Moniek193 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Aga K']Czesc kobietki ! i MESZCZYZNI !!! :diabloti: jAQ MAM DOSC TEGO PIERRRR PSA ;( A JAK I PSA TO I DOGO PONIEKAD ..... Mam poprostu dosc ;( Dwa razy bylampstatnimi czasu u dziadka i dwa razy pies zwial :placz: DOSC !! :placz: Ostatnio zerwal sie z lancucha. Byl przywiazany na szelkach - co by gnojkowi bylo wygodniej, i za ta czarna dluga smyczke. Zobaczyl kure, ktora niestety po jego "zabawach" odeszla ... Mam dosc tego kundla !!!! Zerwal sie bo zobaczl kure, zerwal sie bo kot, nieprzychodzi jak go wolam, mam dosc :placz::placz: Fakt, nieuciekl w pola ( tam jst teren niedokonca ogrodzony) fakt, reagowal na imie i na nasze komendy. Ale niechcial przyjsc, chcial sie bawic, Boze ..... ciezko mi to opisac bo to trzeba poprostu zobaczyc :placz: Mialamjuz ochote poprostu isc do domu na pieszo i oddac gdzie spsa :placz: wszelkie szkolenia biora w lenb na wsi :placz:[/quote] Mowisz o swoim boksiu:crazyeye:Nie poznaje Cie Aga!! Nie wolno Ci tak mowic :shake:On potzrebuje duzo pracy to jest pies on ma instynkt ktory mowi mu gon te kure, bierz kota;) Musisz z nim pracowac i nie zloscic sie ze robi takie rzeczy:shake:Daj mu sie wyszalec wtedy go dopiero upnij;) Nie krzycz, spokojny ton! Pamietaj pies to nie zabawka ktora zaprogramujesz i chodzi jak w zegarku:shake:Mam nadzieje ze Ci przejdzie zlosc na niego bo ja tez nieraz bylam zla na Sare jak mnie nie sluchala ale teraz o juz zadkosc i tylko sie ukradkiem smieje bo ona robi nie mozliwe miny:evil_lol: Plosie niunia seprosic w fafleki i brac sie do pracy z rozbujnikiem;)Wyznaczcie sobie konkretne komendy znaki zeby wiedzial co od niego wymagasz, nie krzycz jak szalona raz przestan raz stoj raz stop potem nie moge ,potem wracamy:shake:Poprostu 1 stala komenda no! Dacie rade:loveu: Quote
Aga K Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='olekg89']Trza było nie brać psa....Jakiegokolwiek.:shake: Skąd się tacy beznadziejni ludzie biorą to ja nie wiem.[/quote] zzaswiatow Olku, zzaswiatow ..... Olku zapraszam cie do mnie na wies, bedziesz mogl sie wykazac swoim talentem szkoleniowym ;) Quote
Aga K Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='Moniek193']Mowisz o swoim boksiu:crazyeye:Nie poznaje Cie Aga!! Nie wolno Ci tak mowic :shake:On potzrebuje duzo pracy to jest pies on ma instynkt ktory mowi mu gon te kure, bierz kota;) Musisz z nim pracowac i nie zloscic sie ze robi takie rzeczy:shake:Daj mu sie wyszalec wtedy go dopiero upnij;) Nie krzycz, spokojny ton! Pamietaj pies to nie zabawka ktora zaprogramujesz i chodzi jak w zegarku:shake:Mam nadzieje ze Ci przejdzie zlosc na niego bo ja tez nieraz bylam zla na Sare jak mnie nie sluchala ale teraz o juz zadkosc i tylko sie ukradkiem smieje bo ona robi nie mozliwe miny:evil_lol: Plosie niunia seprosic w fafleki i brac sie do pracy z rozbujnikiem;)Wyznaczcie sobie konkretne komendy znaki zeby wiedzial co od niego wymagasz, nie krzycz jak szalona raz przestan raz stoj raz stop potem nie moge ,potem wracamy:shake:Poprostu 1 stala komenda no! Dacie rade:loveu:[/quote] Staram sie jak jasna cholera niekrzyczec, nie koluje psem i najgorsze jest to, ze w miescie jest ok. Na ptaki przechodzace obok niereaguje nawet, ja niewiem co mu sie stao na tej wsi .... kurka i tak byla na zabicie, nie oszuujmy sie, ddziadek po to je hoduje ..... Kot, hmmm, jak kot, pod moim blokiem pod kazdym samochodem siedzi kot, ja mowie nierusz, niewolno i pies nawet nie szarpnie ... Tam jak szalony sie szarpal do tego - niemalego juz kota, ktory potrafi pokazac psu co potrafi ... No niestety, ale mam swiadkow na to jak pies przycodzil mi do nogi jak biegalismy w parku u mnie, jak sie sluchal komend i wogole. Tam - ci sami swiadkowie na to, ze to zupelnie inny pies. Wczoraj bylam z nim ba dlugim spacerze i wszystko tak jakby nic niemialo miejsca, Tak Olku, jestem beznadziejna - mam oddac psa do schronu ??? ok - skoro jestem az taka beznadziejna .... wazne zeby on byl szczesliwy .... Quote
