ALEXX Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Czy możecie mi doradzić, polecić jakąś sprawdzoną hodowlę Tollerów ? Quote
Ela_Ok. Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='ALEXX']Czy możecie mi doradzić, polecić jakąś sprawdzoną hodowlę Tollerów ?[/QUOTE] Alfabetyczny spis hodowli / przydomków hodowlanych / NSDTR:lol: [B]Amadorado Aurea Flama [/B] [B]Canis Aurea[/B] [B]Capella Vis Comica [/B] [B]Cleverred [/B] [B]Dancing with Fire [/B] [B]Delayla [/B] [B]Od Brendy z Serbinowa [/B] [B]Pod Jabłonią [/B] [B]Red River Flame [/B] [B]Refiki[/B] [B]Retrover [/B] proszę uzupełniać jeśli coś pominęłam Quote
Ela_Ok. Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='psikut_zabrze']jeszcz Red Hot Chilli's w Falęcicach (?)[/QUOTE] :ices_bla: gapa ze mnie jasne, że przegapiłam :mad:, sorki Quote
Ela_Ok. Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='FRI']Jest jeszcze hodolwa Virgo Vestalis koło Torunia.[/QUOTE] Formalnie tak, ale o ile się orientuję zawiesili działalność przynajmniej w zakresie Nova Scotia. Quote
Toller Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Ela_Ok.']Formalnie tak, ale o ile się orientuję zawiesili działalność przynajmniej w zakresie Nova Scotia.[/QUOTE] źle się orientujesz ;) Niedługo spodziewany będzie miot :) Quote
Ela_Ok. Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Toller'][B]źle[/B] się orientujesz ;) Niedługo spodziewany będzie miot :)[/QUOTE] użyłabym raczej sformułowania [B]'słabo'[/B] :-? :razz: cóż.., widać, że śledzenie 'co u innych' nie jest moją mocną stroną :nono: Quote
Toller Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Ela_Ok.']użyłabym raczej sformułowania [B]'słabo'[/B] :-? :razz: cóż.., widać, że śledzenie 'co u innych' nie jest moją mocną stroną :nono:[/QUOTE] Jeśli ja bym się słabo orientowała, pewnie bym nie pisała publicznie ze ktoś zawiesił działalność hodowlaną ;) tym bardziej jeśli w tym samym czasie co ja spodziewa się miotu - wyglądało by to niezbyt ładnie :D I jakie tam śledzenie, po prostu hodowca sam z siebie mnie poinformował ;), niedługo jedzie na krycie, jak tylko dośle fotkę ojca miot pojawi się w planowanych szczeniakach na portalu NSDTR :D Quote
Ela_Ok. Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Toller']Jeśli ja bym się słabo orientowała, pewnie bym nie pisała publicznie ze ktoś zawiesił działalność hodowlaną [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] tym bardziej jeśli w tym samym czasie co ja spodziewa się miotu - wyglądało by to niezbyt ładnie [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG] NSDTR[/QUOTE] No klękajcie narody!:modla: Dużo czasu zajmuje Ci uknucie takiej teorii, czy robisz to automatycznie ???:knuje: Quote
Toller Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Ela_Ok.']No klękajcie narody!:modla: [B] Dużo czasu zajmuje Ci uknucie takiej teorii[/B], czy robisz to automatycznie ???:knuje:[/QUOTE] A skąd, tak się tylko nasunęło, Red Hot Chilli's również planujący sconki w najbliższym czasie też jakoś Ci wyleciał z pamięci nagle :D Quote
Ela_Ok. Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 W naszym domu mieszka wiele zwierząt. Traktujemy je wszystkie jak równoprawnych domowników. Każde z nich ma swój indywidualny temperament, charakter i osobowość . Każde ma inne potrzeby i w inny sposób je realizuje. Dużo mogłabym o każdym z nich opowiadać zwłaszcza, że każdemu z nich zdarzy się od czasu do czasu narozrabiać. Jednak [SIZE=1](co pewne)[/SIZE] żadne z nich nie jest podłe, prostackie, płytkie i zawistne. Wszystkie moje zwierzaki noszą ludzkie imiona (Zuzia, Ree-nia, Antonina, Charlotta, Kuśmider- tu nazwisko, Albert, Romek ). Może w tym, a może w przyszłym roku nasze stadko powiększy się o kolejną suczkę. Wiele jednak jeszcze w tej kwestii niewiadomych. Jedno jest pewne! ŻADEN ZWIERZAK W NASZYM DOMU NIE BĘDZIE MIEĆ NA IMIĘ : GOSIA. Quote
Paulex Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Dzień Dobry Wszystkim!Ja się właśnie przymierzam do Scotki w tym roku, obdzwoniłam już prawie wszystkie hodowle ze spisu i już prawie zapadła decyzja. Dobrze jest posłuchać tego co dany hodowca mówi i jak mówi, kilka razy miałam bardzo przykre wrażenia, a na ogół ufam swojej intuicji w tych sprawach. Quote
