego, że żadnego nie znałam osobiscie). Quote
zasadzkas Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Paulinka, a jakie wy jesteście województwo, bo niedouczona jestem :oops: Quote
Paulina87 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 Wielkopolskie a schronisko jest w Ostrowie Wielkopolskim :cool3: . Ostrów jest jakieś 120 km od Poznania i jakieś 110 km od Wrocławia piszę tak na oko bo znawca ze mnie nie jest. Quote
Paulina87 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Dobek ciągle czeka, on jeszcze nie traci nadzieji, cieszy się na widok człowieka i liże po twarzy. Quote
zasadzkas Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Dobrze, że mi przypomniałaś, bo mam wysłać maila, co już kończę. Wysłałam go już w kilka miejsc, bo nasza Lara znalazła dom. Czekam na jakiś odzew. Quote
Paulina87 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 zasadzkas wielkie dzięki. Tylko pamietaj, że w grę wchodzi odbiór tylko i wyłącznie osobisty w schronisku. Quote
zasadzkas Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Szczerze mówiąc, nie wiedziałam, ale będziemy się tym martwić potem. Akurat zapytałam, jakie ma możliwości pojechania po psa i skąd jest, bo nie wiem. Zobaczymy. Trzymajmy kciuki. Quote
Paulina87 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Niestety, ale u nas w schronisku nie ma kto rozwozić psów po Polsce, ono jest maleńkie. Ja też nie bardzo mam takie możliwości tym bardziej jeśli chodzi o duzego psa. Pani kierownik też niechętnie sie zgadza na takie transporty bo woli rozmawiać z przyszłymi właścicielami osobiście. Quote
Paulina87 Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Dawno mnie w schronisku nie było, ale wątpię że znalazł dom. (chciałabym się mylić) Quote
BeataJ Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Podnosze! Mozesz sie dowiedziec jak on reaguje na inne psy ( samce )? Beata Quote
Paulina87 Posted September 2, 2006 Author Posted September 2, 2006 Do kolegów z innych boksów - przez kraty jest przyjazny, obwą****e się i zachęca do zabawy. Na spacerach na szekające za bramami psy wcale nie reaguje. Nie wiem jak u niego z kontaktami z samcami na neutralnym gruncie. Quote
zasadzkas Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 He, dobciu, jesteś jeszcze za kratami? Quote
Paulina87 Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Nie wiem co z dobciem. Odkąd przenieśli schronisko poza miasto a ja poszlam na studia to nie bylam w schronisku. Ale teraz tworzy się nowa strona schroniska i mam nadzieje, że będzie prowadzona na bierząco. Quote
zasadzkas Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Rozumiem. Mam nadzieję, że jakoś to nabierze rozpędu dzięki stronie. Jak się dowiesz, pisz. :roll: Quote
Paulina87 Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Nie ma go na stronie schroniska, ale to jeszcze chyba nic nie znaczy bo na stronie nie ma przedstawionych wszystkich psów. Quote
Estera Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ale kciuki trzymamy!!! mozesz to sprawdzic? Quote
Paulina87 Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Niestety dobek nadal w schronisku :-( Wygląda coraz mizernirniej :shake: :shake: Quote
aisaK Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Wkleiłam go na ogólny wątek dobermanów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2657089#post2657089 Quote
karusiap Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 piekny psiak..dobrze ze trafil na watek ogolny Quote
Estera Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Paulinka18 napisał(a):Niestety dobek nadal w schronisku :-( Wygląda coraz mizernirniej :shake: :shake: :placz::placz::placz: takie sliczne psisko :placz: Quote
Paulina87 Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 aisaK dziękuję slicznie za umieszczenie dobcia na wątku ogólnym. Ja byłam już 100% pewna, że on znalazł dom, bo psy w typie różnych ras szybko znajdują domy w naszym schronisku, jeszcze nie widziałam aby pies "rasowy" siedział u nas dłużej niż 2 tygodnie... a on? Siedzi już tyle czasu... Przecież to jest ideał łagodności, żywa przytulanka o smutnych oczach... Quote
Recommended Posts