Aga K Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='Yana']czy masz na myśli swojego boksia ? a jak długo go już szkolisz ?[/quote] tak, mam na mysli tegoi samego, nietego samego Spike'a. Jak jest cieplo to staramy sie szkolic na dworze, jak chlodniej czy w zimie robilam mu takie podstawowe komedy i do domku. Jak dlugo hmmm. Odkad go mam to latem szkolimy sie dzien w dzien, a zima czy jak jest chlodno to rzadziej, ale przeciez juz ostatnio bylo tak dobrze.... On mi na wsi nieuciekl, wiecie on nieucieka gdziesdaleko i sie wogole nieslucha. W tym klopot ze on tak jakby sie bal podejsc do mnie blizej, albo podbiega traktujac to jako zabawe, probujac wyrwac mi pilke z reki czy kawalek smakoolyka. Jak go wolalismy, ja czy ktokolwiek to reagowal, a z ta kura to ja juz zupelnie niewiem ... Zreszta, co ja sie tlumaczyc bede ... fakt, jestem beznadziejna i trzeba psu poszukac domu i tyle ... Quote
Yana Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Aga K']tak, mam na mysli tegoi samego, nietego samego Spike'a. Jak jest cieplo to staramy sie szkolic na dworze, jak chlodniej czy w zimie robilam mu takie podstawowe komedy i do domku. Jak dlugo hmmm. Odkad go mam to latem szkolimy sie dzien w dzien, a zima czy jak jest chlodno to rzadziej, ale przeciez juz ostatnio bylo tak dobrze.... On mi na wsi nieuciekl, wiecie on nieucieka gdziesdaleko i sie wogole nieslucha. W tym klopot ze on tak jakby sie bal podejsc do mnie blizej, albo podbiega traktujac to jako zabawe, probujac wyrwac mi pilke z reki czy kawalek smakoolyka. Jak go wolalismy, ja czy ktokolwiek to reagowal, a z ta kura to ja juz zupelnie niewiem ... Zreszta, co ja sie tlumaczyc bede ... fakt, jestem beznadziejna i trzeba psu poszukac domu i tyle ...[/quote] Aga, z boksiami tak już jest niestety, moja małpa też nie jest wszędzie posłuszna i w nowych miejscach wogóle jej nie spuszczam, chodzi na długiej lince. Z tego co piszesz Spike i tak już dużo umie, piszesz, że na znanym terenie jest posłuszny, to naprawdę baardzo dużo... pojechałaś a nim na wieś, w nowe miejsce, gdzie było dużo nowych ciekawych i super interesujących rzeczy dla niego. Stąd to jego zachowanie i głupawka. Po prostu w takich nowych miescach też muszisz z nim ćwiczyć i zaczynać jakby od nowa, czyli najprostszych komend i ćwiczeń. Wiem, że czasami człowieka trafia i ma się ochotę diabła udusić (w moim przypadku diablicę :evil_lol:) ale nie poddawaj się i tak już dużo osiągnęłaś... ćwicz w nowych miejscach i nowych sytuacjach a na pewno będzie coraz lepiej... Quote
Moniek193 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Aga K']tak, mam na mysli tegoi samego, nietego samego Spike'a. Jak jest cieplo to staramy sie szkolic na dworze, jak chlodniej czy w zimie robilam mu takie podstawowe komedy i do domku. Jak dlugo hmmm. Odkad go mam to latem szkolimy sie dzien w dzien, a zima czy jak jest chlodno to rzadziej, ale przeciez juz ostatnio bylo tak dobrze.... On mi na wsi nieuciekl, wiecie on nieucieka gdziesdaleko i sie wogole nieslucha. W tym klopot ze on tak jakby sie bal podejsc do mnie blizej, albo podbiega traktujac to jako zabawe, probujac wyrwac mi pilke z reki czy kawalek smakoolyka. Jak go wolalismy, ja czy ktokolwiek to reagowal, a z ta kura to ja juz zupelnie niewiem ... Zreszta, co ja sie tlumaczyc bede ... fakt, jestem beznadziejna i trzeba psu poszukac domu i tyle ...