Toller Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [B]Ela_Ok[/B] - a co to ma do tematu "polecane hodowle"?? Autopromocja? Antypromocja? :D W duchu poprzednich Twoich postów? Może podobny cel przyświeca? No i tak BTW, dobry hodowca nie musi się sam zachwalać. Quote
ALEXX Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 [quote name='Ela_Ok.'] ŻADEN ZWIERZAK W NASZYM DOMU NIE BĘDZIE MIEĆ NA IMIĘ : GOSIA.[/QUOTE] Też bym tak psa nie nazwała. Kojarzy mi się z Gosiewskim - to ten gentelman co sobie extra przystanek Intercity pod własną posesją zafundował:lol::lol::lol: Quote
Guciek Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Nas nie trudno pominąć, bo my jeszcze bez "dorobku" w postaci maluchów ;) Quote
Toller Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Guciek']Nas nie trudno pominąć, bo my jeszcze bez "dorobku" w postaci maluchów ;)[/QUOTE] nie Wy jedni ;) choćby hodowla "Refiki" czy jakoś tak, raczej też miotu nie miała :D no chyba ze jakoś lepiej utkwiła [B]Ela_Ok[/B] w pamięci :D Quote
Guciek Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 No nie dziwota, że lepiej ;) Ale ja żalu nie mam :) W sumie to nawet po poprawkach nie jest pełny spis, ale może dla dobra rudej sprawy tej jednej brakującej nie podawać ;) Quote
Ela_Ok. Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Guciek'] Ale ja żalu nie mam :) [/QUOTE] mam nadzieję :oops:, jeszcze raz przepraszam. Quote
ALEXX Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='Paulex']Dzień Dobry Wszystkim!Ja się właśnie przymierzam do Scotki w tym roku, obdzwoniłam już prawie wszystkie hodowle ze spisu i już prawie zapadła decyzja. Dobrze jest posłuchać tego co dany hodowca mówi i jak mówi, kilka razy miałam bardzo przykre wrażenia, a na ogół ufam swojej intuicji w tych sprawach.[/QUOTE] Witaj zgadzam się z tobą w 100% "Dobrze jest posłuchać tego co dany hodowca mówi i jak mówi" Quote
Paulex Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='ALEXX']Witaj zgadzam się z tobą w 100% "Dobrze jest posłuchać tego co dany hodowca mówi i jak mówi"[/QUOTE] ja najpierw obdzwoniłam praktycznie wszystkie, potem sobie wynotowałam za i przeciw przy danym hodowcy, a potem już wytypowałam sobie najfajniejsze i mailuję w kółko zadręczając - pewnie już mnie znienawidzą :DSmutno mi tylko że już nie ma szansy na szczeniaczka :( Quote
Toller Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Paulex']ja najpierw obdzwoniłam praktycznie wszystkie, potem sobie wynotowałam za i przeciw przy danym hodowcy, a potem już wytypowałam sobie najfajniejsze i mailuję w kółko zadręczając - pewnie już mnie znienawidzą :DSmutno mi tylko że już nie ma szansy na szczeniaczka :([/QUOTE] No problemos, pisz ile chcesz, chętnie poodpowiadam :) Niestety, już i tak jest u nas pełno na liście, najlepiej by było żeby urodziło się 25 szczeniaczków :D żeby dla wszystkich wystarczyło ;) Quote
Ela_Ok. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Paulex']Smutno mi tylko że już nie ma szansy na szczeniaczka :([/QUOTE] A pytałaś w: [B]RED HOTCHILLI'S[/B][B] CLEVERRED VIRGO VESTALIS [/B] nie martw się, w sezonie letnim zapowiada się całe mnóstwo szczeniaków, z pewnością dostaniesz szczeniaka z przyzwoitej hodowli. na wczoraj spodziewane było urodzenie się szczeniąt w Czeskiej hodowli, możesz też zapytać hodowla nazywa się : [B]Z DEYZYNA DVORA [/B] jeśli zechcesz, adresy stron WWW i kontakty mogę podać Ci przez PW Quote
Toller Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Ela_Ok.']A pytałaś w: [B]RED HOTCHILLI'S[/B][B] CLEVERRED VIRGO VESTALIS [/B] nie martw się, w sezonie letnim zapowiada się całe mnóstwo szczeniaków, z pewnością dostaniesz szczeniaka z przyzwoitej hodowli. na wczoraj spodziewane było urodzenie się szczeniąt w Czeskiej hodowli, możesz też zapytać hodowla nazywa się : [B]Z DEYZYNA DVORA [/B] jeśli zechcesz, adresy stron WWW i kontakty mogę podać Ci przez PW[/QUOTE] Z De[B]j[/B]zyna Dvora ;) i maluchy już są na świecie :) [URL]http://zdejzynadvora.wgz.cz/novinky[/URL] Jak dobrze że już nie twierdzisz ze Virgo Vestalis zawiesił hodowlę, tylko po mnie powtarzasz że mieć będą maluchy - miła odmiana :D uczysz sie szybko ;) Quote
Ela_Ok. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [B]Toller [/B]- [SIZE=3]Zwróć proszę uwagę na słowa oraz formę wypowiedzi. Twoja impertynencja nie jest przeze mnie mile widziana.[/SIZE] Quote
Recommended Posts