[/quote] Agus nie wolno Ci tak myslec tylko dlatego ze KTOS powiedzial ze jestes beznadziejna:shake:Tak jak pisze Yana dla Spajka to bylo nowe miejsce pelne nowych zapachow nie dziwne ze nieco zwariowal:eviltong:Tam tez z nim cwicz najlepiej wlasnie na lince i juz;)Nigdzie go nie oddawaj, nie szukaj nowego domku bo on nie bedzie szczesliwy tylko dlatego ze ktos go lepiej wychowa( z tego co czytam ona jest z Toba az za bardzo szczesliwy:evil_lol:) tylko musicie popracowac wiecej na nowych teranch i zrozum boks to boks i taki ma charakter:loveu:Wybacz ale jak to czytalam co on nabroil jakbym widziala w tym moją Sare i smiac mi sie chce bo poprostu boksiaki tak maja:evil_lol: Blad nie lezy tylko po jego stronie chyba wiesz:roll:Nastepnym razem linka i juz nie bedzie ucieczki:diabloti: Quote
Aga K Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Yanka Wies dla niego nowa niebyla. Juz w tamtym roku byl tam przy drzewku wiazany. Wiem, ze to moja wina bo akurat bylam u dziadka porozmawiac ( dziadek lezy w lozku i nigdzie niewychodzi :roll: ) W tamtym roku widzial kury, no moze nie az tak blisko, no ale widzial, Widzial kota i az tak niereagowal, ja niewiem co mu odbilo w tamtym momencie. On byl na licne, on ja zerwal ! Zerwal nawet ucho to za ktore sie trezyma, na ktorym nawety przywiazany niebyl. Linka byla tak mocno przywiazana ze ja przerwal .... Wsumie fakt, to jest dla niego nowe miejsce, byl tam tylko 3 razy .... Dziekuje za rady, nastepnym razem zaczne pobyt na wsi od treningu z pileczka i z patykiem no i koniecznie jakis smakolyk bo tego teraz zabralko z tych wszystkich nerwow nawet niezdazylam mu nic ukroic .... Ja moze i sie ludze ze cos osiagnelam ...... Powiedziec moge tylko, ze jak pies do mnie przyjechal to kupal tam gdzie stal i nic nieumial ... Quote
Aga K Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Powiedzcie mi kobietki o tych linkach dokladniej, no bo teraz to ja juz musze zupelnie nowe kupic .... Poprosze o jakies linki czy cos. Bede wdzieczna Moniek ale moze ten KTOS czyli poprostu wyszczekany Olek ma racje ? ... Moniek, niewiem czy moj pies jest ze mna az zabardzo szczesliwy. Pewna pani - Agnieszka Janeczek powiedziala kiedys ze adopcje (szczegolnie te trudniejsze ) pieskow sa ciezkim przezyciem i wyzwaniem dla wlascicieli, a zeby pies byl szczesliwy potrzebuje nietylko pelnej michy karmy i dachu nad glowa ale i zrozumienie jego problemow a w najlepszym przypadku ich rozwiazanie. Ehhh, ja niewiem czy ja jestem akurat taka osoba, ktoira daje mojemu psu az takie wielkie szczesice .... Tak, blad lezy po obu stronach, z tym ze po mojej wiecej go lezy. Moniek, ON BYL NA LINCE Z KTOREJ SIE ZERWAL Ja juz niewiem jaka linke mam mu kupic zeby jej nie zerwal ;/ Quote
Yana Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Aga K']Powiedzcie mi kobietki o tych linkach dokladniej, no bo teraz to ja juz musze zupelnie nowe kupic .... Poprosze o jakies linki czy cos. Bede wdzieczna Moniek ale moze ten KTOS czyli poprostu wyszczekany Olek ma racje ? ... Moniek, niewiem czy moj pies jest ze mna az zabardzo szczesliwy. Pewna pani - Agnieszka Janeczek powiedziala kiedys ze adopcje (szczegolnie te trudniejsze ) pieskow sa ciezkim przezyciem i wyzwaniem dla wlascicieli, a zeby pies byl szczesliwy potrzebuje nietylko pelnej michy karmy i dachu nad glowa ale i zrozumienie jego problemow a w najlepszym przypadku ich rozwiazanie. Ehhh, ja niewiem czy ja jestem akurat taka osoba, ktoira daje mojemu psu az takie wielkie szczesice .... Tak, blad lezy po obu stronach, z tym ze po mojej wiecej go lezy. Moniek, ON BYL NA LINCE Z KTOREJ SIE ZERWAL Ja juz niewiem jaka linke mam mu kupic zeby jej nie zerwal ;/[/quote] Aguś, jak sama zauważyłaś, nawet to, że już kiedyś był na wsi, nie znaczy że to miejsce jest dla niego znane. Linkę zrywa, bo pewnie za długo pozostaje sam uwiązany na tej lince. Generalnie linka służy do nauki psa podczas wspólnych spacerów z właścicielem. Boksie wbrew temu co się czasem czyta wcale nie są łatwymi psami do szkolenia, no może zdarzają się takie, ale większość wymaga dużo czasu, ciepliwości i konsekwencji w układaniu. Mogę Cię jedynie pocieszyć, że ja też mam różne problemy z moją boksią, mimo ciągłego szkolenia, ciągnie na smyczy, skacze na gości, żadnemu psu nie przepuści... ale było jeszcze gorzej. Dzięki szkoleniu widzę jednak postępy, małe, ale są :evil_lol: Aga każde szkolenie, ćwiczenie na pewno daje jakieś rezultaty, nie widać ich od rau, ale na pewno są. Spike na pewno jest z Tobą szczęśliwy, boksiowi niewiele do szczęścia potrzeba :evil_lol: a tak na poważnie, to nie wiem czy pies chce żebyś rozwiązywała jego problemy, ja gdzieś wyczytałam, że pies, żeby być szcęśliwy musi czuć przywiązanie ze strony człowieka i potrzebuje mieć jasno i konsekwentnie przedstawione regułu obowiązujące w stadzie. I temu własnie służą szkolenia. Aguś więcej wiary w to co robisz !! na pewno nauczyłaś swojego boksia już wiele i dużo jeszcze nauczysz Quote
Moniek193 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Aga K']Powiedzcie mi kobietki o tych linkach dokladniej, no bo teraz to ja juz musze zupelnie nowe kupic .... Poprosze o jakies linki czy cos. Bede wdzieczna Moniek ale moze ten KTOS czyli poprostu wyszczekany Olek ma racje ? ... Moniek, niewiem czy moj pies jest ze mna az zabardzo szczesliwy. Pewna pani - Agnieszka Janeczek powiedziala kiedys ze adopcje (szczegolnie te trudniejsze ) pieskow sa ciezkim przezyciem i wyzwaniem dla wlascicieli, a zeby pies byl szczesliwy potrzebuje nietylko pelnej michy karmy i dachu nad glowa ale i zrozumienie jego problemow a w najlepszym przypadku ich rozwiazanie. Ehhh, ja niewiem czy ja jestem akurat taka osoba, ktoira daje mojemu psu az takie wielkie szczesice .... Tak, blad lezy po obu stronach, z tym ze po mojej wiecej go lezy. Moniek, ON BYL NA LINCE Z KTOREJ SIE ZERWAL Ja juz niewiem jaka linke mam mu kupic zeby jej nie zerwal ;/[/quote] Ale zycie Spajkusa to nie tylko pelna micha i dach nad glowa ale z tego co piszesz poswiecasz mu duzo czasu na treningi i sa jakies efekty wiec jest dobrze;):multi: Spajk bawi sie a wrecz szaleje itp.:loveu: To moze nie zostawiaj go samego na lince tylko spaceruj z nim:roll: I nie badz taka samo krytyczna no!;) Dacie rade mowie Wam:loveu:Ucaluj go ode mnie:diabloti: Quote
Aga K Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 No fakt, byl troche sam jak ja zerwal, kazdy mial co innego do zrobienia a pies byl sam .... Z mojej strpny to chyba "zaduze" przywiazanie, moze na zbyt duzo mu pozwalam, poblazam, niewiem. Choc ostatnio niema juz spania i wylegiwania sie na moim lozku, niema skakania przy powitaniach, niema drapania w drzwi choc juz 3.4 tynku odpadlo przy drzwiach, niewiem Dzis wieczorkiem bylam z nim na spacerku no i byly male cwiczenia, takie podstawowe z zabawa. Obok jezdzily dzieci, biegaly male kotki, nawet niewiem czy gdzies pila tam nielezala bo dziewczynka jak juz oschodzilam rzucala do kosza. I nic, pies dla glupiego suchego patyczka zrobil wszystko. wiecej wiary w to co robie .... wiecej wiary w to co robie ..... c`iezko jak ci ktos mowi ze niewie skad sie biara tacy beznadziejni jak ty ... :roll: Quote
Aga K Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Staram sie mu poswiecac wiele czasu, wkoncu najmniej tez go niemam. Jak juz mowilam, macie racje, zadlugo byl sam i go ponioslo ehhhh ale to i tak moja wina .... Nieucaluje bo on mial w pysku kurke :roll: jak mu sie jutro cieplo zrobi to sie sam w nocha liznie :eviltong: dzieki, ze jeszcze ktos we mnie wirzy, mnie do pionu stawia i mowi mi co zle robie i na co powinnam zwrocic uwage cmok dla was Quote
Moniek193 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Nie bierz calej winy na siebie:shake: No fajnie ze Ci humor wraca:multi: Quote
Aga K Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Moniek chcialabym porozmawiac z toba na skype ;) Quote
Moniek193 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='Aga K']Moniek chcialabym porozmawiac z toba na skype ;)[/quote] Juz Ci napisalam na PW o mojej sklerozie:evil_lol:Wybacz:loveu: Quote
Moniek193 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Świąteczne życzonka:loveu:: [COLOR=darkorange][FONT=Arial]Wielkanoc pachnie wiosna... to pora tak radosna pełna pisanek kolorowych i prezentów zajączkowych. Na stole bazie i cukrowy baranek i mnóstwo wody w dyngusowy poranek.[/FONT] [/COLOR] Quote
Darianna Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 jakiś czas mnie tu nie było a tu kryzys wychowawczo-psychologiczny. Mam nadzieję że już minął... Życie jest za krótkie na długie kryzysy. Pozdrawiam :loveu: Quote
Aga K Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Witajcie. Kryzys jak kryzys ehhhh .... Poprostu od tamtego czasu niebylam z nim na wsi i juz. Jak sie pozniej okazalo kura i tak miala byc na rosol ubita, ale to i tak go nieusprawiedliwia .... Od tamtego czasu nic sie w sumie niezmienilo. W miescie pies jest inny poprostu. Nadal sie szkolimy jesli to mozna szkoleniem nazwac. Dziekuje za to, ze czasem do mnie wpadacie :) Quote
Yana Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 wpadamy, tylko Ciebie jakoś mało :razz: Aga szkolenie psa musi odbywać się małymi kroczkami, rzadko kiedy pies uczy się raz, dwa... nie możesz wątpić w to co robisz Quote
Aga&Ganja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='Aga K']Dziekuje za to, ze czasem do mnie wpadacie :)[/quote] A ty to już do mnie zajrzeć nie możesz chyba, co? :mad::mad: dla twojego ułatwienia, to mam banner na dole. :mad: Quote
Aga K Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 [quote name='Yana']wpadamy, tylko Ciebie jakoś mało :razz: Aga szkolenie psa musi odbywać się małymi kroczkami, rzadko kiedy pies uczy się raz, dwa... nie możesz wątpić w to co robisz[/quote] staram sie wierrzyc w to co robie choc jak widze komentarze " skad sie biora tacy beznadziejni ludzie .... " mi sie odechciewa ..... Dziekuje, ze jeszcze ktos we mnie wirzy- w moje jakieskolwiek mozliwosci [QUOTE]A ty to już do mnie zajrzeć nie możesz chyba, co? :mad::mad: dla twojego ułatwienia, to mam banner na dole. :mad: [/QUOTE] a ty to siem tak nie bulweruj kobietko jasne ? :> do nkogo niewpadam ostatnio :( Quote
Aga K Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 No i powiem wam, ze znalazlam wkoncu pracke. Jak narazie niemam jakichs wielkich nadziei na normalna stawke zarobku, ale zawsze pare groszy bedzie. Niepowiem wam w jakiej firmie prackuje bo niechce zapeszac :) Wierm tylko, ze zarobki sa coraz wyzsze ;) To nie oriflame czy avon jak do tej pory :evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ohoho kogo ja tu widze:cool3: To jak juz ta praca bedzie pewna i czas znajdziesz to wstaw pare fotek:loveu: Quote
Yana Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='Aga K']No i powiem wam, ze znalazlam wkoncu pracke. Jak narazie niemam jakichs wielkich nadziei na normalna stawke zarobku, ale zawsze pare groszy bedzie. Niepowiem wam w jakiej firmie prackuje bo niechce zapeszac :) Wierm tylko, ze zarobki sa coraz wyzsze ;) To nie oriflame czy avon jak do tej pory :evil_lol:[/quote] super, trzymam kciuki :multi: Quote
Recommended Posts